mültecilere çok üzülüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hiç acımıyorum, hiç de üzülmüyorum. Çok acıyıp üzülesiniz varsa kimsesiz yavrulara, sokaklarda canı tehlikede aç bilaç dolaşan horlanan pis diye kimsenin elinden tutup bir lokma vermediği kendi vatandaşlarınıza acıyın, hem onlara yardım etme şansınız da var.
evet ama çocukların dili dini ırkı olmaz, onların hepsi melektir

Genç delikanlıları ayrı tutuyorum, onlar yüzünden bizim askerimiz harap oluyor ever ama çocuklara ve kadınlara gerçekten kahroluyorum.
Aslında kadın ve çocukları alacaksın. Erkeklerine giydireceksin askeri üniformayı eğitime sokup hadi ülkenizi kurtaralım beraber diyeceksin. Böyle sadece bizim askerlerimizle olmuyor onlar keyif çatarken. Bildikleri tek şey çocuk yapmak....

Aslında kadın ve çocukları alacaksın. Erkeklerine giydireceksin askeri üniformayı eğitime sokup hadi ülkenizi kurtaralım beraber diyeceksin. Böyle sadece bizim askerlerimizle olmuyor onlar keyif çatarken. Bildikleri tek şey çocuk yapmak....

Kimin ne olduğunu bilmeden eline silah vermek ve egitimine sokmak da tehlike ama..

İsterseniz zor durumda olanları hepsini yaristiralim. Bakalım kimim durumu daha boktansa ona yardım edelim. Bundan televizyin programi da çıkar 🤦‍♀️
Burada bir kıyas yok. Ele güne vicdan yapıp acıya acıya acınacak hale düştü bu toprakların insanları, bari kendinden olana bu eforu sarf etsin.

Ben bu üreme işini suriyeli birinden öğrendim. Çok şaşırdım ama gerçek... Kadınlar sürekli hamile kalmazsa kocaları üzerine kuma alıyormuş çocuk için :işsiz:
Buda hayat mı yaşamak mı pehh. Erkeklerine de helal olsun vatanın elden gitmiş kalacak bir karış toprağın yok aç karnını zor doyuruyon ama uçkura asla zeval gelmiyor.

Çocuklari görunce ben de uzüluyorum diyecekler ailesi o halde cocuk yapmis diye ama onlarin bi sucu yok hele burdakiler akran zorbaligi ogretmen dislamasi falan da yasiyorlar
Bazen hareketleri sinir edici oluyor sokakta askerlerimiz ölünce öfkemizde artıyor ama kapildigim kibir ve nefretten utaniyorum sonra

Sade çocuklara ve engellilere üzülüyorum.
Kadınların ise bir kısmına.

Yediği kabı pisleyen herkese karşı tepkiliyim ben.

Allah iyilerine sabır dirayet ve güç versin..

İçten pazarlıklı olanlara karşı vicdan yapamıyorum.

Ülkesinden kaçan, kurtarmak için birşey yapmayan erkekler gelip burda keyif çatarken benim vatandaşım askerim orda savaşıyor.
Bu çok üzücü.
Aileleri eşi dostu.

Her ölen askerimize onlara (sağlıklı olup ülkesinden kaçan) beddua etmeyenimiz var mı ?

Bu duruma sokan herkese beddua ederken bile bu beddua onları buluyor..

Vicdanım sadece çocuk, engelli, yaşlılara karşı var.
Kadınlar yarı yarıya.
Erkekleri için hiç mi hiç vicdanım devreye girmiyor.

Kaç yıldır yakın çevreden çok şeylerini gördüm kadınları da buna dahil.

Ama minik bebeklere içim çok fazla acıyor.
Yavrularım ebeveynlerin ceremesini çekiyor.

