Muhabbet Kuşu Besleyenlerin Paylaşım Alanı

Canım benim kıyamam..Ama ne güzel 10 yıl yaşamış sizinle.İnşallah benim tarçın'ım da böyle uzun ömürlü olur:) Tabi ki al sana arkadaş olur:) Ben gündüzleri çıkarmaya özen gösteriyorum.Çünkü muhabbet kuşlarının günde en az 12 saat uyumaları gerekiyormuş.Akşamları çıkarınca kendini paralıyor oynayacağım, uçacağım diye.En geç sekizde sessiz bir odaya götürüp uyutuyorum.Eskiden böyle yapmazdım mesela gündüzleri hep uyuklardı.Şimdi zımba gibi :) Onun dışında dışarı çıkarıp yalnız bırakmıyorum asla tatlım.Çünkü adı üstünde 'muhabbet kuşu'.Bu hayvanlar seninle olmak, muhabbet etmek istiyor.Bir yerde okumuştum, 'kuşlarınızı saldığınızda onları yalnız bırakmayın, bırakın omzunuzda kafanızda dolaşsınlar.Önemli olan sizinle vakit geçirmeleri' diye.Umarım yardımcı olabilmişimdir :)

Eki Görüntüle 563421

Bu da benim Tarçın'ım Burada daha küçüktü ama şimdi göbeği biraz daha yeşil

maşalah çok tatlı ya çok da zekiymiş bıdığın benim kızım ısırmazdı dün pek bi sinirliysi ırırı ısırı veriyo valla sabah kendi ne gelmiiş Allah Allah yerinde duramıyo buduğum polis gibi salona koyuyorum gece rahat uyusun diye kapısını aralık bırakıyorum antirenin de ısıgını açıyorum karanlık olmasın gece acıkınca yemini suyunu görebilsin diye saba geleni geçeni görüyor polis mübarek başlıyo ciklemeye hoplamaya taklalara
bu arada ben kafesin altına yani tel in altına gazete yada dergi yapragı koyuyorum ya paramparça ediyo onu didik didik nasıl yapıyo ne koysam ki sizin kuşlarınız da yapıyor mu :26::26:

hahaha Sizin kızı bizim oğlana mı yapsak nedir aynı kafadan:) O da birini gördü mü devriyeye başlar :)) Canım bizim eski kuşlar da hep didiklerdi.Bu sefer hiçbir şey koymuyorum çünkü gazete ya da kağıt yemesi iyi değil diye duydum.Sonuçta ondaki kimyasallar her ne kadar yutmasa bile mubişlere geçiyor.İstersen sen de koyma, herhangi bir zorluğu olmuyor.Sadece altlığı temizliyorum günaşırı bir bezle o kadar :)

Bilmem ki olurmuki yapsaklmı
Haklısın canım bende koymayım kimyasal o yazılar agzına diline degiyo yemiş kadar oluyo hemen eve gidince çıkarayım tşkler canım ya senneler yaıyorsun bıdığına neler var kafes de neler le oynuyo vaysa önerecegin birşey mutlaka söyle canım

valla olur mu olurr ama ben bizimkinden şüpheliyim henüz.Erkeklere özel bir ilgi besliyor Ne demek canım her zaman :) Ben çok fazla şey koymadım kafesine.Özellikle aynayı hiç sokmadım, bir tek salıncağı var, onu çok seviyor.Bir ara çandır süstür bir şeyler alsam mı dedim ama bizimki çok korkak , musluğunu bile değiştirdiğimizde aşağıya inememişti hayvan Bir de her daim mürekkep balığı kemiği vardır.Biz kemirsin diye koysak da odaha çok oyun oynamayı tercih ediyor Seninkinde neler var ?

ne yokki Salıncak,merdiven ,tünegivar agac dalı ben koydum dallarını çok seviyo hiç inmiyo üstünden,mürekkepbalığı kemiği var ama tadına bile bakmadı çıngıragı var zilini çalılo uyanınca uyandım gel al diyo Meyve sebze veriyormusun neler yiyor yem dışında canım :26:

Ay ne hoş!! Bu ağaç dalı satılıyor mu canım yoksa sen mi bulup koydun? Valla aslında ne versen yiyecek de en faydalı olacak şeyleri veriyorum.Mesela elma,marul,salatalık gerçekten faydalı.Onun dışında haftada bir mama yapıyorum.Şöyle ki bir tane yumurtayı haşlıyorum.Sarısını küçük küçük parçalara ayırıyorum.Sonra yumurtanın kabuğunu da zarlarından ayırıp havanda dövüyorum.Yarım havucun kabuğunu soyup rendeliyorum.Bir kaşık da irmik ekleyip karıştırıyorum.Yem yerine bunu veriyorum haftada bir gün.İlk başta yemeyebilir ama alıştırmanı tavsiye ederim çünkü gerçekten hem çok sağlıklı hem de tüyleri daha bir parlak oluyor.onun dışında haftada bir gün yine suyuna vitamin koyuyorum.Yumurta yaptığım günlerde koymamaya özen gösteriyorum ağır olmasın diye.Bir de arada yeşil çay içiriyorum ağzımdan bayılıyor Ama kesinlikle istese bile yememesi gereken şeyler var canım.Mesela; yağlı ve tuzlu yiyecekler, hazmı zor olan meyveler ( ayva, muz gibi ), iyi yıkanmamış sebzeler ve maydonoz.Maydonoz kuşların boğazına yapışıp ölümlerine neden olabiliyormuş.Ha bir de tatlım genellikle çoğu kuş bayıldığı için söylüyorum, sakız çiğnerken sulanırsa hiç oralı olma:) Sakız da maydonoz gibi boğazına yapışabilir :)Peynirle ekmeği de kırk yılın başı isterse uzatırsın dilinin ucuyla :)

