Merhaba bu arada sendeki bu değişim ne bize karşı ben de onu çözemedim
kendim için şöyle söyliyeyim, dizinin ilk başladığı günden itibaren hiçbir zaman hürrem sempatizanı olmadım..Bakıyorum bir araki koyu Hürrem'ciler şimdi düşman olmuş..
Arkadaşlar Hürrem Şehzade Mehmet'i öldürmeye teşvik etmedi..
Mehmet babasına suikast hazırlıyordu babası bunu öğrenince oğlunu öldürttü... :)
Ki Hürrem Sultan gerçekten devlet gibi kadınmış o zamanlar.
Şehzade Mehmet'i şehzade Mustafa olarak düzeltsek iyi olacak. :)
atracım öyle olurmu hürrem sarya geldiinden herkes saldırdı mahi neler yaptı öldüresiye dövdü kızı ne hakkı vardı hürrem çok asil bikere isabele çokda kibar daha ne yapsaydı birkere mahinin hürreme yaptıkları ile asla kıyaslanamaz mahi yılanın tekiydi
bence aynı hatta hürrem daha beterleri yapıyor yani
örnekleyelim mesela mahidevran hürremi zehirlemeye kalktı,hürrem izabele zehirli yılan götürdü ölsün diye
mahidevranın yüzüğünü süleyman hürreme verdi ve mahidevran bunun için neler yapmadı onu tekrar almak için çaldı falan
hürremde aynısını yaptı,hürreme yaptığı kolyeyi süleyman izabele verdi hürrem naptı oturup iyi yaptın demedi değiilmi gitti kadının boynundan zorla aldı ne laflar la yaniii al hürremi vur mahidevrana hesabı
aslında bu dizxiilerde ibretlik işte ee ne demişler ne edersin kendine edersin kendi kendine yaniii eden bulur dizide olsa bu böyledir
mahidevranın önünden halvete giderken iyiydi şimdide aynı şeyleri hürrem yaşıyor işte
hürremin ne farkı var mahidevrandan ikiside kadın ve ikisinide süleyman aşık olmuş zamanında yani
eskiden hürremi haklı bullurdum ama mantıklı düşününce hürreminde az fena olmadığını anladımm yanii
bitti bittikitabı bitirdim. hürrem tam bi cadıymış ince ince nasılda işlemiş sülümanı tam 35 yıl sutan ona sadık kalmış,haremihürrem için kapatmış
hürrem ölüm döşşeğinde sülümana 'senden nefret ediyorum,seni 35 yıl boyunca hiç sevmedimbeyazid senin oğlun değil(burda sselim tahta çıksn diye yalan
söylüyor.ölürken bile) beyazid ibrahimin oğlu,bu da benden osmanlıya hediye olsun diyo
şimdi mezarımda asırlarca mutlu yatabilirim diyosülümanda kahrından 5 yıl boyunca hayatına kimseyi almayıp,çatlayarak ölüyor
ne kadınmış beee
kankaaa nasıl yaniiiciddi misin beyazıt pargalı ibrahimin mi oğlu hürremle ibrahim yatmışlar mı yani bunu anlamalıyız şoklardayım ben mi yanlış anladım yaaa
ee peki neden hürrem ölürken seni hiç sevmedim diyor süleymana gerçekten sevmemiş mi acaba ayy çok merak ettim canım kankam beni bilgilenidr ya çatlicimmmm
canım yatma falan yok..atıyor hürrem, kanuniden intikam almak için..
hatun ölüm döşeğinde bile hırs peşindeymiş..
pargalı ölmüş gitmiş,hürrem ölüm döşeğinde.
eee kanununi nerden öğrenecek gerçeği,hiçbiryerden,
içinde dert kalmıştır acaba doğru mu diye..
