Mükemmel Pilavın Sırları

riviera zeytinyağı ve çok az margarin ayrı bir lezzeti oluyor .zeytinyağı zaten sağlıktır

4 senem evlilikte tam güzel pilav yapmayı yeni becerdim :)
sır iyice kavurmaktaymış,kavrulurken ayrılıyor zaten tel tel :)
teflon tencere de farketmiyor bu şekilde çelikte de gayet iyi oluyor.
ne önceden ıslatma ne bişey.çalışıyorum vaktim yok zaten.ben hep 1e 2 koyarım,tam karar olur.hatta önceleri soğuk su bile koyardım.

pirincin kavrulması önemli suyunu tam çekene kadar kavuruyorum ve 1 e 2 koyuyorum ölçüsünü bu kadar şekere limona hiç gerek yok tane tane durur pilavım söylemesi ayıp dipnot:yağıda önemlidir yağsız pilav yenmez

pilavı söylemesi ayıp harika yaparım
kızlar bayılırdı okuldayken .
içine bir kaç damla limon suyu damlatıp,bir tane de küp şeker atın
parlak ve tane tane olmasını sağlıor tavsiye ederim...

emeğine sağlık canım pilav hakkında bilgin için tşkler

kızlar dün akşam ölçü kullanmadan göz kararı pilav yaptım pek güzel olucağını ümit etmeden uzun zamandır pilav yapmıyodumda...şimdi pirinçleri güzelce yıkadım 3-4 kez en son limon sıkıp biraz karıştırdım snr tekrar yıkadım pek bekletmedim yağda önce şehriyeleri kavurdum snr pirinçleri ekledim bayağı bi kavurdum pirinçleride snr ılık su ekledim üstüne çıkıncaya kadar tuz ve tavuk suyunuda koydum kısık ateşte kapağı kapalı bi vaziyette bişirdim sonuç çok güzel oldu annemden bile güzel yaptım ama sanırım pirinçin kalitesi de iyidi ondan kaynaklanıyor olabilir.

ben pilavı;
nisatası gidene kadar akan suyun altında yıkarım sıvı az yağda sehriyeleri kavurur pirinçleri ekler sefaflasana kadar kavururum sonra 1.5 bardak su eklerim bunun yarısı tavuk suyudur 1 kesme seker ekler bir kaç damla limon damlatır tuzunu ekler kısık ateste pisirirm sonra demlenmesi için üzerine temiz bez koyar kapağını kaparım 10 dakika sonra yemede yanında yat :1closedeyes:

her zaman ölçülü yaparım pilavımı yiyenlerde bayılırr
iyice yıkarım pirincimi süzdürüp sıcak su ile ıslatırım üzerinede 1 tatlı kaşığı tuz atarım
iyice ıslanınca süzerimm bi güzel
tencereye az margarin birazda sıvı yağ koyarım pilav iyice ağırlaşana kadar kavururum tane tane olurr
sonra 1e 1 buçuk koyarım sıcak suyunu içine bi tanede tavuk suyu tablettttt
altınıda kısarım demlene demlene göz göz olana kadar pişiririmm
ohh miss gibiiii afiyet olsun banaaaa cokacimcoook

bi pirinç buldum ki sormayın
ne kadar su dökersen dök pirinçler tane tane oluyor
ama kurallarım var tabii
limon
şeker
tavuk bulyon gibi
pirinç öle pahalı felan değil hemide

kuzum pilav yaparken en iyisi şu yöntemi dene derim kavurmaya başladıktan sonra karıştırmayı sürekli yap pirinçler önce toplanacak bir araya kavurdukça tekrar bırakırlar birbirini o zaman suyunu sıcak koy ve bir taşım kaynat ve 2.boy ocak gözüne al yavaş yavaş pişsin ve 1 tane kesme şeker 1 tatlı kaşığı sirke koy suyunu koyarken

yok yok hanımlar ya...istediğimiz kadar püf noktası diyelim..yinede işin sırrı bazı hanımların el meharetinde saklı...ben yıllardır uğraşırım..iki tane hanımın pilavına bayılırım...özellikle yanımda bizim evde pilav yaptırdığımı biliyorumarkadaşa..ezberledim aynı şekilde yapıyorum..benimki onlarınki gibi olmuyor...işin sırrı hanımların el lezzetinde

Kesinlikle katılıyorum..elinin lezzeti denir ya..

Ama benimde pek fena olmuyor hani..:))

yazılanların hepsi doğru ama hepsi yanlış en doğrusu tecrübee...Bazen çiğ bazen lapa göre göre anlayacaksınız kusur nerede.

