Mühendis Kabullenemeyen İş Arkadaşı Kadın

Ben de kamu kurumunda mühendisim sırf mühendis olduğum için aynı işi yapsam dahi normal memurdan bir hayli farkla maaş alıyorum.kamu özel farketmiyor genel olarak mühendislere garez var bizim işyerinde de öyle hazımsızlık taş atma var kimse kaldıramıyor bu durumu 25 yaşındaki mühendisin 20 yıllık memurdan fazla kazanmasını belki de. maaş da değil olarak mühendislere bu kin bu öfke nedir anlaamıyorum. öss de hırs yapıp kazansalardı onlar da o zmn ben de ne çok doluymuşum bu konuda:) Allah sabır versin
şimdi siz kendiniz diyorsunuz aynı işi yapıp daha fazla maaş alıyorum diye asıl adaletsizlik burda bu konuda düzenleme yapılmalı bende kamu kurumda çalışıyorum adam benimle aynı şubede çalışıyo benimle aynı işi yapıyo benden yüksek maaş alıyo benim yaptığım iş teknik iş değil benim bölümüme uygun iş ama diğeri mühendis ve teknik buda bizim ağrımıza gidiyo

şimdi siz kendiniz diyorsunuz aynı işi yapıp daha fazla maaş alıyorum diye asıl adaletsizlik burda bu konuda düzenleme yapılmalı bende kamu kurumda çalışıyorum adam benimle aynı şubede çalışıyo benimle aynı işi yapıyo benden yüksek maaş alıyo benim yaptığım iş teknik iş değil benim bölümüme uygun iş ama diğeri mühendis ve teknik buda bizim ağrımıza gidiyo
Sizinle aynı işi yapmıyor demek ki sizin de dediğiniz gibi

Bir arkadaşım tekniker ve bir gün " bütün işi biz yapıyoruz hiçbir iş yapmıyorlar bizden fazla maaş alıyorlar." demişti. Ben kızdım o zaman çok normal senin iki katın puanla üniversiteye giriyor o insanlar diye. Maalesef çekememezlik her yerde. Ben müh. değilim bu arada .

Konu sahibi sizin yerinizde olsam o küfürlerin de geçtiği bir dilekçe yazardım idareye. Terbiyesizlik hat safhada.

bilmem türkiyenin neresinde adını bilmediğim bi üniversitede çokda yüksek olmayan bi puanla okul okuması benim yüksek bi puanla teknik olmayan ama iyi bi üniversitede okumuş olmamın hiç mi önemi yok bende 4 yıl okudum sonuçta bizimki çekememezlik değil adaletsizlik 2000 TL ye yakın maaş farkı var aramızda

Bu kadar küfürü hiç kimse duymuyor mu sen nasıl konuşuyorsun demiyor mu ayrıca bu tarz hareketler konuşmalar hemen müdürün kulağına gider nasıl haberi olmuyor? direk sizin yanınızda bunları diyor ve siz duymazdan geliyorsunuz daha neler hayatta duymazdan gelmem şikayet ederim ne demek tehlikeli? ne yapabilir ki size? siz işiniz gücünüzdeyseniz ayağınızı nasıl kaydırabilir çok kayıtsız kalmışsınız ya gerekeni yapacaksınız ya da susacaksınız

Merhabalar,

Özel sektörde, çok büyük bir fabrika da çalışıyorum. Aynı birimde 4 yıldır beraber çalıştığım kadın sürekli olarak bana laf sokuyor. Ben 10 kişilik ekibi olan bu ofisteki tek mühendisim. Bu kadında 2 yıllık mezun benden 6 yaş büyük. Ben ise mütevazi bir insanım kimseye bir zararım olmaz işimde gücümdeyim. Ama benim orda olmamı en başından beri hazmedemiyor. Göndermek için ne oyunlar oynadı, yalanlar söyledi, iftiralar attı, ayağımı kaydırmaya çalıştı, psikolojimi bozdu(ilk zamanlar toydum) ama başaramadı. Diğer birimlerdeki mühendis arkadaşlara da demediğini bırakmıyor. Artık iyice ağzını bozmaya başladı. Küfürler ediyor. Bir yandan da bana laflar dokunduruyor. Şimdi de başka arkadaşları doldurmaya başladı. Bunlar ne işe yarıyor ki, mühendis alacaklarına lise mezunu alsınlar, 2 yıllık mezun alsınlar, onların yaptığı işi onlarda yapar, bunlara ne gerek var ki, yok k.çımın kenarı, yok g.tümün boku diye konuşuyor sürekli. Müdürler alsın bütün mühendislerini g.tlerine soksun dedi az önce. Ben duyuyorum ama sesimi çıkarmıyorum. Çünkü çok tehlikeli bir kadın.

