Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232

Bende böyle düşünüyorum şuan şehzade konusunda mahi daha avntajlı bunun rahatlığı ile bir şey yapmıyor.
Mahinin tek derdi hürrem hürremin tek derdi mustafa mustafanın tek derdi babası babasının tek derdi tahtı

ben bu bölümü bu hafta yarım yumulda izleyebildim sonra netten izliycem nigar kalfa çok kötü olmuş çökmüş kolay değil onca acı çekti kızını doya doya öpüp koklayamadı büyütemedi vakti gelmişti bence diziden ayrılmasının....muhtesem yüzyılı sinema filmiyle sonlandıracakmışlar acaba doğrumu yaa birde 1 yılı kalmış ben daha doyamadım hani 2015e kadardı daha uzatsınlar bence işlenecek konu çok koskoca osmanlı sonuçta bitmesin daha en az 3yıl

Son düzenleme:
Rüstem de kaynanası gibi cebinde zehirle dolaşıyor takitiği iyi almış sıkıştığın yerde zehire başvur

Son düzenleme:

evet kesinlikle okadar akilsizki bukadar olay oluyor oglu taht şansını kaybedecek neredeyse umurunda değil hala tek derdi Hürrem .onu yerinden etmek .hurrem in elinden Haremi almak zart zirt sacma sapan düşünceler

Süperdi bu zincirleme çıkarım :13:
Hele babasının tek derdi tahtı lafına bayıldım

katiliyorum tut bastan sar izlicegiz yine
sadece hürremin düsmanlarinin yüzleri farkli ne heyecanli ne heyecanli

senaristlerin röportaji

bu haberde bi üzücü iki sevindirici haber var yani biz hürremciler icin

spoiler

Dizide yakın zamanda ölecek karakterler var mı?

Sezon bitmeden birkaç trajik ölüm olacak. Şehzade Mehmet biri. Hürrem’in ilk kez kendi canından bir can kopuyor. Süleyman için de büyük bir kayıp, 22 yaşında ölüyor ve Şehzadebaşı Camii onun adına yapılıyor, mezarına taht koyuyor Süleyman. Bu acı ikisini de başka bir yere taşıyor, bu da bizi asıl trajedilere sürükleyecek olan kapıyı açıyor aslında. Sezon finali Şehzade Mehmet’in ölümüyle olacak. Nigar ile Hatice Sultan daha önce ölecekler. İkisi de seyircinin çok sevdiği karakterler. Hatice tabii başlı başına bir trajedi kaynağıydı. Çok özel bir sahne geliyor, Süleyman’la ikisinin.

katiliyorum tut bastan sar izlicegiz yine
sadece hürremin düsmanlarinin yüzleri farkli ne heyecanli ne heyecanli

Koskoca hürremi hanedan terminatörü yaptılar

Röportajında;

X: Hürrem sultan en büyük hobiniz ne
Hürrem: Hanedan üyelerini avlamak Çok etkili bi spor formumu böyle koruyorum

Sen şimdi öyle dedin ya Rabia ben terddüt ettim mustafam ile ilgili kötü bişey varmı bu spoiler de :26::26:

Koskoca hürremi hanedan terminatörü yaptılar

Röportajında;

X: Hürrem sultan en büyük hobiniz ne
Hürrem: Hanedan üyelerini avlamak Çok etkili bi spor formumu böyle koruyorum

Sen şimdi öyle dedin ya Rabia ben terddüt ettim mustafam ile ilgili kötü bişey varmı bu spoiler de :26::26:

yok icin rahat olsun mustafa yeni sezonda garanti var yani

sezonun ortalarinda mustafayi öldürürler diye düsünüyorum pargalida oldugu gibi

yok icin rahat olsun mustafa yeni sezonda garanti var yani

sezonun ortalarinda mustafayi öldürürler diye düsünüyorum pargalida oldugu gibi

Ucundan ucağından mustafama dokunuyor yine Mehmetin ölümü başka bir trajediye ,asıl trajediye yol açıyor diyoya o trajedi mustafam

Demek Mustafa bu sezon ölmeyecek,hep bu sezon diye beklemiştik.Hatçe artık ölsün zaten haddinden fazla yaşadı

şimdi bu ölümlerden sonra bir dahaki sezon bir sürü yeni oyuncu gelir. ben deniz çakıra daha yeni alıştım yaa...

