Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
acaba nigara veya pargalıyamı diyor validem senin yüzünden öldü diye kadın onların yüzünden felç oldu sonuçta inşallah hürreme demiyordur:44:

bence hürremin korkulu rüyası o

Ben sıkılmaya başladım nedense bu diziden.
Galiba Meral Okay'ın yazdığı bölümler bitti.
Al karakterleri, adlarını değiştir, koy bir köşke, mahalleye, okula, hastaneye aynen gider.
5 yılını bile sarayda geçirmeyen padişah çakıldı kaldı has odaya.
Bir tarafını kaldırıp sefere gidecek de cihan padişahı olacak...
Mimar Sinan nerede? Şu sıra Süleymaniye'nin yapılması gerekmiyor mu?
Ne hikayeler var o camide. Hiç değilse minaredeki mücevherlerin hikayesini işlesinler.
Tamam tarih anlatmıyor, esinleniyor anladık da esinlenmek de sadece karakter isimlerini almakla olmaz ki...

hürrem süper bir kumpas kurdu varya..akıllı hatun 3nüde buluşturacak nigarın evinde

[video=youtube;4FEyhoiiBuE]http://www.youtube.com/watch?v=4FEyhoiiBuE[/video]

Haklısın cnm

Ben de onu anlamıyorum. yani tarihten esinlendiklerini söylüyorlar ama sadece karakterler var,gelişen olayların tarihle alakası yok. Ben kendi açımdan açıkçası Meryem uzerliyi hem güzelliği hem de oyunculuğunu çok beğendiğim için izliyorum. Onun dışında bir tarih dizisi olduğunu düşünmüyorum. ÇÜnkü bize tarih derslerinde anlatılan şey Hürrem sultanın entrikaları, Padişahın aklını çelerek kendi çıkarlarını ön planda tuttuğuydu. Tarihe damgasını vuran. Dış siyasette etkili bu kadar zeki bir kadın dizide cariyelerle başa çıkamıyor. uygaldığı kanunlarla Kanuni olan Kanuni sultan süleyman diziye göre hiç te eşit davranmıyor. Ve sarayda benim bildiğim 1 yıl kalmış bir padişah sürekli sarayda

Reyting için bir hafta mahidevranın yüzü gülüyor bir hafta hürremin bu böyle gidecek sanırım

Keşke biraz daha tarihi ciddiye alsalar

'' Sultan Süleyman, hiç kuşkusuz Hürrem'e aşıktır. Fakat bir gün Hürrem'in aşkını sınamak isteyen Sultan Süleyman, Valide Hafsa Sultan'dan haremdeki en güzel cariyeyi kendisine hazırlatmasını ister. Valide Hafsa Sultan hareme gider ve en güzel bulduğu 2 cariye arasında seçim yapamadan ikisini de eğitir. Oğlu hangisini kendisine münasip görürse, onu sunacaktır. Ve bir gün Valide Sultan, Süleyman'a cariyelerin hazır olduğu haberini gönderir. Süleyman cariyeleri ve Validesini huzura aldıktan sonra, Hürrem'in getirilmesini emreder. Hürrem gelir ve cariyeleri görünce şaşırır. Sultan Süleyman ona bu iki cariye arasında kaldığını, kendisi için hangisinin seçilmesinin daha münasip olacağını sorar. Hürrem bu soru karşısında kendisini kaybeder. Gözlerine yaşlar birikir. ''Canımın parçası..Beni öldürün daha iyi..'' der yutkunarak. Fakat gene de saygıda kusur etmeden 'Siz hangisini dilerseniz, o münasiptir Hünkarım' der.. Tam huzurdan çekilecekken başı döner ve bayılır. Sultan Süleyman bunun üzerine çok korkar. Hürrem'i kaybetmekten, ona bir şey olmasından.. Hürrem kendine gelince, Süleyman ve Valide'yi başucunda bulur. Süleyman Valide'ye aynen şu sözleri söyler;

- Bak, gördün mü Valide ? Mahidevran aşkından öldürmeyi seçti, ama Hürrem kendinden geçmeye razı.. Benim için kaç defa canından vazgeçti gülümseyenim.. O 2 cariyeyi münasip gördüğün sancak beyleriyle izdivacını kur. Benim bundan sonra haremim; Hürrem'dir ! der.''

internette böyle bi bilgi buldum kızçeler
birde şöyle bişey buldum

TOPKAPI DA HAYALET PANİĞİ !

