- 26 Ocak 2016
- 484
- 167
- 53
Demek istediğim, kötü iş yapsalar da konuşulmadığı sürece sorun etmiyorlar ki aynı şeyi yapmaya devam ediyorlar.İyi şeyi eleştirmezler ki kötüyü eleştirirler :)
Asimetrik olayı benden patlak verdi benden sonra baktım çok hastasına öyle diyormus meğer. Kümse neden dile getirmedi bilmşyorum ben ilk yorum yazarken buraya verdiğim 250 tl muayene ücretine üzülüyordum şimdi diyorum ki sadakam olsun iyi ki olmamısım:))) neyse bende konunun başından isminin çekilmesini doğru bulmuyorum. İnsanlar bu sayfaları okuyupta karar veriyor.Demek istediğim, kötü iş yapsalar da konuşulmadığı sürece sorun etmiyorlar ki aynı şeyi yapmaya devam ediyorlar.
Burun eğriliği yaşamış bir sürü kişinin yorumunu okudum. Belli ki doktorun tekniğinde sorun var. Düzeltmek yerine hastalarına sen asimetriksin deyip durmuş. Bütün insanlar asimetriktir.
Psikolojinizide bozmus.Bir de benim ciddi anlamda paikolojim bozulacaktı. Aynanın karşısında suratımı inceliyordum burdan asimetriyi baya araştırdım yüz ameliyatı falan yapılıyormus komple böyle şeyler okuyordum böyle bir delilikte yapabilirdim. İnsan ilk defa bir şey duyuyor ve düzgün düşünemiyor. Ben umutsuz vaka gibi gördüm kendimi suratım yamuk falan sanıyordum moralim bozuluyordu hiç unutmuyorum burda her doktorun binlerce sayfalık yorumlarını okuyordum. Tek tek. Belki benim gibi biri vardır falan diye. Demem o ki kimsenin de bunu yapmaya hakkı yok.
Ama hamdolsun olduktan sonra bozulmadı iyi ki maddi manevi yıpranırdım. Manevi olarak yıprandım ama şuan çok şükür diyorum.Psikolojinizide bozmus.
Çok uzun zamandır sessiz bir şekilde takip ediyordum ama sayfa adı da değiştikten sonra artık sessiz kalamayacağım...
Ben de bundan 3 yıl ve 1 yıl önce yani toplam iki kez Muhammet beyle ofisinde görüştüm ve bikaç gün sonra ameliyat oldum ve KESİNLİKLE MEMNUN DEĞİLİM!!!
Hafif kemerli ve yuvarlak uçlu, normal derili bir burnum vardı. Sağa ya da sola kayık değildi kesinlikle. Kırık ya da göçük yoktu Asimetrik bi yapı da yoktu. Burun delikleri de normal büyüklükte ve eşitti. Yani dışarıdan yapılması gereken tek şey kemerin alınması ve burun ucunun inceltilmesiydi, ki bu işlemler standart işlemlerdir bi burun ameliyatında.
Bu sitedeki daha doğrusu genel olarak internetteki yorumlara inanıp Muhammet beyde karar verdim. İlk muayeneden 10 dakikada çıktığımda anlamalıydım vakti olmayan bir doktor olduğunu. Çok güzel ve olumlu konuştu benimle, zaten ikna edici tarafı da kibar ve dürüst olarak etki etmesiydi. Bana normal derili kolay bir burnum olduğunu, çok daha zorlarını yaptığını söyledi. Ameliyat gününe karar verdik hemen ve o gün geldi. Ameliyattan önce belki bi 1 dakika gördüm doktor beyi. Uyutulurken yanımda değildi. Çıktığımda ise her şey çok iyi geçti, yine geleceğim dinlen sen dedi. Ve gelmedi...
Alçı alındı ilk önce, o gün bir yorum yapmadı çok şiş dedi sadece. Başka yerde olduğum için bantları aldırmaya yanına gitmedim. Zaten gelmene gerek yok bandı kendin alabilirsin dedi. Aradan aylar geçti ve benim şişliklerim İNMEDİ. Aslında inmeyen şişlik değil kemiğin ta kendisiydi ( bahsettiğim burun ucu değil, kemer kısmı). Kemik ödemidir masaj yap dedi, yaptım ama sonuç alamadım. Burnum tek taraftan yamuk diğer taraftan da sivri bi kemikle çıkıntılıydı. Yani sol çapraz da sağ çapraz da eskisinden de kötüydü. Burnum biraz daha küçülmüştü ama yamuk duruyordu. Doktora ulaşıp da derdimi anlatana kadar yine epeyce zaman geçti. Karşıdan çekilen resimlerde, düzgün şekil verilmeyen kemik yüzünden burnum bi tarafa doğru kaymış duruyordu. Bi şekilde ikinci ameliyata karar verdik.
