Müdahale etmeli miyim?Artık etmeliyim...

darmadağınık evinin prensesi
yağlanmış rafların, yığılmış bulaşıkların, tozlu yüzeylerin vs vs şeylerin prensesi

iğrenç ya
güya annenize mi haddini bildirecekmiş onlar
siz ona bi haddini bildirin bence müdahalede geç bile kalmışsınız

kızda ve ailesinde şöyle bir mantık var anladığım
para biz de hakimiyet biz de kendi paramızla rezil olcak halimiz yok
analı oğullu hizmetimizi görsünler
biz onun oğluna bakıyoz kendiside bizim ayak işlerimize baksın

kusura bakmayın ama bence burda tek suçlu erkek kardeşiniz
çalışmadığı için hem kendi eziliyo hem annesini ezdiriyo
parada elini kolunu bağladığı için sesini çıkaramıyo

Seni bilmesek konu fake ya da abartılıyo diycem . Okurken yemin ediyorum böyyylee kaldım

Böyle bi kız olabilir mi nasıl yaa_? Nasıl utanmaz yani?

Aklım mantığım almadı ki , yorum yapabileyim. Acilen el atıp anneni o edepsizlerin elinden kurtarman lazım.

Vallahi övündüler! Ömrümde görmedim böyle bir şey. Dahası insanlık görmedi

Kendi evinde yani paçaları sıvayıp girersiniz... Mutfakta yerdeki bulaşıklardan seke seke yürürsünüz. Eve baksanız müthiş, denize sıfır, manzarası harika bir daire. Fakat etraftaki dağınıklıktan gözünüz manzara falan görmez. Yıkanacak çamaşırlarını bile arabayla annesine götürür. Annesi arada yemek getirir yoksa 3 öğün dışarıda yiyorlar. Ekmek arasını bile dışardan alırlar. Hani vahşi batı filmlerinde çölde yuvarlanarak giden çalılar olur. Böyle oturur tv seyrederken falan gözünün önenden böle yuvarlanarak giden toz toplarını izlersin.

Benim kayınvalidemin de annesi böyleşmiş aman sen yapma ben yaparım kızım. Evde yemeği bulaşığı damadın terliklerini ayağına verene kadar herşeyini ayarlarmış. Eşime bile o bakmış. Fakat annesi vefat edince, evi, dahası evliliği ayakta tutan direk yıkılınca kayınvalidem evliliği yürütememiş maalesef.

canım okurken ağzım açık kaldı,
kardeşiniz bu kızı çok mu aradı,
sizin gibi iyi insanlarada böyle pabucumun prensesleri denk gelir.

Çokz aramadı aslında görücü gibi bişey. Kız talep etmiş sanırım.

Annem kimseye muhtaç olmamamı insanlara yardım etmemi öğretti ya. İngiltere kraliçesi Elizabeth ten daha kraliçedir bence.

İşte buna çok güldüm

Öyle maalesef.

Bende bunlar şaka yapıyor sanıyorum. Bizim gelinin hayatı fake...

Allah iyiliğini versin :) öyle bir anlatmışsın ki gözümde aynen canlandı

Bende çok titiz sayılmam ama iğrendim tüh!. Kardeşin hayatından memnun demek ki

Allah iyiliğini versin :) öyle bir anlatmışsın ki gözümde aynen canlandı

Bende çok titiz sayılmam ama iğrendim tüh!. Kardeşin hayatından memnun demek ki

Memnun... Çalışmak zorunda değil daha ne olsun?

Bir yerde tembelliği de anlardım gerçekten anlardım

Ama kirli çamaşırları annesine götürmek ne demek Şoklardayım böyle bir şey ne gördüm ne duydum

İnanamıyorum nasıl bu kadar bomboş olabilir bir insan

Banyoyuda ayda bir yapar bu prenses

Bilmiyorum ama annemde 2 hafta kalsa 2 hafta banyo yapmıyor. Bunlar evleneli 1 sene olmadı...

Yazdiklarinizi okurken saygisiz gelin ve annesine degil de encok size kizdim!
Karismak istememek de ne demek ?
Bu arada bariz iyi niyet sömürgesi var,
üstelik kime ? Annenize...
Yani kendimi sizin yerinize koyuyorum da coktan müdahele etmistim bu küstahliga.
Simdi siz onca zaman hic birsey demeyip simdi karistiginiz icin bi güzel suclu da olacaksiniz..

hayatım müdahele etmeli miyim de ne demek tabii ki etmelisin geç bile kalmışsın inanamadım okuduklarıma.

Annesi el gül bebek büyütmekle övünüyor olaya bak. Kendi evinde yapmazsa yapmasın ama hem dağıtacak hem annesinin yanında giderli konuşacak hem kadın hasta hiç vicdan yok mu bunlarda. Madem o kadar durumları iyi kadın tutsunlar evlerine para sorunları yokmuş ne de olsa.

