- Konu Sahibi lavmibeybi
-
Dini güzelce öğrettikten sonra tercih sana kalmış o karışamaz ki...Ne kadar yanlış anlıyo insanlar dini ya azıcık açıp peygamber efendimizin sözlerini okusalar...Mesela bahsettiğiniz kişi; Bana benzemekten en çok uzak olanınız, cimri, ağzı bozuk ve çirkin söz söyleyen kimsedir. Bu sözü biliyomu? Biliyoda hala devam mı ediyo insanlara çirkin söz söylemeye ?
herkes hakkında çirkin şeyler düşünebiliyor ve söylüyoda. benim mezun olduğum lise, son beş yılın mezunları arasından seçilerek toplam 30 kişiyi eğitim için 45 günlüğüne Almanyaya gönderen bir AB bursu buldu. bende haber aldım. başvurdum ve seçildim. düşünsenize almanya da gidiş dönüş yeme içme ulaşım konaklama eğitim hepsi ücretsiz tam 45 gün. cebimden beş kuruş çıkmadı kendi alışveriş vs. hariç...
bana gitmeden bir gün önce inanırmısınız, öğlen ezanından akşam okunana kadar hakaret etti.. bütün eski konular, aklına gelen herşey..
gidiyodu namazını kılıyodu!!!! tekrar gelip aşağılamalarına devam ediyodu. o sıra ben içimden dua okuyodum ne olur bitsin bu azap Allahım diye..
bana dedi ki biliyorum orda haram şeyler de yiyip içeceksin. sırf ilerde bigün birine ben almanyaya gidecektim ama beni göndermediler deme diye izin veriyorum gitmene. bu aşağılıkça bişey. ben evlenecek olsam isticeğim kızın böyle almanyaya gitmiş olduğunu öğrensem anında vazgeçerim.. ahlaksızlık vb. ne laflar ne hakaretler etti. en dokunanı bu oldu bunu yazdım. yoksa o laflar arasında hiç tanımadığı öğretmenlerimden tutunda kimlere varana kadar hakaret etti iftiralar attı.. dedim ya iki ezan okundu o hakaretleri sayarken bana. Allaha havale ediyorum.
sürekli insanları kınar sürekli.. kınadığını başına gelmesinden hiç mi korkmaz
bazen korkuyorum ona benzemekten.. öyle düşünmekten insanlar hakkında..
bazen dertleşiyorum ailemden başka biriyle, anlatıyorum bak görüyosun böyle böyle diye.
anlıyorum seni ama nası düzelsin bu yaştan sonra, annesi de onu öyle yetiştirmiş diyor.
ben farkındayım bu bir hastalık. hasta bi insan ancak herkesi eleştirir, din konusunda baskı yapar.
inanırmısın geçen bana diyor ki namaz kılıyomusun? aslında kılmıyorum ama evet kılıyorum dedim.
neden sordun?
ne demek neden. senin namazından bende sorumluyum. bana da hesap sorulacak diyor
Bu bahsettiğin insan kim kendi annen mi?
O namazın ne geçerliliği var şimdi?Tabi ki Allah bilir ama bu kadar çirkin söz söyle sonrada namazını kıl.Gerçekten hasta olmalı bu adam:S Babanızmı oluyo? Bide söylediği şeyler hep hayal ürünü farkettiysen.Tek bir doğruluk payı yok yani belkide hakaret etmekten zevk alıyodur.
annemle babam ayrı, ben küçükken ayrıldılar. bu bahsettiğim kişi dayım. bize maddi olarak o bakıyor. manevi olarak da o zulm ediyor
Bu bahsettiğin insan kim kendi annen mi?
herkes hakkında çirkin şeyler düşünebiliyor ve söylüyoda. benim mezun olduğum lise, son beş yılın mezunları arasından seçilerek toplam 30 kişiyi eğitim için 45 günlüğüne Almanyaya gönderen bir AB bursu buldu. bende haber aldım. başvurdum ve seçildim. düşünsenize almanya da gidiş dönüş yeme içme ulaşım konaklama eğitim hepsi ücretsiz tam 45 gün. cebimden beş kuruş çıkmadı kendi alışveriş vs. hariç...
