- Konu Sahibi lavmibeybi
-
17 yaşındayım ve muhafazakar bir ailem var. Arkadaş çevrem çok rahat ve serbest bazen alkol alıyorum tabi aileme söyleyemiyorum ama söyleyemediğim için de kendimi kötü hissediyorum. Arkadaşlarım çok iyiler ailem hepsini çok sever ama benim içim sıkılıyor aslında beni sıkan gizlemek de değil sanırım rahatlıklarını kıskanıyorum hiç bilmiyorum. Tam olarak bir sorun değil ama benim gibi olan var mı napıyorlar acaba?
17 yaşındayım ve muhafazakar bir ailem var. Arkadaş çevrem çok rahat ve serbest bazen alkol alıyorum tabi aileme söyleyemiyorum ama söyleyemediğim için de kendimi kötü hissediyorum. Arkadaşlarım çok iyiler ailem hepsini çok sever ama benim içim sıkılıyor aslında beni sıkan gizlemek de değil sanırım rahatlıklarını kıskanıyorum hiç bilmiyorum. Tam olarak bir sorun değil ama benim gibi olan var mı napıyorlar acaba?
ailen muhafazakar mı? emin misin?
ailen benim ailem gibi yanındaki kız arkadaşlarına o... mu diyor? o gözle mi bakıyor?
okuldan eve evden okula mı diyor?
cep telefonu dökümlerini mi inceliyor kimlerle konuştuğunu öğrenmek için?
seni okuldan almakla mı tehdit ediyolar herangi bir yanlışın olursa?
bizim ailemizdesin kurtuluşun yok kurallarımıza uyacaksın, yoksa ölüm olur sonu mu diyolar?
ya da üniversiteyi kazandığında bulunduğun şehirde okuyacaksın yoksa okumazsın mı diyecekler sana?
ve yine üniversite de dahil seni okuldan almakla mı tehdit edecekler?
herkesin ailesi gurur duyarken her fırsatta okuduğun bölümü ve seni mi eleştirecekler?
yoksa onlarla yürürken bile etrafdaki sokakdaki gencecik masum kızlar, erkekler için sırf biraz açık ve ya sevmedikleri bişey giyinmişler diye o...pu yahut p.ç bu sözlerini mi duyuyorsun?
daha sayayım mi sana yeter mi bu kadarı?
iyi de bu muhafazakarlık değil ki düpedüz cahillik.
muhafazakarlık, hayatını inandığı değerler doğrultusunda idame etmeye gayret etmektir.
Kusura bakmada yaptıkları dinimize uyan şeyler değil hiç.Benimde en sinir olduğum şey dindar geçinip dine zıt olan ne varsa yapan insanlar.Allah onları ıslah etsin.Namuslu kadınlara o... diye iftira atmış,Kendi Atasına çirkin sözler söyleyen bu insanı Allah ıslah etsin...belediyenin insanlar spor yapsın diye yaptığı parkları bilirsiniz. ordaki spor aletlerinde biraz olgun yaşlı sayılabilecek insanlar ve yaşı farketmeyen kadınlar spor yapıyor diye onları aşağılamalar, o.... gözüyle bakmaları var.
şu bildiğimiz peluş kürkten yelek giyinen bi kadın gördü diye ona o.. damgası vurmaları..
kızları bile belli bi yaşa kadar Atatürkü sevmiyordu. sorduğum zaman kocaman kocaman açtığı dehşet dolu gözlerle,
biliyomusun Atatürk içki içiyomuş derdi...
ve babasının Atatürk hakkındaki kötü konuşmalarına karşılık verdim diye, iyi bir insan başarılı bir asker. sadece dinle arası iyi olmayabilir diye devam edecektim. birinin dinle arası iyi değilse ondan bi b.k olmaz demişlerdi..
bunlar şuan sadece aklıma gelen belli başlı şeyler.. yüzde 1 sadece..
ben böyle bir ailenin içindeyim...
Kusura bakmada yaptıkları dinimize uyan şeyler değil hiç.Benimde en sinir olduğum şey dindar geçinip dine zıt olan ne varsa yapan insanlar.Allah onları ıslah etsin.Namuslu kadınlara o... diye iftira atmış,Kendi Atasına çirkin sözler söyleyen bu insanı Allah ıslah etsin...
sürekli insanları kınar sürekli.. kınadığını başına gelmesinden hiç mi korkmaz
bazen korkuyorum ona benzemekten.. öyle düşünmekten insanlar hakkında..
bazen dertleşiyorum ailemden başka biriyle, anlatıyorum bak görüyosun böyle böyle diye.
anlıyorum seni ama nası düzelsin bu yaştan sonra, annesi de onu öyle yetiştirmiş diyor.
ben farkındayım bu bir hastalık. hasta bi insan ancak herkesi eleştirir, din konusunda baskı yapar.
inanırmısın geçen bana diyor ki namaz kılıyomusun? aslında kılmıyorum ama evet kılıyorum dedim.
neden sordun?
ne demek neden. senin namazından bende sorumluyum. bana da hesap sorulacak diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?