Müdahale etmeli miyim?Artık etmeliyim...

Yahu Allah maddi durumlarını daha iyi etsin de hazıra dağlar dayanmaz, nasıl bir varlık sahibi ki bunlar
elleri iş ekmek tutmaz. ömür billah yetecek mi varlıkları? vallahi evlenmeden astım kestimi oynayanlar evlendikten sonra karılarının eteklerinden ayrılmıyorlar. bir erkek nasıl gururuna yedirir bunu anlamam. yani ne oldu da evlenince bu kadar pasif oldun.
gözünü sevdiğimin parası adamı nasıl değiştiriyor. bütün iş kardeşinizde. gelin hanıma zaten denecek hiç bir şey
yok. anasına bak kızını al demişler ama gerekirse evinize de kabul etmeyin. pasaklılığını dağınıklığını
çekmek zorunda mısınız? sert bir şekilde reddedin. anası gelip sizin evinizde kızını müdafaa etmeyi düşünene kadar kızının
pis evine bir yardımcı tutsun. ben olsam çoktan dövmüştüm. siz iyi dayanmışsınız

Kardeşim çok garip biri. Hem maço "ben evime hizmetçi sokmam" helde kılıbık "benim karım yorulmasın". Herkes işine geldiği gibi yani.

Eee bunlar hem karnım doysun hem kılımı kıpıdatmayım istiyor var mı öyle bir dünya?
Git evinde istediğini yap yaşlı kadına ne diye yükleniyorsunuz
Gelsinler yesinler içsinler gitsinler ama kalıpta serilmeye ne gerek var?

kınamayım ama evlerden ırak olsun böyleleri,benim yakın bir tanıdığım kendi evinde temizdir düzenlidir,hatta kimsenin temizliğini beğenmez ,amma başka biryere gittiğinde su içtiği bardağı bile kaldırmaz,ha bire direktif yağdırır ona buna bundan dolayı ben üç der kaçarım kendisinden evine dahi gitmem bilmiyorum ama bana çok antipatik geliyor böyleleri bu nedenle kendileri fazlasıyla yalnız ve asosyal malesef

Açıkcası verdiğiniz örnekler çok afallattı beni.Tahammül edilecek gibi değil gerçekten.
Erkek kardeşinizden kaynaklı çoğunlukla malesef.Eşinin maddi olanakları gözünü bürümüş.
Ama bir gün gelir herşey tepetaklak olur.Neye kime sığınacak o zaman.Nasıl olur da çalışmaz inanılır gibi değil.
Tamam zenginlerdir de nereye kadar.kendi varlığı değil eşinin variyeti sonuçta.
Gelininizdeki kişilik problemlerinden ise bahsetmeye gerek yok.Nasıl bir yapıda insan olduğu ortada.Annenize çok üzüldüm açıkcası.Sinir dayanmaz böylelerine.
O kadar zenginlerse daha şatafatlı hizmetçili filan yaşamaları gerekmez mi.Bunu anlayamadım açıkcası.Gelininiz bilinçli olarak bu eziyeti yapıyo olabilir mi.Hani zaten oğlunuza ben bakıyorum siz de bize katlancaksınız der gibi.Ne bileyim nasıl mantalitedeler böyle.
Valla kolaylık dilerim canım.Annenizi fazlaca üzmeden çözersiniz inşallah.
Kızın annesi de berbatmış ondan yardım isteyecek bi durum da yok.En iyisi sen erkek kardeşinle konuş güzelce uyar eğer tabi daha önce yapmadıysan.ben çoktan patlardım valla.Ben de ablayım ama sabrın da bi sınırı var.Hoşgörü tamam da nereye kadar.İnsan kullanmak ve saygısızlık işin içine girdi mi durum değişir.

Canım valla iyi dayanmışsın o an ben olsam o gelininde annesinin ağzını yırtarım valla..Ne demek iş yapmazmış evlenmeseymiş o zaman..Abin nasıl dayanıyor bu duruma anlamadım ,allah anne acil şifalar ve sana da sabır versin...

çok komik ya gelinin annesini benim kızım yerden donunu kaldırmayı bilmez diyerek övünüyo utanç verici bişiy ya insanlıkta yokmu kadının halinede acımıyorlar..bence hiç eve sokmayın kendi evinde koksunlar cene yapacağına kızını eğitsin...
kocaya gitmeyi bilmiş prenste ev karısı olmayı bilememiş ölemi çok sinirlendim...

