bunu bende biliyorum gerçekten güzelTARÇINLI KURABİYE
1 paket margarin
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
yarım su bardağı nişasta
3 su bardağı un
üzeri için
tarçın
toz şeker
oda ısısında iyicene yumuşamış olan margarinin kabımıza alıyoruz diğer malzemelerin hepsini sırayla katıp, hamurdan uzunlamasına rulalar yapıp ve kesiyoruz.180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.ayrı bir yerde 1 kase şeker ve arzunuza göre tarçını karıştırıyoruz.fırından çıkarttığımız kurabiyeleri sıcakken üzerine tarçın toz şeker karışımını döküyoruz.
BUNU UNUTMUŞUM KÜÇÜK KÜÇÜK ATIŞTIRMALIK ÇOK GÜZEL OLUYOR HEM DE BAYATLAMIYOR
bayatlamayan poaça
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 şişe soda (200ml)
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı şeker
aldığı kadar un (çok katı bir hamur olmayacak yoksa mayalanmaz)
üzeri için 2 adet yumurta sarısı
Içi için
Peynir, patates vs.
Hazırlanışı
1 paket maya geniş bir kaba alın.Ilık sütü ilave ederek mayayı iyice eritin. Sonra soda, yağ, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş unu (elenmiş olursa daha iyi) ekleyin ve kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini kapatarak hamurun iyice kabarmasını bekleyin. İçine peynir koyarak veya sade olarak şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve 230-240 derecede üzerleri iyice kızarana kadar pişirin. (Bu ölçülerde 2 tepsi poğaça çıkıyor. Bir kaç gün geçse bile yumuşacık kalıyorlar. Misafir için bir gün önceden bile yapıp saklayabilirsiniz.
günaydın kızlar cumanız mübarek olsun
tşkler cnm senınde
nasılsın
süperim harikayım sen nasılsın böcüküm
mandalin fellah köftesinin tarifini yazacaktın bana
birde akşamdan haşlayıp soslasam.Hava serin dışarda bıraksam(buzdolabında çok soğuk olur o bakımdan) nasıl olur sence.Yada akşamdan haşlayıp.gündüzmü soslasam ne dersin
mandalin fellah köftesinin tarifini yazacaktın bana
birde akşamdan haşlayıp soslasam.Hava serin dışarda bıraksam(buzdolabında çok soğuk olur o bakımdan) nasıl olur sence.Yada akşamdan haşlayıp.gündüzmü soslasam ne dersin
Selam kızlar ne sıkıcı bir gün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?