- 22 Aralık 2014
- 581
- 336
- 38
Yok, millet de bi tepki vermemişti ben ona daha çok şaşırdım aslında, bu kadar saygısızlık olmaz yani. Ama yine lazım olduğunda yine ararım ben polisi, başka kime güveneceğim çünkü öyle değil mi?
Şu konuya en mantıklı yorum sizinki vallahi, belki de öyle olmuştur.
He yalan söylüyorum ben. Sülalem geniş yapabileceğim bişey yok.dogrudur her zaman her konuda mutlak bir tanıdığın bir anın oluyo şaşırmadım
Herhalde öyle yapmak lazım, bilemiyorum şimdi gece de olduğu için... Telefondaki memur bana o civardaki evlere bakılacağını söyledi, civardaki evler ama bir daha olursa daha farklı bir ihbarda bulunacağım.toplumun bazı kısmı amaaancılarla dolu.
ve tabikide polisi arıcaksın yardım isticeksin. bilmiorum nasıl ihbar ettin ama bidaki ihbarında daha detaycı olucaksın mesela.
Ikisi çok farklı bişey sapla samani karistirmayinSen boyle dediginde ambulans soforunu hakli bulsam ne dusunursun benim hakkimda? Veya sana desem ki onlarin isi ne kadarzor biliyor musun ne olmus ellediyse butun ambulans soforleri bizim canimiz cigerimiz desem ne hissedersin?Allahin belasi ahlaksiz adam derim gecerim kalkip da benim falanca yakinim ambulans soforu ona bunu diyemezsin diye sacma bir cumle kurmam anladin mi simdi guzel arkadasim? Empati boyle birsey iste
Ben o bu aralar girmeyenlerdim siyaset topiğine.
O kadar çok banlandım ki, son banımdan sonra -ki bir hafta falan sürdü 2 gün önce geri döndüm- kendi kendime söz verdim siyaset konularına girmeyeceğim diye. İnan okumuyorum bile kendimi tutabilmek adına. Yoksa söyleyecek bir şeyim olmadığından değil.
Ordan kaçıyorum burda buluyor bu konular beni gerçi. Neyse ben burdan da uzayayım en iyisi.
Olabilir evet, karşıdan geldiğine kesinlikle emindim mesela, gelen ekibin de duymamış olması mümkün değil ama tespit edememiş olabilirler, bilemiyorum yani. Şöyle sizinki gibi mantıklı yorumlar almak için açtım konuyu, nereye çevirmişler yani. Polisi genellemek ne kadar ayıp bişey ben demiyorum ki polis kötü.Wurstria , sizin konunuza dönersek , birebir ses gelen evi tespit edemedikleri için ekip otosuyla civarda tur atmış olmaları da olası.
Bazen , üst komşudan geldiğini sandığımız sesin yan binadan gelmesi gibi bir durum olabilir mi ?
Saat itibariyle ne kimseye seslenebilirlerdi ne de emin olmadan bir zile basabilirlerdi o saatte.
Bu tarz durumlarda olay mahallini nokta atışı tarif etmekte gerekiyor sanırım.
Daha önce sokakta gece 3 te yaşanan taşlı sopalı kavgada , polisi aradığımda olay mahalli için adresin dışında yakın ekiplerin görev yerlerine göre de tarif etmiştim ben mesela.
boş beleş doktorlar arada çıkabilir :) ciddi olanlar durum ne olursa olsun asla insan hayatını hiçe saymazlar merak etme
Konuyu burada bile nerelere çektiler, şok içinde okuyorum, hayatımda ilk kez komşumu şikayet ettim ve sorunum çözülmedi. Mesele gecikme falan değil, on dk içinde geldi adamlar ama evin önünde durdular, dinlediler ve bişey yapmadan gittiler, bu da beni şaşırttı. Yine buna benzer bi sebepten çağırırsam yine mi böyle olacak diye düşünmüyor değilim ama polis bu ülkeye lazım, polisi kötülemek çok yanlış, ben polise güvenmeyeceksem kime güveneceğim yani. Burada bana 'belki sesin geldiği yeri bulmak için tek tek herkesin ziline basıp rahatsız etmek istemediler" diye mantıklı şeyler söyleyenler de varken konuyu başka yere çekenlere gerçekten yazık. Ayrıca gece yaşanan olaydan haberim yoktu.bende yazmıyacam uzak durucam diyorum sephoraa,kendi kendime söz veriyorum.ama olmuyor burda bile ayrımcılık yapılıyor siz biz gibi kelimeler yazılıyor oysa ne gerek var huzur bozmaya can almaya burda bile ayrıma
başta politika ve bu örgütleri destekleyenlere kızıyorum.yazıyorum da ama üzülyorum
neyemi bir çok kişiyle aynı fikirde olduğum kişilerin meğer düşünceleri bambaşkaymış meğer alttan altta terörü destekliyormuş gördükçe hem şaşıyorum hem uzak durayım diyorum.
yapamıyorum yine yazıyorum
bir başka şeyse o kadar can verildi devam da ediyor.ailelerine o tabuda sarılan çocuklara hamile eşlere canım yanıyor.
