- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.302
- 598
Benim gece yaşanan kötü olaydan haberim bile yoktu, polisten yardım istedim ve etmediler, hadi bir gün idare edersin tamam ama polisin bile müdahale etmediği komşu bunu her gün yapmaya başlarsa o zaman ne olacak?hayır polisten yardım istediğin için suçlu olmadın. ki toplumsal bi olayda bizim yardım isticeğimiz tek görevliler onlar. buda senin en doğal hakkın.
ama ;
ilgilenmediler, baktılar gittiler, bişi yapmadılar, o uykumdan oldum demekle benim gözümde suçlusun.
evet senin karşında bir terbiyesiz var o saatte müzik o kadar açılmaz, ama diğer taraftada hergün şehit haberi alan meslektaşlarına yanan polisler var. o an bişi oldu bişi farkettilerki gittiler.
benim demek istediğim biraz anlayış. sen 1 güncük uykundan oldun haklısın ama polisler hergün uykusuz ve ateş ucundalar.
ilk mesajımda da sordum saat tam olarak kaçtı acaba, polis geldi zili çaldı ve açmadılar belki kapıyı, o halde içeri girseler haneye tecavüzden soruşturma geçirirler çünkü. he bunlar olmadıysa merkezi arayıp böyle böyle deseniz illaki ilgilenen birileri çıkar, olmadı savcılığa bimere şikayette bulunursunuz.Demişler demişler neler neler demişler yazıklar olsun ya ne alakası var, ben vatandaşım ve polisten başka kimden yardım isteyebilirim siz söyleyin?
Allah yardımcınız olsun. eşini ve tüm polislerimizide korusun canımBenim eşim her öğlen yemeğe gelir, bu olaylar oldu olalı eve gelmesin emniyet ev arası o 500 metreyi yürümesin diye türlü bahaneler uyduruyorum, ki zaten görevli oluyo genelde, bugünkü bahanemde şuoldu zaten dün gece 1 de geldin sabah 8de geri gittin yorgunsun zaten.sıcak en iyisi sen gelme,yarın da yemek yapmadım dicem çarşambaya Allah Kerim
çocuk yürümeye başladı park bahçe istiyo polis lojmanının parkına götürüyoduk dün duyduk Bitlis lojmana roket atarla saldırmışlar
seneye ankaraya gidebilirsek ilk iş Lemana gidip çay çorba eşliğinde konusucam bu konuları eşimle, sonra amaaan içimizkarardı hadibüyülü fenere gidelim dicez ve arkamızdan kim geliyo diye tedirgin olmadan hızlı değil sakin.adımlarla sinema yolu tutucaz
Şu konuya en mantıklı yorum sizinki vallahi, belki de öyle olmuştur.polislik o kadar zor bir meslek ki.
ya ben onlara çok üzülüyorum. her an can güvenliğiniz olmadan yaşamak,her an bir saldırıya uğyacağını bilmek nasıl bir duygudur. arada tabi her meslekte olduğu gibi ayrık otları olacak ama şu devirde polis olmayı takdir ederiim ve cesaretlerinden dolayıda kutlarım. zor meslek. çok zor..
konuya gelince,sanırım sesin geldiği yeri bulamadılar. onu bulmak için tek tek dairelerin kapısını çalıp insanları uyandırmakta istemediler
İki sene batmana atanan yengemle birlikte batmanda kaldım dönem dönem yalnız kalmasın diye. Olayların en yoğun olduğu zamanlardı. Yakinen yaşadım canımcım. Yengem okulda ben evde mahsur kaldığımız oldu. Şu saatten sonra yolum düşmez muhtemelen orada yaşamak için. Ama bilmediğim, görmediğim şey değil.neyse uzatmıcam 3 sene önce buraya gelen hümanist insanla aramda dağlar kadar fark var, bir gün yolun düşer gelirsen Hakkari Bitlis Bingöl batmana o zaman bir daha konuşuruz
görüyorum ki yanılmadım canım...günlerdir siyasette şehit haberleri var savaş haberleri var devamlı siyasete yorum yapan çoğu arkadaş şehit polis ve askerler için tek kelime yazmazken polisi kötülemek için bir dünya şey yazmışlar burdaki konuda
acaba o polisler o askerle olmasa sokakta nasıl yürüyecekler.
