Mülakat deneyimi olanlar; ne giymeli???

careless

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
55
1
36
Diğer
Merhaba arkadaşlar; bir giyim mağazasının yönetici yardımcılığı pozisyonu için mülakata davet edildim. Takım elbise abartı mı kaçar yoksa banka mülakatı gibi siyah etek ceket beyaz gömlek mi gitmeli? Özellikle mülakat deneyimi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim. :16:

merhaba canım. mülakat deneyimim yok ama moda danışmanlığı yapıyorum :) görüşmeye gideceğin yerin bir giyim mağazası olması resmiyetinden ödün vermeni gerektirmez bana kalırsa. ceket-etek-gömlek tercihinden sapmamalısın. renk konusunda da kahverengi ve tonlarını sakın kullanma. tercih etmen gereken renkler siyah veya koyu lacivert olmalı. aynı zamanda etek boyunun da dizinin çok üstünde kısa veya dizini örtecek şekilde uzun olmamasına dikkat göster. şimdilik aklıma gelenler bunlar umarım yardımı dokunur :)

Sektör aynı olmasa da mülakat deneyimim oldukça fazla.Başta şunu söylemeliyim ki giydiklerin tamam önemli ama aıl önemli olan konuştukların,tecrüben vs.Söylediklerinin ikisi de uygun geldi.Takım elbise abartı kaçmaz,sonuçta iş görüşmesi,bunda resmi olmayacaksın da nerde olacaksın?Takım elbise de olur etek-ceket gömlek de,sen hangisiyle kendini daha rahat,daha güvende hissediyorsan onu giy.Fazla makyaj yapma,fazla parfüm sıkma.Saçların düzenli görünsün,yüzün özellikle gözlerin açıkta olsun,konuşurken mutlaka göz kontağı kur.Açık,anlaşılır cümleler kullan.Klişe sorulara cevapların hazır olsun(Güçlü-zayıf yanların,5 yıl içinde kendini nerde gördüğün falan,hala ısrarla soruyorlar :D).Bunlar da diğer tavsiyeler :)

lacivert ceket-pantolonda karar kıldım, içine de beyaz, pudra yaka abartısız ama şık bir bluz aldım.:) ilk iş görüşmem olacak biraz heyecanlıyım, tavsiyelerin için teşekkürler.

Back
X