Mükemmel Pilavın Sırları

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.113
31.060
1.123
61
Konya
Pilavın lezzetini artırmak için pirinci önce tereyağı veya margarin ile kavurmayı deneyin. Pilavın pişme suyuna eklenen sıvı yağ da pirinçlerin yapışmasını engeller ve pilavın tane tane olmasını sağlar.
Eğer sade pilav pişiriyorsanız, pişme suyuna ekleyeceğiniz 1-2 çay kaşığı limon suyu, pilavın rengini daha beyaz yapacaktır.
Pilavın pişip pişmediğini pirinç tanesini ancak tadarak anlayabilirsiniz. Taze, yenilebilir yumuşaklıkta ama dişe gelir sertlikte olmalıdır.
Eğer tarifte verilen pişme süresi tamamlandığında pirinçler hala fazla sertse ve pilav suyunu çekmişse, 1/4 ölçü sıcak su ilave edin. Pirinçler bu suyu çekinceye kadar pişirin.
Pişirmede karşılaşabileceğiniz diğer bir problem ise pilavın pişmiş ama lapalaşmış olmasıdır. Bunun da kolayı var. Pilavı çok kısık ateşte bir çatalla havalandırarak, suyunu tamamen çekinceye kadar karıştırın.
Bir ya da iki gün önceden pişirdiğiniz pilavı tekrar ısıtıp yiyecekseniz, ilk günkü gibi tane tane olması için kısık ateşte, 1-2 yemek kaşığı su ekleyerek, karıştırmadan ısıtın. Karıştırmak, pirinç tanelerini kıracağı için tencereyi arada bir sallayarak pilavı alt-üst etmeniz yeterli olacaktır.
Pilavı pişirirken asla karıştırmayın. Çünkü sudaki pirinci karıştırmak nişastanın açığa çıkmasına ve tanelerin birbirine yapışmasına yol açar.
Son olarak artan pilavlarınızı çorbalarda ve sulu yemeklerde kullanabileceğinizi hatırlatmak istiyoruz. Ancak pirinçleri, pişirdiğiniz yemeğe son anda ilave etmeyi unutmayın. Aksi halde zaten pişmiş olan pirinç yumuşar ve dağılarak görüntüyü etkiler

yağı bol koyunca da tane tane olur pilav bide pirinçler şeffaf rengini alana kadar yağda kavrulur..

Allahım ya ne denediysem olmuyor olmuyor, yapamıyorum ben pilavı yaaaaa:çok üzgünüm:

kuzum kusura bakma ama 3 aydır mutfakta olan ben bile yapabiliyorum Yalan söleme 32 yaşındasın ve pilav yapamıyosun ,,,,,,,,,,,,,, yeme bisi

Kalan pilavı bir tava içine alıp, az miktar su koyun, 3-4 tane yumurtayı pirinçleri biraz aralayarak kırın, kapağı kapatın ve kısık ateşte yumurtalar pişine kadar bekleyin... üzerine biraz karabiber ve kırmızı toz biber serpin ve afiyetle yiyin. eşim çok sever akşamdan kalan pilav olursa sabah kahvaltıda muhakkak yeriz.. deneyin derim.. :1yes2:

kuzum kusura bakma ama 3 aydır mutfakta olan ben bile yapabiliyorum Yalan söleme 32 yaşındasın ve pilav yapamıyosun ,,,,,,,,,,,,,, yeme bisi

Ama ben şöyle tane tane pilav yapamıyorum ve bunun yemeyle filan ilgisi ne?? Ayrıca niye yalan söyleyeyim. Enteresan ve anlam veremediğim bir yorum yapmışsın

Yalan derken makaraya sarıyosun bisi aslında çokkk güsel yaparsın demek istedim...
sanırım sen başka bişeye kısdın..
pardon pardon kusura bakma yorumum için...

Yalan derken makaraya sarıyosun bisi aslında çokkk güsel yaparsın demek istedim...
sanırım sen başka bişeye kısdın..
pardon pardon kusura bakma yorumum için...

Yok valla yapamıyorum, keşke yapabilsem. zaten kayananamı kıskanıyorum kadın nasıl yapıyorsa hep tane tane pilavı. Zaten bebelerde anladı artık yemiyorlar pilavımı:Roflol:

Ben yerim seni mi kırıcam :) :) :)

Valla korktum tartışacağıs dieeeeeeeeeeeee

çok şükür tatlıya bağladık

Eminimki diger yemekleri daha güsel yapıosundur

Pilavı güzel yapan her yemeği güzel yapar derler :sm_confused: ben annemin yalancısıyım ayda yılda bir oda nişanlım gelecekse yaparım yoksa kimse beni kolay kolay mutfağa sokamaz nasıl olsa ileride bol bol giricem diye :1yes2: Ben pilavı herzaman ölçülü yaparım yani 2 bardak pirince 4 bardak (yani herzaman iki katı ) su koyarım ayrıca pirinçleri yıkadıktan sonra beklettiğim suyuna bir iki damla limon sıkarım pirinçler benbeyaz olur ayrıca 1 adet küp şeker koyarım o da tadını daha güzel yapar :1yes2:

Link Silinmiştir.Malzeme ve yapılışını da aşağıya ekliyorum. Umarım dener ve seversiniz.

Malzemesi
3 su bardağı Tosya pirinci
4 su bardağı su (2 et suyu+2 normal su)
1 çorba kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 tane kesmeşeker
4-5 damla limon suyu
½ kahve fincanı süt
Arzuya göre tuz

Tarifi
Pirinci 20-25 dakika sıcak tuzlu suda (pirinci kaseye boşaltıp üzerinden 2 parmak geçene kadar sıcak su ve 1 çorba kaşığı tuz ilave edin) bekletin. Tencerede yağı eritilip bol suda yıkanan pirinçleri ilave edin. Limon suyunu, şekeri, sütü ve suyu ilave ederek kaynayana kadar harlı ateşte, sonra kısık ateşte pişirmeye bırakın (Her pirincin pişme süresi değişiktir, kullanılan pirince göre suyun ayarı değişebilir. Fazla su koyulursa pilav lapa olur, tamiri mümkün değildir, az su koyarsanız üstüne sıcak su ilave ederek istenilen kıvamı elde edilebilir).
Afiyet olsun :)

yeni evlendigimde bende yapamiyodum pilavi simdi guzel oluyo daha yeni yaptim hemde ben margarinle yapiyorum tavada kavuruncada uzerine sivaiyag gezdirip biraz daha kavurup suyunu koyuyorum cok guzel oluyo ustasi oldum artik :1closedeyes:

Allahım ya ne denediysem olmuyor olmuyor, yapamıyorum ben pilavı yaaaaa:çok üzgünüm:

Becerüksüüüüzz..lülülülülülü
Hani ya bebenin altını değiştirirkene tv izliyodun..?Pilav bilem yapamıyo allahın yeteneksüzü...Burhan Altintop kadar da mı olamıyon..Ay...bu akşamki yemek davetini iptal ediyom canım,acil bir işim çıktı..başka sefere artık:dilcikar:

emeklrıne payylasımına cok tesekkurler valla bı turlu tutturamıyodum bunu uygulayayım bakalımm ne olcakkk

ben pilavı pişerken karıştırıyorum yine de tane tane oluyo maşallah:dance:

bir zamanlar garsonluk yaptığım yerde aşçıya sormuştum mükemmel pilavın sırrını. aşçı da şöyle yanıt verdi:
- valla duzunu yağını goyyoom suyunu da goyyoom oluyooo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…