• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mühendislikten güzellik uzmanlığına

eşim inşaat mühendisi, onun çevresindeki arkadaşlarını düşünüyorum. biri böyle bir iş açsa kapısının önünden geçmem. fakültelerinde bile kıza hasretler, meslekte de erkek popülasyonu fazla. ne anlar bunlar kadın güzelliğinden diye sağlam bir önyargım olur benim. illa bu işe gireceğim diyorsada inşaat mühendisi olduğunu dillendirmesin çok fazla.

Bende böyle dedim de ...

En düşük makına maliyeti 100 binden başlıyormuş.

Mühendislik yapmak istemiyorum artık diyor.

Kendi işini yapmak istiyormuş bir şekilde.

Anladım derdini.
Size belki komik gelebilir ama o makinaları pazarlayan distribütör şirkete eleman gibi girsin. Mühendis diye rahatça işe girer, en son teknolojiyi 1-2 sene tanısın, üstüne sertifikasını alsın öyle açsın.

Ya da bu işi zincir gibi yapan bir yerle anlaşıp bir branch açsın, işi öğrensin.

Ya da güvenilir bir uzmanla iş birliği yapsın, ortak işi götürsünler.

Sermayesi olan uzmanla iş yapıyor, sadece param olsun gerisi önemli değil derse dolandırılma ihtimali yüksek.

Anladım derdini.
Size belki komik gelebilir ama o makinaları pazarlayan distribütör şirkete eleman gibi girsin. Mühendis diye rahatça işe girer, en son teknolojiyi 1-2 sene tanısın, üstüne sertifikasını alsın öyle açsın.

Ya da bu işi zincir gibi yapan bir yerle anlaşıp bir branch açsın, işi öğrensin.

Ya da güvenilir bir uzmanla iş birliği yapsın, ortak işi götürsünler.

Sermayesi olan uzmanla iş yapıyor, sadece param olsun gerisi önemli değil derse dolandırılma ihtimali yüksek.
İsim hakkı 1 milyondan başlıyor

O 6 aylık kurs bulmuş
İşi öğrenip açarım diyor da muhtemelen zor
Ya dolandırılır ya da bilmiyorum

Güzellik salonu lazer merkezi sahibi kiracım 1 yılı geçti kira ödeyemiyor. Ha doğalgazına da icra geldi. Pandemide açılacak iş mi allasen
Oooo kiracın var zenginsin :KK8:

Konu sahibi, evet iyi kazanıyorlar ama bu herkesin kafe açıp batması gibi biraz da. Kimisi tutturup yürüyor kimisi de kapatıp gidiyor. Ama meslek olarak içinde yoksa zaten çok zorlanır yapamaz.

İnstagramda takip ettiğim 2 kız güzellik salonlarını kapattı. Takipçileri 60 bin ve 100 bin civarında. Birinin adı aslıprenses diğeri Aybike yanar. Birinin güzellik merkezi nişantasındaydı, diğeri maltepe'de. Aybike bugün hikayelerinden neden kapadığını açıklamış. Kaybolmadan bakın isterseniz.
Benim gözlemlediğim bir kaç tane marka isim oldu. Onlar pastadan dilim alıyor. No name insanların bu sektörde tutunması zor gibi. Ciddi eğitim, bilgi gerektiren uygulamalar var.

Merhaba arkadaşlar

Benim bir kuzenim var ( erkek ) , inşaat mühendisi.
Artık özelde çalışmaktan bıktığını , inşaat sektörünün bu ülkede kar etmediğini düşünüyor.
Elindeki biraz birikimle güzellik uzmanlığı kursuna gidip sonrasında yer açmak istiyor.

Annesi de yani teyzem parayı batırırsın, boşver , sen yapamazsın diyor.

Bana danıştı konuyla ilgili hiç bir bilgim yok ama kuzenimi severim ve zarar görsün istemem.

İçinizde bu işi yapan var mı ya da tavsiye ederim diyen bilgisi olan vs paylaşırsanız sevinirim.

