- 7 Nisan 2010
- 8.402
- 455
- 163
Ben de Odtü'de okuyorum. Ve mühendislikte çok fazla kız var sanıldığının aksine.
Özellikle endüstri, kimya ve gıda mühendisliğinde çoğunlukla ama diğerlerinde de sanıldığından çok var.
Bu devirde hiçbir mesleğin bayanı erkeği kalmadı bence.
Rahatlıkla yazıp okuyabilirsin.
Sevdiğin bir meslek olduktan sonra gerisinin önemi yok.
Ve bizim hocalar hep Odtü mezunu olmayla bir adım önde başlarsınız, iş verenler bu diplomayı görünce şansınız daha bir artar vs gibi şeyler söylerler.
Staj yapacağın yer de iş alımında önemli olduğu için ve bu imkanı böyle yüksek ve teknik okullar daha rahat sağladığı için şansın daha çok artıyor.
Hangi bölümdesin ?
Mühendislik mi? ?
Hayır canım Biyoloji benim bölüm.
Ama mühendislerle aldığımız ortak dersler de olduğu için, soruların olursa, bildiğim kadar cevaplamaya çalışırım.
Merhaba canım yıldız teknikte makine mühendisliği okuyorum.Kız sayısına göre bölüm seçme bence. Çevredeki insanlar mühendislikle teknikerliği karıştırıyorlar genelde biz hesap yaparız bir işletmenin ya da makinenin ulaşabileceği maksimum verime ulaşmasını sağlarız,öyle yağla pasla uğraşmayız yani. Bunu yaparken de kız ya da erkek olmanın hiçbir farkı yok. Çok zevkli bir bölüm makine.Derste bir buzdolabının nasıl çalıştığını bilmek, otomobillerin nasıl çalıştığını öğrenmek çok güzel.. Özellikle fiziğe biraz da matematiğe ilgin varsa bi düşün canımmm. Kız sayısı da son yıllarda baya arttı kızlar arasında müthiş dayanışma var yalnız kalmazsın asla.Beklerizz
Mühendislikte bazı seçkin firmalar bakıyorlar üniversiteye. Fakat cvnin doluluğu daha önemli. Sen kendini geliştirir birkaç yabancı dil,bilgisayar programı bilirsen iş bulmada sorun yaşamazsın emin ol. Uçak ile makine akrabadır evet. Bir çok ortak ders olduğunu tahmin ediyorum. Makine biraz daha geniş kapsamlı kalıyor uçak daha bir uzmanlaşmış versiyonu. Ama şöyle bişi var maalesef Türkiye için bir uçak mühendisinin çalışma alanı çok kısıtlı.
Cevabın için teşekürler
Bayağı araştırdım uçağı,aynen dediğin gibi uçak motoruna daha detaylı değiniliyor o bölümde
Sanırıım uçaktan mezun olan biri otomotivde falan çalışabiliyomuş
Makine-uçak-otomotiv yakın bölümlermiş
Malesef ülkemizde uçak,hava aracı üretilmiyor
Yurtdışından alınan uçaklara kullanılabilir raporu veriyolarmış,ama ben bu mesleğe gönül vermiştim
Aselsan ,havelsanda çalışmak isterdim
Daha bölümü kazanamıyorum,hayaller büyüktü anlayacağın
Ay canım benim yaa üzme kendini belli olmaz tabi. Aselsanda havelsanda thy teknikte çalışan birçok makine mühendisi var.Makineyi öneririm sana. Sınavların nasıl peki?
Ygsde zaman problemi yaşadım,yetiştiremedim,iyi denemez onun için
Lysden de umudum kestim artık
Neresi olursa olsun tercih yapmayı planlıyorum,seneye bi daha şansı denerim diyorum
Sen kaçıncı sınıfsın ?
Dersler nasıl,zorluyo mu ?
