bir de en baştaki yorumlara baktım da hürrem rolüne başak köklükayayı ya da fahriye evceni düşünmüşler,halit ergencin yanına bi de o soğuk hatunlardan biri eklenseydi dizi 3 dönem değil 3 bölüm sürmezdi.Dizinin lokomotifi Okan Yalabık ve Meryem Uzerlidir bence
[video=youtube;5iv1TSRJ3S8]http://www.youtube.com/watch?v=5iv1TSRJ3S8[/video]
[video=youtube;5iv1tsrj3s8]http://www.youtube.com/watch?v=5iv1tsrj3s8[/video]
Pargalı ve Mustafa'nın hataları nedeniyle öldürüldüğüne dair düşüncelere katılmıyorum.Bu işte en hatalı olan kişi Kanuni'dir.Aşık olmak onun da hakkı ancak duygularına esir olup devletin geleceğini tehlikeye atmaması gerekirdi.Yavuz Bahadır'ın bir yazısından alıntı yapılmış.Yazıya göre Şehzade Mustafa'nın hataları O'nu Kanuni ile karşı karşıya getirip ölümüne neden olmuş...Bence çok yanlış.Kanuni Hürreme olan zaafı nedeniyle ondan olan çocuklarına da daha düşkün.Bu her erkek için böyledir.Sevdiği kadından olan çocuklarını daha çok sever tabi ve şu da bi gerçek ki sevdiğimiz insanın hatalarını görmezden gelebilirken sevmediğimiz insanın iyi davranışı bile gözümüze batar.Mustafa da böyle işte.Kendini yetiştirmiş,iyi bir devlet adamı,iyi bir komutan olmak için uğraşmış ama bu davranışları Kanuni'ye kendisini tahttan indirmek istediği şeklinde yansıtılmış.Elbette bunda da Hürremin payı var.O da kendi çocuklarından biri devlet yönetsin istiyo.Çünkü iktidar hırsı var.Evlatları yaşasın istiyo diye Mustafa'nın ölmesi onun için uygun demek de çok yanlış erkek çocuğu var ve bir tanesi tahta geçicek,o da tahta çıktığında diğer kardeşlerine iltifatlar etmez değil mi?İlk yapıcağı iş diğer rakiplerini ortadan kaldırmak olucak ki bu da zaten kanunla uygun görülen bir uygulama.Kaldı ki o ortamda sadece erkek değil kız çocukların dahi hayatları tam güvence altında sayılmaz.Bir sürü entrika dönüy5 tane çocuğu yaparken elbette evlat acısı yaşamayı göze almıştır ki herşeyi sadece çocuklarını sevdiğinden yapan anaç bir anne olsa kızının istemediği,yaşlı Rüstemle onu evlendirmez!!!Divanda daha fazla söz sahibi olmak içinadamı Rüstemi kullanıcak,bu yüzden de kızını feda ediyo.
Pargalı da Hürrem'in karşısında diken gibi durdukça Kanuni'yi tam anlamıyla etkileyemediğinden adamı türlü oyunlarla mezara gönderiyo.Pargalının hataları vardır elbet,kibri,gururu bu sonda etkili ama kim o kadar göreve sahip olup da hata yapmaz!Kendisi de edindiği her yeni görevde ölüme daha da yaklaştığını vurguladı.Bizler de bazen çok ufak bir başarımızda bile gururlanırız,adam doğal olarak egosuna yenik düşmüştür zaman zaman...Ayrıca Bir erkek düşünün ki sevdiği kadın,karısı zırt pırt gelip birini kötülüyo,etki altında kalmaz mı.Hürremin bir mektubunda Kanuni'ye Paşa'ya küskünüm,savaştan gelince anlatırım gibi satırları varmış.Kadın her fırsatta kötülemiş işte.
Hürrem çok zeki kadın ama şanslı da tabi.çocuk yapması bile şans ama dizideki karaktere aldanıp (meryem uzerli'ye ben de hayranım) Hürremi de büyük aşık,anaç anne vb konumlara oturtamıyorum.Kendince haklı sebepleri de olsa hırsıyla çok insana hatta bir devletin geleceğine zarar vermiş bi kadın.
kanuni hürremden olan oğlu bayezıd'ıda boğdurmuştur amayani bu işlerde hürrem yok kanımca
Mihri malkoçoğluuuuğ derken gayet rahat ama..malkoçoğlu gayet heyecanlıydı...sevimsiz taşlıcalı kıs kıs kıskanır orta yerinden çatlar..rakipte rakip hani...kaç yıl geçti adam hala karagözleriyle yıkılıyor...sarayda kıpır kıpır kıpırdayan kalp sesleri mi duyuyorum ne? :)
hadi yaaa ? beyazyıt ne yapmışki...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?