Teşekkürler şimdiden 😊
Anladığım kadarıyla kuzeniniz belgeyi alıp iş yeri açacak. Yanında yine uzmanları çalıştıracak. Kendi işi yapmıcak. Bulunduğum yerde protez tırnak ve kalıcı ojeye aşırı bi talep var.İş yeri tutar tutmaz orası hiç belli olmaz. Ticaret sonuçta risk.

Her önüne gelen
Eğitimsiz cahil cühelelar salon açıp duruyor zaten, bende bu sektördeyim ama aylardır ter döküyorum bee eğitimlere gitmekten, cilt tiplerini dahi bilmeyen insanların bu sektörde olması suç

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar

Benim bir kuzenim var ( erkek ) , inşaat mühendisi.
Artık özelde çalışmaktan bıktığını , inşaat sektörünün bu ülkede kar etmediğini düşünüyor.
Elindeki biraz birikimle güzellik uzmanlığı kursuna gidip sonrasında yer açmak istiyor.

Annesi de yani teyzem parayı batırırsın, boşver , sen yapamazsın diyor.

Bana danıştı konuyla ilgili hiç bir bilgim yok ama kuzenimi severim ve zarar görsün istemem.

İçinizde bu işi yapan var mı ya da tavsiye ederim diyen bilgisi olan vs paylaşırsanız sevinirim.

Teşekkürler şimdiden 😊
Merhabalar.

öncelikle şunu söyleyeyim eğer bu sektöre geçerse çok fazla rakibi olacak zira adım başı güzellik salonu var biliyorsunuz..

yani müşteriyi çekecek bir farkı olması lazım.

diğer bir mesele ise aslında invazif sayılan tüm işlemleri yalnızca doktorlar yapabilir.

IPL dışı lazeri doktor dışında birinin yapması yasak mesela, ama estetisyen başlığı altında çalışan binlerce insan bu uygulamayı yapıyor.

dermapendir, kimyasal peelingtir, hiçbirini doktor olmayan kişiler yapamaz.

evet şu an herkes yapıyor genelde ama şikayet edilirlerse , devlet ciddi yaptırım uyguluyor.

yani tüm bunları da düşünsün.

zaten lazer ve leke protokolünü çıkarınca pek de bir esprisi kalmıyor. Yani tutunması zor gibi gözüküyor 😕

Temizlikte de milyonlar havada uçuyor ya 😂
Anlamadigi bir isi yapacagina ve insanlari sakatlayacagina evet temizlik daha iyidir.. 😂onun yuzunu yakacak bunun sacini mahvetsin .. cocuk oyuncagi saniyor herif bu isleri ama cilt uzmanlari yillarca egitimini aliyor bu isin.. ve bu bahsettigin gibi insanlar mantar gibi turedi.. diplomasiz bir sekilde dukkan acmakla olmuyo bu isler

Anlamadigi bir isi yapacagina ve insanlari sakatlayacagina evet temizlik daha iyidir.. 😂onun yuzunu yakacak bunun sacini mahvetsin .. cocuk oyuncagi saniyor herif bu isleri ama cilt uzmanlari yillarca egitimini aliyor bu isin.. ve bu bahsettigin gibi insanlar mantar gibi turedi.. diplomasiz bir sekilde dukkan acmakla olmuyo bu isler

Benim bir kez manikürde başıma geldi maalesef o kadar kötüydü ki anlatamam. :KK51: . Nişantaşında lüks görünümlü bir yerdi ama hem pahalı hem kötüydü. Başparmağıma kan oturdu, manikür yaparlarken de resmen canım yandı berbattı. Bilmeyen yapmamalı bence de valla yazık insanlara

Benim bir kez manikürde başıma geldi maalesef o kadar kötüydü ki anlatamam. :KK51: . Nişantaşında lüks görünümlü bir yerdi ama hem pahalı hem kötüydü. Başparmağıma kan oturdu, manikür yaparlarken de resmen canım yandı berbattı. Bilmeyen yapmamalı bence de valla yazık insanlara
Eskiden sayili kisiler yapiyodu bu isleri suan inanilmaz anlayan anlamayan herkes yapiyor maalesef…

