Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
sabah sabh 15 ziyaretçi
yaww gidinde yatın ne işiniz var sabahın köründe burda

günaydın kızlar dün dizinin son reklamında uyuyakalmışım,size bir iyi geceler de diyemedim.mahi safı geldi kendince yine planını yaptı.eline yüzüne bulaştırır artık.şah sultan başkası olsaydı keşke ya deniz çakır çekilmiyor bence.bakalım bundan sonra neler olcak

hürrem' in görümcesi şah sultan valide sultan öldüğünde niye ortalıkta yoktu ibrahim ölünce koştu geldi

yeni vezirlerden olan enişteyi sevmedim adını unuttum şah sultanın kocası mustafa onunla konuşurken bir an '' bağa eniştee de bebeğim '' demesini bekledim burhan altıntop gibi :)

pargalının çocuklarının da öldürüleceğini okuduğumda çok üzüldüm peki hatice sultan' a ne olacak çocukları da ölünce hanedan' a dokunan yanıyor

bence de deniz çakır da kocası rolündeki o suskunların pis tecavüzcüsü de hiç çekilmiyor.

[video=youtube;96_m2M3E718]http://www.youtube.com/watch?v=96_m2M3E718[/video]

ibos sevmezdim seni ama bu siirin muthisti

Son düzenleyen: Moderatör:
hayçeye bu bölümde üzüldüm kolay değil eşiöldü hemde abisi tarafından bayram zor geçti güzel rol yapmış şah sultan sarayda yerli kalcksa vay halimize sarayın mutfağı dikkatimi çekti küçücük tencerelere yemek yapılıyor şeker ustanın yardıcısı yok bie sümbül hep aynı kıyafetmi giymiş

pargalının ölümü sonrası çok güzel işlenmiş.. oyunculuklar,her biri +10..çok beğendim..

hürrem sümbülden haberi alınca pek sevincini belli etmedi, şaşkınlık içindeydi
ya gerçek değilse, hemen sevinmiyeyim diye düşünmüş olmalı..
onun için alelacele sülümanın yanına gidip, kaynağından öğrenmek istedi durumu..

hürremin bayram ultimatomları art niyetini çok belli ediyordu..
hem aşırılığa kaçılmasın,paşanın kırkı çıkmadan dedi ,ki dostlar alışverişte görsünler hesabı,
(akşamları odasında, kesin göbek atmıştır)
hemde ne gerekiyorsa yapılacak, hainlerin yası tutulmuyor vs vs..dedi.

bakıyorumda hürrem, hiç fırsatını kaçırmadan atçı rüstem için didindi durdu..
tabii İpraaama dişini geçirip istediklerini yaptıramadı,ipraaam o yüzden kötü oldu,
şimdi ayaz paşa,rüstem.. parmağında oynayacak hürremin..

kendince ayakbağı kalmadı ona köstek olacak..

bu sebepten şah sultanı çok sevdim..
bi de odana gidebilirsin filan diyerek hürremi ezikledi ya, o sahneye bittim..

görümcekler sağlı sollu cephe aldılar Hürreme,
e haklılarda, benim babamın sarayı olacak, ben Hürremimi konuşturucam babamın sarayında

fakat sarayın kuaförünü pek bi başarılı buldum, beyhana özel balyaj uygulamış..

Oyuncular gerçekten harika. Adamlar hakkını veriyorlar yaptıkları işin...

Yalnız şunu itiraf etmek istiyorum :

hürrem sultanın hırslı, akıllı ve de söz sahibi bir haseki sultan olduğunu biliyordum da, dizide resmen şeytana çevirdiler kadını. Tabi tarih kaynakları ne kadar tarafsız ve biz tarihi gerçekten ne kadar doğru biliyoruz o da tartışılır... Belki daha kötü bir kadındı, belki de tam tersi. Bu yüzden ben sadece dünkü bölümde izlediğim hürrem hakkında yorum yapacağım. Dün resmen hürremden nefret ettim.

O ne bakışlar, o nasıl tehlikeli bir hırs...

Şuan dizide 1536 tarihindeyiz ve dizi oldukça hızlı ilerliyor. Şehzade Mehmet, Manisa'da 1543'te çiçek hastalığından ölmüş... Yani bu demektir ki; Şehzade Mehmet'in sancağa çıkması çok yakın! Hürrem önce oğluyla gidecek fakat sonra tekrar İstanbul'a geri gelecek. Sanırım Hürrem'in yokluğunu fırsat bilenler hastalıklı cariye gönderip Mehmet'in çiçek hastalığı kapmasını sağlayacaklar. Hürrem bu acıdan sonra belki bir meleke dönüşür diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz çünkü daha çok hırslanıp, şehzade mustafanın ölümü için çabalayacak... Yani şimdiden bu kadar tehlikeli bir tavır içindeyse bundan sonrasını düşünemiyorum...

