Müdürünüz sendikanızı değiştirmenizi isterse?

Elbetteki hak yemek, üzüldüğüm konu şu Allahtan, Kurandan, dinden, imandan, hakdan , hukuktan,adaletten en çok bahsedenler, ahkam kesenler herkesden daha çok hakkımızı yiyor, bu ne çelişki anlayamıyorum

Doğudayız ve burda hiç tercih edilmeyen bir sendikaya üye eşim. Sıkıntı yaşarsın dediler, şöyle olur dediler değiştirmedi. Sınav çıkmadı uzun bir zaman sendikasına gitti tak 2 sınav birden çıktı eşime. Emin olun sendikanız hele de size böyle bir taciz uygulanıyorsa daha çok sahip çıkar. Siz bu ülkenin özgür bir vatandaşısınız ve sendika hakkınızı istediğiniz gibi kullanırsınız. Herkes haddini bilsin. Böyle böyle yiyorlar milleti.

Hocam isteğiniz dışında hiç kimse sizi görevlendirme bi yere yollayamaz. Ben de burda ki ağırlığa göre muhalif sendikadayım böyle bir talep gelmedi ama Ben değiştirmezdim. İlk görev yaptığım yerde de ben karşılaşmadım ama sendika Başkan'ımız sorun yaşayanları anlatıyordu. Kendisi çok dişliydi ve inanın kimsenin Hakkı'nı yedirmedi(başka sendikadan da olsa) . Hala görüşürüz kendisiyle ve çok güvenirim kendisine. Sendikanızla görüşün durumu bildirin. Gerekirse mobbing davası açarsınız. İnanın adını duymaları bile çark ettirecektir onları

hocam özelden bir soru sordum bakarsanız sevinirim

sendikal hak memurun en doğal hakkıdır. kimse karışamaz. onlar sizi tehdit ettiğinde siz de böyle edin. mobbing görüyorum dava açarım deyin. ben de öğretmenim ama bu zamana kadar sendikaya hiç gerek duymadım. yeni okulumda sendikasız olduğumu bilen müdürüm şakayla karışık çok kez kendi sendikasına üye olmam yönünde konuşsa da ben de aynı şekilde geçiştirdim. hiçbir şekilde taviz veremem. aksine taviz verince saygınlığımı yitireceğimi düşünüyorum.

Oluyor boyle seyler ne yazikki..Benim tavsiyem cok ugrasmayin fikrinizden taviz vermeyin tabi ama eger uzak ve kötü bir yere görevlendirme gibi durum var ise elbette ki kendi cikarinizi düşünün...burda sakin değiştirme diyenlere saygim var ancak calisma sartlari, ulaşım vs de cok problem yasadiginizda hayat cekilmez hale gelecek.. iyi düşünün...

benim müdürde bana kimliği getir seni sendikaya üye yapcam demişti.bende vermiştim ne sendikası adını bile bilmem yıllar sonra o sendika yüzünden başım ağrıdı.dosyamda görmüşler vaay demek bu sendika(az kişini üye olduğu ve kesinlikle tasvip etmediğim bir sendikaydı)naparızda burnundan getirirz demişler açığık aramışlar.mal bildirimimden bi açık yakalayıp uyarı cezası vermişlerdi.

Anayasamıza göre kimse sendika üyesi olmaya, sendika üyeliğinden ayrılmaya zorlanamaz. Müdürünüz size sendikal baskı uyguluyor. Bence şikayet edin.

evet malesef bunlar olucak ama yıllardır eleştirdiğim bi partinin uzantısı olan bi sendikaya girmekte kendime, doğrularıma ihanet gibi geliyor, varsın ben sürüneyim ama yaptıklarını eleştirdiğim, bizi bugün bu hale getirenlerin tarafına geçmeme kararı aldım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…