şincikk yağı katıyosun sonra üzerine nohut sonra knor tavuk suyu daha sonrada pirinçleri katın..karıştırın daha sonra suyu koyun veee içine az birazcık limon katın bir bakmışsınızki ne fis kokan pilavınız tane tane valla ben öyle ediyom harika kızlar tavsiye ederim 18 yaşımdaki ilk mucizem ilk onu öğrendim ve 2 gün aralıklı yaparım =)

çok kavur pirinci bence işin sıırrı orda bende 1 senelik uğraştan sonra yapabiliorum atık annemden daha güsel hemdee çok kavur ve az su koyy sıcak suyunu fazladan bulundur katı olursa yawaş yawaş sonrdan eklee bide yasemin pirinci war ondan çok güsel oluoo pilaw ben bulyondo koyuyorum suyun içinde eritim koyuyorum o da güsel bi tat verioo şimdiden kolay gelsinn

Ben oldum olasu ilk yapmaya başladığımdan beri güzel yaparım pilavımı. Annemden hep izlediğim için hiç sorun yaşamadım. Bazen suda bile bekletemiyorum çalıştığım için acelem oluyor ama iyice yıkıyorum beyaz suyu çıkana kadar. Yazğı da tam karar olmalı elbette bir de tane tane olana kadar kavurmak gerekiyor yağla birlikte. kavururlen tane tane olursa suyu koyunca çok fazla su koymadığınız taktirde lap olmaz. Ben 2 bardak pirince 4 bardak sıcak su koyarım. Süperde olur tam karar tadına bakmam bile. Sonrada kağıt havlu koyar dinlendiririm.

eweeeeeeeeeeeeeet!!! herkesin pilav tarifini okudum şimdik benimkinde sıra. deneyin ve hakiki plav lezzetine kavuşun!!!...cokacimcoook
şincik; ilk önce prinçleri iyice yıkayın berrak su akana kadar. sonra ıslatacaksınız amaaaaaa, eğer soğuk suda ıslatırsanız prinçler kırılır, çok sıcak suda ıslatırsanız da haşlanırlar. prinçleri el değecek derecede(ılığa yakın) sıcak suda içine 1 kaşık tuz koyup. minimum 15 dkk bekletin. sonra iyice yıkayarak süzün. a.s
diğer yandan tencereye arzu ederseniz, tereyağı margarin ve sıvıyağ koyun. eğer sadece margarin veya tereyağıyla yapacaksanız, içine mutlaka azcık sıvıyağ koyun ki birbirine yapışmasın prinçler.şehriyeleri koyun(isterseniz), hafif kavurun fazla rengini koyulaştırmayın. ardından prinçleri ve bulyonu ekleyip .prinçler şaffaflaşıp tane tane olana kadar kavurun. a.s
sonra 1e 2 bardak su sıcak su kayun. veeee tencerenin kapağını kapamayın (benim plavımın püf noktasıda budur) tuzunu ilave edip kıısk ateşte pişmeye bırakın. üzerinde delikler oluşmaya başlayınca da haşlanmış nohutları ilave edin. suyunu çekene kadar pişirin( kapağını örtmeden) piştikten sonrada üzerine( bez veya havlu kağıt örterek(kesinlikle gazete örtmeyin.)kapağını kapatıp dinlendirin...mirmirmirmir
hepinize afiyet olsun.. bu benim annemden öğrendiğim bir tarif .bende üzel yapıyuordum plavı ama bu tarifi yaptıktan sonra plav hastası oldum.herkese kolay gelsin umarım beğenirsiniz !!!...cokacimcoook-tatlicadiarzu-:dance:

benim pilavim degisik ne islatiyorum ne su katiyorum neyse hemen anlatayim. pirinci makarna haslar gibi 10-12 dakka kaynatiyorum ve suzuyorum ama( bu dakikalar cok onemli) genis bi tencerede zeytinyagimi koyuyorum icine bezelye misir ve kuruuzum koyuyorum azicik su koyup oda bezelye falan biraz yumusasin diye bi kac dak psirdiktikten sonra uzerine princimi koyup az bi sey zeytinyagi gezdiriyorum hic karistirmadan kisik ateste 25 dakka pisiriyorum.bu sure bittikten sonra ilk kez karistirip servis yaparim.pilavimi herkes cok begenir hatta bugun yemege misafirlerim vardi bayildilar ilk biten yemegim pilavdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…