Muhabbet Kuşu Besleyenlerin Paylaşım Alanı

geçen sene çektiğim bir resim
şimdi sadece beyaz olanı (dişi) duruyor diğeri öldü
şuan masaüstü resmi olarak kullanıyorum

Son düzenleme:

Maşallah cnm ya cok tatlı kıyamam. Benim aşkım da aynısının moruydu. Sabah uyandığmda seslenirdi bana ah Eminönünden almıştım yavrum çok hastalıklı çıktı ishalini iyileştirdim. Geçeleri düşüyor ağlıyordu bebek gibi gece ona kalkardım vitaminler verdim care etmedi sonra bir de gaga mantarı vardı yavrum ya manar kremini sürerdim ısırırdı beni eşek Öldüğünde çok ağladım elimden geleni yapmaya çalıştım ama hastalıklı gelmişti elime bebek gibi ugraştım onla ama ölürken dahi çok ağladım bizi affet diye çünkü nasıl büyük bir vebal aslında hyvan bakmak öz doğasından koparıyoruz. hele satıldıkları yerler içler acıı
daha üniversitede iken bir ödev için ölü hayvan lazımdı (bölüm biyoloji) eminönüne gittik arkadaşımla hani baktıkları hayvanlardan ölenler vardır mutlaka diye. Bir tane satıcı 5lira verin şunu boğazlayayım demişti. Tabi biz celallendik. sonradan da çok moralimz bozuldu nasıl ağlıyoruzz yol ortasında.
Çok seviyorum ama acısı çok zor mesuliyeti de ayrı ama muhabbet kuşlarının sevgi dolu ouşları kuşlarımı çok özlüyorum bazen

yukardaki resimdeki kızıma 10 gün önce bir damat aldım resmini paylaşmak istedim

çok sevdim ama ya çok tatlı
oğlan çok ciddi kız ise kızgınlık döneminde olduğu için sürekli pataklıyor ama oğlanda gık yok ya duruşunu bozmuyor
kız 1,5 oğlan 1 yaşında kızın yapmak istediklerini pek anlamıyor öyle bakıyor
inşallah yola gelir de anlar :))

bunlarda benim canavarlarim

yesil olan oglum iki gundur biraz halsiz, insallah iyilesir bebegm

Benimde mavi renkte erkek kuşum var kuş değil evlat sanki onu çok seviyorummm bol bol öpüyoruz birbirimizi yaramazım benimmm evimin eğlencesi :)

Eki Görüntüle 548239

bunlarda benim canavarlarim

yesil olan oglum iki gundur biraz halsiz, insallah iyilesir bebegm

İyileşir insallah en kısa sürede ben halsiz olunca elma armut yediriyorum ona iyi geliyor yada vitaminler var petshop larda suyuna 5 damla damlatıyosun onlardan alabilirsin. Çok Sıcak oluncada halsiz kalabiliyolar haberin olsun

Bu başlığı çok sevdim maşşallah bıdıklarınız çokkkkkkkk tatlı bayıldım benimde boncuk kızım var 8 aylık onu öyle çok seviyorum ki o benim bebegım halam yan dairede oturuyo dün beni çagırdı işden eve geldim bakdım benim Bıdıgım hareketlendi hadi al diye nasıl kıpır kıpır bırakamadım evde örttüm üstüne kalın şalımı 10 adım ilerde evi hemen gittik beraber boncugum tv seyretti Minişimi işdeyken çokkkkkkkkk özlüorum çok gider gitmez hasret atıyoruz kız olduğu için konuşturamadım daha sesler çıkartıyo konuşmaya çalışıyo ama yok olmuyo Zil sesi öpücük sesi çıkartıyo miniğim

Son düzenleme:
ay kizlar yaaaa bizimde kusumuz vardi yesil olandan adi capkindi 3 ayliken gelmisti bize :) ve hep elimizden yem yerdi zor alistirdik kabindan yemeye. elimizle,kalemle,oyuncakla falan sey yapardi iste kendini tatmin ederdi hahaha. en son dayanamadik bitane de kiz aldik.mubarekler kardes kardes durdular ne bir cilvelesme ne bisey. kiz olani bize hic alismadi hic gelmiyordu...
sonra capkinimiz 10 yil sonra aramizdan ayrildi.
simdi evlendim kendi evimdeyim okudukca heveslendim alsam mi napsam? calismiyorumda baya zaman ayirirdim.
bizim capkini ise gitmeden kaefesini acardik tum gun yalnizlardi gezinirlerdi odanin icinde. siz napiosunuz? ne vakitler aciyorsunuz kafesi?
bazen cama falan carpiodu sonra sonra ögrendi yolunu hahahaha rahmetli

Hayvanları çok severim ama muhabbet kuşlarına ayrı bir sempatim var. İlkten yavru almıştım okadar tatlıydıki ilk geldiği günden beri cana yakın hiç benden ayrılmazdı ve çok oburdu arkamda yem diye koşardı Nazara inanırım ve ogün bize gelenlerin nazarı deydi ve ogün kuş öldü. Tbi üstüne uzun süre alamadım. Babam almış geçenlerde adı tombiş oda yavru diğeri kadar cana yakın olmasa parmağımı uzattığımda falan geliyo kendini sevdiriyo. İnşallah yakında oda alışır.