Merhaba kizlar,
Son üç gündür youtube da yunanistana kaçan göçmenlerin videolarını izliyorum. Biraz önce bir tane izledim. Bot yunan adasına yanaşmış,kıyıdaki yunanlar mültecilere bagırıyorlar, aşağılıyorlar. O kadar üzüldüm ki,botta bebekler,masum yavrucaklar. Allahım bu nasıl bir kara düzendir diyorum. Alttaki yorumları okuyorum, ingilizce bazı avrupalıların acımasız yorumları.. Biz nasıl bir dünyada yaşıyoruz, gerçekten Allah varsa bunları cezasını verecek mi, ben Allaha inanıyorum ama hep kötüler zalimler var bu dünyada . Gerçekten zalimler gerçekten cezalarını çekecekler mi, yoksa yanlarına kar mı kalacak. Bu insanları yurtsuz evsiz bırakanlar,sıcacık yataklarında uyuyorlardır şimdi. Bunlar ise aç susuz, pislik içinde bir umut bekliyorlar, çok zoruma gidiyor çok.. bir saat aç kalsam sinirlenen ben, duş almadan yaşayamam diyen ben,5 saatlik uyku bile yetmiyor diye şikayet eden ben. O insanlarsa günlerdir öyle soğukta üşüyorlar, evsiz yurtsuz. Kendimden utanıyorum , bazen gözlerim yaşarıyor.çok mutsuz hissediyorum..
Hiç üzülmüyorum. Bu insanlar köy yanarken saçını tarıyorlar. Suriyeliden çok afgan filan var. Ülkemizde suriyelilerin adı çıkmış ama bizim asıl sorunumuz afganlarmış aynı zamanda.

Ülkesi 10 yıldır savaşta olan insanlar burada çatır çatır çocuk yapıyorlar. Biz ülkenin geleceğinden endişe edip çocuk yaparken bile 100 kere düşünüyoruz. Bunlar mitoz bölünme yaşıyorlar sanki.
Gidenlerde biraz vicdan olsa acımıza saygı gösterirler hepsi paçayı kurtarma peşinde bir şükür yada teşekkür bile yok. Avrupa avrupa diye slogan atarak güle oynaya gidiyorlar bizim evlatlarımızın kanı akarken. Vatanını satan genç erkekler avrupada karı kız tacizine gidiyor. Müslüman diyoruz müslüman vatanına toprağına sahip çıkar ekmek yediği yere kalleşlik yapmaz. Bu açlar ordusunu doyuramadık bir türlü.
Onlar yüzünden işsizliğimiz arttı gün geçtikçe fakirleştik fakirin çocuğu da onların ülkesine şehit olmaya gidiyor onlarsa sınır kapılarına koşuyor yazıklar olsun. Mültecilere asla üzülemem ben. Hatta tampon bölgeye geçeni bir daha geri bile almayalım kim ne yaparsa yapsın bıktık pisliklerinden ne sahillerde ne caddelerde ne de toplu taşımalarda hiç bir yerde huzurumuz kalmadı giderler de dönmezler inşallah.

Bunların derdi can olsaydı burada kalırlardı bunların derdi rahat yaşam kimse kusura bakmasın adamlar keyfine gidiyor yaşadıkları sıkıntı da bu yüzden. Asla ve asla üzülemiyorum aksine seviniyorum gidişlerine.

Merhaba kizlar,
Son üç gündür youtube da yunanistana kaçan göçmenlerin videolarını izliyorum. Biraz önce bir tane izledim. Bot yunan adasına yanaşmış,kıyıdaki yunanlar mültecilere bagırıyorlar, aşağılıyorlar. O kadar üzüldüm ki,botta bebekler,masum yavrucaklar. Allahım bu nasıl bir kara düzendir diyorum. Alttaki yorumları okuyorum, ingilizce bazı avrupalıların acımasız yorumları.. Biz nasıl bir dünyada yaşıyoruz, gerçekten Allah varsa bunları cezasını verecek mi, ben Allaha inanıyorum ama hep kötüler zalimler var bu dünyada . Gerçekten zalimler gerçekten cezalarını çekecekler mi, yoksa yanlarına kar mı kalacak. Bu insanları yurtsuz evsiz bırakanlar,sıcacık yataklarında uyuyorlardır şimdi. Bunlar ise aç susuz, pislik içinde bir umut bekliyorlar, çok zoruma gidiyor çok.. bir saat aç kalsam sinirlenen ben, duş almadan yaşayamam diyen ben,5 saatlik uyku bile yetmiyor diye şikayet eden ben. O insanlarsa günlerdir öyle soğukta üşüyorlar, evsiz yurtsuz. Kendimden utanıyorum , bazen gözlerim yaşarıyor.çok mutsuz hissediyorum..

