Mülk sahibi evden nasıl çıkarılır

Siz evi bankadan icra yoluyla falan mı satın alıyorsunuz? Evini satan adam neden evden çıkmıyor onu anlayamadım.
Kendim oturacağım o yüzden
Oturmak için alıyorum, çıkmazsa sorun yaşar mıyım diye merak ettim
Çünkü kesin birşey demedi

Çıkmazsa uğraşırsınız. Yasal olarak hakli bile olsanız mahkeme tahliye zaten ülkede hukuk hızı belli. Tamamen şans tabi hemen de cikabilir ama 1 seneye yakın uğraşan tanıyorum.

Kendim oturacağım o yüzden
Oturmak için alıyorum, çıkmazsa sorun yaşar mıyım diye merak ettim
Çünkü kesin birşey demedi
Ozaman evden çıktığı tarihte satın alabileceğinizi söyleyin. Biz kiracıyız ev sahibi evi sattı bir senedir yeni ev sahibi bizi çıkaramıyor her yolu denedi 2 aya kendi isteğimizle çıkacaz .
Bizim çıkmama sebebimiz ise yeni evliydik kiraya tuttuk evi 6 ay içinde evi sattı

bence şöyle yapın.
siz bunlara siz evden çıkınca satın alacağım param pulum her şeyim hazır deyin.
öte yandan başka evlere de bakın.
onlar zaten ev bulurlarsa 1 ay içinde falan size haber verirler misal 1 haftaya taşınıyoruz vs diye.
onlardan haber gelmez ve siz başka bir ev beğenip onu almak isterseniz bunlara ben sizin evden vazgeçtim dersiniz.

bu da pek etik değil aslında ama ille de bu evi istiyorsanız diye dedim. çünkü tamam şimdi alayım 1 ay içinde taşının ama, dendiğinde onlar taşınmazsa siz mağdur olursunuz.
ben olsam risk almam ayrı konu.

bence şöyle yapın.
siz bunlara siz evden çıkınca satın alacağım param pulum her şeyim hazır deyin.
öte yandan başka evlere de bakın.
onlar zaten ev bulurlarsa 1 ay içinde falan size haber verirler misal 1 haftaya taşınıyoruz vs diye.
onlardan haber gelmez ve siz başka bir ev beğenip onu almak isterseniz bunlara ben sizin evden vazgeçtim dersiniz.

bu da pek etik değil aslında ama ille de bu evi istiyorsanız diye dedim. çünkü tamam şimdi alayım 1 ay içinde taşının ama, dendiğinde onlar taşınmazsa siz mağdur olursunuz.
ben olsam risk almam ayrı konu.
Bu çok mantıklı bu şekilde öneri sunacağım, teşekkürler

diyelim ki çıkmadı

akşamdan sabaha onu çıkaracak bir güç yok

eskiden vardı artık kaymakamlık ile kolluk kuvveti ile boşaltmak da yok

evet dava açarsınız sonuçta çıkarttırırsınız da uzun bir zaman alır

ben karşıdakinin üslubunu beğenmedim

yani taşınmaya çalışırım ayrı bakalım bulursak ayrı

biz evi alırken adam Nisan da taşınırım dedi

Aralıkta aldık evi

meğerse aynı binada bir daire boşalacakmış oraya geçecekmiş

sonra Şubat ta başka daire boşaldı oraya geçti

biz de oturduğumuz evimizi sattık

eşyamız bile kolili idi evi gezmeye geldiklerinde taşınacaktık

ama kiraladığımız evin kombi sisteminde arıza çıktı, daha taşınamadan iptal ettik, tüm abonelikler vs sil baştan

yeni ev bulduk taşındık vs

bizim yeni ev sahiplerinin de acelesi yoktu ama biz yine de stres olmuştuk onlar da taşınmak zorunda olsaydı ne yapardık bilmiyorum

olağan şartlarda da aksilik olabilir ama ben sizin konumunuzda olsam o evi almam galiba

diyelim ki çıkmadı

akşamdan sabaha onu çıkaracak bir güç yok

eskiden vardı artık kaymakamlık ile kolluk kuvveti ile boşaltmak da yok

evet dava açarsınız sonuçta çıkarttırırsınız da uzun bir zaman alır

ben karşıdakinin üslubunu beğenmedim

yani taşınmaya çalışırım ayrı bakalım bulursak ayrı

biz evi alırken adam Nisan da taşınırım dedi

Aralıkta aldık evi

meğerse aynı binada bir daire boşalacakmış oraya geçecekmiş

sonra Şubat ta başka daire boşaldı oraya geçti

biz de oturduğumuz evimizi sattık

eşyamız bile kolili idi evi gezmeye geldiklerinde taşınacaktık

ama kiraladığımız evin kombi sisteminde arıza çıktı, daha taşınamadan iptal ettik, tüm abonelikler vs sil baştan

yeni ev bulduk taşındık vs

bizim yeni ev sahiplerinin de acelesi yoktu ama biz yine de stres olmuştuk onlar da taşınmak zorunda olsaydı ne yapardık bilmiyorum

olağan şartlarda da aksilik olabilir ama ben sizin konumunuzda olsam o evi almam galiba
Evet bende başka evlere de bakacağım
Evi boşaltmaları halinde alcağımı da söyleyeceğim kabul etmezlerse başka bir ev de bulurum artık
Çok teşekkürler

Benim arkadaşımın başına geldi, bir yıl boyunca cikmadi adam.Mahkemeye basvurulsa 2 yil bile cıkartamayiz demis avukat ve arkadasim cok zor durumda kaldi.Kira da vermemis adam,arkadasim kiradaydi.Düşunun ev almissiniz kiradasiniz o ev sizin,hem kira oduyorsunuz ve de aldiginiz evin kredisini ödüyorsunuz ama satici cikmiyor kira da vermiyor.1 yil sonra cevre konu komsudan utanip cikmis evde ne var ne yok sökerek..

