Muhabbetimiz SEL Olsun Aksın :)

bide mandalin bazı fellah köftesi tariflerinde yumurta var seninkinde yok neden

ben soğanı sevmem daha doğrusu görmeye dayanamam.Köftenin içine biraz yağda kavurup koysam nasıl olur

canım hamurda çiğden soğan yok ki sosunda var oda aynı yemek gibi önce yağla kavuruyorsun öldürüyorsun ve çok minik doğranmış sarımsakta koyuyorsun ya istersen soğan koyma sen bilirsin ben hiç denemedim öyle ama fark edeceğini sanmam sarımsak kapatır onu

benimde yok tahtakalelerde bile satılan küçük kağıtlar var ya onlarda yapıyorum bende aktarlardada satılıyor marketlerde varmı bilmiyorum

hani şu tatlıları içine koyduğumuz kağıtlardan bahsediyosun dimi..Fırında yanık olmazmı o

soğan koyarım napim tam yapayım tarifi ozaman.yumurta için ne diyosun

hani şu tatlıları içine koyduğumuz kağıtlardan bahsediyosun dimi..Fırında yanık olmazmı o

olmuyor bende böcük duygu mutfakta daha hamarat birde onlara soralım canım

yumurta köftelerde filan tutsun diye konur ya ben yumurtayı sevmiyorum un ve irmik o işi görüyor o yüzden un ve irmik ekliyorum orasıda senin damak tadına kalmış

ben akşama tarifime bakayım eksiklik filan varmı ona göre sana tekrar yazayım ezbere bilmem tarifleri buraya yazarken eksik birşeyler oldumu olmadımı bakayım yine ama hatırladığım kadarıyla yok gibi

aa aklıma geldi teyzem bu pasta çörek hamur işlerini çok sever değişik tarifleri denemeyi çok sever geçen gün mısır unundan kek yapmıştı banada getirmiş çok beğendim mısır unu tadı çok güzeldi istersen onunda tarifini alayım

bir de teyzemin meşhur kurabiyesi vardır kayısı kurabiyesi der görünümüne biterim kurabiyesini pişirdikten sonra bir tanesini sarıya diğerini kırmızıya boyar gıda boyasıyla bal reçel gibi şeyşerler birbirine yapıştırır sonra şimşir dalı takar tpesine görünümü çok şık olur

bayatlamayan poaça

Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
1 şişe soda (200ml)
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı şeker
aldığı kadar un (çok katı bir hamur olmayacak yoksa mayalanmaz)
üzeri için 2 adet yumurta sarısı
Içi için
Peynir, patates vs.

Hazırlanışı
1 paket maya geniş bir kaba alın.Ilık sütü ilave ederek mayayı iyice eritin. Sonra soda, yağ, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş unu (elenmiş olursa daha iyi) ekleyin ve kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini kapatarak hamurun iyice kabarmasını bekleyin. İçine peynir koyarak veya sade olarak şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve 230-240 derecede üzerleri iyice kızarana kadar pişirin. (Bu ölçülerde 2 tepsi poğaça çıkıyor. Bir kaç gün geçse bile yumuşacık kalıyorlar. Misafir için bir gün önceden bile yapıp saklayabilirsiniz.

mozaik pasta

Malzemeler

1 su bar. süt
1 su bar. şeker
1 yumurta akı
1 paket kakao
50 gr.eritilmiş margarin
2 paket bisküvi
1 paket vanilya
Hazırlanışı
Öncelikle yumurta akı ve şeker çırpılır. Üstüne bisküviler kırıklanarak, süt, kakao, vanilya ve eritilmiş margarin eklenir. Son olarak da yoğrulup istenilen şekil verildikten sonra buzdolabında 3-4 saat bekletilir.
AFİYET OLSUN :)
NOT: Gayet hafif ve çabucak oluyor. İstenirse içine fındık,ceviz,incir veya kayısı küp küp kesilerek konulabilir.

