Mahidevran Hürrem'in oğlanlarla neden uğraşsın ki..
Oğlu tahta oynuyor zaten..
Mahidevran'ın derdi Hürrem'in kendisi!
Hürrem'den komple kurtulmaya çalışmayı yeğledi defalarca..
Yaktırdı,zehirletti,dövdü,dövdürdü,bıçaklatmaya kalktı vs vs..Ama başaramadı..
Mahidevran Hürrem'in oğlanlarla neden uğraşsın ki..
Oğlu tahta oynuyor zaten..
Mahidevran'ın derdi Hürrem'in kendisi!
Hürrem'den komple kurtulmaya çalışmayı yeğledi defalarca..
Yaktırdı,zehirletti,dövdü,dövdürdü,bıçaklatmaya kalktı vs vs..Ama başaramadı..
Bende böyle düşünüyorum şuan şehzade konusunda mahi daha avntajlı bunun rahatlığı ile bir şey yapmıyor.
Mahinin tek derdi hürrem hürremin tek derdi mustafa mustafanın tek derdi babası babasının tek derdi tahtı
Süperdi bu zincirleme çıkarım:13:
Hele babasının tek derdi tahtı lafına bayıldım
Bende diyordum kimi salacaklar hürremin önüneşah hatçe mahi valide ibo ahanda mustafamda gidiyor kim kaldı ölmedik
Yeni sezon benim için mustafamsız manasız olacak ama sizin içinde çok aynı oalcağa benziyorartık senaryo kendini tekrar eder durur
Tarihteki gibi işleselerzaten izleeyeiz canım ya ne hürrem ve sultanlar böyle olur mu
katiliyorum tut bastan sar izlicegiz yine
sadece hürremin düsmanlarinin yüzleri farkli ne heyecanli ne heyecanli
Koskoca hürremi hanedan terminatörü yaptılar
Röportajında;
X: Hürrem sultan en büyük hobiniz ne
Hürrem: Hanedan üyelerini avlamakÇok etkili bi spor formumu böyle koruyorum
Sen şimdi öyle dedin ya Rabia ben terddüt ettim mustafam ile ilgili kötü bişey varmı bu spoiler de :26::26:
yok icin rahat olsunmustafa yeni sezonda garanti var yani
sezonun ortalarinda mustafayi öldürürler diye düsünüyorum pargalida oldugu gibi
birinci sorum : şah sultan neden gidiyor???
ikinci sorum : eğer fatma sultan gelecekse ve eğer o da hürreme düşman olacaksa, bunca sultanın hepsi mi kötü arkadaş.....
demekki öyle olması gerekiyor, yani hanedan mensubu olmayan birinin iktidarı saltanatı elde etmemesi gerekiyor....
biraz empati yapalım kızlar :) mesela evinize bir gelin gelse, ve evdeki herkesten kurtulmaz isteyip, evin yönetimini ele geçirmeye çalışsa ( hürrem gibi)
kendi evladını evin diğer torunlarından üstün tutulmasını istese, razı olurmusunuz???
elbette karşı çıkarsınız...bu şah sultanın haticenin fatmanın vs amacı da bu zaten....bir hanedan kanından olarak özerklik kurmasına müsade etmek istemiyorlar hürremin....
hürremi seviyorum destekliyorum, ama birde gerçekler var, hak kiminse onundur, taht mustafaya münasip iken, mehmeti tahta geçirmeye çalışmak için yapılan bunca entrika ve o entrikanın içinde kendi kanlarını korumaya çalışan sultanlar....
mesela ben şunu çok merak ediyorum, hürrem olanca gücüyle mustafadan kurtulmaya çalışırken, mahidevran bunu bildiği halde neden hürremin oğluna kast etmiyor....mustafaya bişey olursa tahta mehmet geçeceği aşikar iken, neden mehmetten kurtulup hürremi ters köşe yapmıyor....?
Bir daha ki sezon izler miyim orası meçhul bunca oyuncu gittikten sonra merhameti de beğeniyorum şu an için izlemiyorum aralarda bakıyorum ama yazın baştan sona izleyip bir daha ki sezon ona geçiş yapabilirim bence tadında bırakıp bu sezon bitirselerdi diziyi gerisi fazlaca zorlama oluyor her gelen Hürrem'e diş bileyince senaryo kendini tekrar ediyor. 3.sezon bitecek artık.
Kadın şairlerden Nisâyî nin Şehzade Mustafanın ölümünden sonra yazdığı mersiyesi:
Şair bu mersiyede hem Hürrem Sultanın hem de padişâhın bu olayda suçlu olduklarını korkusuzca söylemekten çekinmez.
Bir Urus câdûsınuñ sözin kulaġuña koyup ( Bir rus cadısının, sözünü kulağına koyup yani sözüne inanıp.)
Mekr ü âle aldanuban ol acûzeye uyup (Mekr ile aynı ebadda olana aldanıp, Mekr geçmişten günümüze kadar ulaşmış hayatlara son verdiğine, can aldığına inanılan cin in adıdır.
Burada şair Mekirle Hürremin aynı ebadda yani aynı güçte olduğunu dile getirmiş)
Bâğ-ı ömrüñ hâsılı ol serv-âzâdeye kıyup (ömrün bağı, bahçesi, cömert azadeye kıyıp)
Bî-terahhum şâh-ı âlem nitdi SULTÂN MUSTAFÂ (Acımayan alemin padişahı SULTAN MUSTAFAYA ne yaptın.)
Şâh-ı âlemsin veli halk tutdı senden nefreti (alemin padişahısın, halk nefret etti senden)
Kimsenüñ kalmadı hergiz saña meyl-i şefkati (kimsenin sana katiyyen şefkati kalmadı)
Bâis olan müftîye de irmesün Hak rahmeti (müftüye de ermesin hakkın rahmeti )
Merhametsüz şâh-ı âlem nitdi SULTÂN MUSTAFÂ (alemin merhametsiz padişahı, SULTAN MUSTAFAYA ne yaptın )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?