bir arkadaş demiş ki toplumsal olaylar olsa hemen polis görevinin başında olur evet olur çünkü toplumsal türüyşler hep olaylı olur özgürlük barış diye yürürler ama masum insanları katletmekten öte durmazlar çevredeki insanlara zarar verirler
toplumsal olaylar genelrde topluma zarar verir oldu.o yüzden poliste gerekeni yapar.
biraz önce NTV de istanbulda gazi mahallesinde şehit düşen polisin cenaze töreni vardı.bayram iznine gitmiş hem nişanı olucakmış hem bayram kutlması ama izinler kaldrıldıgı için görevinin başına dönmüş.
kimin için döndü göreve o toplum için senin benim bizim için görevine döndü.
yazmayım diyorum yorum yapmayım diyorum olmuyor.
polisler askerler şehit olurken bu kadar sessiz duranlar polisin müdahalesi gecikince herkes ahkam kesiyor .
yazık bu ülkeme polise ve askereailelerine çocuklarına ve o canlarına
bu sadece dün gece yaşanan bi olay değil iyide. 1 haftadır süregelen bi olay diye biliyorum ben.Benim gece yaşanan kötü olaydan haberim bile yoktu, polisten yardım istedim ve etmediler, hadi bir gün idare edersin tamam ama polisin bile müdahale etmediği komşu bunu her gün yapmaya başlarsa o zaman ne olacak?
Olabilir haklısınız ama ağzıma da s*çmalarına gerek yoktu yani konuyu nereye getirmişler ya suçlu oldum resmen polisten yardım istedim diye. Ortalığı karıştırmak için yorum yazmasın lütfen kimse. Düzgün söylemek diye bi'şey var ama haberleri yok.bu ülkede polis,asker bi de imam olmayacan arkdaş.
polisin anası ağlar itle kopukla uğraşmakta olur faşit,asker zaten hepten darbeci,imamın biri çıkar sapık çıkar zaten hacıdan hocadan kork.
bi de ne vergiymiş arkadaş her mecrada karşısına çıakr insanın.
biri de polisle güven yanyana olurmu gibi bişey demiş keleşle barış yanyana oluyor ona inanıyorsun ama.
yerim senin barışını bitti artık devlet bize bahmirrrr devlet devlet olacak teröristte terörist yok öyle barış güvercini bilmem ne.
konu sahibi arkadaş sana yapılanda yanlış ama diğer arkadaşlarında dediği gibi şu ara doğu batı farketmiyor pusu heryerde kuruluyor hainlik heryerde polis temkinli olmak istemiş olabilir.
Bende buna itiraz etmiyorum zaten. Özellikle sizin mesajınızdan bi alıntı yaparak da aaa bu neden böylede demedim. Sadece polisleri mekanik bi cihaz gibi görerek bi aksaklık olunca polisler de şöyle polisler de böyle diye yerinde oturup ahkam kesen zihniyeti eleştirdim. Şu karışık dönemde bu kadar can yanmışken düşünmeden pervasızca eleştilerde bulunan zihniyete laf söyledim. Kendi canımız kıymetliyken onların canı kıymetsiz değil arkadaş dedim. Anlatabildim mi.Ben soylediniz demiyorum boyle bir durumda elbette ki her mantikli insan polisi arar ve halletmesini rica eder baska alternatif yok onu demek istiyorum
Ben elbette ki bir yanlis gordugumde gidip o kisinin ismini sorarak falanca polis diye sikayette bulunamam benim icin polis polistir ahmeti mehmeti hasani yoktur yani 155i ararim kimi yonlendirirlerse odur yani
Karakolu sikayet edeceksem de gun ve saat bildiririm dilekcemi yazar savciliga veririm benle ilgilenmeyen polis kimdi adi sani beni ilgilendirmez onu demek istiyorum
Yok, millet de bi tepki vermemişti ben ona daha çok şaşırdım aslında, bu kadar saygısızlık olmaz yani. Ama yine lazım olduğunda yine ararım ben polisi, başka kime güveneceğim çünkü öyle değil mi?bu sadece dün gece yaşanan bi olay değil iyide. 1 haftadır süregelen bi olay diye biliyorum ben.
o komşuda bunu hergün yapmaya devam ederse emin ol bunu tek duyan sen değilsindir. 2 kişilik bir mahallede oturmuyorsan eğer.
