- 7 Ocak 2019
- 443
- 953
- 18
- 35
- Konu Sahibi Huzurun mavi rengi
-
Bence şartları bir zorlayın derim işi bırakmadan tabi. Çokta olmaz şeyler değil. Konuşmaktan bir zarar gelmez okullarda konuşun onlarda bir kolaylık sağlar belki belli olmaz.3 dersi ikinci dönem verirsem kalan 3 ders için yaz okulu şansı var eğer riske gireceksem yaz okuluna da gitmeyi istiyorum, ve bu sayfayı kapatmak daha fazla uzatmadan.
Zaten biliyorlar durumu.İş yeri sürekli üretim yapma hırsı içinde, ürünler yurt dışına ihracat ediliyor ve sürekli yetişmesi gereken siparişler var.Bence şartları bir zorlayın derim işi bırakmadan tabi. Çokta olmaz şeyler değil. Konuşmaktan bir zarar gelmez okullarda konuşun onlarda bir kolaylık sağlar belki belli olmaz.
Bak o işlerinin işi hiç bir zaman bitmeyecek. Ama bu okul senin kendine yatırımın. İşi bırakma zor durumda kalma ama kendine yapacağın yatırımı da başkasının kendine yapacağı yatırım uğruna ezip geçme.Zaten biliyorlar durumu.İş yeri sürekli üretim yapma hırsı içinde, ürünler yurt dışına ihracat ediliyor ve sürekli yetişmesi gereken siparişler var.
Haklısınız, kovulmadan bir yolu bulunur inşallah.Ama birinden birini kaybetme riski ağır basıyor maalesef. Bu sorunun onları pek ilgilendireceğini sanmıyorum.Bak o işlerinin işi hiç bir zaman bitmeyecek. Ama bu okul senin kendine yatırımın. İşi bırakma zor durumda kalma ama kendine yapacağın yatırımı da başkasının kendine yapacağı yatırım uğruna ezip geçme.
Haklısınız, maddi bir birim olsa kenarda o işi de bu kadar takmayacağım aslında ama ülkenin bu şartlarında okyanusun ortasında tahta parçasına tutunmuş gibiyim.Ya o tahta parçası ile kıyıya gitmeyi deneyeceğim ya da kollara kuvvet diyerek daha fazla yorulmayı göze alıp kıyıya kendim varmaya çalışacağım.Vize doneminde is yerinizden 1 haftalik izin almayi deneyin bence. Zaten derslere devam zorunlulugunuz yok, kendiniz calisip verebilirsiniz. Final doneminde de 1 hafta izin isteseniz belki verilir.. Yarin bir gun o calistiginiz is yeri kapanabilir ve siz hem mezuniyetinizden hem isinizden olmus olursunuz. Ama diplomaniz sizi asla yari yolda birakmaz.
Herkes Kendini düşünüyor gördüğün gibi sende bir yolunu bulmayı en azından bir dene. Olmazsada uğraştım olmadı dersin Aklında kalmaz. Hayırlısı olsun hakkında canım.Haklısınız, kovulmadan bir yolu bulunur inşallah.Ama birinden birini kaybetme riski ağır basıyor maalesef. Bu sorunun onları pek ilgilendireceğini sanmıyorum.
Amin, sağ olun.Herkes Kendini düşünüyor gördüğün gibi sende bir yolunu bulmayı en azından bir dene. Olmazsada uğraştım olmadı dersin Aklında kalmaz. Hayırlısı olsun hakkında canım.
Teşekkür ederim.sizi üzmek istemem ama şuan kendi arkadaş çevremden örnek vermek gerekirse gıda mühendisliği adı altında çalışmalarına rağmen sıradan işçi gibi çalışıyolar kesinlikle kimseyi düşük görmek amacıyla söylemedim ama benzer işleri yapıyorlar hiçbir ayrıcalıkları yok ne maaş nede başka konuda sadece isimleri gıda mühendisi ve iş sektörleri çok dar büyük bir şehirde yaşıyor olsaydınız şansınız olabilirdi ama küçük bir ilçede yaşarken, iş yeri sorun yaparsa kesinlikle işinizi bırakmayın üstelik böyle bir kriz ortamı varken herkes yana yakıla iş ararken nacizane kendi fikrim.
