Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
kendim için şöyle söyliyeyim, dizinin ilk başladığı günden itibaren hiçbir zaman hürrem sempatizanı olmadım..
bu topikte çok paylaşımım oldu ,dizi başından beri ,
hee bi aralar pek uğrayamadım topiğe o ayrı..diğer arkadaşlar da bilir..
oyuncu olarak meryem uzerli hoş sempatik bir kadın olabilir
ama hürrem karakterini sevmedim sevemiyeceğim de..
velakin ,180 derece dönüş benim için geçerli değil..

Şehzade Mehmet'i şehzade Mustafa olarak düzeltsek iyi olacak. :)

aman şekerim o kadar şehzade varki, karıştırmışım..
hem fark etmez, ikisi de M harfi ile başlıyor, ikisi de erkek adı,ikisi de kanuninin oğlu.

bence aynı hatta hürrem daha beterleri yapıyor yani
örnekleyelim mesela mahidevran hürremi zehirlemeye kalktı,hürrem izabele zehirli yılan götürdü ölsün diye
mahidevranın yüzüğünü süleyman hürreme verdi ve mahidevran bunun için neler yapmadı onu tekrar almak için çaldı falan
hürremde aynısını yaptı,hürreme yaptığı kolyeyi süleyman izabele verdi hürrem naptı oturup iyi yaptın demedi değiilmi gitti kadının boynundan zorla aldı ne laflar la yaniii al hürremi vur mahidevrana hesabı
aslında bu dizxiilerde ibretlik işte ee ne demişler ne edersin kendine edersin kendi kendine yaniii eden bulur dizide olsa bu böyledir
mahidevranın önünden halvete giderken iyiydi şimdide aynı şeyleri hürrem yaşıyor işte
hürremin ne farkı var mahidevrandan ikiside kadın ve ikisinide süleyman aşık olmuş zamanında yani
eskiden hürremi haklı bullurdum ama mantıklı düşününce hürreminde az fena olmadığını anladımm yanii

ben de hürremi seviyorum,oyunu kuralına göre oynamış ve kazanmış ...
"saray entirikaları" her zaman vardır eski türklerden,selçuklulardan beri ... kadınsan , haremdeysen üstüne üstlük köle olarak geldiysen
hareme ..hayatta kalmak için bu entirkalara ayak uydurmak gerekir,hürremde nefretle geldiği bu sarayda
ya hayatı boyunca silik kalıp ölüp gidecekti ya da kanuninin büyük aşkı olacaktı
o da bunu seçti,aşık olmayı planlamadı belki de araya aşk girdi ,
gülfem ve mahidevran gibi olmak hürremin karakterinde yok zaten ,
bir tek yünü çok ağır ve hoşlanmıyorum aşırı hırslı karşısındakini öldürecek kadar...
bekide 35 yıl bu yüzden ayakta kaldı ve kanuniyi yanında tuttu.

:13:

dönüş yapanlardan biri de sensin demek..olsun geç olsun da güç olmasın..

kankaaa nasıl yaniiiciddi misin beyazıt pargalı ibrahimin mi oğlu hürremle ibrahim yatmışlar mı yani bunu anlamalıyızşoklardayım ben mi yanlış anladım yaaa
ee peki neden hürrem ölürken seni hiç sevmedim diyor süleymana gerçekten sevmemiş mi acaba ayy çok merak ettim canım kankam beni bilgilenidr ya çatlicimmmm

canım yatma falan yok..atıyor hürrem, kanuniden intikam almak için..
hatun ölüm döşeğinde bile hırs peşindeymiş..
pargalı ölmüş gitmiş,hürrem ölüm döşeğinde.
eee kanununi nerden öğrenecek gerçeği,hiçbiryerden,
içinde dert kalmıştır acaba doğru mu diye..

anammmm az değilmiş hürrem yaa şimdi daha iyi anladım ne caadıymışş yahuuu anammm
yılların intikamını bir kerede almış desene akıllı kadınnn ama çokkk kötülüklere kullanmış aklınıda bu da iyi değil bence

canım kontrolsüz güç,güç değildir

maalesef osmanlıda bu vardı.eğerAtatürk*ün izinden gitseydik,daha güçlü ve medeni olurduk inan