Tartışmak istemiyorum herkesin fikri kendine, sadece üzüntümü paylaşmak içimi dökmek için yazdım.
Onlar bizim askerimize üzülüyolarmı biz vatanımızı kimseye vermemek için toprağımızı korumak için savaşıyoruz nice canlar gitti onlarda topraklarını korumak için savaşsalardı mücadele verselerdi ama onlar rahat yaşamayı seçtiler kendi evini barkını vatanını kendileri bırakıp gittikler türkiye ye geldiler habire çocuk doğurdular niye vatandaşlık almak için paramızı yemek için gitmeselerdi hiçte üzülmem

Ben bu üreme işini suriyeli birinden öğrendim. Çok şaşırdım ama gerçek... Kadınlar sürekli hamile kalmazsa kocaları üzerine kuma alıyormuş çocuk için :işsiz:
Onlarla calisan bi aile hekimligi hocasi da emzirme oranlari suriyelilerde cok dusuk goğüsleri bozulursa esleri yeniden evlenir diye emzirmiyorlar demişti

Suriyeli erkekleri de öyle dan diye savaşa sokamazsın eğiteceksin önce
Ayrıca göçmen politikaları var
Ayrıca çaresiz insandan hep korkarım pire için deveyi kabul edebilirler

Bu sadece boşuna ekipman harcamak olabilir ay neyse umarım herkes yurduna döner

Burada bir kıyas yok. Ele güne vicdan yapıp acıya acıya acınacak hale düştü bu toprakların insanları, bari kendinden olana bu eforu sarf etsin.

Vicdanı olana el diye birsey yok. İmkanımız olana yardım etmek her insana vazife aslında. Ha siz bu gruba değil de başka birine yardım etmeyi tercih edersiniz orası ayrı. Allah yardımseverlerin sayısını çoğaltsin.

Güvenilmez ki ama onlara da, zamanında kaçan birini zorla bir yere götürmek bizim askerimiz için büyük sıkıntı oluşturabilir

Zaten ülkeleri için savaşmak isteyen suriyeliler Öso olarak askerimizden eğitim alıp katılıyor savaşa.. Savaşmak istemeyeni zorla götüremiyorlar işte skntı orda.. Böyle parkta bahçede kah kah kih kih o suriyeli erkekleri görüyorum çldırıyorum . Al hepsni ya seve seve ya s.. s... diye götür cepheye ama nerdeeee

Çocuklari görunce ben de uzüluyorum diyecekler ailesi o halde cocuk yapmis diye ama onlarin bi sucu yok hele burdakiler akran zorbaligi ogretmen dislamasi falan da yasiyorlar
Bazen hareketleri sinir edici oluyor sokakta askerlerimiz ölünce öfkemizde artıyor ama kapildigim kibir ve nefretten utaniyorum sonra
ben de öyle, şehir haberlerinde ben de sinirleniyorum
Hiç üzülmüyorum. Bu insanlar köy yanarken saçını tarıyorlar. Suriyeliden çok afgan filan var. Ülkemizde suriyelilerin adı çıkmış ama bizim asıl sorunumuz afganlarmış aynı zamanda.

Ülkesi 10 yıldır savaşta olan insanlar burada çatır çatır çocuk yapıyorlar. Biz ülkenin geleceğinden endişe edip çocuk yaparken bile 100 kere düşünüyoruz. Bunlar mitoz bölünme yaşıyorlar sanki.
Gidenlerde biraz vicdan olsa acımıza saygı gösterirler hepsi paçayı kurtarma peşinde bir şükür yada teşekkür bile yok. Avrupa avrupa diye slogan atarak güle oynaya gidiyorlar bizim evlatlarımızın kanı akarken. Vatanını satan genç erkekler avrupada karı kız tacizine gidiyor. Müslüman diyoruz müslüman vatanına toprağına sahip çıkar ekmek yediği yere kalleşlik yapmaz. Bu açlar ordusunu doyuramadık bir türlü.
Onlar yüzünden işsizliğimiz arttı gün geçtikçe fakirleştik fakirin çocuğu da onların ülkesine şehit olmaya gidiyor onlarsa sınır kapılarına koşuyor yazıklar olsun. Mültecilere asla üzülemem ben. Hatta tampon bölgeye geçeni bir daha geri bile almayalım kim ne yaparsa yapsın bıktık pisliklerinden ne sahillerde ne caddelerde ne de toplu taşımalarda hiç bir yerde huzurumuz kalmadı giderler de dönmezler inşallah.