Avcı Böreği:

Malzemeler:
• 4 yufka
• 4 yumurta akı
• 250-300gr kıyma
• 3 kuru soğan, yemeklik doğranmış
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• yarım çay bardağı bulgur
• 1 çay bardağı sıcak su
• yarım su bardağı ceviz içi, dövülmüş
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı karabiber
• 1 su bardağı maydanoz, doğranmış
• 1 yumurta
• galeta unu
Hazırlanması:
1. Kıymayı soğanla kavurun. Biber salçasını ekleyin. Bulguru ve suyu da ekleyip pişirin.
2. Piştikten sonra ocaktan alıp ceviz, tuz, karabiber ve maydanoz ilave edin.
3. 4 yumurta akını çatalla iyice köpürtün.
4. Bir yufkayı masaya yayın. Üzerine fırça ile yumurta akı sürün. İkinci yufkayı üzerine serin. Onun üzerine de yumurta akı sürün. İki katlı yufkayı 8 eşit parçaya kesin. Her bir parçanın geniş kenarına kıymalı içten koyup sigara böreği sarar gibi -ama sigara böreğinden geniş olacak şekilde- sarın. Aynı işlemi kalan iki yufka için de tekrarlayın.
5. 1 yumurtayı çırpın. Sardığınız yufkaları önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın ya da 200C fırında pişirin.

çatlak kurabiye

Malzemeler

1 su bardağı un
1/4 su bardağı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 su bardağı ince çekilmiş şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı portakal suyu
Pudra şekeri
Hazırlanışı
Malzemeleri yoğurma kabına alarak hamuru hazırlayın. Üzerini streç film ile kapatarak yarım saat kadar buz dolabında dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak şekillendirin ve pudra şekerine bulayarak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
değişik bişi tavsiye ederim hem yapılışı da kolay

BONİBONLU PAPATYA KURABİYE

1 Paket nişasta(400gr )
250 gr margarin veya tereyağ (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta
1 su bardağı un
1 pkt kabartma tozu
1.5 su bardağı pudra şekeri

üzerı için
2 kutu bonibon

Bir kapta tereyağ(margarin),yumurta ve şeker karıştırılır. Nişasta un ve kabartma tozu eklenerek ele yapışmayan bır hamur elde edilir.Ele yapışıyorsa biraz daha un eklenebilir.Merdanele açılarak çiçek şeklindeki kurabiye kalıbıyla şekil verilir.bonibonla süslenır.Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.
çocuklar bayılır

KAKAOLU ISLAK KURABİYE

1 paket margarin oda sıcaklığında
3 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
2 yumurta
alabildiği kadar un
kabartma tozu

şerbeti
1 su bard şekeri 2 su bard soğuk su içinde eritiyoruz kaynatmıyoruz

malzemeleri yoğurup yuvarlak şekiller verip tepsiye diziyoruz fırından çıkınca 1 dk filan bekletip soğuk şerbetin içine batırıp çıkarıyoruz hindistan cevizine bulayıp servis yapıyoruz.afiyet olSUN.

Pizza hamuru malzemeleri

3.5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı

• Pizza hamuru hazırlanışı
• Pizza hamuru:
Temel pizza hamuru yapımı artık çok kolay. Ilık suyu yoğurma kabına alın. Maya ve şekeri ekleyip 5 dakika bekletin. Tuz ve zeytinyağı ekleyin. Unu azar azar ve eleyerek ilave edin ve 5 dakika yoğurun. Gerekirse un ekleyin. Üzerini örterek mayalanmaya bırakın.
Hamuru unlanmış tezgahta elinizle bastırarak, kullanacağınız pizza kabına göre açın. Yağlı kağıt serili pizza kabına aktarın.
küçük küçük pizza yapabilirsin

Daha çok bilgisayrımda vardı dün telefonuma aktardım lazım olur her an her yerde tariflerim olmalı

biri bana mı seslendı:82:
duygu senden garu olcak gıbı hacı devam et durmak yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…