şimdi de vergitoplanıyor ama duble duble yol olarak geri dönüyor
evet haremi sülüman kendisine ait olsun diye kapattırmış.harem ağası kızların kaçmasına yardımcı olmuş

hem hürrem kurtulmuş hemde kızlar...birömür sarayda esir gibi yaşamaktansa kaçmak en güzeli

mehmet değil bu arada mustafaevet mustafayı öldürttü çünkü o çok iyi bi şehzadeydi.hürremin amacı osmanlıyı yok etmekti

o yüzden iftira attı ve sülümanda onu öldürttü.kılıf bulunur demişsiniz kılıf değil doğrusu bu...

hee ben hürremin zekasına hayranım,sabrına..ince ince işleyip hedefine ulaşmasına hayranım
suikast değil canım.mustafa iranla birlik olup,babasına isyan etmiş gibi gösterilip öldürüldü

bir devri değiştiren kadın
kanka değilmiş.mustafadan sonra en iyi şehzade beyazidmiş...e beyazid tahta geçerse osmanlı güçlenir

hürremde yalan söylemiş senin değil,ibrahimin oğlu demiş

gerçekte selim başkasının çocuğuymuş.içkicinin tekiymiş

sevmemiş kanka nassı sevsin.seni köle yapıp,dışarı çıkarmasalar,sürekli ezip büzseler sen sever miydin?

sever gibi yapmış.o kadar iyi oynamış ki rolünü sülüman 35 yıl boyu ona sadık kalmış.sonra hürrem ölüm döşeğinde demiş seni hiç sevmedim,senden hep nefret ettim yaa işte bu

kötüymüş ama valla amacına ulaşmış

Zebusum ben kıtabın sonuna pek ınanmadım neden cnm cunku şöyle bişey geliyo aklıma Hürrem öldüğü zaman Süleymaniye Camii Külliyesi içinde kendisi için yaptırılan türbeye gömülmüş Süleyman yaptırmış ayrıca bıde türbenin iç duvarları bir cennet bahçesini tasvir eden İznik çinileriyle kaplatmış özel olarak yaptırmış Süleyman,Hürrem cennette uyusun demiş bende bunu bıyerde okumuştum bunu duşundumde öyle öldüyse Süleyman yaptırmazdı diye ama belkıde doğrudur cnm tbı hepsı bırer tez bılemeyız kı bızde buarada 2.fragmana baktm da ıbrahmle araları ıyce gerginleşiyor soğuk savaş başlıyor yavaş yavaş buarada kıtaptan bahsettıgın yerlere hiç şaşırmadm tatlm hurrem bu beklenır adamın aklını almış raks ederekten

kızlar bu kitap hangi kitap yaa,ben topiği pek takip etmediğim için fransız kaldım.ama kitabı çok merak ettim yani:26:

İyiki sevmiyorum su hürremi..
Zeka tamam iyi de kac yıl iyi rol yapmıs.
Kılıf derken de ya mustafa haketti sunu, bunu yaptı gibi birsey cıkar diye dediydim..
Hürrem ne yapsa yeridir..
Bu arada ben hürremi de begeniyorum mahidevranı' da. İkisi de hos hatunlar.
Dizi ilk baslarken mahi sultandı ya hürrem sonradan geldi yahu kendimi düsünüyorum da ne kadar zor..
Sevdigin adamın baskasıyla olan saadetine seyirci kalmak zorundasın.. Sansta hep diger kadından yana.
Ayrıca mahidevran' ın da sürekli hürremin yanına gidip sende sunu, bunu yasıyacaksın demesine gıcık oluyorum.
Yani kesinlikle ille de mahidevran demiyorum.
Kastettigim mahi gibi hürremde bir cok oyun oynuyor hünkarı kaybetmemek icin bu yüzden ikisi arasında bir fark görmedigimi söyledim.
Yani bunlar benim sahsi düsüncelerim..