Alışırlar canım ben çok seviyorum bıdığımı işden geliyorum ay kafesden çıkacak o ne heyecan sesimi duymasın o derece hemen öpüp sevip salıyorum 3-4 saat dolanıyo 7 aylık kız bizim ki konuşturamadım ama olsun çok seviyorum bıdığımı

Bende cok istiyorum almayı, şimdi resimlere bakarken cocuklar cıldırdı ama eşim asla izin vermiyor. daha önce almıştık ölmüştü, sonradan üzülüyoruz diyor sakın öyle bişey yapmayın diyor. 5 yasındaki oğluşum anne sen al babama bakma zamanla kızgınlıgı gecer diyo küçücük çocuk bana böyle akıl veriyor. off ne yapsam bilemedim. çok tatlılar yaaa....

canım çok sevimli ,akıllı doslarımız kuşlar sorumluluk ister bakmak ewet kaybedince çok üzülüyo insan ama iyi bakılan saglıklı kuşlar 13 yıl yaşıyo oğluşuna hayvansevgisini aktarmak ilgisini gözlemek çok güzel olur bana kalırsa hemen al ama eşin ne der bilemem canım kuşa eziyet etmeden yanlış anlama lütfen demek istediğim onları doğasından alıyoruz bakmak için doğaya olan sorumluluğumuz olan o canlılara en iyi şekilde bakmak gerek çıkarmak dolaştırmak (uçmasına izin vermek gerek)ilgi gerek yapabilirsen hemen al canım

Bir kiz bir erkek olmak uzere 2 tane muhabbet kusum var. 3 senedir bizleler. Evimizin neseleri. Kucuk tavuklarim benim.

Evet canım kesinlikle dogru, zaten hayvanları çok seviyoruz hepimiz, şimdiden muhabbet kuşu nasıl bakılır beslenir site site arastırdım o yönden guveniyorum da, babaya alıştıra alıştıra kabullendirmeyi sağlamaya calısıyoruz olucak galiba :))) zaten o da dayanamaz eve gelince, onun tek sıkıntısı bişey olursa üzülürüz. çok iyi bakıcaz inşallah uzun süre bizimle olur:)

buna çok sevindimmmm canım her zaman yardımcı olurum olurum hemen edin o zaman bir taane minik bıdırcık yanlız tek tavsiyem kafesi buyuk olsun renklı kafesler var aman deyım ondan alma o renklı kısmnı söker kazır çok çirkin görünür metal al canımmmm

:))) Kuşum Kartal gol gol guti siyah beyaz beşiktaş tan sonra eşek sıpası demeyi öğreniyor :))))

Muhabbet kuşları, candır, hayattır, arkadaştır, antidepresandır...Benim de sayısız kuş maceramdan sonraki şimdiki kuşum TARÇIN dünyalar tatlısı, zeki, acayip bir yaratık Odadan biri çıksın arkasından durmadan bağırır, yalnız kalamaz hiç.ŞŞtt diye seslenir herkese.sevildiğinde pırrıiğg diye bir ses çıkarır, sevdiği bir şey yerseniz bildiğiniz ağız şapurdatır:)) Hergün saatlerce dışarda kalır ama bir dk yanınızdan ayrılmaz, tam bir insan bağımlısı.Öyle ki yanına başka kuşlar geliyor bazen, hayvan oralı bile olmuyor.Sanırım kendini insan falan sanıyor zavallım :) Bir de acayip çabuk öğreniyor.Daha 2 aylıkken konuşmaya başladı.Şu an 14 aylık ve söyledikleri şunlar : tarçın, cici kuş, aşk kuş,aşkıımmm, annecim babacım, beni dışarı çıkar, beşiktaş,çok şükür, çok açım, şişko patates,yerim seni,yakışıklım,allah allah,çok konuştum,öpücük ver bakıyım oğlum muaahh, mini mini bir kuş,maşaallah,git başımdan,çenem düştü,papşin papşin papşin (kafa sallarkenki lafları :) ). Şimdi de 1 den 10 a kadar sayı saymayı öğretiyoruz.Biraz zorlandı ama bakalım:)

Son düzenleme:
benim minişim bayağı alıştı bize önceki akşam bıraktık biraz ama çok duvarlara çarptı panikledi. bi kaç gün daha alışsın öyle salış denemesi yapıcaz tekrar. yemeği yiyor artık ama su içmiyo ona canım sıkılıyor. su içmeye nasıl alıştırabiliriz kızlar?

Canım emin misin içmediğinden? Çünkü sizin görmediğiniz anlarda içiyor olabilir.Ama korkma, muhabbet kuşları 1 ay su içmeden durabiliyorlar.Onu susatacak besinlerden verebilirsin ağzına.Mesela dışarı çıkardığında elinden veya dilinden çok küçük bir parça peyniri ezip verebilirsin.Kısa zamanda alışıp suyunu içmeye başlayacaktır zaten:) Bizimki de ilk geldiğinde korkudan ağzı açık nefes alıyordu.Ne yemek yiyordu ne su içiyordu.Size güveni sağladıktan sonra hepsi rayına oturacaktır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…