bana gitmeden bir gün önce inanırmısınız, öğlen ezanından akşam okunana kadar hakaret etti.. bütün eski konular, aklına gelen herşey..
gidiyodu namazını kılıyodu!!!! tekrar gelip aşağılamalarına devam ediyodu. o sıra ben içimden dua okuyodum ne olur bitsin bu azap Allahım diye..
bana dedi ki biliyorum orda haram şeyler de yiyip içeceksin. sırf ilerde bigün birine ben almanyaya gidecektim ama beni göndermediler deme diye izin veriyorum gitmene. bu aşağılıkça bişey. ben evlenecek olsam isticeğim kızın böyle almanyaya gitmiş olduğunu öğrensem anında vazgeçerim.. ahlaksızlık vb. ne laflar ne hakaretler etti. en dokunanı bu oldu bunu yazdım. yoksa o laflar arasında hiç tanımadığı öğretmenlerimden tutunda kimlere varana kadar hakaret etti iftiralar attı.. dedim ya iki ezan okundu o hakaretleri sayarken bana. Allaha havale ediyorum.
yorumunu yeni okudum babanmış. Senin adına çok üzüldüm allah sabırlar versin gerçektenten çok sabır gerekli. Seni anlıyorum bu kadar değil ama bende ailemin baskısından ve elalem ne der diye , başkaları ne der ne düşünür diye kısıtlanmaktan bıktım.Akşamları yada hafta sonu düzenlenen yemeklere, eğlencelere sırf akşam eve bırakırlarken biri görür ne düşünür diye izin vermiyorlar. Böyle saçma bir düşünce olamaz.
17 yaşındayım ve muhafazakar bir ailem var. Arkadaş çevrem çok rahat ve serbest bazen alkol alıyorum tabi aileme söyleyemiyorum ama söyleyemediğim için de kendimi kötü hissediyorum. Arkadaşlarım çok iyiler ailem hepsini çok sever ama benim içim sıkılıyor aslında beni sıkan gizlemek de değil sanırım rahatlıklarını kıskanıyorum hiç bilmiyorum. Tam olarak bir sorun değil ama benim gibi olan var mı napıyorlar acaba?
17 yaşındayım ve muhafazakar bir ailem var. Arkadaş çevrem çok rahat ve serbest bazen alkol alıyorum tabi aileme söyleyemiyorum ama söyleyemediğim için de kendimi kötü hissediyorum. Arkadaşlarım çok iyiler ailem hepsini çok sever ama benim içim sıkılıyor aslında beni sıkan gizlemek de değil sanırım rahatlıklarını kıskanıyorum hiç bilmiyorum. Tam olarak bir sorun değil ama benim gibi olan var mı napıyorlar acaba?
Canim yazdiklarini tek tek okudum ve ailenin bu tutumunu MUHAFAZAKARLIK adi altinda gosteremezsin.Arkadasin biri muhafazakarligi aciklamis cokda guzel.
Cocuguna siki denetim vermek,disaridakileri o.... yapmak,okumayi desteklememek vs.. gibi artirilabilir sebepler muhafazakarlik degildir.
Babam "kizim artik buyudun basini ortsen" dedi ben de " baba lise bitsin o zaman " dedim anlayis gosterdi ki liseye giderken basimi aciyordum ailemle bir yere gittigimizde kapatiyordum ki bunu lise arkadaslarimda bilirdi.
Samimi oldugum arkadaslarimla gezer abartisiz gece yarisi eve gelirdik.
Esim beni parkin onunde alirdi konustugumuz zamanlar babam kizdi gelip evin onunden alsin dedi.
Bence muhafazakarligi tanimi disinda yerlere cekmeyin.
Baskicilik yapmak biseylere zorlanmak ,namazi dini one surmek cehalettir....
Bi soz vardir ya "kisinin fikri ne ise zikride odur"
Konu sahibi kardesime gelincede sen aileni ne icin kandiriyorsun?
Alkol alinca hayatinda degisen ne var?
Ailen ya duyarsa.... Ne kadar uzuleceklerini dusunsene... Ailenin sana olan guvenide zedelenecek....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?