Bence siz gelininize şöyle söyleyin
"Tatlım biz senin gibi yüce bir şahsiyete gereken özeni gösterip gereken hizmeti tam layıkıyla yapamıyoruz.
Annemin evi senin için yeterince konforlu değil,bundan dolayı sana karşı mahçup oluyoruz.
O nedenle sen bundan sonra kendi ananın evine git orada kalitene ve şahsiyetine uygun şartlarda yaşman bizim içimizi daha rahat ettiirecek."deyin bi zahmet bundan sonra anasının evinde gidip kasın.
Kusura bakmayın ama kardeşiniz de oldu olacak kimliğini karısının üzerine aldırsın
hatta soyadını değiştirsin.,hanımının soyadını alsın.
Ne de olsa soyadı dışında herşeyini hanımına adamış maşalllah.
Siz de müdahele etmekte tereddüt etmeyin bence çünkü neticede kullanılan kişi anneniz.
Kardeşinizle eşiniz arasındaki şahsi bir sorun değil ki yaşanan.
Karışırsam kötü görümce olurum felan demişsiniz de onlarda kavram anlayışı diye birşey yok malesef
baksanıza ayaklar baş,başlar ayak olmuş...

her kız annesinin gözünde prenses kimse kusura bakmasın öyle kadınlık olmaz.
gelininiz filan ama gelmez olaymış bu ne küstahlık böyle, bu nasıl bir haddini aşma şekli, bu nasıl bir sınırları zorlama hali.
en büyük hata kardeşinizde tabii ne diye bu kadar yorup yıpratıyor annesini.
madem öyle araya gireceksiniz "az yiyin de kendinize bir besleme tutun" diyeceksiniz ne hakları var bu kadını ahir ömründe bu şekilde rahatsız etmeye.
kalp krizi ne demek yahu Allah korusun ya kurtulamasaydı nereye açacaklardı dükkanı o zaman.
yazık yahu çok yazık.
çok büyük geçmiş olsun. bu kadıncıklara ve gelinciklere de allah akıl fikir versin.

valla gider annemin evinde öyle bir kavga çıkarırdımki kardeşimide karısınıda kapı dışarı atardım bu ne yüzsüzlük utanmazlıktır Allah insanlara akıl fikir versin

yemişim öyle prensesi.

Asalak gibi yaşayarak mı prenses olunuyormuş

kocası çalışmayıp evde yatıyorsa öyle bir olur ki.

iş erkekte bitiyor, anneme böyle söyleyemezsin deyip de resti çekemiyor para tatlı geliyor sanırım.
kardeşinizi yetiştirirken anneniz bu kadar tembel olduğunu fark edemedi mi? sonuçta bu karakterde olmasının sorumlusu da biraz ailedir diye düşünüyorum.

allahım ne kaynanalar var! benim kaynanam ben yanına gidip iş yapmıyorum diye yakınıyo ekstradan, bide şimdi bende çalışmıyorum tutup kaynanama yemek yapmayıp yemeğe gitcem yuh artık ya... Bu kızın durumu prensesliğk değilki sesiz bulmuş anneni hizmetçi gibi görüyo resmen...

Üslubunuz sert değil, bilakis annem, kardeşim hakkında jigolo gibi yaşıyor diyor maalesef. O da çok üzgün.

Teşekkür ederim.

Terbiyesize bak.
Viledayla kovalardım ben olsam.
Annene çok geçmiş olsun.
O gelinide Allah ıslah etsin.
Bence de susmamalısın yazık o kadına.

Ahh annem o gün hasta olmayacaktı... Diyeceğimi dedim ama fazla değil. Onlar düşünmüyor bari ben düşüneyim annemi...

Beni yetiştirende onu yetiştiren de en küçüğümüzü yetiştiren de aynı. Biraz karakter meselesi. Babam çok çalışkandır annem de çok beceriklidir. Kime çekti bilmiyorum.

Valla nasıl bir yaşam tarzı ben de anlamadım. İnsan sıkıntıdan çalışır yahu.

Evet gelinimiz de oldukça asosyal. Sadece 1 tane arkadaşı vardı onada iftira attı hepten yalnız kaldı. Akşama kadar internette. Hayır sıkılmıyor da...

O gün neler diyecektim de... Hasta ziyaretinde olay çıksın istemedim. Annem iyileşsin bir. Elbet yine gelecekler.

yemişim öyle prensesi.

Asalak gibi yaşayarak mı prenses olunuyormuş

Onların krallıklarında adet öyleymiş.

Para tatlı bir de hastalık hastası olunca. Onu kullanıyor maalesef.

