Mühendislik için risk almak mı yoksa aynı hayata devam mı?

Amcanız okulu bitirme kararını nasıl aldı peki?
çünkü evlenecekti ve aldığı maaş çok azdı zaten zorlukla okumuş maddiyat yüzünden bırakmış.. okumasa daha çok zorlanacaktı 1 sene için lise mezunu diyorlardı.. sonra devam etmek istedi ve etti sonrası güzellikler geldi işte.. heryere başvurdu başvurmadığı yer kalmadı.. şuan çok iyi bir konumda darısı başınıza inşallah.. yaşı 36 bu arada..

ülke diplomalı issizlerle dolu malesef. Siz adı olmayan bi üniversiteden gıda mühendisi olarak mezun olunca bi anda size 5 6 bin tl vermeyecekler. Diploma demek hersey degildir benim gözümde. Su anda bu isi kaybetme riskinize degmez diye dusunuyorum. Zaten gida mühendisi olarak iyi bi is bulmak için de büyük bi sehre gitmeniz gerekmez mi daha fazla kazandığınız para kiraya vs fazlasıyla gidecektir. Deseydiniz ki maddi sıkıntımız yok o zaman evet kesinlikle mezun olun derdim ama bu sartlarda "bence" isinize devam edin. Bir de ozel olmazsa bu yasa kadar neden bitirmediniz okulu?

Darısı başımıza

Psikolojik, maddi sorunlar diyelim. O yaşlarda takılmamak gereken sorunlara takıldım ve başka işlerde çalıştığım için okula gidemedim. Ailemde doğru düzgün para yollayamıyordu kendim çözmek isterken geçici işlerde yıllar geçip gitti

Mezun olduktan sonra aynı ya da başka pozisyon için basvursaniz almaz mi iş yeri? Eski çalışanını ise alan çok yer var. Benim çalıştığım yerlerde bile bir şekilde evlilik-cocuk-baska iş sebebiyle çikip pişman olup geri dönen çok insan vardi. Hatta işsiz kaldığım dönemde eski iş yerimden bir yetkili abi 'gelsene tekrar basla' demişti. Üstelik 'tatile gidecem ben ya' diye saçma sapan sebepten çıktığım bir işti:)
Ama bence okulu bitir.
Gıda mühendisliğine gelince tanıdığım gıda mühendisleri yüksek fiyata çalışmıyor maalesef. Bir tanesi burger kingin bir şubesinde hemen hemen sizin kadar bir paraya çalışıyor, haftaici bir gün izinle, diğeri de kendi işini yapiyor- iş yerlerini denetliyor. Ama o da öyle yüksek paralar kazanmiyor, 3 bin dolaylarında alıyor. Bu iki kişi de 5yildan fazladır sektordeler.
O yüzden 'cikin mezun olun, yüksek maaşlı bir sürü iş sizi bekliyor' diyemem maalesef. Ama ben yerinizde olsaydım yine de o diplomayı almak için cabalardim. Zaten 6 ders. Bir dönem+ dediğiniz gibi yaz okuluyla bitebilir.
Bunca emeğinize yazık değil mi?
Ayrıca diploma emekli maaşına bile etki eder :) yarın bir gün karşınıza bir fırsat çıkabilir... Ama diplomaniz olmazsa ne uzar ne kisalirsiniz

Son düzenleme:
Haklısınız, teşekkür ederim.

Ben isi birakmadan biitirmeye calisirdim heralde..Okul bitirmek karin doyurmuyor. Calismak ve maas almak doyuruyor. Muhendislik mezunuyum evlendikten sonra yuksek lisansimi da tamamladim.. ama calismiyorum is bulamiyorum ..bir de 2yasinda kizim var su an birakabilecegim kimse yok. Bakici ucreti benim bulacagim isin maasiyla neredeyse denk geliyor. Cok sacma olucak o zaman,kendim bakarim cocuga diyorum..Keske isim olsaydi yani diploma bi halta yaramadi bende..

Ne mühendisisiniz?Gönül dediğiniz gibi istiyor ama işten atılma riskim var.

Öncelikle şu adı duyulmamış üni, küçük üni anlayısını bir çıkarın aklınızdan sanki türkiye de sadece odtü itü den mezun mühendisler çalışıyorlar ama diğerleri işsiz geziyor algısını bırakalım. Mühendislik sizin kendinizi ne kadar geliştirdiğiniz bu işe ilginiz ve isteğinizle ilgilidir. Her zaman kendinizi geliştirmenizi bekleyen bir alandır. Evet türkiye sartlarında yeni mezunsanız alacağınız ücretler bellidir ama tecrübe ile zamanla iş yeri değiştirip yüksek maaaşlarla devam edersiniz. Ben gıda müh değilim iş olanakları nasıl bilemiyorum. Ama sadece 6 dersim varken de diplomamdan da vazgeçmem. Gerekiyorsa zamana yayın, iş yerindeki şartları zorlayın ama yine de bitirin derim. Suan değerini bilemiyorsunuz ama ileride hayat önünüze nasıl fırsatlar sunacak belli değil gıda müh olmaktan ziyade belki de sadece fakülte mezunu olma şartı ile bir iş ilanı göreceksiniz ne bilim ihtimaller hep çogalır...

Haklısınız teşekkürler tüm yorumları değerlendiriyorum.

Ne mühendisisiniz?Gönül dediğiniz gibi istiyor ama işten atılma riskim var.
Endustri muhendisiyim..gerci muhendislik yapamadik daha ama.. neyse amann.. siz gida muhendisi olacaksiniz sanirim ?
Isten atilirsaniz derslere rahat asilirsiniz tamam.. ama atilmazsaniz da kendiniz cikmayi bence. Bu sekil devam etmeye calisin :/

Endustri muhendisiyim..gerci muhendislik yapamadik daha ama.. neyse amann.. siz gida muhendisi olacaksiniz sanirim ?
Isten atilirsaniz derslere rahat asilirsiniz tamam.. ama atilmazsaniz da kendiniz cikmayi bence. Bu sekil devam etmeye calisin :/
Hepimiz hakkında hayırlısı olsun o zaman.

Merhaba, türlü zorluklardan geçmiş bir mühendis olarak söylüyorum, kazandığım diploma bütün hayatım boyunca taşıyacağım bir etiket ve gerçekten her zorluğa değer :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…