Topkapı Sarayı geçtiğimiz günlerde paranormal bir olaya şahit oldu.Niell McGrath(27) ve 5 turist arkadaşı,Topkapı Sarayının Harem bölümünü gezerken,Taşlıkta bir kadın silüeti gördüklerini iddia ettiler.

KIZIL SAÇLI,NARİN BİR KADIN...

Verdiği İfadesinde Niell McGrath hayaleti şu şekilde betimledi;

'Taşlığın tam ortasında kollarını kubbeye açmış bir şekilde duruyordu.Sırtı bize dönüktü.Yalnızca kızıl beline kadar inen saçlarını görebildik.İncecik bir beli vardı.Üstünde erguvan rengi kaftan ve altın renginde başörtüsü takmıştı.İlk önce yanıldığımızı sandık ama 5 kişinin aynı kadını görmesi normal mi?'

O HÜRREM SULTAN !

McGrath'in verdiği ifade sonucu,tarihçiler kadının özelliklerinin Kanuni Sultan Süleyman'ın eşi Hürrem Sultan olabileceğini söylediler.

görünce paylaşayım dedim

'' Kanuni Sultan Süleyman çok sevdiği oğlu Mehmet'in ölümünü izleyen kış süresince tek uğraşısı onun adına yaptırmayı kararlaştırdığı ve Mimar Sinan'a verdiği caminin planlarını incelemek oldu. Mehmet'in ölümü ile çok sarsılmıştı. Bir suikast sonucu öldürüldüğüne inansada ortaya çıkarılamamıştı. Hürrem sultan ile günlerce dairelerinden çıkmamış, kendilerini kapatmışlardı. Ve camii bitiminde,

Mehmet'in mezarının üzerine mermerden küçücük bir taht yaptırdı ve üzerine de yüz yıllar boyunca herkesin hayretle okuyacağı şu sözleri yazdırdı : ''TAHTIN VARİSİ OLAN ŞEHZADE MEHMET !''.. ''

Alıntı..

reyiz dünyaya döndü siz tarihi değiştiren kadını , sultan süleymanın biricik karısını ekranda böyle gösterirsiniz haaa

sizi vursunda yerden yere görün

O bendim kızıl saçlı yaw geçen topkapıya gittik demek beni görmüşler

O bendim kızıl saçlı yaw geçen topkapıya gittik demek beni görmüşler

Meğer ezik Gülfemcik pek havalıymış

evet bende beğeniyorum. zaten en başından oynayacak diye biri yazmıştı topikte,ama kim:26:
başından beri hep naz elmas yakışır derdim bakalım ama oda yeni diziye başladı oynayamaz..görücez

Şekercimmm yeliz yeşilmeni alsak diziye ne dersinn hem oynak hem fettan olur

mimar sinan ı şener şen oynayacak diye duymuştum ben yakın bir zamandaaaa
yok be o adam komedi dışında yakışmıyor bence

şu beşiktaş spor tesislerinin karşısında kini mi diyosun benzincinin orda çok virane ama orası yaaa

damla sönmez çok yakışır bencee

^ Ay fragmani izlerken bile gozlerim dolduu..
Diziyi severek seyrediyorum.

bence nigar, hatçe sultanla değil pargalıyla karşılaşacak...
hürrem gene yapıyor yapacağını, hatçeye gizli notu cariyesiyle koyduruyor..
eh gelinin görümceye iyi bişey düşündüğü nerde görülmüş,konu hürremse istisnasız bişey bunu yapması

Fragmanda Haticenin paltosu kenardan azcık görünüyor. Nigar Haticeye yakalanıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…