Pandemi kuaförlere de güzellik merkezlerine de geçen yıl fena vurdu. Ben de geçen yaz kuaföre gittim, manikürcü kızçe dedi ki para kazanamıyorum kmse gelmiyor.
++
Ben de kaş aldırma ve saç kestirme haricinde zaten gitmiyorum kuaföre, hijyen açısından içim rahat etmiyordu. Pandemiden beri ikisini de bıraktım.
yani bazı konularda gevşemiş olabiliriz ama kuaföre hiç adım atmadım pandemiden beri.
Çok riskli bir sektör şu dönem için , en azından şimdi denemesin derim ben.

++
Ben de kaş aldırma ve saç kestirme haricinde zaten gitmiyorum kuaföre, hijyen açısından içim rahat etmiyordu. Pandemiden beri ikisini de bıraktım.
yani bazı konularda gevşemiş olabiliriz ama kuaföre hiç adım atmadım pandemiden beri.
Çok riskli bir sektör şu dönem için , en azından şimdi denemesin derim ben.
kaşımızı kendimiz alıyoruz saçımızı kendimiz boyuyoruz peeling maske satın alıp evde uyguluyoruz aha bha hepsini hem de.evde kirpik lifting e kadar yapıyoruz.saçlarımın ucunu da fıs fıs açıcılarla açtımm.artık çoğu evde ıpl cihazı yüz bakım cihazı da var .virüs korkusundan ve ekonomik nedenlerden sanırım çoğu kadın benim gibi yapıyor

kaşımızı kendimiz alıyoruz saçımızı kendimiz boyuyoruz peeling maske satın alıp evde uyguluyoruz aha bha hepsini hem de.evde kirpik lifting e kadar yapıyoruz.saçlarımın ucunu da fıs fıs açıcılarla açtımm.artık çoğu evde ıpl cihazı yüz bakım cihazı da var .virüs korkusundan ve ekonomik nedenlerden sanırım çoğu kadın benim gibi yapıyor
Virüsten ziyade ben zaten oldum olası evde kendim yapıyorum kişisel temizliğimi vs. Saçlarımı zaten hep kendim boyuyorum tek renk kullanırım, alengirli şeylerde bir kaç kez gittim sadece. Ama pandemide hiç gitmedim. Ev en güzeli bence. Ama artık saçlar bi makas istiyor, kendim de bir yere kadar :27:

Virüsten ziyade ben zaten oldum olası evde kendim yapıyorum kişisel temizliğimi vs. Saçlarımı zaten hep kendim boyuyorum tek renk kullanırım, alengirli şeylerde bir kaç kez gittim sadece. Ama pandemide hiç gitmedim. Ev en güzeli bence. Ama artık saçlar bi makas istiyor, kendim de bir yere kadar :KK53:
uzadılar pandemide valla iyi oldu.kuaföre her gidişimde yanarak ve kısalarak çıkıyordum.

Virüsten ziyade ben zaten oldum olası evde kendim yapıyorum kişisel temizliğimi vs. Saçlarımı zaten hep kendim boyuyorum tek renk kullanırım, alengirli şeylerde bir kaç kez gittim sadece. Ama pandemide hiç gitmedim. Ev en güzeli bence. Ama artık saçlar bi makas istiyor, kendim de bir yere kadar :KK53:
Bende yaz başında gittim saç kestirmeye pandemiden beri gitmemiştim
Saçımı boyamayı teklif etti kabul etmedim diye
neden makyaj yapmıyormusum zaten gösterişli değil mişim (bu arada 172 boyunda 55 kiloyum)makyaj yapmamak kocaya saygısızlıkmış
yüzümde hafif çil var seviyorum onları krem yetiyor bi göz kalemi ve ruj seviyorum ben
sahneye çıkacak gibi makyajla dolaşamam ya
Yani özetle saç kesme işini de kaybetti daha da gitmem

Back
X