Teknik üni.de olduğun için daha zordur heralde
Bende lys1de zamanı yetştremedim ya.integral soruları kalmştı hep.netlerim berbattı. ygs de 8 bin filandım. böyle bir gevsedim sonra 21 bine geriledim. ygsde benden çok daha düşük almış olanlar tıpa filan gitti yani ümidi kesme asla..
Ben 2.sınıfım seneye 3 olcam. Derslerin hepsi değilde bazıları zorluyor. Fakat dersleri takip ettin mi gerçekten anlamaman imkansız:) Teknik üniversite öyle çok zor bişe değil yada yıldız çok zor değil diyim ben sana. 2010dan itibaren yüzde 30 ingilizce işleniyor dersler.yani birkaç bölüm dersin (suana kadar gördüklerim: technical drawing, strength of materials1, dynamics, thermodynamics 1, thermodynamics 2, fluid mechanics, finite element method) ingilizce oluyor her dönem. İngilizce dynce gözünü korkutmasın sınavlar ingilizce oluyor derslerde bazı hocalar sadece ingilizce anlatıyor ama çoğusu dersi türkçe anlatıyorsınavlarda türkçe açıklamalar yapılıyor soru hakkında. Henüz bir düzen oturtulmuş değil yani.. Çan eğrisi oluyor en sevdiğim yanı bu yıldızın.
Gözüm korktu bile :18:
Fiziğimde çok iyi değildir aslında ama mühendis istiyorum
Şahsına münhasır garip bi tipim bende
Hayırlısı bakalım,neler olacak görcez tercih zamanı
Merhaba canım yıldız teknikte makine mühendisliği okuyorum.Kız sayısına göre bölüm seçme bence. Çevredeki insanlar mühendislikle teknikerliği karıştırıyorlar genelde biz hesap yaparız bir işletmenin ya da makinenin ulaşabileceği maksimum verime ulaşmasını sağlarız,öyle yağla pasla uğraşmayız yani. Bunu yaparken de kız ya da erkek olmanın hiçbir farkı yok. Çok zevkli bir bölüm makine.Derste bir buzdolabının nasıl çalıştığını bilmek, otomobillerin nasıl çalıştığını öğrenmek çok güzel.. Özellikle fiziğe biraz da matematiğe ilgin varsa bi düşün canımmm. Kız sayısı da son yıllarda baya arttı kızlar arasında müthiş dayanışma var yalnız kalmazsın asla.Beklerizz
Merhaba canım ya bana da yardımcı olur musun ? Mühendislikte bilip bilmeyen herkes konuşuyo ama en iyisini siz mühendisler bilirsiniz :) makine ile mekatronik farkı nedir , kimi bize mekatronik makine,elektrik,bilgisayarın üçünü birden kapsıyo dedi kimi de sadece üçünün arasında kalan küçük alanı kapsıyo dedi şimdi mühendisciim hangisi doğru sence?
Bu arada mekatroniği ben bir arkadaşım için sordum çok sordu soruşturdu her kafadan farklı ses çıktı ben genetik ya da nükleer düşünüyorum ya bakalım düşünmekle olsa
Merhaba canım ya bana da yardımcı olur musun ? Mühendislikte bilip bilmeyen herkes konuşuyo ama en iyisini siz mühendisler bilirsiniz :) makine ile mekatronik farkı nedir , kimi bize mekatronik makine,elektrik,bilgisayarın üçünü birden kapsıyo dedi kimi de sadece üçünün arasında kalan küçük alanı kapsıyo dedi şimdi mühendisciim hangisi doğru sence?
Bu arada mekatroniği ben bir arkadaşım için sordum çok sordu soruşturdu her kafadan farklı ses çıktı ben genetik ya da nükleer düşünüyorum ya bakalım düşünmekle olsa
Merhaba canımmm:)) tabi ki yardımcı olurum. Cidden fazlasıyla bilgi kirliliği olduğunu düşünüyorum. Mekatronik konusunda çok sağlam bilgilere sahip değilim. Mantık yürütme ve çevremden, hocalarımdan duyduğum kadarıyla açıklamaya çalışacağım.
