mültecilere çok üzülüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ciceklimor

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2018
368
199
103
Merhaba kizlar,
Son üç gündür youtube da yunanistana kaçan göçmenlerin videolarını izliyorum. Biraz önce bir tane izledim. Bot yunan adasına yanaşmış,kıyıdaki yunanlar mültecilere bagırıyorlar, aşağılıyorlar. O kadar üzüldüm ki,botta bebekler,masum yavrucaklar. Allahım bu nasıl bir kara düzendir diyorum. Alttaki yorumları okuyorum, ingilizce bazı avrupalıların acımasız yorumları.. Biz nasıl bir dünyada yaşıyoruz, gerçekten Allah varsa bunları cezasını verecek mi, ben Allaha inanıyorum ama hep kötüler zalimler var bu dünyada . Gerçekten zalimler gerçekten cezalarını çekecekler mi, yoksa yanlarına kar mı kalacak. Bu insanları yurtsuz evsiz bırakanlar,sıcacık yataklarında uyuyorlardır şimdi. Bunlar ise aç susuz, pislik içinde bir umut bekliyorlar, çok zoruma gidiyor çok.. bir saat aç kalsam sinirlenen ben, duş almadan yaşayamam diyen ben,5 saatlik uyku bile yetmiyor diye şikayet eden ben. O insanlarsa günlerdir öyle soğukta üşüyorlar, evsiz yurtsuz. Kendimden utanıyorum , bazen gözlerim yaşarıyor.çok mutsuz hissediyorum..

Tartışmak istemiyorum herkesin fikri kendine, sadece üzüntümü paylaşmak içimi dökmek için yazdım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Boşuna yabancı sitelere bakıp ceviriyle ugrasmissin. Aynı hakaretler asagalamalar Türkiye'de de yapılıyor.

Şahsen ben Suriyelileri seviyorum. Bazılarını daha da çok seviyorum. Elbet kötüsü vardır ama benim arkadaş çevremde - eş dostumda yoktu kötü olan.
Hayatında sadece otobüste minubuste Suriyeli görmüş olan -biriyle bile konuşmayan atıp tutuyor şöyle kötüler böyle kötüler... Be kardeş koca ülkenin hepsi mi kötü?
Berbat hükümet politikası - sınır kapısından rastgele herkesi geçirme-denetlememe-hesapsizlik kitapsizlik vs vs vs. Bunların hiçbiri Suriyelilerin suçu değil ki. Bu süreci sağlıklı yönetemeyenlere kızın.

Vatansız insan her yerde garip maalesef.. Bende üzülüyorum ama bir yandan da kızıyorum. Daha rahat yaşamak için gittiklerini düşünüyorlar, Avrupa Avrupa diye sayıklıyorlar ne sanıyorlarsa Avrupayı. Müslüman mülteciler ülkemize geliyor diye başlarının üstünde tutmayacak Avrupa onları ne yazık ki. Gittikleri yerde beğenmedikleri Türkiyeyi de bulamayacaklar. Keşke biraz daha şuurlu olsalar da kendilerine de bize de etmeseler.

Son düzenleme:
Aynı anda aynı videoyu izleyip aynı duyguları yaşamışız arkadaşım.. Ben de çok kötü oldum.. Ne kadar büyük bir acı.. Oysa yeryüzünde hepimize yetecek kadar yer var. Ama herkes ötekinden nefret ediyor. Bu sınırlar benim sadece bana benzeyen benim gibi olanlar burda yaşayabilir diyorlar.. Haluk Levent bebeklere su ve yiyecek yardımı çağrısı yaptığı için linç edildi.. Ben kaldıramıyorum bu kadar nefreti.. Umudum gitgide azalıyor insanlık için..

İyide kendi tercihleri. Bizim askerlerimiz oraya gidiyor. Genç dipçik gibi adam ardına bakmadan allah Türkiye'den razı olsun yedik içtik. Şimdi avrupaya gidiyoruz alırlarsa bizi ekmeğimizi verir bakarlarsa yaşarız diyor.. Beğenmiyorlar burayı. Ben sadece çocuklara acıyorum o bebelere yazık.. İnsanların gözü aç.

Bakış açısına göre değişiyor.
Vatansız kalmak evet çok kötü. Ama Avrupa’ya gitmek için can atıyorlar. Kendi tercihleri aslında.