Bu arada merak edenlere; ikinci ameliyatta hastane ücreti hasta tarafından ödeniyor. Doktor ücret almıyor. Değişiklik yaptı mı son dönemde bilemiyorum.
Bütün bunlar olurken tabiki forumları, internet hesaplarını takip etmeye devam ettim. Buradan da, halen aktif olan, doktor beyin başka bi hastası olan bi üye ile de yazıştım. İsmini vermeyeyim ama hatırlarsa beni ve yazışmalarımızı, kendisi beni bu konuda doğrularsa çok sevinirim. Sağolsun, beni rahatlatmak için çok olumlu ve güzel şeyler yazmış ve hatta bana doktor beyin numarasını vermişti ama maalesef benim korkularım, tahminlerim gerçek çıktı. Burnuma yamuk diyen oldu, şu burnunun üstündeki sivilce niye gitmiyor bi cilt doktoruna göster diyen oldu. O sivri kemik çıkıntısını fark edenler sivilce sanıyordu.
Şunu da ekleyim. Özellikle instagramdaki bi gördüğünüz olumsuz yorumu tekrar göremeyebiliyorsunuz. Siliniyor yorumlar. Burada kendimizi ifade ettiğimizi düşünürken başlığın değişmesi de ayrı bi eleştiri konusu!!!
Neyse çok uzatmayım, ben ikinci ameliyatımı da oldum geçen sene. Sonuçlar şöyle:
-> Burnumun tek tarafı halen her gece, çoğu zaman tamamen tıkalı, üstelik de ameliyattan önce böyle değildi. Ara sıra tıkanmalar her iki tarafta da oluyordu, örneğin çok yorulduğumda ama sadece ara sıra. Şimdi sürekli aynı yerde ve her gece, ikinci ameliyattan sonra da düzelmedi...
-> Sivilce gibi görünen kemik tam gitmedi. İkinci ameliyatta da tam olarak törpülenmedi. Burnunum bu kısmı bariz dalgalı görünüyor şimdi. Meksika dalgası diyorum burnumun bu tarafına.
-> Kemerli kalan taraf az da olsa inceldi ikinci ameliyattan sonra ama halen çapraz bakıldığında hafif kemerli, o güzelim Muhammet dilber burnuyla hiiiiiç bir alakası yok, kavisi geçtim dümdüz bile değil.
-> Yüzümde, yani burun yanlarında 3 tane belirgin kesik izi var. Bunlardan ameliyat öncesi hiç bahsedilmedi.
-> Burun ucum halen şiş. Yani doktor beyin demesine göre şiş. Ve burun ucum halen yuvarlak. Daha kötü olan, burun kanatlarındaki kıkırdak ile ucunun birleştiği yerler de göçükler var. Karşıdan çekilen fotolarda o çökük yerlerde gölge oluşuyor, kırık gibi görünüyor ve burun ucu daha da büyük ve yuvarlak duruyor.
Olumlu olan tek sonuç ise burun delikleri, Allahtan onlar eşitler ve burun altındaki ameliyat izi çok ince, pek belli olmuyor.
Doktorun çok güzel ameliyat sonuçları da var, zaten benim de inandığım nokta o başarılı sonuçlar oldu. Ama benim sonucum tam bi hayal kırıklığı benim için. O kadar yüksek bi ücret artı diğer masrafların ardından ikinci ameliyatı olmak zorunda kalmak ve yine de beklenen sonucu bırakın, düzgün bi sonuç bile alamamak gerçekten üzücü. Hissettiklerimi, üzüntümü sadece yaşayan anlar. Benden sonra yani geçen sene İzmir' de ameliyat olup, benim ödediğimin üçte birini ödeyip daha iyi bi sonuç alan arkadaşımdan sonra daha da çöktü moralim. Benim beklentim kemersiz bi burun sırtı, hafif dik bi burun ucuydu, ki Muhammet bey burun ucunda çok iyi olduklarını her fırsatta vurgulamıştı. Eski burnum ise sorunlu zor bi burun kesinlikle ama kesinlikle değildi. Ben doktor beye ne sayfalarca foto götürdüm ne de sorularımla bunalttım. Ama yine de iki ameliyata rağmen normal bi sonuca ulaşamadım.