astsubayın eşi 10 gün sonra doğum yapıcakmış.diğer astsubayın eşi tabutun yanına uzandı babaları için gözyaşı döken çocuklar oğulları için yanan anne babalar dayanamayıp yazıyorum ve ülkem de bunların yaşanmasını istemiyorum.neyse çözüm o olsun bu çözüm ölüm olmasın.
ve ülkede bunlar olurken bazılarının bunlara duyarsız olması tek kelime yazmamaları hatta aksine polisin her hangi bir şeyde gecikmesi adı her neyse olduğun da hemen polise yüklenmeler oda ayrı bir üzücü nokta.
asker bu pislikler baş eder ama askere bırakılmıyor çünkü bu ülkenin başındaki her yere bir şekilde müdahale ediyor.
çözüm süreci derken başımıza daha da güçlenerek geldiler,buda yetmez gibi ir de işid sardı
sonumuz iyi olur inşallah ve allahım fırsat vermesin ne pkk ya ne bunların yanlılarına ne oy verenlerine nede işid denen o pislik canilere
Gürültünün altında başka şeyler de olabilir ama. O zaman da bunu diyebilecek misin? Ben her lazım olduğunda ararım polisi, ben vatandaşım ve bu benim hakkım. Gereksiz bişey değildi bu benim için.Bacım sen de köy yanarken saç tarıyosun. Ortalık kaynıyo. Biz burda silah seslerinden,havalanan jetlerden,ölüm evimize girip kafamıza sıkar mı korkusundan uyuyamıyoruz,sen gürültüyü dert etmişsin.
Çocuğu polisevine parka götürecektim,dün gece orayı da kurşunladılar.
Bence bi süre tırı vırı şeyler için aramayın 155'i.
Sabaha kadar mahalle inledi öyle az bi ses olsa neyse, ben buna tahammül etmem kimse kusura bakmasın. Açamaz o saatte öyle bangır bangır. Muz devleti mi burası? Suçluyu savunmayın.Her mesleğin iyisi kötüsü vardır. meslekten ziyade insanın iyisi kötüsü var çünkü !
çok iyi hümanist polisler gördüm çokta kaba saba işlerini layıkıyla yapmayanlar gördüm bunu tüm herkese mal etmek olmaz tabi. ama müzik sesi açıkmıs biri müzik çalıyomus diye polisi aramak bana çok tuhaf geliyor ya insanlar birbirine ne kadar tahammülsüz.
evet gecenin körü absürd o sesle müzik dinlenmesi ama polisler ne şartlarda çalışıyo canınıza kast edilmiş gibi müzik çalan adam aramamalarıda çok normal yani.
geçen gece aynısı bizim orda oldu saat 3 felan bir müzik sesi var mahalle inliyo aklımdan polisi aramak gecmedi bile nitekimde çalıp çalıp sustu herkese herseye sıkayet modu hakım. bunlar benım fıkrım tabı herkesın fıkrı gorecelı..
niye boş beleş olsun o da bir tepkidir acillerde açık oluyo zaten, ama tamam.merak etmem
Konuyu burada bile nerelere çektiler, şok içinde okuyorum, hayatımda ilk kez komşumu şikayet ettim ve sorunum çözülmedi. Mesele gecikme falan değil, on dk içinde geldi adamlar ama evin önünde durdular, dinlediler ve bişey yapmadan gittiler, bu da beni şaşırttı. Yine buna benzer bi sebepten çağırırsam yine mi böyle olacak diye düşünmüyor değilim ama polis bu ülkeye lazım, polisi kötülemek çok yanlış, ben polise güvenmeyeceksem kime güveneceğim yani. Burada bana 'belki sesin geldiği yeri bulmak için tek tek herkesin ziline basıp rahatsız etmek istemediler" diye mantıklı şeyler söyleyenler de varken konuyu başka yere çekenlere gerçekten yazık. Ayrıca gece yaşanan olaydan haberim yoktu.
Ben vatandaş olarak rahatsız olduğum her konuda polise başvurma hakkına sahibim, ne olursa olsun başvurmaya devam edeceğim varsın ilgilenmesinler. Kavga cinayet olunca da haber vermeyelim o zaman ölsün millet. Ben haber veririm arkadaş, o bu ülkenin polisi. Her birime bakıyorlar yani iş bölümü diye bi'şey var. Ben ararım.adamlar can derdinde yahu el insaf...ev yüzü görmüyorlar..ortalık asılsız ihbarlarla dolu...polis eşleri evlerinde kıvrım kıvrım kıvranırken acaba bugün bişey oldumu diye milletin derdine bak derim ben arkadaş...vatan yanıyor vatannnnnnnn....
Neyse istediklerini yazsınlar umrumda değil.bence sen yanlış zaman da ve vakitte konuyu açtın ...
rahatsız olmuşundur yada başka şeyler ama ortalık bu kadar karışık ve şehitler varken heleki bu durumda polislerin çok daha dikkatli olması gereken durumda böyle bir şey yaşamışın
belki o yüzdendir ...yanlış anlaşılman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?