Evet bende çok gördüm iki gün içinde videolar. Türkiye de yasam bitti ben avrupaya gidip kendimi kurtaracağım diyen suriyelileri.
Olan küçük çocuklara oluyor aslında..
Vatansizlik tabi kötü ama can atıyorlarmış zaten gitmek için kendi tercihleri birazda bu duruma gelmek. Koşa kosa gittiler ve kötü muamelerle karşılaştılar. Her yer türkiye değil. Yunanistanda zaten Türkiye de olduğu gibi asla barinamayacaklar. Dhaa bir saat önce izledim. Almanya ya da fransaya gideceğim orada çalışacağım diyordu 2 suriyeli :)

Hiç acımıyorum, hiç de üzülmüyorum. Çok acıyıp üzülesiniz varsa kimsesiz yavrulara, sokaklarda canı tehlikede aç bilaç dolaşan horlanan pis diye kimsenin elinden tutup bir lokma vermediği kendi vatandaşlarınıza acıyın, hem onlara yardım etme şansınız da var.

Benim akıl sır erdiremediğim tek şey neden habire doğurmaya çalışıyorlar. Cahil toplum kadını erkeği cahiller evet ama ilişkiye girmeyi becerek kadar aklını kullanabiliyorsan birazda o çocukların geleceğini düşünmek zor olmasa gerek bu kadar. Bence nereye giderlerse gitsinler bu üreme aşklarına son verilmesi gerek mültecilerin. Gerekirse devlet eliyle çocuğu olan kadınlara spiral takılması eğitilmesi vs. Bu benim şahsi düşüncemdir kimse kusura bakmasın gram üzülmüyorum. Bu hayatı onlara yaşatan Avrupa ve hala bunlar Avrupa gitme sevdası içindeler. Bir söz vardır deveyi diken insanı... diye. Bizim ülkemiz için tek yararlı düşünceleri bu zaten. Yeterki gitsinler. Nasıl gittikleri nereye gittikleri varıp varamadıkları gram umrumda değil.

Katılan katılır katılmayan katılmaz ben düşüncemi yazayım....
Şimdi iç savaş daha farklı bir şey kendi milletinle savaşıyorsun kimin kötü kimin iyi olduğunu bilmiyorsun
Bu yönden daha zor bir savaş ve ülkende aslında bir sürü milletten asker var...

ve hiç bir şeyin de yok
Kurtuluş savaşında bizim şansımız Atatürk ve dış güçlere karşı savaşıyor olmamızdı bence
Ve oturmuş olan millet bilinci
Onlar da daha çok ümmet bilinci var

ama bir yandan bu durumun ceremesini Türkiyenin çekmesi coğrafi olarak yakın olması sebebiyle beni sinir ediyor ve sinirleniyorum

Diğer yandan avrupaya kızamıyorum kimse şu aşamada demografik yapısını bozmak istemez
Herkesin oturmuş düzeni var
Ortadoğu kültürünü de istemezler
Ama bu insanlar oraya bu saatten sonra zor entegre olurlar...

çünkü gorduk burada da....
Ama herkes biliyor avrupayı neden tercih ettiklerini bence....
Ne üzülüyorum be üzülmüyorum çok nötrüm

İsterseniz zor durumda olanları hepsini yaristiralim. Bakalım kimim durumu daha boktansa ona yardım edelim. Bundan televizyin programi da çıkar

Genç delikanlıları ayrı tutuyorum, onlar yüzünden bizim askerimiz harap oluyor ever ama çocuklara ve kadınlara gerçekten kahroluyorum.

Ben bu üreme işini suriyeli birinden öğrendim. Çok şaşırdım ama gerçek... Kadınlar sürekli hamile kalmazsa kocaları üzerine kuma alıyormuş çocuk için

Ya ben anlayamıyorum bu suriyelileri ..Hamlelikte hastaneye ilçedeki devlete gittim .Yarısı suriyeli dr soruyor kaç çocuk var 6 diyor karnında da var etti 7 ben şok.Yani neden neden diyorum bu imkanlarda nasıl çocuk yapıyorlar çok mu zor korunmak en basiti afedersiiz geri çekilsin...Yazık günah akıl erdiremedim gerçekten...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…