Öyle demiyorsunuz ama..Ev sahibi evden ayrılmasını bir şarta bağlamış.Satis yapmak gibi bir mecburiyeti de yok.Siz evi alırsanız yani taşınmazın tasarruf hakki size geçerse bu taşınmaz üzerinde hak ve söz sahibi olabilirsiniz.Suan evi almamissiniz.
Bunun bir süresi var ama öyle saçma şeymi olur. Bilmem kaç yüzbin verip ev alacağım. Ev bulursam çıkarım diyen paşamı bekleyeceğim.

Onun yasal süresi var.Çok emin degilim ama 1 ay diye hatırlıyorum.Yani satınalma işleminden sonra 1 ay oturma ( evi boşaltma ) süresi var.Bu süreyi geçmesi durumunda size kira ödemek zorunda hatta.Ama evi aldıktan sonra hemen ihtarname çekersiniz.Öyle bulursam çıkarım demekle olmuyor malesef bu işler.

Ozaman evden çıktığı tarihte satın alabileceğinizi söyleyin. Biz kiracıyız ev sahibi evi sattı bir senedir yeni ev sahibi bizi çıkaramıyor her yolu denedi 2 aya kendi isteğimizle çıkacaz .
Bizim çıkmama sebebimiz ise yeni evliydik kiraya tuttuk evi 6 ay içinde evi sattı
Beğenmedim ifadesi koyan arkadaşları anlamadım. Düşünün siz herşeyinizi dört dörtlük kiralık tutacağınız eve göre almışsınız hatta tutarken ev sahibine biz 1-2 sene kirada oturup sonra satın alırız diyorsunuz ev sahibi de zaten uzun süre satma niyetim yok dediği için evi tutmuşuz. Evliliğimizin 6.ayında ee ben evi satıyorum hatta kapora bile aldım diyip yeni ev sahibini evi gezdirmeye getirdi. Biz de aşacak kişiye alırsanız biz en az 1 sene çıkamayız diyip durumu anlattık. Ona rağmen yine de çıkarsınız çıkarsınız diyip evi satın aldı. Ve 1 senedir bizi çıkarmaya çalışıyor. İnşallah 2 ay içinde yeni ev alıp çıkacağız alıp başlarına çalsınlar evlerini

Beğenmedim ifadesi koyan arkadaşları anlamadım. Düşünün siz herşeyinizi dört dörtlük kiralık tutacağınız eve göre almışsınız hatta tutarken ev sahibine biz 1-2 sene kirada oturup sonra satın alırız diyorsunuz ev sahibi de zaten uzun süre satma niyetim yok dediği için evi tutmuşuz. Evliliğimizin 6.ayında ee ben evi satıyorum hatta kapora bile aldım diyip yeni ev sahibini evi gezdirmeye getirdi. Biz de aşacak kişiye alırsanız biz en az 1 sene çıkamayız diyip durumu anlattık. Ona rağmen yine de çıkarsınız çıkarsınız diyip evi satın aldı. Ve 1 senedir bizi çıkarmaya çalışıyor. İnşallah 2 ay içinde yeni ev alıp çıkacağız alıp başlarına çalsınlar evlerini
Ben size hak veriyorum
Bende yıllardır kiracıyım aynı şey 2 kez başıma geldi, en az 3 sene oturmak istiyorum dedim 6. Ayda evi sattılar, pandemi başında başkası oğlum evlencek oturcak diye hergün beni taciz etti çıkarttı evden, bunlardan bıktım krediyle borç harç ev alayım diyorum bu sefer de başka dertlerle uğraşmak istemedim, en iyisi boş evlere yönelmek, ama baktığım çevrede çok az boş ev var
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

Ben size hak veriyorum
Bende yıllardır kiracıyım aynı şey 2 kez başıma geldi, en az 3 sene oturmak istiyorum dedim 6. Ayda evi sattılar, pandemi başında başkası oğlum evlencek oturcak diye hergün beni taciz etti çıkarttı evden, bunlardan bıktım krediyle borç harç ev alayım diyorum bu sefer de başka dertlerle uğraşmak istemedim, en iyisi boş evlere yönelmek, ama baktığım çevrede çok az boş ev var
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim
Kesinlikle öyle, bizde şuan borç harç ayarladık ama ilk önceliğimiz içinde kimse oturmayan boş evlere bakmak. Çünkü insanlar çıkmak istemiyor, mahkemeye versen uzun sürüyor bir dünya huzursuzluk, kalpler kırılıyor üstüne avukata para vermek zorunda kalırsın

Back
X