canım kontrolsüz güç,güç değildirniye öyle diyosun canım.dünyanın en güçlü ülkesinde yaşıyor olurduk.((o dönem için söylüyorum.)refah içinde baştakilerin adaletli olduğu bir ülkede yaşıyor olurduk.halk rahattı.dönemin şartlarına göre,diğer devletlerde yaşayan insanlara göre diyorum.osmanlının aldığı topraklardaki halk bayram ediyordu.adil yaşıycaz artık rahat olucaz diye.şimdiyle karşılaştırsak bi deprem olsa devlet hemen yetişip halkın yaralarını sarıyormuş.1506 da büyük bir istanbul depremi olmuş,halktan acilen deprem vergisi toplanıp 2-3 ay içinde herşey yeniden inşa edilmiş.şimdi de toplanıyor vergi tabi ne olduğunu gördük.ha birisi demiş atamız sayesinde bu haldeyiz.malesef o veya bu sebeple osmanlı bitti.Atamız sayesinde yeniden ayağa kalkabildik.keşke hep onun gibi insanlar olsaydı da başımızda eski gücümüze dönebilseydik.
evet haremi sülüman kendisine ait olsun diye kapattırmış.harem ağası kızların kaçmasına yardımcı olmuşAynı sekilde düsünüyorum nesi' nin hayranı olayım..
Ben sırf güzel olusu icin ne yapsa yeridir, hürrem birtane gibi düsünemiyorum..
Ve haremi kapatmasının kızlara yardımım dokunsun diye, onlar özgürlügüne kavussun diye oldugunu da sanmıyorum hala sülümanı kaptıracak endisesindendir bence o.
Hem sehzade mehmeti öldürtmeye tesvik ettigi de söyleniyor.. Belki buna da hürremi haklı cıkarıcak bir kılıf bulunur belli mi olur.. =)))
suikast değil canım.mustafa iranla birlik olup,babasına isyan etmiş gibi gösterilip öldürüldüBakıyorum bir araki koyu Hürrem'ciler şimdi düşman olmuş..
Arkadaşlar Hürrem Şehzade Mehmet'i öldürmeye teşvik etmedi..
Mehmet babasına suikast hazırlıyordu babası bunu öğrenince oğlunu öldürttü... :)
Ki Hürrem Sultan gerçekten devlet gibi kadınmış o zamanlar.
kanka değilmiş.mustafadan sonra en iyi şehzade beyazidmiş...e beyazid tahta geçerse osmanlı güçlenirkankaaa nasıl yaniiiciddi misin beyazıt pargalı ibrahimin mi oğlu hürremle ibrahim yatmışlar mı yani bunu anlamalıyız şoklardayım ben mi yanlış anladım yaaa
ee peki neden hürrem ölürken seni hiç sevmedim diyor süleymana gerçekten sevmemiş mi acaba ayy çok merak ettim canım kankam beni bilgilenidr ya çatlicimmmm
anammmm az değilmiş hürrem yaa şimdi daha iyi anladım ne caadıymışş yahuuu anammm
yılların intikamını bir kerede almış desene akıllı kadınnn ama çokkk kötülüklere kullanmış aklınıda bu da iyi değil bence
canım kontrolsüz güç,güç değildir
maalesef osmanlıda bu vardı.eğerAtatürk*ün izinden gitseydik,daha güçlü ve medeni olurduk inan
şimdi de vergitoplanıyor ama duble duble yol olarak geri dönüyor
evet haremi sülüman kendisine ait olsun diye kapattırmış.harem ağası kızların kaçmasına yardımcı olmuş
hem hürrem kurtulmuş hemde kızlar...birömür sarayda esir gibi yaşamaktansa kaçmak en güzeli
mehmet değil bu arada mustafaevet mustafayı öldürttü çünkü o çok iyi bi şehzadeydi.hürremin amacı osmanlıyı yok etmekti
o yüzden iftira attı ve sülümanda onu öldürttü.kılıf bulunur demişsiniz kılıf değil doğrusu bu...
hee ben hürremin zekasına hayranım,sabrına..ince ince işleyip hedefine ulaşmasına hayranım
suikast değil canım.mustafa iranla birlik olup,babasına isyan etmiş gibi gösterilip öldürüldü
bir devri değiştiren kadın
kanka değilmiş.mustafadan sonra en iyi şehzade beyazidmiş...e beyazid tahta geçerse osmanlı güçlenir
hürremde yalan söylemiş senin değil,ibrahimin oğlu demiş
gerçekte selim başkasının çocuğuymuş.içkicinin tekiymiş
sevmemiş kanka nassı sevsin.seni köle yapıp,dışarı çıkarmasalar,sürekli ezip büzseler sen sever miydin?
