Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
biri Hürremci mi dedi
sah sultana okadar çoook gıcık oluyorum kibos isler memuru
kocasını ezmekten başka bir becerisi yok
Mercan aga gördüğünü anlatsada sahsultana bosansalar keşke

Olsun canım biz bize yeteriz hanım abla bütün hürremcilere bedeldir zaten

Ben de galiba sadece o son sahneyi izliycemhiç tahammülüm yok o kadının cır cır cırlamasına cadaloz

Son sahneyi izlerken baya zevkleneceğim adaletin yerini bulduğu için güleceğim baya aşikar Mustafama bunu hak görenlere her şey hak pis adalet terzisi yamuk olan sülümanda kahrından ölsün

aslında pişmanda dile getiremiyor artık hayalini bile ardaa gösteriyor ya hürrem valide olmadan geberip gidecek addalaraa

Dile getirmesini mustafa mustafam diye böğürmesini istiyorum

biri Hürremciler mi dedi

Yahu Hürrem2e o kadar şey yapılırken nerdeydiniz. Herkes sütten çıkma ak kaşık sanki neler yaptılar Hürremime. Eğer böyle dişli olmasaydı çoktan öldürmüşlerdi kötülüğe kötülükte cevap vereceksin o devirde yoksa başını ezerler ohh hepsine çok iyi ediyor. Mustafa'ya bende üzülücem ama naparsın o günün şartları işte Mustafa başa geçerse Hürrem sürülür kardeşleri öldrülür kaideler böyle Mahi Hürrem'in yerinde olsa aynı şeyi yapardı gerçi olamaz yaa ağlar zırlar o ancak.. Şahı hubanın da sonu belli. Hatçe dün ilk defa doğru bir laf etti Şah Huban bir zamanlar Hatçenin yaşadığı hayatı yaşamak için geldi önce saraya yerleşti, sonra sözde kocasını veziri azam yaptı Hatçeyi de kandırdı evlendirdi gönderdi. Ama Hürrem gücünü unuttu. Yaa Mimar Sinan nasıl baktı öyle bee Mihrimah'a..

Hürremi belki sevebilirdim her şeye rağmen,taki ibrahim ve Mustafamın canına göz dikene kadar.Bu yüzden sütten çıkma ak kaşık olsun sevmem sevmeyeceğim

şah sultanı seviyormusun?

dün akşam ne düşündüm pargalı ibrahime helva yapmıştım ,şimdi mustafa ölecek düşündüm ama sanırım ona yapamayacağım,çok üzülüyorum süleymanın otağında kardeşinin önünde öyle azarlanması gözünden yaş geldi tosunum yaaaa...

uuuyyy göz yaşlarına gurbaaannn..
kızlar bugün arkadaşımla LCW e gittik,arkadaşımın beni dürtmesiyle kendime geldim neye bakıyosun sen öyle daldın dedi,duvarda kocaman mehmet günsurun fotoğrafı var ona bakıyodum dalıp gitmişim tatlılığına :26::26::26:

lütfinin akibeti

13 Temmuz 1539'da Ayas Mehmet Paşa'nın vebadan vefatı üzerine sadrazam görevine getirilmiştir. Lütfi Paşa bu görevde iki yıl kalmıştır. Nisan 1541'de başkentte çok ilginç bir sadrazam tedbiri dedikodusu yayılmıştır. [3] Bu söylentiye göre Sadrazam Lütfi Paşa
[3] fuhuş yapan bir kadının cinsiyet organını üstra ile oydurtup onu idam ettirmişti. Bu dedikoduları duyan karısı padişahın kızkardeşi Şah Sultan kocasına "Kangi vezir zamanında bu yüzden keşf-i avret kılınmıştır ki senin asrinda vaki ola?" diyerek ayıplamış.. Bunun üzerine Lütfi Paşa tarafından tokatlamışti. Bu nedenle cariyeleri ve harem ağaları sadrazamı tartaklanmıştı.
Nisan 1541'de olan bu olayı öğrenen padişah Lüfi Paşa'yı sadrazamlıktan azletmiş ve yerine Hadim Süleyman Paşa sadrazam olarak göreve getirilmiştir.
Lütfi Paşa bundan sonra eşi Şah Sultan'dan boşanmış saray akrabalığı sona ermiştir

Mihrimah Sultan, Kanuni Sultan Süleyman ile Hürrem Sultan’ın tek kızı ve geleceğin padişahı II. Selim’in ablasıdır.
Mihrimah, yani Mihrü Mah, Farsca’da “Güneş ve Ay” anlamına gelir. 21 Mart 1522 yılında Topkapı Sarayı’nda doğan Mihrimah Sultan 17 yaşına geldiğinde dönemin Diyarbakır valisi Rüstem Paşa ile evlendirildi. O dönemde Mihrimah Sultan’a aşık olan başka biride vardı oda büyük usta Mimar Sinandı.
Mimar Sinan evliydi ve 50 yaşındaydı kendisi için imkansız bir aşktı.

Mihrimah Sultan ve Rüstem Paşa evlendikten sonra Rüstem Paşa sadrazam oldu ve bu görevi 17 yıl sürdü.

Mihrimah Sultan da annesi Hürrem Sultan gibi devlet işleriyle yakından alakadar oldu.
Kardeşi II. Selim tahta geçtikten sonra devlet işlerine müdahale etmeye devam etti ve anneleri Hürrem Sultan artık hayatta olmadığı için Mihrimah Sultan sarayda valide sultan rolünü üstlenmişti.

Mihrimah Sultan 56 yaşındayken öldü ve babası Kanuni Sultan Süleyman’ın Süleymaniye Camii’ndeki türbesinin yanıbaşında gömüldü.

Rüstem Paşa Damat Rüstem Paşa olarak bilinir.Rüstem Paşa Kanuni Sultan Süleyman'ın damadıdır kızı Mihrimah Sultanın kocasıdır.1500 yılında saraybosna yakınlarında doğan Rüstem Paşa sadrazamlık yapmış Osmanlı devlet adamlarından biridir.

Damat Rüstem Paşa Enderun'da eğitim görmüştür. Rüstem Paşa 1526 Mohaç Muharebesi'ne silahdar olarak katılmıştır.Rüstem Paşa Üstün yetenekleri dolayısıyla Sultan Süleyman'ın kısa sürede gözüne girmeyi başarmıştır. Sultan Süleyman Rüstem paşayı önce Diyarbakır beyliğine getirmiştir daha sonra Anadolu beylerbeyliğine getirmiştir.Rüstem Paşa Kanuni Sultan Süleyman'ın kızı Mihrimah Sultan ile evlenmiştir bu nedenlede Damat Rüstem Paşa olarak anılmaktadır.

accık bitlerinden de bahsetseydin ya bacım..

accık bitlerinden de bahsetseydin ya bacım..

bitlerine ek olarak ustun yeteneklerinın ıcerıgını de bı acıklasalarmış ya...ustun nifakcilik yetenegi,ustun fesatlık mezıyeti,yukselebilmek ıcin gerekırse kendı ellerıyle zavallı ınsanların canına kıyabılme vahşılıgı vs. ;-)

Mimar Sinan evliydi ve 50 yaşındaydı ama Rüstem Efendi de evliydi :26:
He ama o 49.5 yaşındaydı, tabii ya daha makul Mihri'yle evlenmeleri..

çok merak ediyorum mihrimah rüstemle değilde sinan ile evlenseydi ne olurdu

Herkes divan da Mustafayı savununca bi bozuluyor sanki sülüman yoksa bana mı öyle geldii:26::26: yeni izliyorum ben daha bölümü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…