• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mülk sahibi evden nasıl çıkarılır

ozgefeee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2021
3.008
9.401
108
36
Merhaba arkadaşlar
Bir ev satın alacağım, ancak içinde kiracı değil mülk sahibi oturuyor
Acilen taşınmam gerekli, kendisine 1 ay sonra çıkması halinde evi satın alacağımı ifade ettim, bulursak çıkarız minvalinde konuştu
Peki yasal olarak durum nedir, bilginiz var mı
1 ay sonra çıkmayıp aylarca beni oyalayabilir mi?

Merhaba arkadaşlar
Acilen taşınmam gerekli, kendisine 1 ay sonra çıkması halinde evi satın alacağımı ifade ettim, bulursak çıkarız minvalinde konuştu
Bunun yasal bir yaptırımı olamaz.Yani bir insanı evinden çıkmasi için zorlayamazsiniz.
Size evi bulursam çıkarim diyerek söz konusu durumu bir şarta baglamis.Aranizda hukuki geçerliliği olan yazılı bir belge de yok.Yani isterse ömür boyu çıkmaz.Satin almamissiniz,çıkarsa satın alacakmissiniz..

Bunun yasal bir yaptırımı olamaz.Yani bir insanı evinden çıkmasi için zorlayamazsiniz.
Yani size evi bulursam çıkarim diyerek söz konusu durumu bir şarta baglamis.Aranizda hukuki geçerliliği olan yazılı bir belge de yok.Yani isterse ömür boyu çıkmaz.Satin almamissiniz,çıkarsa satın alacakmissiniz..
Ama ev benim olmuş olacak
Ve bir kira sözlemesi de yok mülk sahibi oturduğu için 🤷🏻‍♀️
Hayır ben aldıktan sonra, 1 ay sonrasına kadar çıkarsanız alayım dedim
Elbette satın almadığım ev için bir yaptırımdan söz etmedim

Ama ev benim olmuş olacak
Ve bir kira sözlemesi de yok mülk sahibi oturduğu için 🤷🏻‍♀️
Hayır ben aldıktan sonra, 1 ay sonrasına kadar çıkarsanız alayım dedim
Elbette satın almadığım ev için bir yaptırımdan söz etmedim
Öyle demiyorsunuz ama..Ev sahibi evden ayrılmasını bir şarta bağlamış.Satis yapmak gibi bir mecburiyeti de yok.Siz evi alırsanız yani taşınmazın tasarruf hakki size geçerse bu taşınmaz üzerinde hak ve söz sahibi olabilirsiniz.Suan evi almamissiniz.

Öyle demiyorsunuz ama..Ev sahibi evden ayrılmasını bir şarta bağlamış.Satis yapmak gibi bir mecburiyeti de yok.Siz evi alırsanız yani taşınmazın tasarruf hakki size geçerse bu taşınmaz üzerinde hak ve söz sahibi olabilirsiniz.Suan evi almamissiniz.
Evet ben sorumu aldıktan sonrası için sormuştum
Aldıktan sonra aylarca bekletebilir mi diye

Evet ben sorumu aldıktan sonrası için sormuştum
Aldıktan sonra aylarca bekletebilir mi diye
Aldıktan sonra taraflar arasında tekrar bir kira sozlesmesi tesis edilir.Hukuken mevcut durum değişmiş oluyor.Yani statü olarak mülk sahibi iken kiracı oluyor.Cikmadigi zaman da evi bosaltmasini kanunen talep edebilirsiniz.

Aldıktan sonra taraflar arasında tekrar bir kira sozlesmesi tesis edilir.Hukuken mevcut durum değişmiş oluyor.Yani statü olarak mülk sahibi iken kiracı oluyor.Cikmadigi zamanda evi bosaltmasini kanunen talep edebilirsiniz.
Teşekkür ederim
Taşınmam çok acil gerekli olduğu için öğrenmek istemiştim

Merhaba arkadaşlar
Evet hiç riske girmem

Merhaba arkadaşlar
Mülk sahibini bilmem ama kiracıyı bile çıkarmak çok zor olduğu için ben olsam çıktığı zaman satınalırım o riske girmem

Bence biraz bekleyin, ev sahibi ev bulduktan sonra satın alma işlemlerini yapın. Çünkü hukuki olarak ne yaparsanız yapın haklıda olsanız çıkmıyorum ev bulamadim dedikten sonra eşyalarını kapıya koyamazsınız. Yasal süreç hemen işlemezse ne yapacaksınız

45 gün içinde boşaltmak durumunda, evi satın aldıktan sonra boşaltması için böyle bir süre veriliyor. Ev bulamadım diyorsa kira bedeli biçiliyor. Yasal işlem yapabilirsiniz tabi ama uzun bir sürece bağlanıyor. Bu gibi durumlarda karşınızdakinin insafına kalıyorsunuz.

Back
X