Maaş aralıkları hakkında bir bilginiz var mı acaba?sizi üzmek istemem ama şuan kendi arkadaş çevremden örnek vermek gerekirse gıda mühendisliği adı altında çalışmalarına rağmen sıradan işçi gibi çalışıyolar kesinlikle kimseyi düşük görmek amacıyla söylemedim ama benzer işleri yapıyorlar hiçbir ayrıcalıkları yok ne maaş nede başka konuda sadece isimleri gıda mühendisi ve iş sektörleri çok dar büyük bir şehirde yaşıyor olsaydınız şansınız olabilirdi ama küçük bir ilçede yaşarken, iş yeri sorun yaparsa kesinlikle işinizi bırakmayın üstelik böyle bir kriz ortamı varken herkes yana yakıla iş ararken nacizane kendi fikrim.
Teşekkür ederim.askeri ücret şuan ki durumda değilken inanın 1800 le işe başlayan gıda mühendisi arkadaşım vardı üstelik bursa da yaşıyoruz biz düşünün şuan da en fazla 2200-2500 arası gidiyordur.Başkalarından da görüş alın siz tabi yanlış yönlendirmek istemem bende hakkınızda hayırlısı olsun.
valla benim amcamda 34 yaşında işi buldu 2 senedir çalışıyor hatta yanına bizim akrabalarıda işe aldırdı.. yani lütfen karamsar olmayın Allah büyük siz diplomayı alın iş gelir rızkı veren Allah korkmayın sıkıntılardan sadece dersleri vermeye bakın benceTeşekkürler, bir an ümitlendim şimdi.Düzgün iş bulup bulmama korkusu var, değecek mi kararsızlığı küçük bir üniversite ve yaş 32 o açıdan düşünceliyim.
Ne güzel maşallah :)valla benim amcamda 34 yaşında işi buldu 2 senedir çalışıyor hatta yanına bizim akrabalarıda işe aldırdı.. yani lütfen karamsar olmayın Allah büyük siz diplomayı alın iş gelir rızkı veren Allah korkmayın sıkıntılardan sadece dersleri vermeye bakın benceben bile 26 yaşındayım okulu dondurdum çocuklar biraz büyüyünce devam edicem çünkü ders çalışamıyorum ancak 30 umda devam ederim :))) ama inşallah o diplomayı alıcam..
Amcanız okulu bitirme kararını nasıl aldı peki?valla benim amcamda 34 yaşında işi buldu 2 senedir çalışıyor hatta yanına bizim akrabalarıda işe aldırdı.. yani lütfen karamsar olmayın Allah büyük siz diplomayı alın iş gelir rızkı veren Allah korkmayın sıkıntılardan sadece dersleri vermeye bakın benceben bile 26 yaşındayım okulu dondurdum çocuklar biraz büyüyünce devam edicem çünkü ders çalışamıyorum ancak 30 umda devam ederim :))) ama inşallah o diplomayı alıcam..
Merhaba arkadaşlar; fikirlerinize ihtiyacım var. Özellikle gıda mühendisi arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi? Çeşitli nedenlerden okulunuz uzadı son 6 dersiniz kaldı diyelim, hocalar bayağı zorluyor ve küçük bir üniversite. Bu yolda bayağı sıkıntılar, borçlar maddi zorluklar geçirdiniz küskünlükleriniz hayal kırıklıklarınız var diyelim. Bakmakla yükümlü olduğunuz bir de yuvanız ve ödemeleriniz var.2.700 maaşla bir fabrikada 12 saat çalışıyorsunuz ve sigortanız asgari ücretten yatıyor kalanı elden alıyorsunuz çok yorucu bir iş değil ama uzun saatler orada olmak zorundasınız pazar günü tatil sadece. Okulu bitirmek için bu işi kaybetme riskine girip ve maddi sıkıntılarla tekrar yüzleşir miydiniz? Yoksa macera aramayıp bu şekilde devam mı edersiniz? Yaş 32 bu arada.
Maalesef ikisini yürütmek mümkün değil 2,3 hafta sınav için başka bir şehre gitmek gerekiyor ve yaz okulu var kalan dersler için, iş yeri o kadar izini vermeye yanaşmaz gibi duruyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?