Gelininiz prenses filan değil tam bir özürlü,kusura bakmayın ama,gerçi kusura bakacağınızı da sanmıyorum Ne kadar görgüsüz ve terbiyesiz o öyle...İnsanın evinde yardımcısı bile olsa yerdeki pijamasını alıp en azından yatağın üstüne koyar.Bu prenseslik filan değil özürlülüktür.İlla duyma,görme özürlü olacaksın diye birşey yok.Ahlak,terbiye ve kesinlikle ama kesinlikle görgü yoksunu.Bunlar parayla alanacak değerler olmadığından pek çok insanda yok malesef

Kuzenimin eşi de,kız kardeşinin durumu kötü olduğundan onu evinde temizlikçi olarak kullanıyor.Hem çalıştırıyor evinde,hem de parasını vererek aklınca yardım ediyor.Kadın her gün geliyor evine ve inanır mısınız kuzenimin eşi ayağından çıkardığı çamaşırı bile çıkardığı yerde bırakırmış,onları bile kardeşi topluyormuş.Kardeşine bunu yapan başkalarına neler yapmaz?Bu görgüsüzlük ve terbiyesizlik değil de nedir?Prenseslik mi,hiç sanmıyorum.

Sana söyliyim arkadaşım,Allah'ın sopası yoktur,belki bugün maddi olarak iyidirler ama yarın ne olacağını bilemezsin ve inan bana annene ve size yaptığı terbiyesizlik yanına kalmayacak.Hayır gitsin evinde yapsın prensesliğini,annenin yanına niye geliyorlar onu anlamadım.E çok zenginmiş,yardımcı tutsun toplasın arkasını madem.Allah sabır versin,kendim yaşamış gibi sinir oldum okurken.

Kesinlikle tepkini ortaya koymaktan çekinme,ben olsam kardeşimle aramda sorun çıkacak bile olsa resti çekerdim.Varsın kardeşim de küssün.

Sizin gelin prensesleri de gecmis bence :))

O ne oyle ya hadi ev isi yapmaz onu duydum da yatagini bile toplamayan, esyalarini yerlestirmeyeni ilk defa sizde duydum. Bir kere insan kendi esyslarini kendi duzenlemek ister hele de evli bir bayan yani bu..

Diyecek bir sey yok. Allah once annenize sonra size sabir versin..

Kardesiniz cok eline baktigi icin simardikca simarmis sanirim sadece kizin ailesi kaynakli degil. Ama bence kendinizi tartisip bosa yormayin zaten vicdani ve azcik akli olsa annenize oyle davranmazdi.. siz konussaniz da laf anlamaz bana gore

Çok geçmiş olsun.. Allah annene şifa versin.
Bu saatten sonra işler değişmiş oluyor. Annen ciddi sağlık sorunları yaşamışken hiçbir şey annenden daha önemli değil.

Böyle olmaz. Annesi iş yaptırmıyorsa o zaman gitsin anasının evine.. o tembelmiş de herkes onun hizmetçisimiymiş? sormak lazım..Çok sinir bozucu ya.. Toplamayı bilmiyorsa dağıtmayacak o zaman.. Ben tembelim diye övünen insan olur mu yaa

annesi kzını prenses değil bildiğin saygısız yapmış.. Allah yardımcınız olsun,çok kızdım saydırasım geldi de neyse susuyorum..

Sevgi sadece konuyu okudum yazdin mi bilmiyorum ama
Hadi annene gelince ona guveniyor da
kendi evinde ne yapiyor bu gelin?

Evdeki yasam nasil?
Abin bu durumdan sikayetci degil mi?

Gelinin annesi de prenses yetistirdim saniyor da bagimli kisilik yetistirmis farkinda degil...
Aslinda iyilik yaptigini sanip, cocuguna en buyuk kotulugu yapan annelerden.

Sen yine iyi sabretmissin
ama yine bir sey deme, topu abine at o konussun...

Valla o bilmiyorum diye bi yol tutturmuş gidiyor bence bilmuyosa öğrensin zekası yerinde heralde anneniz kendini kullandirmasin benim bile okyunca sinirlerim oynadı sinir olurum böyle tiplere

canım okurken ağzım açık kaldı,
kardeşiniz bu kızı çok mu aradı,
sizin gibi iyi insanlarada böyle pabucumun prensesleri denk gelir.

Son düzenleme:
valla herkes anne babasının gözünde prensestir, bende evlenene kadar hiç bir iş yapmadım yumurta bile kırmadım, benim kayın validemde sağolsun benden iş beklemez ama ben yinede herşeye el atarım elimden geldiğince, prenses olmak iş yapmamak değildir hele önemli bir durum hiç değildir zamanı geldiğinde annenin seni pamuklara sardığı gibi sende evlatlarını prenses yapacaksın ki kraliçe olabilesin işte o kişiye o zaman saygı duyarım ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…