Bir meryem uzerli hayranı olarak hürremden soğudum yaw

her ne kadar pargalı sonunu kendi elleriyle hazırlasa da yokluğunun anlatımı etkileyiciydi...ara ara pargalıdan kesitler gösterilse de okan yalabık'ın müthiş oyunculuğundan
mahrum kalmasak...ama artık o devir bitti ancak hatice rüyalarında görürse görür.
vuvvv şah sultan hepsinden tehlikeli pargalıdan sonra hürreme dişli bi rakip geldi...yanlış bilmiyorsam bir süre karşısında olup sonra hürremin yanına geçecekmiş
sanırım yerini sağlama almak için.

biii şah sultanımız eksikti arkadaş..öldür öldür bitmiyor adamı zorla günaha sokuyorlar işte

:13::13::13::13::13::13: özleyecezzz ipramııııı ayaz paşayı yolacam haberin olsun rüstem zaten kara listemde

hahahahahaahahhahaa :13::13::13::13:

bence Hürrem' in yaptığı meşru müdafaadan ibaret

Pargalı ve Mustafa'nın hataları nedeniyle öldürüldüğüne dair düşüncelere katılmıyorum.Bu işte en hatalı olan kişi Kanuni'dir.Aşık olmak onun da hakkı ancak duygularına esir olup devletin geleceğini tehlikeye atmaması gerekirdi.Yavuz Bahadır'ın bir yazısından alıntı yapılmış.Yazıya göre Şehzade Mustafa'nın hataları O'nu Kanuni ile karşı karşıya getirip ölümüne neden olmuş...Bence çok yanlış.Kanuni Hürreme olan zaafı nedeniyle ondan olan çocuklarına da daha düşkün.Bu her erkek için böyledir.Sevdiği kadından olan çocuklarını daha çok sever tabi ve şu da bi gerçek ki sevdiğimiz insanın hatalarını görmezden gelebilirken sevmediğimiz insanın iyi davranışı bile gözümüze batar.Mustafa da böyle işte.Kendini yetiştirmiş,iyi bir devlet adamı,iyi bir komutan olmak için uğraşmış ama bu davranışları Kanuni'ye kendisini tahttan indirmek istediği şeklinde yansıtılmış.Elbette bunda da Hürremin payı var.O da kendi çocuklarından biri devlet yönetsin istiyo.Çünkü iktidar hırsı var.Evlatları yaşasın istiyo diye Mustafa'nın ölmesi onun için uygun demek de çok yanlış erkek çocuğu var ve bir tanesi tahta geçicek,o da tahta çıktığında diğer kardeşlerine iltifatlar etmez değil mi?İlk yapıcağı iş diğer rakiplerini ortadan kaldırmak olucak ki bu da zaten kanunla uygun görülen bir uygulama.Kaldı ki o ortamda sadece erkek değil kız çocukların dahi hayatları tam güvence altında sayılmaz.Bir sürü entrika dönüy 5 tane çocuğu yaparken elbette evlat acısı yaşamayı göze almıştır ki herşeyi sadece çocuklarını sevdiğinden yapan anaç bir anne olsa kızının istemediği,yaşlı Rüstemle onu evlendirmez!!!Divanda daha fazla söz sahibi olmak içinadamı Rüstemi kullanıcak,bu yüzden de kızını feda ediyo.
Pargalı da Hürrem'in karşısında diken gibi durdukça Kanuni'yi tam anlamıyla etkileyemediğinden adamı türlü oyunlarla mezara gönderiyo.Pargalının hataları vardır elbet,kibri,gururu bu sonda etkili ama kim o kadar göreve sahip olup da hata yapmaz!Kendisi de edindiği her yeni görevde ölüme daha da yaklaştığını vurguladı.Bizler de bazen çok ufak bir başarımızda bile gururlanırız,adam doğal olarak egosuna yenik düşmüştür zaman zaman...Ayrıca Bir erkek düşünün ki sevdiği kadın,karısı zırt pırt gelip birini kötülüyo,etki altında kalmaz mı.Hürremin bir mektubunda Kanuni'ye Paşa'ya küskünüm,savaştan gelince anlatırım gibi satırları varmış.Kadın her fırsatta kötülemiş işte.
Hürrem çok zeki kadın ama şanslı da tabi.çocuk yapması bile şans ama dizideki karaktere aldanıp (meryem uzerli'ye ben de hayranım) Hürremi de büyük aşık,anaç anne vb konumlara oturtamıyorum.Kendince haklı sebepleri de olsa hırsıyla çok insana hatta bir devletin geleceğine zarar vermiş bi kadın.

bir de en baştaki yorumlara baktım da hürrem rolüne başak köklükayayı ya da fahriye evceni düşünmüşler,halit ergencin yanına bi de o soğuk hatunlardan biri eklenseydi dizi 3 dönem değil 3 bölüm sürmezdi.Dizinin lokomotifi Okan Yalabık ve Meryem Uzerlidir bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…