Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232

:)) sadece odasına çekilmekle kalmadı, aybigeyi tokatladı, hesap sordu, valideye bile "hanım hanım sen de kimsin.. çekil artık ayak altından" demediği kaldı.

Sonunda Mahi cadısının gerçek yüzünü Valide de, Pargalı da hatta oğlu da gördü asla düşman olmaz artık oğlu Hürrem'e de çocuklarına da. Pargalı da zaten korumak zorunda Hürrem'i. Valide görsün esas sadık kimmiş. Ama o konuşmaları bence duydu Süleyman. Yalnız ne saçma bölümdü yahuuu. Sen vur vur adamın göğsüne kaç dakilka öyle canlandır birde o kadar zaman oksijensiz kalmış beyni ama maşallah uyanıyor hiçbirşey olmamış gibi yaa.. Bir hafıza kaybı bir ne bilem felç falan olmaz mı insan bu durumda. Bir de Kanuni ve Mahinin gençliklerine ve Mustafa'nın doğumuna gitti ya zaman eee dizinin ilk zamanlarında zaten Mustafa çok küçüktü ancak 5 yaşındaydı 5 senede iki insan o kadar yaşlanır mı surat o kadar değişir mi hiç alakası yoktu yani. Orada baya baya tüyü bitmemiş gencecik çocuktı Kanuni Mühidevran gencecik taş gibi ama diziyi izlemeye 5 yaşındaki Mustafa'nın yılalrında ruhsuz bakan Mahiye dönmüştü bile. Ama pargalı,Kanuni canlandırması iyiydi çok benzeyen tipler bulmuşlar. Bakalm Aybige ve Balibey durumu ne olacak.

eğer tarihe bakılırsa hürremde söyledniğinin aksine çok hayırsever bir kadınmış......nerede bir tarihci dinlediysem en basiti geçen bir takvim yaprağında okudum yaptığı hayırları..........ve tek gerçek var bugün ama çarpıtılımış ama çarpıtılmamışşş

hürrem süleyman aşkı neredeyse mektupları kitap olacak kadar.............

iyi de dizi başlarken zaten tarihi birebir yansıtır demiyor ki
tarihten esinlenmiş bi dizi yani diğer diziler gibi kurgulanmiş herkes birebir aynı olmasını beklemiyor diye düşünüyorum ...

Yahu elbette yapar, saray hazinesinden payı var, ki o sıfatla azad ediliyor hayır yapıcam diye, elbette yapacak, hayır yapması pürü pak olduğunu göstermez ki...
onu diyen tarihciler, elçilerle gizli yazışmalar yaptığını, kendi kökeninden diye kuzeye seferleri engellediğini bilmiyor mu?
o tarihçilere bakarsanız selim de süper bir padişahtı cariye peşinde koşarken ölmedi...

hiçbir tarihçi selim çok iyi bir padişahtı demez

Kızlar başlarken ve biterken Meral Okay'a değinmeleri çok inceydi herhafta yazar inşalah bızde anarız bu vesıleyle
mahinin yüzünü gördüler,hürroş mutlu oldu,sülüman uyandı güzeldi valide bile mahiye akılsız dedi hürremden tek farkın bu dedı kapak iyi geceler kızlar hürroşla ağladık güldük gene ya

ne alaka arkadaşım hürremden bahsediyoruz....bu konuda herkes farklı konuşuyor......

her yazar farklı yorumluyor............artı hürrem ak kaşık demiyorum...hayırlarıda yapmak zorunda değildi bir yapar iki yapar 3-4 yapması mecburi değildi ..........

güle güle canım keyifli bir geceydi.......

evet meral okay için çaldı şarkı........

Bu dizi deniyor ama birçok kişi dizinin etkisi ile işine geldiği gibi yorumluyor birçok konuyu, atom önyargı ilişkisi işte...

hiçbir tarihçi selim çok iyi bir padişahtı demez

hiç bir tarihçi kanuni çok iyi padişahtı da demez...

babasına dua etsin bence.. yavuz olmasaydı bu kadar ihtişamı yaşayamazdı. zaten tek erkek olmasaydı da padişah olamazdı...

hani kadir gecesi mi doğdun derler ya bazıları öyle şanslı olur.. kanuni de öyle şanslıymış sadece...

kanuni'nin yerine yavuz 40 yıl padişah olsaydı, tüm dünyayı alırdı:))))

ya ben ağlamaktan helak oldum bu bölüm..
bu ne duygu yoğunluğu...
meral okayın kaybı dizinin bu bölümündeki hüznü.. tesadüfün böylesi..

hürrem asaletli hatunsun..farkının validede farkında..
mahide çok kötüsün sen ya..hatasınıda kabul etti sonunda..
hürrem ve çocuklarının düştüğü durum bu aralar benim durumumla çok yakın oldukları için çok ağladım..

Ay çok şükür bu hafta dizi bitiminde hürremin yüzünün güldüğünü gördüm yaMaşallah bu hafta hepsinin genç dublörlerini bulmuşlar hemde ana karekterlere çok benziyorlar,ibrahim paşanın genç haline bukadarmı benzer dedim..Koskoca cihan padişahı yatmış ölüm döşeğine herkes bön bön yahu bir serum falan takın dimi ya o adam netti acep ilaç yok,serum yok ay hekim bile durmadı başında hünkar uyanınca çağıttırdı ibrahim paşa..insan düşmeye görsün..Bakıyorum mahicilerden tık yok bu hafta,valla bende onu desteklesem şuan kahredermişim kendime...Ah ah aybige üzüldüm sana yahu bali beyede,hakkınızda hayırlısı artık..Valide seni bu hafta sevdim ,eee görmüş geçirmiş kadın torunlarına kıydırırmı değilmi..Haticeyi severim ben zaten,halalık vazifesini en güzel şekilde yaptı..Hem ne kavga ediyorlar ki taht kavgası diye biri hünkar olsun biri hasodabaşı diğeri veziri azam,diğeri başka bişey değilmi kardeş kardeş ne güzel,hem aralarınada eli sokmazlar böyleceArtık bundan sonra hürremin dönemi yavaş yavaş başlıyor

yahu arkadaşlar en nihayetinde bu belgesel değil bir dizi
tabiki birazda bizim beklentilerimize göre yönelicek
he bu diziyi tarihi öğrenmek için mi izliyorum hayır
ama önümüzdeki hafta yine izleyecekmisin diyosanız kesinliklee evet

Meral Okay'ın unutulmaz sözleri , dostu Cihan Okan'ın bu unutulmaz sözlere ayna niteliğindeki sesiyle , "Yine Mi Çiçek" ile bitti bölüm.
Bu şarkı yine Bodrum'da zeytinyağlı, hüzünlü, gülümsemeli, bolca dostlu veya yalnız, ama her daim hafif buruk bi temmuz akşamında havaya karışacak.Meral Okay'ı belki de yine kendi güzel sözleri yad edecek.
Sonsuzluk bu olsa gerek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…