merhaba herkese..kuşlarınızı saldığınızda kapıyı açık bırakıyormusunuz?? yani balkon gibi dışarı çıkılan değil.yoksa geri dönüş olmayacağını biliyorum :)sadece oda kapılarını?? kaloriferli eve taşınmıştık ve odalar kapalı olunca bazen çok sıcak oluor..yani kuşu salıncada açık bıraksak kuş için sakıncası olurmu??

Tabi ki bunda hiçbir sakınca yok, aksine kuşun bütün evi tanıması, başka odalara gittiğinde korkmaması ve alanını genişletmesi için gerekli de.Çok küçük bir alanda devamlı yaşadığınızı düşünsenize? ONa evin geri kalanını da keşfetmesi için fırsat verin :)

Diğer odalara gitmek kuş için uçuş alanını genişletir, onun için harika ama böyle de her odayı pisletecek kuş için sakıncası yok da sizin için olabilir :)

selam hanımlar. bizim miniş bayağı alıştı bize sürekli şakıyor takla atmaya çalışlıyor ancak ufak bi sorunumuz var. kafesin etrafında tül var kenarında lastiği var. o lastiğe dadandı sürekli kemiriyor. en sonunda tülü çıkarttım. kafesinde hiç oyuncak yok. acaba oyuncak alıp koysak ilgisini çeker ve tülü kemirmeyi bırakır mı?

Evet oyuncak alın bencede ama ayna falan almayın benimkinin çıngıraklı oyuncağı vardı halka şeklinde onun arasına giriyordu oynuyodu öyle bir şey alın aynalı alırsanız kuşlar konuşmuyormuş öyle demişti aldığımız amca

Merhabalar.bizimde fıstığımız var.evin neşesi oldu resmen.1 bucuk aydır
bizimle ama biz alıstirdik basimizdan omzumuzdan inmiyor.basina birsey gelecek diye cok korkuyorum hatta
kabuslar goruyorum guya pencereden kacmis gelmiyor geri felan

Ya ama benim moralim bozuldu yazılanlari okuyunca ben bizimkine es almak istemiyorum gerci daha 3 aylik bizimkisi ama sanki azicik hovarda.bana cok düskun hep öper beni özellikle onunla konusmama bayilir.ninni soyledigimde uyuyo ya

Ya böyle hic milli olmadan mutlu mesut yasayamaz mi? Bize de sarkmasin ama.boyle nefsine hakim olsun azicik

Dert ettim kendime valla almam ben yakisiklima eş felan.valla uyar elin paçozuna iplemez beni.

Benim kusumun yuvasinda tunek ve salincak var.ama yeni urunler alcam yemlikten yemiyo illa elimizden yicek ya da önüne dokçez paşanın.fena alısti ozgurluge evde dort donuyo

slllmmmmmmmmm kızlar nasılsınız nasıl budıklar
yawww benim bıdık kötü huylar edindi ya yemi ağzına alıyo sonra da yere döküyo sürekli aynı seyi yapıyo niye ki ya yemlikden alıyo 5-6 yem yere atıyo nasıl vazgeçirecegım

aldığım cevaplar için çok teşekkür ederim öncelikle..açıkcası ben diğer odaya giderse korkar duvarlara çarpar daha bir yabani olur gibi düşünüyordum..çünkü benm kuş ele alınmaktan nefret eder üstümüze gelsede tam alışık değil.ilk günlerde salındığında duvarlara çapıor ve gagasında falan kanama olabiliyordu şimdi diğer odalara giderse bilmediğinden çarpar korkar die düşünmüştüm..ama artık salabilirim rahat..:)

Ya bu kuşlar kaç aylıkken ciftlesmeye meraklı olmaya başlıyorlar.benimki 3 4 aylık ablamin mause tutan parmaklariyla ilgili cesitli fanteziler kurmakla kalmayıp uyguluyor terbiyesiz

bende akşamları ilgilendim hep her akşam önce kendime alıştırdım sonra konuşmayı öğrettim hatta ilk kelimesini söylemesi için 2,3hafta her akşam yarım saat bi saat cici kuş dedim bi ara kuzenimin çocuğunu bile severken cicikuş demiştim ilk söylediğinde çocuğum bana anne demiş gibi mutlu olmuştum ehuuu şimdi her şeyi kapıyor sevimli kerata

bizimde 3 haftadır falan haydarımız var 2 aylık falan heralde yavru. rengi sarı çok çabuk alıştı bize cicikuş ve babacım diyo kafes kapısının önünde 4 dönüyo çıkmak için :)

Ya bu kuşlar kaç aylıkken ciftlesmeye meraklı olmaya başlıyorlar.benimki 3 4 aylık ablamin mause tutan parmaklariyla ilgili cesitli fanteziler kurmakla kalmayıp uyguluyor terbiyesiz

Kaçıncı ayda çiftleşmeye başladıklarını bilmiyorum ama bahsettiğiniz o parmaklara pek meraklıdır bu haytalar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…