Ama kusura bakma canım burada kardeşinin de suçu büyük hadi o el kızı kardeşin neden çalışmıyor karısının eline bakarsa ondan geçinirse tabii ki karısına hiç laf geçiremez insan annesini ezdirir mi ya. Çalışması ve ipleri eline alması lazım. Hiç görmüyor mu yapılanı, annem hasta sen yap demiyor mu. Eşini nasıl annesine tercih edebiliyor ya aklım almıyor benim.

Senin yerinde olsam açık açık kardeşimin yanında konuşurum isterse konuşmasın küssün kardeşim zaten öyle kardeşten de hayır gelmez annem hasta derim ne kadar daha kalıp işinizi yaptıracaksınız acımıyor musunuz eliniz ayağınız tutuyor gidin evinize yararınız yok bari zararınız olmasın derim direkt. Daha olmadı ki o kadar yüzsüzlük olur mu bilmem ama alır annemi kendi evime götürürüm oraya da gelecek halleri yok ya ama annenizinde tepki göstermesi lazım annemle de konuşurdum. ben hastayım yapamıyorum desin. Hatta biraz elini eteğini çeksin işlerden sen yap annene kadar yemek getir öyle olunca mecbur giderler. Gerçi o kadar konuşmaya zaten gitmeleri lazım..

Kicini silebiliyormy gelininiz .terbiyesiz
Cok sinirlendim biz calisiyoruz cocuk var oturamiyoruz oturdugumuz yerde yarim saat sabit ne kadar ayip yeric iceriz toplar temizler evimize geliriz yataktan surunerek cikar sabah altida kalkae cocugu anneye birakip ise gidiyoruz
Kardesinizede yaziklar olsun

Tüm sayfaları okuyamadım ama gelininiz çok terbiyesizmiş kusura bakmayın ama şuçun büyüğü de kardeşinizde maalesef. Anladığım kadarıyla ikisi de çalışmıyorlar ve gelinin parası ile geçiniyorlar. Gelin hanım bu durumu çok iyi değerlendiriyor. Eğer kardeşiniz annenizin ne kadar yorulduğunu ve gelin hanımın yardım etmediği gibi evi dağıttığını farketse ve uyarsa idi bu durum olmazdı. Anladığım kadarıyla kardeşiniz çalışmadığı ve onun parasıyla yan gelip yattığı için (kusura bakmayın) bunlara ses çıkarmıyor. Gelin de sizleri kullanıyor. Madem evlendiler, evlerine gitsinler, orda yaşasınlar. Misafirlikte bir yere kadar. Madem yardım etmiyorlar ve çoğunlukla annenlerde yaşıyorlar o zaman neden ayrı ev tuttular. Annenlere bir yardımcı tutsunlar o zaman. Kızmayın ama çok sinirlendim. Ben olsam o kıza gerekeni söylerdim. Aslında hastanede söylediklerine bakılırsa herşeyin farkında ve sizi kullanıyor. Sizi kullanmasına izin vermeyin derim ben. Çok geç kalmışsınız. Bir de sadece siz değil, ağız birliği edip babanız, anneniz, siz ve gerekirse kardeşiniz, herkes konuşmalı. Sadece siz konuşursanız kötü olan siz olursunuz. Herkes toplanıp bir toplantı yapın ve gerekeni söyleyin. Başka türlü hatasını kabul etmez ve sizi de kullanmaya devam eder. Toplantıda anneniz artık çok yorulduğunu, yaşlandığını, onun da yardıma ihtiyacı olduğunu ama yardım edilmediği gibi etrafın bile toplanmadığını, kendisini kullanılmış hissettiğini, bundan sonra herkesin kendi evinde mutlu olmasını, kendisinin bir düzeni olduğunu ve bu düzenini bozanların yardım etmediğini ve artık dayanamadığını falan söylesin. Babanız ve siz de şikayellerinizi dile getirin. Başka kardeşleriniz varsa onlar da söylesin ama hep ben dili kullanın. Ben böyle hissediyorum diye. Sen şöyle yapıyorsun diye suçlayarak değil. Sonunda da eğer hala devam ederlerse tavır alın. Tüm aile kardeşinize ve geline tavır alın. Kardeşiniz ailesini kaybetmek istemediği için bir süre sonra müdahaleye başlayacaktır diye düşünüyorum.

Son düzenleme:

Sorumluluk hep var ve herkeste sorumluluk sahibi olmalı! Bunun evde hiç birşey yaptırılmamasıyla ilgisi yok, bende hiç birşey yapmazdım, çay demlemeyi bile bilmezdim ta ki annemi kaybedene kadar, oturup bekleyecek halimiz yoktu, ki bu şöyle böyle diye göstermelerini bile beklemedim. Elimde telefon soğanı kavurdum, şimdi ne koyayım, ne kadar pişireyim diye diye öğrenmiş oldum. Gelinin yaptığı tembellik ve rahatlıktan başka hiç birşey değil, bir gün çocukları olunca ne olacak? Kim bakacak çocuğuna? Yemeğini kim yedirecek? Kirlilerini kim yıkayacak, kim asacak? O zaman annesi gelip ben kızıma hiç birşey yaptırmadım, prenses gibi büyüttüm mü diyecek?