O zamanlar bir şehzade tahta geçtiği zaman diğer kardeşlerini öldürtebiliyor eğer başka kadındansa o çocuklar kadında en iyi ihtimalle sürülüyor. Çünkü taht rekabeti istemez o yüzden Hürrem kendi evlatlarının menfaatini korumak zorunda. Her ne kadar Mustafa öyle birşey yapmaz desenizde Mahi gibi bir annesi varken onun dolduruşu ile herşey yapılabilir duruma gelebilir. Bu entrikaları oyunları ayakta kalmak için nasıl savaşılması gerektiğini de Hürrem zaten onlardan öğrendi Hatice'den Mahidevran'dan, İbrahim'den. Ona nasıl davranıldıysa o da öyle davrandı eğer bunları yapmasaydı çoktan hem kendinin hem çocuklarının canı gitmişti. Şimdiki zamanla eski zamanlar çok farklı şeyler. Mustafa'nın becerisi, devlete katkısı, tecrübesi yadsınımaz fakat Hürrem'in yaptıklarını da anlamak lazım Hürrem kendinden yana olanı her daim kollarken diğerleri birilerini hep maşa olarak kullandı işleri bitince kenara attı. Mahi padişaha aşık bile değildi Hürrem olmasın diye kendi eliyle başka hatunları koynuna sokmaya çalıştı. Oğlunu bile yönetemiyor yanlışlar yapmasına engel olamıyor.

Bir daha ki sezon izler miyim orası meçhul bunca oyuncu gittikten sonra merhameti de beğeniyorum şu an için izlemiyorum aralarda bakıyorum ama yazın baştan sona izleyip bir daha ki sezon ona geçiş yapabilirim bence tadında bırakıp bu sezon bitirselerdi diziyi gerisi fazlaca zorlama oluyor her gelen Hürrem'e diş bileyince senaryo kendini tekrar ediyor. 3.sezon bitecek artık.

Merhamer süper bi dizi ben mecburen pazar günü tekrarlarını izliyorum

Kadın şairlerden Nisâyî ‘nin Şehzade Mustafanın ölümünden sonra yazdığı mersiyesi:
Şair bu mersiyede hem Hürrem Sultan’ın hem de padişâhın bu olayda suçlu olduklarını korkusuzca söylemekten çekinmez.

Bir Urus câdûsınuñ sözin kulaġuña koyup ( Bir rus cadısının, sözünü kulağına koyup yani sözüne inanıp.)
Mekr ü âle aldanuban ol ‘acûzeye uyup (Mekr ile aynı ebadda olana aldanıp, Mekr geçmişten günümüze kadar ulaşmış hayatlara son verdiğine, can aldığına inanılan cin in adıdır.
Burada şair Mekirle Hürrem’in aynı ebadda yani aynı güçte olduğunu dile getirmiş)
Bâğ-ı ‘ömrüñ hâsılı ol serv-âzâdeye kıyup (ömrün bağı, bahçesi, cömert azadeye kıyıp)
Bî-terahhum şâh-ı ‘âlem n’itdi SULTÂN MUSTAF (Acımayan alemin padişahı SULTAN MUSTAFA’YA ne yaptın.)
Şâh-ı ‘âlemsin veli halk tutdı senden nefreti (alemin padişahısın, halk nefret etti senden)
Kimsenüñ kalmadı hergiz saña meyl-i şefkati (kimsenin sana katiyyen şefkati kalmadı)
Bâ‘is olan müftîye de irmesün Hak rahmeti (müftüye de ermesin hakkın rahmeti )
Merhametsüz şâh-ı ‘âlem n’itdi SULTÂN MUSTAF (alemin merhametsiz padişahı, SULTAN MUSTAFA’YA ne yaptın )

Mustafama nasıl kıydılar

acaba ne olurdu?,nasıl olurdu mustafa tahta geçseydi,sarı selimin yaptığından fazlasını yaparmıydı osmanlı toprakları için? farzedelim ki yaptı,peki yerine tahta oğlu geçtiğin de o neler yapacaktı belkide topraklarımızı çok daha kötüye sürükleyecekti.kader, bilemeyiz hiç birimiz öyle yazılmış öyle olmuş..bu günümüze şükürler olsun diyelim.hepsine tek tek Allahtan rahmet diliyorum :2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…