Mühendislikten güzellik uzmanlığına

Çok tuhaf gelecek belki ama şöyle bir iş kolu düşünebilir, örneğin bir yer okul bölgesidir ama bir tane kırtasiye yoktur bölgenin içinde. Bu tür ihtiyacı iyi gözlemleyip bir dükkan açabilir.
Tv izleyin kırtasiye sektörü ağlıyor haberlerde😅zincir marketler batırdı onları çoktannnn

Bu tür işleri yapan kişiler genelde hiçbir elemanı olmasa da işini yürüyebilecek bilgiye /donanıma sahip olmalıdır ki 3 gün sonra çalışanı işten ayrılınca işyerini kapamak zorunda kalmasın.Kuzeniniz istediği kadar bu işin eğitimini alsın bu eğitimler o işi yapabilecek tüm donanımı kazandırmıyor.Anladığım kadarıyla hedef kitlesi "erkek müşteriler" ..bence işten ayrılıp bir süre böyle bir yerde maaş almasa bile çalışsın ..Tam olarak işi öğrensin

Mimar yakınım (çok iyi bir üniden mezun) da başka bir iş koluna girdi, çünkü bu ülkede öyle çok mezun veriliyor ki mesleklerin değeri kalmadı. Bence inşaat sektörü hakkında dediği doğru fakat diğer mesleğe ilgisi ve yeteneği var mı tam anlamadım.
Lafı açılmışken söyleyeyim, çocuğunuza mimarlık inşaat mühendisliği bile yazdırmamalısınız bence, çünkü yurtdışında da iş olanağı pek yokmuş sanırım.

Lafı açılmışken söyleyeyim, çocuğunuza mimarlık inşaat mühendisliği bile yazdırmamalısınız bence, çünkü yurtdışında da iş olanağı pek yokmuş sanırım.
Dil bilene ve tecrübeli olana var valla. Tanıdıklarım Türk parasıyla 60 70 bin kazanıyorlar yurtdışında şantiyelerde çalışarak

Pandemi kuaförlere de güzellik merkezlerine de geçen yıl fena vurdu. Ben de geçen yaz kuaföre gittim, manikürcü kızçe dedi ki para kazanamıyorum kmse gelmiyor.
Aa bizim burda da tam tersi. Benim gittiğim bi yer var lazer, cilt bakımları, kaş, kirpik, botox gibi her türlü şeyi yapıyorlar. Pandemide daha çok müşterileri artmış. Ki ben de görüyorum yoğun çalışıyorlar. Çünkü evde kalınca insanlar daha çok kendine bakmaya başladı. Vakit oldu çünkü bu işlere.

Dil bilene ve tecrübeli olana var valla. Tanıdıklarım Türk parasıyla 60 70 bin kazanıyorlar yurtdışında şantiyelerde çalışarak
Yeni mezun değil anladığım kadarıyla, artık 2005 2010 yıllarındaki gibi değil meslekler. Biri Ekşi'de yazmış örneğin, 2010 yılında mimarlık gözde meslekti diye.

Örnek olsun diye söyledim. Sassyassy Ankara'da her yerin güzellik merkezi olduğunu söylemiş, bir işin bir bölgede ne kadar ihtiyaç duyulduğuna bakılmalı.
Kuzum benim kiracım o şehirde 2 tane olan bir güzellik lazer merkezi eskiden beri bu işi yapıyor gene de battı.düğünler olmadı kapanmalar oldu yasaklar oldu . Gene olmayacağı ne malum bu kış? Cebimizde iyi kötü paramız var çok şükür ama dışarı çıkınca markete harcıyorum gratis vs yerlere harcıyorum paket yemek alıyorum ha bir de gerekli kıyafet alıyorum. aklımın köşesinden geçmiyor kirpik lifting kalıcı oje fön lazer. Kaş kirpik serumu aldım haftasonu onu kullanıyorum marketten😂😃

Kuzum benim kiracım o şehirde 2 tane olan bir güzellik lazer merkezi eskiden beri bu işi yapıyor gene de battı.düğünler olmadı kapanmalar oldu yasaklar oldu . Gene olmayacağı ne malum bu kış? Cebimizde iyi kötü paramız var çok şükür ama dışarı çıkınca markete harcıyorum gratis vs yerlere harcıyorum paket yemek alıyorum ha bir de gerekli kıyafet alıyorum. aklımın köşesinden geçmiyor kirpik lifting kalıcı oje fön lazer. Kaş kirpik serumu aldım haftasonu onu kullanıyorum marketten😂😃
O konuda kesinlikle haklısınız, bu dönem yemek işi olsa dahi açmak çok tehlikeli.

Çok tuhaf gelecek belki ama şöyle bir iş kolu düşünebilir, örneğin bir yer okul bölgesidir ama bir tane kırtasiye yoktur bölgenin içinde. Bu tür ihtiyacı iyi gözlemleyip bir dükkan açabilir.
Artık insanlar o tür ihtiyaçlar için hep internet kullanıyor
Eskisi gibi dükkana gitmeler kalmadı pek

Bu tür işleri yapan kişiler genelde hiçbir elemanı olmasa da işini yürüyebilecek bilgiye /donanıma sahip olmalıdır ki 3 gün sonra çalışanı işten ayrılınca işyerini kapamak zorunda kalmasın.Kuzeniniz istediği kadar bu işin eğitimini alsın bu eğitimler o işi yapabilecek tüm donanımı kazandırmıyor.Anladığım kadarıyla hedef kitlesi "erkek müşteriler" ..bence işten ayrılıp bir süre böyle bir yerde maaş almasa bile çalışsın ..Tam olarak işi öğrensin
Hedef kadın müşteriler

Erkek istemiyor

Kalıcı oje , saç , makyaj falan düşünüyor

Back
X