Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
arkadaşlar bişey daha sorucam hürrem hatice sultana ne dediki bölümün başında padişah hayran kaldı.

canım o konuşmayı ızlesen super olur anlatmakla olmaz yanı okadar guzel konuştukiii aılesını oldurduklerınde ne hale geldıgını sonra suleymana aşık oldugunu anne olarak ıçınde can var onun senden başka kımsesı yok dokun ona onun ıçın ayakta durucaksın fılan çok guzel konuştu hurrem..

teşekkurler canımmm

Kızlarrr zivaf gecesini yine izledim buraya konulanı..her ızlememın sonunda gozlerım doluyoo çok guzel bı sahne olmuş yaa gerçekten muhteşemler

selam kızlar..

tatil olduğu için diziyi pek seyredemedim bu bölüm..
yorumlardan muaf tutun benii..

selam kızlar..

tatil olduğu için diziyi pek seyredemedim bu bölüm..
yorumlardan muaf tutun benii..

Tamam gacım,yoklamada yok yazmadım zaten,izinli ettim seni
senin zaten genel yorumunu biliyoruz,hürroş düşkünlüğünü,ona olan sevgini vs..

çok güzel bir yorum olmuş canım...

nigarın göz yaşlarıyla açtı gözünü ibrahim paşa,yaşıyorsunuz ya artık ölsemde gam yemem dediğinde ibrahimin yüzü yumuşadı...sonra haticeye koştu ama aklı nigara gitti..bence onu salıcak,seni ben evlnedirdim zorla,şimdi serbestsin evlenmek zorunda değilsin,git kendine hayat kur diyecek..

Kanuni Sultan Süleyman ve Haseki Hürrem Sultan'ın kızı Mihrimah Sultan on yedisine bastığında, iki kişi onunla evlenmek ister.
Mihri Güneş Mah ise Ay yani Mihrü Mah, Farsca’da “Güneş ve Ay” anlamına gelir. Kızla evlenmek isteyenlerin biri Diyarbakır Valisi Rüstem Paşa diğeriyse Mimar Sinan’dır.
Padişah kızını Rüstem Paşa’ya verir.
Koca Sinan evlidir, ellisindedir ve de Mihrimah Sultan’a deliler gibi aşıktır!
Gerçi sevdiğine kavuşamamıştır ama, aşkını, olanca güzelliğiyle sanatına yansıtmıştır.
Üsküdar’a, Saray’ın isteğiyle elbet, 1540 yılında Mihrimah Sultan Camii’nin temelini atar ve 1548’de bitirir.
Camiyi yaparken, eserine sanki “etekleri yerleri süpüren bir kadının” dış çizgilerini verir.
Derken, ilk kez padişah fermanı olmaksızın, Edirnekapı’da, pek kimselerin uğramadığı ıssız ama İstanbul’un en yüksek tepelerinden birine, ikinci bir eser yapmaya koyulur Mihrimah Sultan’a.
Cami küçücüktür.
Minaresi otuz sekiz metredir, bir adet incecik kubbesi üzerindeyse yüz 61 pencere, camiin iç güzeliğini aydınlatır.
İçerdeki sarkıtlar ve minare kenarlarındaki işlemeler Mihrimah Sultan’ın topuklarını döven saçlarını anımsatır insana.
İşte, aşka adanmış iki eser..
Şimdi, gidin Edirnekapı ve Üsküdar’daki camileri aynı anda görebileceğiniz bi yer seçin ve 21 Mart’ta, yani geceyle gündüzün eşit olduğu günde seyreyleyin.
Unutmadan, 21 Mart Mihrimah Sultan’ın doğum günüdür.
Göreceğiniz manzaraysa şudur;
Edirnekapı camiinin tek minaresi ardından tepsi gibi kıpkırmızı güneş batarken, Üsküdar’daki camiinin ardından ay doğar!
Mihrü Mah eşittir Güneş ve Ay.
Bu nasıl akıllara ziyan bir hesaplamadır; nasıl bir güzellik anlayışıdır ? ..

Hürrem Sultan Kanuni'nin Mimar Sinan'a inşa ettirdiği Süleymaniiye Camii'nde gözlerini kapadıktan sonra Kanuni kızı Mihrimah'ı yanından neredeyse hiç ayırmamıştır.
Bunun en büyük nedenlerinden biri Mihrimah Sultanın annesine çok benzemesidir..

Safimummm bu hikaye çok hoşuma gidiyor

ya bi de bu sülüman nassı aşık yanassı güzel bakıyo yaa ne güzel savunuyo karısını

benim kocam böyle olsn başıma taç etmezsem kafam kopsun:123:

ya bi de bu sülüman nassı aşık yanassı güzel bakıyo yaa ne güzel savunuyo karısını

evet bıtanem benımde aynen çok hoşuma gıdıyo ozamankı adamlar mı böylemış acaba yaaa :26:
suluman cok guzel savunuyo laf soyletmıyo hep gozunun ıçıne bakıyo aah nerde öyle bulursak tuttuğumz gıbı hemen nıkaha hurrem gıbı
ama şiirleri fılanda çok güzel

işte tatlım erkekte iş var. yoksa ibram gibi bi öküze naparsan yap kar etmez

zaten ben hemen nikah yapcam.kaçar maçar neme lazım...işi sağlama alalım de mi

Aynen katılıyorum noktası virgülüne.

evet bebeğim sana sulumandanda ıyısı layık zati ibraam dedinde oda metres mi yapcak nigarı acep :26:
sende layıksın canım tüm hürroşçular layık mahiciler topuklarıma sıkcak ama nesse yaa

bi cigara yakam hele ohh güzel oldu haa

bu arada sarı çok yakışıyo hürrem reise
Aynen katılıyorum noktası virgülüne.

:13:

ibo neler diyo matrakciya

Muhteşem Yüzyıl - 45.Bölüm

[video=youtube;AomwqEA3WlA]http://www.youtube.com/watch?v=AomwqEA3WlA[/video]

ibo neler diyo matrakciya

Muhteşem Yüzyıl - 45.Bölüm

[video=youtube;AomwqEA3WlA]http://www.youtube.com/watch?v=AomwqEA3WlA[/video]

anammmmmmmmmmmm dediğimiz gibi pargalı nigarı kapatmış mahide bi ayaklarda nolii yaaa

çok heycanlıııı ya ibrahimle nigarın ilşkisi ne olcak acaba?
amaa haticeden çok çok güzel nigar kalfa:)

o oooo bu ibraaam da iyice kaf dagina cikti:99:

sultani orda ibraaaaaam diye dogururken kendileri nigarla asna fisna

suyu isiniyo yavastan yavastan:117::113:

hürrem almassa sülüman kesin alir boyunun ölcüsünü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…