Ay o kadar helva yapalım dedim ama şimdi de boğazımdan geçmiyor, dokundu İbrahim'in öyle gidişi, keşke kibirli olmasaydı, biz Hürremseverler böyle vicdanlıyız işte
Hürrem'i boğdursaydı Sülüman, İbrahim takla atardı sevincinden, o kadar fenalığına rağmen güle güle Paşa, çok emeğin geçti Sülüman'a
Bir hafta geçmek bilmez şimdi, haftaya herkes öğrenecek, Hatice ne yapacak, Sülüman derin kederler içinde
pargalıya üzüldüm yaaa öldüğünde gözünden yaş aktı orda kötü oldum
bak işte orda bende kötü oldum ağlıcaktım neredeyse o ölüm sahnesinde
aynen yawrucum yaaa ne duygusalız demı halbukım bende hürremciyim
Birde neymiş te uyurken öldürülürse sözünü tutmamış olmazmış,sanki emri veren kendisi değil.oh ne güzel,emri ver,uyu,eee ben uyuyordum mesul değilim de.hiç yakıştıramadım kanuniye.böyle ikiyüzlülüğü,adamın yüzüne gülmesini,iftara çağırıp odasında uyumaya davet etmesi,sonra habersizce uykusunda öldürtmesi falan,hiç yakıştıramadım valla,şu anda kanuni benim gözümde ucuz bir katilden başka bişey değil.bari adam akıllı yargılanıp şanıyla şerefiyle idam edilseydi dimi,devlete bu kadar hizmet etmiş bir adamın en azından buna hakkı olmalıydı.
Şu ebu suud efendiyi de böyle pek şerefli pek namuslu,adaletin bekçisi bir alim gibi göstermelerine gıcık oluyorum,isteyen adından aratsın ne mal olduğunu öğrenmek çok kolay,buraya yazmayayım,mezarını bilsem gider tükürürüm
Ha tabii Pargalı sütten çıkma ak kaşıktı çünkü Pargakı ne zaman sadrazam oldu pargalı öldü padişahın o kardeşi öldü. Hürrem Süleyman'ın ona verdiği hediyelerle edindiği altınlarla yaptırdı vakfını ama İbrahim'in saydığı şeyle Hğnkarı'ın yaptırdığı şeyleri onları kendine maletti İbrahim. Karısını aldattı, Leo'yu Hürrem'e öldürttü o zehrli lokumlarla, yazdırdığı ve söylediği şeylerden kendini ikinci bir padişah sanması zaten en büyük hata. Bugün bile izledik kendini padişah soyundan sanıyor. İbahim'in öldürttüğü onca insana ne demeli. Bu son olayda Hürrem'in hiç suçu yoktu eğer o boyundan büyük lafları kendisi dememiş olsaydı Hürrem'de böyle birşeyi sunamazdı değil mi yalanda değildi sadece Hürrem Süleymanın haberdar olmasını sağladı o kadar. Hürrem gibi biri ona düşmanken her ettii lafı ki kere düşünmeliydi. Bir de küçücük kızı ayırdı annesinden.
Peki dejavum pargalıyı geçtim eldi nihayetinde...
Ya hürremin etkisi ile kendi canını hemde osmanlıda gelmiş geçmiş
en şahsiyetli Kanuni'den bile adaletli bilgili mustafayı nasıl katlettirdi. ?
Hürrem nasıl masum olabilirki ?
Burda KK da bir kadın çıkıp aldatıldım dese hemen hepimiz vayyy ....... diyoz öbür kadına..
sonuçta mahidevrana o acıyı yaşatanda hürrem değilmi ?
Yahudi doktoru dibinden bir an ayırmayan hürrem değilmiydi?
Çok uzunnnnn karmaşık işler bunlar.tek bildiğim şimdi hepsini hesabı tek bir yerde mevlada...
Eğer Hürrem'n yerinde Mahidevran olsaydı ilk şehzade Hürrem'e ait olsaydı Mahidevran'da bunu yapardı taht kavgası kendi çocuklarını devletin başına geçirme tüm yüzyıllarda süregelmiş. Yıldırım Bayazıt kendi oğullarını kendisi sırf tahtında gözü var diye öldrtmüştür hatta Kanuni'ye de zehirli kaftan göndertmiş annesi engel olmuştur giymesine yanii baba bile oğlunu tehsit olarak görmektedir o zamanlar ki bir kadın tehdit olarak görmesin.
Evet ne kadar sevinsemde İbrahim'in ölmesine Beyhan'ın da kocasına üzülmüştüm sürülebilir, azad edilebilir, elindeki herşeyi eşi, çocukları ondan koparılabilir ama bu şekilde öldürülmesi elbette hoş değil. Sonuç olarak o şekilde de o damatlar bir tehdit olamazlar Osmanlı'da hükümler açık sadece padişah soyundan kişiler tahta geçebilir. İbrahim'in böyle padişah olmak gibi bir şansı zaten yok haa diyelim ki oldu tahta oynadı o zaman boğdurtabilirler ama o zamanlar Osmanlı bu şekilde yönetiliyor tahttaki kişinin geleceğini kim tehdit ederse öldürülüyor. Bu zamanla karşılaştırmak mantıksız. Bir de Hürrem Osmanlının sonunu getirdi diyenler var Hürrem den sonra yüzyıllarca daha ayakta kalmış Osmanlı nasıl Hürrem getirmiş sonunu. Dediğin gibi şimdi diyoruz ki bir insanı öldüren için öbür dünyada hesabını nasıl verecek cezalar müeebbetler var o zaman hiçbir yaptırım yok insanlar katledilmiş. Taht ve hırs uğrna kardeş kardeşi katletmiş öbür dünyada yatacak yerleri olmaz bu insanların..
Su an kanaltürk te tarihci Yavuz Bahadiroglu var.Pargali nin Hürrem Sultan a platonik aski varmis,Sultan Süleyman bunu hissettigi ve o yüzden Ibrahim i öldürttügünü falan anlatiyor.Ayrica haftaya daha kötü bir bölüm olacak gibi,cünkü Pargali nin cocuklari da ayni gece öldürülmüs.Zaten sonra da cok yasamamis Hatice Sultan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?