Bunların derdi can olsaydı burada kalırlardı bunların derdi rahat yaşam kimse kusura bakmasın adamlar keyfine gidiyor yaşadıkları sıkıntı da bu yüzden. Asla ve asla üzülemiyorum aksine seviniyorum gidişlerine.
Dediklerinizi kısmen dogru buluyorum aslında,biraz da mantıklı bakmamı sagladı bu olaya yazdıklarınız, ama çocukların yüzü aklıma gelince yine üzülüyorum işte

Kendi askerimiz can veriyor, kimsesiz çocuklarımız yetimhanelerde büyüyor, bir lokma ekmeğe muhtaç vatandaşım varken Suriyelilere üzülme lüksüm olduğunu sanmıyorum.
İsterseniz milliyetçi diyebilirsiniz bugün kendi ülkesini terkeden yarın burayı da terkeder Almanya’yı da Fransa’yı da. Atamın emaneti olan Türkiye Cumhuriyetini de Suriye’ye benzetmeye çalışacaklar bu doğurganlıkla ayrıca şunu da belirteyim onlar da doğum şart yoksa kocalarının 2.kadını alması serbestmiş Suriye’deki hocaları öyle fetva vermiş Suriyeli tanıdığınız varsa sorabilirsiniz. Böyle bir kültürle benim Atatürk’ümün bıraktığı kültür bir değil Atatürk kadına değer vermiş bunlar kadınları üreme makinesi görüyor seven sever ben sevmiyorum ,
çocukları da kendi sorumluluğunda sonuçta kimse kimseye zorla çocuk yaptırmıyor elin memleketinde, her çocuk masumdur onlara birşey diyemem. Allah o çocukların yardımcısı olsun 🤲

Benim akıl sır erdiremediğim tek şey neden habire doğurmaya çalışıyorlar. Cahil toplum kadını erkeği cahiller evet ama ilişkiye girmeyi becerek kadar aklını kullanabiliyorsan birazda o çocukların geleceğini düşünmek zor olmasa gerek bu kadar. Bence nereye giderlerse gitsinler bu üreme aşklarına son verilmesi gerek mültecilerin. Gerekirse devlet eliyle çocuğu olan kadınlara spiral takılması eğitilmesi vs. Bu benim şahsi düşüncemdir kimse kusura bakmasın gram üzülmüyorum. Bu hayatı onlara yaşatan Avrupa ve hala bunlar Avrupa gitme sevdası içindeler. Bir söz vardır deveyi diken insanı... diye. Bizim ülkemiz için tek yararlı düşünceleri bu zaten. Yeterki gitsinler. Nasıl gittikleri nereye gittikleri varıp varamadıkları gram umrumda değil.

hamileyken görmüstüm avusturya mültecilere bedava spiral takiyordu. bu sefer beri taraf sinirleniyordu biz kac para ödüyoruz onlara niye bedava diye...

Kendi askerimiz can veriyor, kimsesiz çocuklarımız yetimhanelerde büyüyor, bir lokma ekmeğe muhtaç vatandaşım varken Suriyelilere üzülme lüksüm olduğunu sanmıyorum.
İsterseniz milliyetçi diyebilirsiniz bugün kendi ülkesini terkeden yarın burayı da terkeder Almanya’yı da Fransa’yı da. Atamın emaneti olan Türkiye Cumhuriyetini de Suriye’ye benzetmeye çalışacaklar bu doğurganlıkla ayrıca şunu da belirteyim onlar da doğum şart yoksa kocalarının 2.kadını alması serbestmiş Suriye’deki hocaları öyle fetva vermiş Suriyeli tanıdığınız varsa sorabilirsiniz. Böyle bir kültürle benim Atatürk’ümün bıraktığı kültür bir değil Atatürk kadına değer vermiş bunlar kadınları üreme makinesi görüyor seven sever ben sevmiyorum çocukları da kendi sorumluluğunda her çocuk masumdur onlara birşey diyemem. Allah o çocukların yardımcısı olsun 🤲
söylediklerinize söyleyecek tek kelimem yok, haklısınız.. ama yine de üzülüyor insan işte..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X