Zamanında da müdürüme bahsetmiştim bu kadının tavırlarından. Kimsenin ona birşey dediği yok ama acayip bir hırs ve nefret var kadın da mühendislere karşı. Çok kötü kalpli kötü bir insan. Ortalığa fesatlık yayan cinslerden.

İnsanları kandırabilecek dili de olduğundan dışlama politikası uyguluyorlar birde bana. 4 yıldır kabullenemediler gitti beni.

Bir de yanımda oturduğu için görüyorum bomboş duruyor akşama kadar telefonla oynuyor ama etrafa çok işi varmış gibi lanse ediyor. Hiç vaktim yok hiç vaktim yok diye ortalarda dolanıyor. Ben burda bu kadınla napacam bilmiyorum.:KK43:
Etrafta kimse yokken ay bir taraflarımı kaşıyımda nazar degmesin deyin. Dün fal baktırdım üstümde çok göz varmış. Kurşun döktüreceğim tanıdığın biri var mı de. Havlayacagına oda senin kadar çabalayıp okuyup mühendis olsaymış.

bilmem türkiyenin neresinde adını bilmediğim bi üniversitede çokda yüksek olmayan bi puanla okul okuması benim yüksek bi puanla teknik olmayan ama iyi bi üniversitede okumuş olmamın hiç mi önemi yok bende 4 yıl okudum sonuçta bizimki çekememezlik değil adaletsizlik 2000 TL ye yakın maaş farkı var aramızda
Bu sıkıntı çalışanla ilgili değil bu sistemi yaratan düzenle alakalı. Türkiye nin Bilmem neresinde tıp okuyup doktor olan insanlara nasıl kendimizi emanet ediyorsak diğer meslek dallarına da saygı duyalım. Siz mesleğinizi mükemmel ifa ediyor olabilirsiniz ve karşılığını almamanız o mühendislerle değil sistemle alâkalı.

Bu sıkıntı çalışanla ilgili değil bu sistemi yaratan düzenle alakalı. Türkiye nin Bilmem neresinde tıp okuyup doktor olan insanlara nasıl kendimizi emanet ediyorsak diğer meslek dallarına da saygı duyalım. Siz mesleğinizi mükemmel ifa ediyor olabilirsiniz ve karşılığını almamanız o mühendislerle değil sistemle alâkalı.
tabiki sistemle alakalı bende adaletsizlik var dedim o yüzden bu adaletsizliği tabiki çalışan yapmıyor ama şuda varki (herkesi kasdetmiyorum) burunlarındanda kıl aldırmıyolar maaşımı söylediğimdeki yüz ifadeleri bile sinir ediyo beni o yüzdendir belkide önyargılıyız

tabiki sistemle alakalı bende adaletsizlik var dedim o yüzden bu adaletsizliği tabiki çalışan yapmıyor ama şuda varki (herkesi kasdetmiyorum) burunlarındanda kıl aldırmıyolar maaşımı söylediğimdeki yüz ifadeleri bile sinir ediyo beni o yüzdendir belkide önyargılıyız
Siz de haklısınız ne diyebilirim ki? Maalesef hepimiz saçma sapan bir düzenin kuklalarıyız...

Kadından niye korkuyorsunuz ki?
Tehlikeli de napicak sizi mi dövücek nedir yani ?