Kardeşiniz de nasıl bir insanmış, insan annesini hiç mi düşünmez, bence daha fazla susmayın sizde annenizin prensesisiniz, üzülmesine müsade etmeyin.

Son düzenleme:
bence ''yerdeki pijamasını bile almazdı'' cümlesi övünülecek değil utanılacak bir cümle.ben olsam ''ayy çok ayıp demekki çok yanlış yetiştirmişsiniz sorun sizdeymiş''derdim gelinin annesine.ve gülerdim.

kendi annemide özellikle kalp gibi önemli bir rahatsızlığı varsa asla üzülmesine izin vermezdim. kendi kardeşimi ararım durumu anlatırım.erkekler bazen böyle şeyleri göremiyorlar daha doğrusu önemsemiyorlar.karısına çeki düzen vermesini sağlardım.baktım olmuyorsa devreye girerdim.

herkes annnesinin prensesi.bu kadar rahatlık tembellikten gelmiyor.aksine uyanıklık yapıyor gelininiz.işine geldiği gibi davranıyor.

yok böyle bir dünya.

konu biraz eskimiş ama çok merak ettim bir gelişme oldu mu?

saçını başını yolup o gelinin eline verip def etti mi konu sahibi acaba,nolur yapmış olsun

Yapacaktım, eğer anneme bir daha gelseydi...

O gün annesiyle gittikten sonra bir daha gelmedi. Annem hasta ya, geleni gideni olur, hizmet etmek zorunda kalır falan... O günden sonra ne annem nede ben daha görmedik kendisini. Bundan sonra gelirse de hiç sakınmam lafımı. Benim gibi adamı zorla görümce yaptılar ya helal olsun.

Canım eleştirilen hep GELİN olmuş...AMA BENCE SORUN SENİN KARDEŞİNDE ....

Bizde ki koca modellerinden GEN aktarmak lazım...

Annesi 3 kez kriz geçiriyor stent takılıyor ...bakalım bundan sonra tavrı tutumu ne olacak?

Sonuça onlara ait başka bir ev-ocak var degil mi? Annen bu yaşta onları üst üste misafir etmek zorunda degil.

Ama evini ocagını bir kadın kadar erkek te bilmeli.

Tabii ki de MÜDAHALE ETMELİSİN.Ama bence BABANLA BİRLİKT AGIZ BİRLİĞİ EDİP KARDEŞİNİ ALIN KARŞINIZA KONUŞUN.GELİNLE MUHATAP OLMAYIN.ANLAYACAK KAPASİTE GÖREMEDİM ZATEN...BEN TEMBELİM DEMİ ANNE DİYEN DEN NE FAYDA ? HEMDE AMELİYATLI KADINCAZIN BAŞINDA???

Kardesini alın karşınıza konuşun.Pis ,dagınık yaşamak onların seçimi ,ama annenizin başına gelip bu dagınıklıgı ona yaşatmaları ve hizmet beklemeleri olacak iş değil.
Söyleyin kardeşinize bir süre sadece bir kaç saatligine ziyarete gelsin gitsinler.Haftada 1 bilemedin 2 haftada 1 yeter.annen de yatsın dinlensin yazık kadına...

Çok geçmiş olsun,sıkıntı aşılamayacak bir konu degil.bence kardeşin bariz aç kaldıgı için kendini annene atıyor:))
KENDİ DÜZEN-sizliklerinde BİR SÜRE KADERİNE MAHKUM ET...BAKALIM NE OLACAK...İSYAN BAYRAĞINI ÇEKECEK Mİ YOKSA ÖYLECE DEVAM MI ???

cutemom sen çok komiksin yaa? senin açık sözlülüğün beni çok güldürüyor...

pat diye yapışyırıyorsun lafı :)) cuk oturuyor...bence silmiyordur...eli yorulur...

o bir prenses; ...ok kokulusundan:))

Ben sırf gelin suçlu demiyorum ki herşey kardeşimde bitiyor. Ben sadece nasıl biri olduğunu anlatmak istedim. Çünkü ciddi ciddi olay çıkacak. Annemin evinde olma sebepleri sıcak ev yemeği, sofra toplama dertleri dahi yok. Temizlik yok iş yok... Şimdi düşündüm de öyle yer bulsam bende mi öyle olurdum ne

Zaten gelmediler bir daha. Annemin iyileşmesini bekliyorlar sanırım bu halde yeteri derecede hizmet edemez sanırım.

Büyük olay çıkacak büyük...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…