Mekatronik, elektronik+makine+bilgisayar mühendisliklerinin temel konularının birleşerek oluşturduğu bir mühendislik. Yani yeni bir şey değil aslında. Açıkçası her ne kadar geleceğin mesleği denilse de pek gerçekçi bulmuyorum. Eğer gelecekte bu mühendislik ön plana çıkacaksa bu mühendisliği oluşturan makine, bilgisayar, elektronik mühendisliklerinin önemini yitirmesi imkansız olur.
Mekatronik mühendisliği denilince her konuda uzmanlık vaat eden bir mühendislikmiş gibi düşünülür. Bir mekatronikçi, makine-elektronik-bilgisayar arası bağlantıyı kurabilme üstünlüğü vardır,ve ilgi alanı da baya geniştir, fakat bir makineci elektronikçi yada bilgisayarcıya göre çok temel düzeyde bilgiye sahiptir. Örnek vermek gerekirse bir kişi makine+bilgisayar+elektronik mühendisliklerini teker teker okusun diyelim.toplamda 12 sene bu 3 ana mühendislik dalında uzman olur. mekatronik mühendisi ise 4 senede ancak en temel şeyleri öğrenir,uzmanlaşamaz. 4 senede mi daha çok uzman olunur yoksa 12 senedemi? örnek vermeye devam edersek; makine okusun 4 senede. Yine 4 sene mekatronik mühendisliği eğitimi görmüş birine oranla kendi alanında kat kat daha bilgi sahibidir.İşveren ne yapar bu durumda peki? Eğer ciddi, üretim yapan,argeye önem veren bir firma ise alanında uzman bilgili mühendis varken neden 3 bilim dalını yarım bilen mühendis alsın ki?? Kaldı ki bir fabrikada hepsi de farklı dallardan çok sayıda mühendis çalışır. Çalışanların her birinin 3bilim dalında temel düzeyde bilgili olması mı daha avantaj sağlar yoksa her mühendisin kendi alanında uzman olması mı? Yanlış anlaşılmasın bu anlattıklarım sadece benim görüşlerimm.
Makinede yan dal olarak mekatronik seçilebilir.Çok daha mantıklı olur bana kalırsa ufku açar:)
Bana kalırsa Türkiye şartlarında son yıllarda yeni çıkan bölümlere yönelmek yerine temel bilimlere yönelmek her zaman daha doğru bir karar olacaktır.
Umarım yardımcı olabilmişimdir
Canım sana genetik yakışır bence
Rica ederim canım tercih zamanı uğrarım topiğe.BaşarılarSize çok çok tşk ederim arkadaşım üye değil ama o da takip ediyor. Çok doğru söylüyosunuz mekatronik yerine makine seçmesi daha mantıklı görünüyor.Sanırım okuduğuumuz üninin de önemi varmış arkadaşım karabük istiyordu karabük de çok gelişmiş bir yer değilmiş ya bakalım herkes için hayırlısı olur inş. Size çok tşk ederim tercih zamanıda bbizi yanlız bırakmayın lütfen
Rica ederim canım tercih zamanı uğrarım topiğe.BaşarılarSize çok çok tşk ederim arkadaşım üye değil ama o da takip ediyor. Çok doğru söylüyosunuz mekatronik yerine makine seçmesi daha mantıklı görünüyor.Sanırım okuduğuumuz üninin de önemi varmış arkadaşım karabük istiyordu karabük de çok gelişmiş bir yer değilmiş ya bakalım herkes için hayırlısı olur inş. Size çok tşk ederim tercih zamanıda bbizi yanlız bırakmayın lütfen
Rica ederim canım tercih zamanı uğrarım topiğe.Başarılar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?