Yeni mezun ve iş arayan bir mühendis olarak bu konuyu okumasaymışım iyiymiş. Çok korkuyorum şu anda :KK61:

Alsın maaşını gitsin bir özel okula DGS ile geçiş yapsın densiz. eşim de mühendis eniştemde sürekli ona yapardı böyle mühendisler boşuna okuyor biz onların islerini yapıyoruz arkalarini topluyoruz diye, ne zaman görse aynı şeyleri söyler anladık ki Nerede mühendis görse hayatı zindan etmeye çalışıyor. Herkes zayıf noktasindan sinir olur onlarda kendi içinde mühendis olmak istiyorlar demek ki bu kadar hırs yapiyorlarsa gidip okusunlar ilginç yani

Kadından niye korkuyorsunuz ki?
Tehlikeli de napicak sizi mi dövücek nedir yani ?
Onu bile yapabilir tabi ihtimal var. Böyle davranabilecek kadar dengesiz bir insan. Ufak Tefek Cinayetlerdeki Merve gibi ayrıca herkesi etkisi altına alabiliyor. Lafın altından giriyor üstünden çıkıyor. Sonunda hep haklı oluyor. Kendini şikayetlesem gün yüzü göremem sanırım burda.

Onu bile yapabilir tabi ihtimal var. Böyle davranabilecek kadar dengesiz bir insan. Ufak Tefek Cinayetlerdeki Merve gibi ayrıca herkesi etkisi altına alabiliyor. Lafın altından giriyor üstünden çıkıyor. Sonunda hep haklı oluyor. Kendini şikayetlesem gün yüzü göremem sanırım burda.
Allah sabır versin o zaman ne diyim. Böyle de gitmez ama sus sus nereye kadar.

Aynı ofiste Bir mühendis çalışma arkadaşım var İllallah dedirtti :) bana değil tüm şirkete :kızgın: Herseye takık.. saydırmayayım şimdi. Egoları ayrı bı durum zaten.. Sanırsın dunyayı bastan yapacaklar.. Özel hayatlarımda mühendis olan arkadaşlarım varki, çok severim yerleri ayrı ama kendine güvenleri her zaman takdir etmişimdir.

Konunuza gelecek olursak, x kişisinin davranışlarına aldırmayın Kımse kimseyi sevmek zorunda değil. Sizinde onu sevmediğiniz gibi.. Iş dışında ilgi alanınız dışında olsun..

S
İşten atılmayı hak ediyor

Bu küfürleri başka kimse duymuyor mu?

Telefonuna çek bu kadının konuşmasını

Saçmaladığında da bu şekilde konuşmak sizin haddinize değil, düşük eğitimin ezikliğini konuşarak kapatamazsınız diyin. Normalde işyerinde bu şekilde konuşmam ama bu kadın hakediyor

hay ağzına sağlık bence de aynen bunu desin ama kesin demez

Ya sıkıntılı tiplerle uğraşmak da zor .. yani bence duymazdan gelip işinize devam edin

Merhaba,

İş arkadaşınızın gösterdiği tavırla bir çok yeni mezun mühendis karşılaşıyor malesef. Özellikle myo mezunu kişiler hatta bazen ustalar bile egolarını bu sekilde tatmin ediyorlar. Sanırım mezuniyetinizden sonraki ilk iş yeriniz ve bu bayan deneyimsiz zamanlarınıza şahit. Ama 4 yıl bir mühendis için, hele de aynı iş yerinde, azımsanamayacak bir tecrübe demek. Kimseye özelliklede aynı egitim seviyesinde bile olmadıgınız birine kendinizi ezdirmeyin ve saygısızlıgıda izin vermeyin.
Ciddi olarak uyarmak belki ortamı gerebilir ama ben olsam saka ile karışık bir şekilde azının payını verirdim. Mesela “ ne kadar haklısınız x hanim oysa muhendislerin yerine sizin gibi bir elaman alsalar sirketin kari iki katina cikardi. Hatta muhendislik bolumleri neden varki onlarin islerini de teknikerler yapiyor nasil olsa, unideki bolumleri de kapasinlar kokten. Cunku sizin aldiginiz egitim hepsini 10 a katlar” gibi.
Örneklemeleriniz çok hoş.

Boyle insan tipine sinir oluyorum siz zamaninda emek vermis calismissiniz da gelmissiniz oraya niye ugrasirlar anlamam kendisi de olsaymis tutan mi olmus.

Boyleleri barinmasa keske ama hep kompleklerini uzerinden aticak caliskan duzgun insanlari bulup ugrasirlar sanki hayatta baska sorunlar yokmus gibi.

Back
X