Foto yüklemedim hiç ve yüklemeyeceğim ya da özelden göndermeyeceğim. Çünkü bu sayfa da dahil olmak üzere doktor beyin çalışanları iş başındalar anlaşıldığı kadarıyla.
Son olarak şunu eklemek istiyorum. Doktor bey kötü bi doktor demiyorum, doktorluğunu eleştirmiyorum, kendi sonucumu eleştiriyorum, çünkü bu benim hakkım!!! Memnun olanların gözü aydın, güle güle kullansınlar burunlarını ama ben SONUCUMDAN MEMNUN DEĞİLİM, bana söz verdiği gibi olmadı. Üstüne üstlük ameliyat olumsuz sonuçlanınca ince derilisin sen dedi, yüzün asimetrik dedi, senin şişliklerin inmiyor dedi. Yani suçu benim yapıma buldu. Halbuki ameliyat öncesinde tam tersini konuştuk. Neyse... Doktor beyin çok ama çok güzel bi ofisi var. Çalışan kızlar da kibarlar. Selin hemşire çok cana yakın. Ameliyat olduğum her iki hastane de çok iyiydi ve çok rahattı. Ama doktor bey çok yoğun. Ulaşmak zor. Arada kaynayabiliyor insan. Benim 1. ameliyatımın olduğu gün 3 hasta almıştı bildiğim kadarıyla. Diğer ameliyatımda, hastaların biriyle konuşma fırsatım oldu ve bana dedi ki: Ben senden sonra girdim ve senin ameliyathaneden çıktığını gördüm. Benden sonra da biri daha vardı dedi. Ben o gün zaten 2. hastaydım. Yani toplamda 4 ameliyat bir gün içinde. Artı ofisi var. Bi yazısında ameliyatlarının uzun sürdüğünü, iyi bir sonuç için vakit ayırdığını yazmıştı. Benim ilk ameliyatım yani içeri girmem, uyutulmam, ameliyatım ve uyanıp odaya çıkmam hepi topu 1,5 saat sürmüştü. Kardeşim bekledi o gün, zavallı korkmuş erken geldim diye. İkinci ameliyatım ise sadece 1 saat.
Tek tavsiyem kararınızı İNTERNETE ALDANIP VERMEYİN!!! Görüşme ücretine üzülmeyip, farklı doktorlara gidip uzunca bi konuşma yapın ve iç sesinizi, ilk işaretleri dikkate alın çünkü verdiğiniz karar sizinle bi ömür boyu kalacak. Sorularınızı sorun çekinmeyin. Sonuçta ödenen miktarlar çok yüksek ve bu sizin hakkınız!!! Bazen çok iyi gibi görünen bi doktor, sizin için iyi bi karar olmayabilir.
Memnun olmayıp da yorum yapanlara savaş açanlar, bırakın lütfen bu haksız tavrınızı. Herkesin deneyimi farklı ve bunu paylaşmakta da özgür. Ben memnun değilim. Karar verdiğimde benim gibi sonuç yaşayanlar eğer paylaşım yapmış olsaydı belki başka bi doktor için karar vermiş, daha güzel bi sonuç almış olacaktım. Ben aldığım sonuçla mutsuzum, umarım başkalarına bi fikir olur benim kötü tecrübem...
peki arkadaşlar yeni açtığı sayfaya yorum yapamıyor muyuz? özgür iradeden kim korkar ki? gidip bir estetik doktoruna bu kadar para verseydim şu an çok mutlu biri olacaktım eğri büğrü dalgalı bir burnum var ve bırakın estetik durmasını düz bile değil
Doktorunuz kim?Sen öyle san!
ben dünyanin parasini verdigim halde bi burun deligi tıkali önce nefesi her iki tarafdan kolayca alıyodum! kas arasi genis ,ameliyat öncesi kas arasi incecikti doktorumda kendisi bizat dedi! ucu düsük duruyor burnumun! bir yani sis , bi tarafi düz ,bu isler paraya bakmaz güzelim ama hata bende olumsuz yorumlara ragmen güvendim
! güya cok iyide arastirdim ,3 yıl arastirdim sıkma canını!
Doktorunuz kim?
