ayrıca süt anne rolünü dilber ay oynayacakmış bilen var mı?
onda süt kalmamıştır kiiisüt ninedir o,süt nine
kızlar ben şey sahnesini kaçırdım, birininiz deyiverin hele...
sülüman pargalıya mühürlü bi sandık göndermişti ya,
onun içinden ne çıktı?miğfer mi kalkan mı neydi ?orayı seyredemedim,son saniyelerini gördüm...
bir de gülfem beni azledin filan diye bişeyler söyledi,sonra yerine bakacak kişinin adını verdi mi ki,
yoksa süt nineyi mi kastediyorlardı,onu da anlamadım..:44:
hürrem reyizi oynayan meryem uzerli yi tebrik etmek istiyorum önce. ben şimdiye kadar bu kadar doğal oynayan hislerini mimiklerine bu kadar iyi yansıtan bayan oyuncu görmemiştim. kızınca bağırınca böyle ortalığı inletmesi bağırıkenki saçlarının savruluşu falan 10 numero 5 yıldız. hürremin oda için savaşı aslında "ben varım burdayım daha öncekilerden farklıyım bana saygı duyacaksınız" savaşı. tarihte kanuninin hürremin fikirlerinden çok etkilendiği onun zekasına büyük değer verdiği söyleniyor ama dizide bunu göremedik tabiki. yazarlar kanuninin kudretine bişi sürdürmek istemiyor belli. hürremin tüm isteklerini bir şekilde ağzına tıkıp hopp balkona yöneliyor kanuni.
pargalının affedileceği zaten aşikarsavaşa gidip ölüm tehlikesi içine girince hatice onu ne kadar sevdiğini farkedip kaybetmekten korkacak. en fazla ayrılsak da beraberiz tadında bir hayat yaşayacaklar. totosu yemedi tabi sülonun karşısına çıkmaya, özrü kabahatinden beter hiçbir şeyden pişman değilmiş.
nigarı kurtarmaya çalışan ağadan ben korktum. adamın yüzüne vermişler ışığı. hani böyle ışıldağı çenenizin altına koyarsınızda korku filmi tadında bir ifadeye sahip olursunuz heh aynen öyle. o çelimsiz adam 3 tane muhafızı devirmiş ama
Nigarda haticenin basılacak damarlarını bulup itinayla birer birer bastı kalan damarlarıda saolsun hürrem boş geçmedi o bastı.
bu savaşan askerlerin arkasında bayağı dua varmış sanırım yoksa o şapkalarla gideceksin savaşacaksın düşmanı yeneceksin vay yavrum vay.
Çelebi Mehmet-Pargalı kapışması da Hürrem-Mahi kapışmasını aratmıyor. Çelebi geliyor pargalıya laf sokuyor sonra pargalı laf sokuyor sonra tekrar çelebi laf sokuyor en sonunda ibo dellenip daş yok mu daş diye kılıcına sarılıp adamı kovalıyor. Çelebide seni anneme söylüycem yüz ifadesiyle olay mahallini terk ediyor.
Hatice bildik benim kocam iyi emme çevresi kötü, kesin Nigar kuyruk salladı benim herifte napsın dayanamadı pis aşüfte moduna büründü. Sanki Hürrem yolladı nigarı kocanın yanına.
Valide sultandan boşalan yaşlı,geçimsiz kadın koltuğunu doldurmak için bir de süt anne icat edildi. Dilber ay mı olacakmış olmasın be ya.
Cansu derenin sadece 4 bölüm olmasına ise sevindim. Ama firuze İranlı olacağına göre neden Türkçeyi moldovyalı şivesiyle konuşuyor onu anlamadım.
zırh gibi birşeydi sanırım.
süt anneyi de kanuniye gülfem söyledi. direk ismini söylediği sahne verilmedi.
onda süt kalmamıştır kiiisüt ninedir o,süt nine
kızlar ben şey sahnesini kaçırdım, birininiz deyiverin hele...
sülüman pargalıya mühürlü bi sandık göndermişti ya,
onun içinden ne çıktı?miğfer mi kalkan mı neydi ?orayı seyredemedim,son saniyelerini gördüm...