bırakın duygusal yaklaşmayı , kanuna uygun yapılan şikayet sonucu , vatandaş sıkıntısının giderilmesini istemiş , aynı şekilde kanunun gerekliliklerinin yapılması gerekiyor , devletin resmi emriyle görevlendirilmiş memuru kanun madderi gereğince mağduriyetin giderilmesi için elinden geleni yapacak ,
başka polis memuru hayatını veriyorken , arkadaşı görevini yapmıyacak mı ?
askeri operasyona destek veren doktorlarda arkadaşlarımız canını verme tehlikesi var bizde hastalarla ilgilenmiyoruz demesi gibi saçma birşey
bimere şikayet edin ki illa bir şekilde kılıfına uydururlar ama siz yinede edin , sonra savcılığa gidip dilekçe verin tüm detaylarıyla , aslında gelen aracın plakası olsa harika olurmuş ama tahmin ediyorum onu alamamışsınızdır , saati belirtip konunun incelenmesi için başvuruyu yapın savcılar genellikle polislerle çalışsada , böyle durumlarda polisleri kayırmazlar
hakkınızı aramanızı öneririm , ceza alabilirler , alamasalar bile , en azından bilsenler vatandaş koyun değil hakkını arıyor
Sen boyle dediginde ambulans soforunu hakli bulsam ne dusunursun benim hakkimda? Veya sana desem ki onlarin isi ne kadarzor biliyor musun ne olmus ellediyse butun ambulans soforleri bizim canimiz cigerimiz desem ne hissedersin?Allahin belasi ahlaksiz adam derim gecerim kalkip da benim falanca yakinim ambulans soforu ona bunu diyemezsin diye sacma bir cumle kurmam anladin mi simdi guzel arkadasim? Empati boyle birsey istePeki siz neden 2 kötü polise mal ediyorsunuz konuyu !!!!!
Beni de küçükken ambulans şoförü ellemisti ne yapayım şimdi hepsine mi soveyim
ne kadar tarafli ve at gözlüğü ile bakıyorsunuz ya olaylara
tanı herkes ISINE GELDİĞI GIBI !!!!
İki sene batmana atanan yengemle birlikte batmanda kaldım dönem dönem yalnız kalmasın diye. Olayların en yoğun olduğu zamanlardı. Yakinen yaşadım canımcım. Yengem okulda ben evde mahsur kaldığımız oldu. Şu saatten sonra yolum düşmez muhtemelen orada yaşamak için. Ama bilmediğim, görmediğim şey değil.
Gerilla derken askeri eğitim almış, bölgeyi çok çok iyi tanıyan, o bölgede tuzağa düşürülmesi mümkün olmayan insanlardan bahsettim. Terörist de diyebiliriz benim için çok farkı yok.Pardon ???
Gerilla derken sanırımbu ulkede daha kundaktaki bebegin katili ve 30 bin insanin canini ailesini vahsice elinden alan teröristleri kasdettiniz????
boş beleş doktorlar arada çıkabilir :) ciddi olanlar durum ne olursa olsun asla insan hayatını hiçe saymazlar merak etmedoktorlar meslektaşları öldürüldüğünde sendika kararları ile iş bırakıyolar sadece aciller açıkoluyo
Biz doğuda kalırken benim gittiğim resim kursuna molotof atıldı hemde benim oturduğum kısma,yanmıştı çoğu yer, ogün Allahtan içerde değildik..Yağlıboya kursuydu ve içerisi tiner dolu..Siz düşünün olacakları..Benim eşim her öğlen yemeğe gelir, bu olaylar oldu olalı eve gelmesin emniyet ev arası 500 metreyi yürümesin diye türlü bahaneler uyduruyorum, ki zaten görevli oluyo genelde, bugünkü bahanemde şuoldu zaten dün gece 1 de geldin sabah 8de geri gittin yorgunsun zaten.sıcak en iyisi sen gelme,yarın da yemek yapmadım dicem çarşambaya Allah Kerim
çocuk yürümeye başladı park bahçe istiyo polis lojmanının parkına götürüyoduk dün duyduk Bitlis lojmana roket atarla saldırmışlar
seneye ankaraya gidebilirsek ilk iş Lemana gidip çay çorba eşliğinde konusucam bu konuları eşimle, sonra amaaan içimizkarardı hadibüyülü fenere gidelim dicez ve arkamızdan kim geliyo diye tedirgin olmadan hızlı değil sakin.adımlarla sinema yolu tutucaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?