İkinci ameliyatı aynı doktora mı olacaksın?buberry77 yanlis anlama.. ama inanki benim doktoru kötülemek gibi bi amacim yok... sonucta bana dedi 2, ameliyata mükemmel olur.. bende güvenerek onda oldum.. 1. ameliyatda güzel olmaz diyerek altini cizdi suanda ne güzel nede kötü burnum 1 di 5 oldu. acik acik söyledi... sadece o sislik iste... birde kas arasi ucu.. istedigim gibi degil... birde tikaniyor bi burun delik.. hepsi bu..,.
İkinci ameliyatı aynı doktora mı olacaksın?
Umarım ikinci ameliyat söz verdiği gibi olur.evet. alman doktorlari dedi.. yaptigi teknik son teknik.. .. buda bana güc verdi..
muhammet beyin klasik cevapları yüzünde asimetri var elmacık kemiklerinin biri aşağıda biri yukarda, yüzde 20'sinde bu tarz sorunlar olabilir. burun oturduğunda eğrilik kalabilir neden kalabilir ameliyat sonrası eğri olmayan bir burun neden eğri olur.... bunu iki profa sordum cevaplar hiç de muhammet beyin söylediği gibi değil önce kendi yaptığın işi kendisinin begenmesi lazım olmayan birşeye senin yüzün yamuk cevabı komik :) bu platformda daha fazla yazmıyorum arkaşdaşlar anlayan anlar... insta fotolarında çoğu foto shop sağlıcakla kalın arkadaşlar... özgür plattform iyi kötü tüm dileklerinizi yazın...
İlk görüştüğüm kişiydi muhammed bey beni iyi ki geri çevirdi diyorum dışardan bakan senin burnum sıkıntısız diyorlardı illaki vardı ucu düşük kemerliydi ama doktorların incelemesi farklı olur eğriydi ç bide bnde geç farkettim. Burun köküm yüksekti genel olarak normal ciltliyim burun ucum hafif etli. Beni de muayene ederken aynanın karşısına geçirdi hemsiresine şura şöyle bura böyle imaları yaptı kaş göz yaptı bana açıklama yapmadı aynanın karşısına geçirdi bak yüzün asimetrik dedi sonra oturduk ameliyat olma içten ol dıştan yaparsak yamuk kalır bi kanadın yukarda biri aşağıda dedi buna katılıyorum öyleydi. Benim yüzümde asimetri var şanslı oldugum nokta beni ameliyat etmemesiydi çünkü ameliyat oldugum doktor kendi geliştirdiği teknikle düzeltti. Hiçbir doktor henüz yapamıyor bunu. Muhammed bey zor burun yapmak istemiyor bir konu açtım engelledi diye. Bakarsınız. Kötü yorumu eleştriiyi herşeyi siliyor. Bu konudan ismini kaldırması da hoş değil. İnsanlar tecrübelerini paylaşacak illaki. Senin durumuna üzüldüm revizyın olmalısın.
Sanki benim başımdan geçenleri anlatmışsınız..
Ben bu sayfadaki memnun hasta yorumlarını okuyarak Muhammet Dilberi buldum ve ona ameliyat oldum. O zamanlar kimse eleştirmediği için sayfanın adı falan değiştirilmiyordu. Birkaç kişi olumsuz yorum yaptı diye alel acele böyle birşey yapılması çok saçma. Ne yani hepmi mutlu hastası olacak bi o kadarda mutsuz hastası var onlar da deneyimlerini paylaşmalı. Bunca yıl sonra sayfanın adını değiştirmeye kimsenin hakkı yok diye düşünüyorum..
kesinlikle süreci çok güzel anlatmışsın benim gibi çok hastası varmış ama çoğu kişi korkudan sessiz kalmış onu anladım çünkü özelden sürekli muhammet bey'in avukatları iş başında yorumlarına dikkat et vs deniliyor muhtemelen buna inanıp düşüncelereni kısıtlayan çok kişi olmuş regen herkesin sesi oldun teşekkür ederim bu arada bende müzdaribim bu konuda dalgalı ve kemik sırtım var çok mutsuzum arkadaşlarım 4/1 fiyatına devlet hastanesinde dümdüz bir buruna sahipken benim burnum eğri ve burun sırtı var ve dalgalı bu arada sayfanın adı maalesef değiştirilmiş, ameliyat olmak isteyenler nerden referasn alacak ben burda ki güzel yorumlara aldandım ve mutsuzum...
peki arkadaşlar yeni açtığı sayfaya yorum yapamıyor muyuz? özgür iradeden kim korkar ki? gidip bir estetik doktoruna bu kadar para verseydim şu an çok mutlu biri olacaktım eğri büğrü dalgalı bir burnum var ve bırakın estetik durmasını düz bile değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?