bir de gülfem beni azledin filan diye bişeyler söyledi,sonra yerine bakacak kişinin adını verdi mi ki,
yoksa süt nineyi mi kastediyorlardı,onu da anlamadım..:44:
şu moldovyalı şivesi benimde kafama takıldı..
kıza yardım ederken moldovyalı şivesiyle konuştu,sonra kaptanla konuşurkende başka şive ile konuştu..
kaptanda söyledi hatta ,bizim dilimizi düzgün konuşuyorsun diye..
eee kadın pirensessss..kimbilir kaç dil ,kaç şive biliyoırdur diye düşündüm..
canım tabiii...tarihte firuze yok, ama nigar falan da yok ,
öyle renk olsun ,diziye heyecan katsın diye karakter yaratmışlar..
nihayetinde belgesel olmadığından, uydurulmuş esinlenilmiş..
firuze iyi oldu iyi,beğenmemezlik etmeyin kızlar..
cansu soğuk sevmem ,ama karakteri sevdim ben
canım tabiii...tarihte firuze yok, ama nigar falan da yok ,
öyle renk olsun ,diziye heyecan katsın diye karakter yaratmışlar..
nihayetinde belgesel olmadığından, uydurulmuş esinlenilmiş..
firuze iyi oldu iyi,beğenmemezlik etmeyin kızlar..
cansu soğuk sevmem ,ama karakteri sevdim ben
çarşamba geceleri diziden sonra senin yorumlarını bekliyorumHatice Sultan: Hatice, yaşadığın ağır şeylerden dolayı üzülüyordum, hatta kendi kendime dedim ki artık bulaşmayayım, ama yok ablacım. Yok !!! Nato kafa, nato mermer. İhanete uğramak tarif edilmez bir şeydir tabii ama, sen uğradın diye başkalarını suçlamak? Hürrem taktı boynuzu değil mi sana? Nefret ederim böyle ifadelerden ama söyletiyorsun. Kendin yaşadın ya, başkaları da aldatılsın, başkaları da üzülsün. Hürrem'e teşekkür etmen lazım senin be. Ne kadar meraklıymışsın ayakta uyumaya? Öff öf. Ne halin varsa gör. Zerre acımam sana artık.
İbrahim Paşa: Paşa hazretleri, büyük ihtimalle affedileceksiniz. Hürrem'e inat olsun diye. Gerçi ben herkesten çok istiyorum bunu. Ayrıca, ne yapmış olursanız olun, arkasında durmanızı takdir ettim. Nigar da gösterdi aynı performansı. Yasak bile olsa, aşk bu. Arkasında duracaksın. İskender Çelebi de yediği ayarın etkisinden çıkamadı he. Adam magazin servisi gibi. Kim, nerede, kiminle? Sor İskender Çelebi'ye, anında söylesin. Asabi hallerinizin hastasıyım, her seferinde söylemezsem çatlarım.
Hürroş: Kuşum, sen bu Hatice'yi ciddiye alma artık. Bebeğini ölmden kırtardın, kocasının ihanetini açığa çıkardın. Ama iyilik yaramaz ona emin ol. O tokadın acısını çıkaracaksın zaten biliyorum. Kuş kadar aklıyla Mahi'yle bir oluyor. Al birini vur ötekine zaten. Mahi de aklınca kendi dümeninin peşinde. Boşanmayı önlerse paşa Mustafa'yı desteklemeye devam edecek. En son paşa fırça attı buna. Ama kadında haysiyet yok ki, halen menfaat peşinde. Tokat olayını da takma kafana şekerim.
Ayas Paşa: Paşam, özlemiştim sizi. Uzun zaman sonra görmek ne kadar güzel.
Hızın Reis: Geleceğin Barbaros Hayrettin Paşa'sı, hoşgeldiniz.
Hatice Sultan'ın o beyazlar içinde hayali geldi ya gözünün önüne,sonra kayboldu.
o sahneye bayıldım,müzik ve görsellik çok iyidi,haticeye tekrar hayran oldum.
hürreme görümcelik yapmaya da başladı bir de tokat aşketti gözümde yüzeldi canım benim:)
bir sorum var: Nigar Kalfanın kafasını uçurdular mı???reklammı girdi nolduysa göremedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?