Bir arkadaşım yazmış çok sorum yasamak muhtemelse çıkar gözetmek daha mantıklı diye. Sendikacılığı çok işlevsel ,anlamlı bulmuyor olabiliriz,sendika konusunu ayrıca tartışabiliriz.
Ama burada kullandiginiz "Çıkar gözetmek için sendika değiştirmek" cümlesi çok düşündürücü.Bugün sorun sendikadır,sendikalı olursun olmazsi, çok önemli degil ama ne sebeple olursa olsun çıkar gözetmek için bir faaliyette bulunmak çok üzücü,endişe verici.Böyle bir sebepten çıkar pesine düşersek ,gerçek bir tehlike anında neler yapar insan bir düşünün.
Sendika konusunun yararını,zararını tartışabiliriz zaten.Sendikacılığın benim için hiçbir anlamı yok.
Ben de çok baskı gördüm, okula gitmekten nefret eder hale geldim ama tavrımı değiştirmedim, sendikasızım ve bu böyle gidecek.
Ama mesela bir arkadaş küçük bir ilçede boşandığı adamla yüzyüze olmak zorunda kaldı, uzun süre tayin görevlendirme kovaladı.
O da sendikasızdı, tayinimi kim yapacaksa o sendikaya girerim diyordu.
Sendikacılığa anlam yüklemediğim için hiç yadırgamadım düşüncesini.
Sendika dediğin şey senin çıkarın için var zaten.
ben zamanında noterde calısırken bu sendıkadan cıkma gıbı ıslemlerı yapıyordumŞimdi ben A sendikasındayım, Müdür de B sendikasında. Çalıştığım okulda ve ilçede büyük çoğunluk B sendikasında..Müdürüm hocam sizde sendikanızı değiştirin diye israr ediyor, bende değiştirmek istemiyorum,bu sendikada kalırsanız problem yaşayabilirsiniz diyor, alttan alta tehdit ediyor aklınca...ne yapabilir diye sorarsanız, başka uzak bir okula görevlendirme yollayabilir, 21 saati doldurmuyorum,ders programı mı mahvedebilir v.s.Siz olsanız ne dersiniz, rest çekip ipleri koparmak tabikide istemiyorum,hazır cevap arkadaşlar fikir verin
Sakin degistirme !!Gerekirse isler sarpa saparsa sendikana git.Acikca tehdit etmis terbiyesiz seni. Iste bu insanlar is ahlaki olmayan,sirtini iktidara dayayip kul hakki dinlemeden mudurluk makamina gelen insanlar.Muhtemelende ilce sendika sorumlusudur ve sizin baska sendikali olmaniz goze batmistir.Mudurunuzu o okula yerlestiren sendikada ustten baski yapiyordur.Ilk aklima gelen bu cunku su anda en sık denk gelinen sey bu.Siz yeni sayilirsiniz sanirim cunku biraz tecrubeli bir ogretmene bunu teklif etmeyi cesaret edemezler.Hatta.genelde goreve baslayan ve sendika ne bilmeyemlerin onune dayarlar o malum sendika formunu.Bir de genel sayim oluyor ilkbaharda.Onun icin de sayi arttirmak icin olabilir.Bana da eski mudurum sakasina 1 ayligina degistirsene demisti tqbi sakasina demisti az cok fikrimi,dunya gorusumu boyle birsey yapmayacagimi biliyordu.
Boyun egmeyin ama.Sunlara firsat vermeyin !!
Böyle şeyler oluyor maalesef. Sendikaniza gidin ve size bu yapilani anlatin. Sizi hiçbir yere göndermese bile psikolojik olarak yipratmak icin elinden geleni bile yapabilir. Biliyorum bu tipleri. Kararli olun, o size bunu önerdiginde buna sinmiş, tedirgin bir şekilde hayir demeyin. Sizi öyle görürse daha çok üzerinize gider.
Sendika degistirdigin için daha değerli olmayacaksın.Hatta boyun eğdiğin icin daha çok istediğini yaptirabilecegini sanacak.Başkası baskı yapıyor diye sendika değiştirmem.
Net ve kararlı bir şekilde değiştirmeyeceğini söylerdim.Bana şendik an yüzünden baskı yapacaksanız ve sorun çıkaracaksanız,bu sizin karakterinizi belli eder derdim.
Küçük bir yerde mi çalışıyorsunuz? Ve yeni misiniz? Bu cesaret nerden geliyor? Dik durun, hayır deyin, alışmışlar boyun egmelere.
İlk görev yaptığım okulda o kadar bunalttılar ki beni, en son önüme form koydular imzalamadım, o gün tüm muhabbeti kesti formu önüme koyanlar.
Aklıma geldi.
Hiç müdürlerle bu konuya girmedim, öyle tehdit edecek müdürlerim de olmadı.
Açıkçası sizi çok etkileyecek bir sorun yaşanması kesinse ben çıkar gözetmekten yanayım.
Bizdeki sendikacılık zaten bence amaçsız saçma bir şey.
Bulaşmadım, bulaşmayı da düşünmem kolay kolay.
Kesinlikle en karaktersiz bulduğum davranış şekli ..
Sakın değiştirmeyin , dik durun. Her okulda var bunlardan. Sizin başınızda değil sadece..
Bende açıkcası bi ara "acaba kendi çıkarımı mı düşünsem, eğer müdür beyin dediğini kabul etmessem, bu karda kışta uzak hatta problemli bir okula görevlendirmem olacak, kaçışım yok,bi sendika yüzünden yollarda perişan olacam, düzenim alt üst olacak" diye içimden geçirdim, yalan yok...ben bu konuyu düşünmek istiyorum diyip müdürü geçiştirmek istedim ama olmadı müdür konuyu kapatacak gibi değil...Sendikayı değiştirirsem sanki kendime, düşüncelerime ihanet etmiş gibi olucamolmak istemediğim tarafta kendimi bulacam
Bende ilk defa karşılaşmış oldum, koca müdür işi gücü bitirdi bi benim sendika işi problem sanki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?