sever gibi yapmış.o kadar iyi oynamış ki rolünü sülüman 35 yıl boyu ona sadık kalmış.sonra hürrem ölüm döşeğinde demiş seni hiç sevmedim,senden hep nefret ettim yaa işte bu
kötüymüş ama valla amacına ulaşmış
kanka değilmiş.mustafadan sonra en iyi şehzade beyazidmiş...e beyazid tahta geçerse osmanlı güçlenir
sevmemiş kanka nassı sevsin.seni köle yapıp,dışarı çıkarmasalar,sürekli ezip büzseler sen sever miydin?
sever gibi yapmış.o kadar iyi oynamış ki rolünü sülüman 35 yıl boyu ona sadık kalmış.sonra hürrem ölüm döşeğinde demiş seni hiç sevmedim,senden hep nefret ettim yaa işte bu
safimum,süleymaniye camisinde sülümanın yanında 2 kişinin mezarı daha varmış. e peki onlar kim?Zebusum ben kıtabın sonuna pek ınanmadım neden cnm cunku şöyle bişey geliyo aklıma Hürrem öldüğü zaman Süleymaniye Camii Külliyesi içinde kendisi için yaptırılan türbeye gömülmüş Süleyman yaptırmış ayrıca bıde türbenin iç duvarları bir cennet bahçesini tasvir eden İznik çinileriyle kaplatmış özel olarak yaptırmış Süleyman,Hürrem cennette uyusun demiş bende bunu bıyerde okumuştum bunu duşundumde öyle öldüyse Süleyman yaptırmazdı diye ama belkıde doğrudur cnm tbı hepsı bırer tez bılemeyız kı bızdebuarada 2.fragmana baktm da ıbrahmle araları ıyce gerginleşiyor soğuk savaş başlıyor yavaş yavaş buarada kıtaptan bahsettıgın yerlere hiç şaşırmadm tatlm hurrem bu beklenır adamın aklını almış raks ederekten
bir hürrem masalı canım.elimde nurbanu hatunda varda o çok sıkıcıkızlar bu kitap hangi kitap yaa,ben topiği pek takip etmediğim için fransız kaldım.ama kitabı çok merak ettim yani:26:
bence hürremde deve kini varİyiki sevmiyorum su hürremi..
Zeka tamam iyi de kac yıl iyi rol yapmıs.
Kılıf derken de ya mustafa haketti sunu, bunu yaptı gibi birsey cıkar diye dediydim..
Hürrem ne yapsa yeridir..
Bu arada ben hürremi de begeniyorum mahidevranı' da. İkisi de hos hatunlar.
Dizi ilk baslarken mahi sultandı ya hürrem sonradan geldi yahu kendimi düsünüyorum da ne kadar zor..
Sevdigin adamın baskasıyla olan saadetine seyirci kalmak zorundasın.. Sansta hep diger kadından yana.
Ayrıca mahidevran' ın da sürekli hürremin yanına gidip sende sunu, bunu yasıyacaksın demesine gıcık oluyorum.
Yani kesinlikle ille de mahidevran demiyorum.
Kastettigim mahi gibi hürremde bir cok oyun oynuyor hünkarı kaybetmemek icin bu yüzden ikisi arasında bir fark görmedigimi söyledim.
Yani bunlar benim sahsi düsüncelerim..
vayy anasını ee bu hürrem hem osmanlıdan çocuklar yapıyor hem gelişmesini istemiyor nasıl şey bu yahu gelişse osmanlı güçlense onunda nesli faydalanıcak sonuçta işte bunu anlayamamış ya da çok kini vardı osmanlılara
peki selim kimin çocuğuymuş o zmaan işki şekildede sülümann anlamadan hürrem onu aldatmış sanırım öyle mi ki
kanka tamam köle yaptı diye sevmemişte süleymanı ama harbi çok süper numara yapmış yaaa sever gibi yapıp adamı bağladığına göre artistlik müthiş
yarın akşam iyi ya..diziden hemen sonra kamera arkası ve oyuncularla röportajlar var..kaçırmamalııı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?