vayy anasını ee bu hürrem hem osmanlıdan çocuklar yapıyor hem gelişmesini istemiyor nasıl şey bu yahu gelişse osmanlı güçlense onunda nesli faydalanıcak sonuçta işte bunu anlayamamış ya da çok kini vardı osmanlılara
peki selim kimin çocuğuymuş o zmaan işki şekildede sülümann anlamadan hürrem onu aldatmış sanırım öyle mi ki
kanka tamam köle yaptı diye sevmemişte süleymanı ama harbi çok süper numara yapmış yaaa sever gibi yapıp adamı bağladığına göre artistlik müthiş

vayy anasını ee bu hürrem hem osmanlıdan çocuklar yapıyor hem gelişmesini istemiyor nasıl şey bu yahu gelişse osmanlı güçlense onunda nesli faydalanıcak sonuçta işte bunu anlayamamış ya da çok kini vardı osmanlılara
peki selim kimin çocuğuymuş o zmaan işki şekildede sülümann anlamadan hürrem onu aldatmış sanırım öyle mi ki
kanka tamam köle yaptı diye sevmemişte süleymanı ama harbi çok süper numara yapmış yaaa sever gibi yapıp adamı bağladığına göre artistlik müthiş

safimum,süleymaniye camisinde sülümanın yanında 2 kişinin mezarı daha varmış. e peki onlar kim?

hürremin mezarı dışarda değil miydi:44: sevmiş ama sülüman çok sevmiş,inanmak istememiş kahrolmuş adam resmen

belki ondan yaptırmıştır belli mi olur.haklısın tabi her şey bi tezden ibaret

hürrem sadece raks etse iyiymiş,neler ediymiş varyaaaklını almış fena garu
kızlar bu kitap hangi kitap yaa,ben topiği pek takip etmediğim için fransız kaldım.ama kitabı çok merak ettim yani:26:
bir hürrem masalı canım.elimde nurbanu hatunda varda o çok sıkıcı
bence hürremde deve kini var yok yok karayılanlar çok kinci olurmuş...günün birinde bi adam karayılanın sevgilisini öldürmüş.karayılan katilin kokusundan adamı bulup

çatısına gizlenip tam 40 yıl uygun anı beklemiş.40.yıl sokup adamı öldürmüş,kendinide sokmuş yine de acele ettim galiba demiş

bence hürremde öyleydi.naptıysa haketmişler şimdi.siz insanları köle ederseniz onlarda size bböyle yapar

evet ben mahiyide çok beğeniyorum.aşkı memnu da çok zarif bi kadındı,burda da öyle

hepsinin durumu zor,belki mahi hiçbirini istemiyordu ama hürrem gelince hepten pabucu dama atıldı,hırslandı napsın kadın

bende gıcık oluyorum öyle denmesine.hele de kendimi onların yerine koyunca
Bir arkadaşımın sayfasında denk geldim buna.

Eki Görüntüle 301627

kanka ne faydalanması.kadın ilk günden yemin etmiş sizi mahvedecem diye,çok kinliymiş

bende azcık kinciyim ama sabırlı değilim :2:

selimi de bi haremağasından yapmış.adamın şeyi yerindeymiş,ezmişler şeyini geri dönmüş erkekliği

ayy çok açık oldu ama ancak bu kadar sadeleştirdim

he işte ne diyodum hürrem ilk gece sülümanla olmuş,sonra haremağasıyla.hamile kalıncada adamı öldürtmüş

öyle işte canım

yarın akşam iyi ya..diziden hemen sonra kamera arkası ve oyuncularla röportajlar var..kaçırmamalııı

yarın akşam iyi ya..diziden hemen sonra kamera arkası ve oyuncularla röportajlar var..kaçırmamalııı

evet cnm aynenn belgesel var ızlıcem bende bakalm nasıl olucak merak edıyorumm zebusummm İstanbul ili Eminönü ilçesindeki Süleymaniye Külliyesi’nin içerisinde Kanuni Sultan Süleyman Türbesi’nin yanında bulunan bu türbe 1558 yılında Hürrem Sultan için Kanuni Sultan Süleyman tarafından 1558 yılında Mimar Sinan’a yaptırılmıştır.
Türbe içerisinde Hürrem Sultan’dan başka Sultan II. Selim’in şehzadesi Mehmet ile Kanuni Sultan Süleyman’ın kız kardeşi Hatice Sultan’ın kızı Hanım Sultan gömülüdür.böyle bi bilgi buldum ama amaan nolduysa oldu bız halvete bakalm hurrem yıne doğurcak

aaa kızlar bu akşammış ya belgesell..ben yarın diye biliyordum yaaa...az sonra dediii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…