mültecilere çok üzülüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Üzülüyor muyum tam emin değilim.. Bizim acimiz varken sabaha kadar şehitlerimiz için ağlarken ıslıklarla güle oynaya sınır kapısına koştular.. Türkiye bitti artık çok göçmen var burda hayat yok dediler.. Botlarla karşıya geçmeye çalışan gençlere soruyorlar ya bot batarsa diye suda boğulmak Türkiye'de yaşamaktan iyidir diyorlar....Kayinpederim hastanede yatarken yanındaki Suriyeli adam kimliğini çıkarıp biz Türk vatandaşı olduk sizde var en fazla üç çocuk bizde var on çocuk yirmi yıl sonra biz sizin iki katınız olacağız diyebilen bir milletten bahsediyoruz...Sınır kapısına kosanlara baktım hepsi genç erkek ve kadınlar...Bebeklere elbette üzülüyorum ama anasının babasının acimadigina kimse acımaz diye düşünüyorum... Ben evladima gelecek göremiyorum diye ikinci çocuğu yapmıyorum... Eşimle hep konuşuyorduk hadi savaş oldu diyelim biz Suriyeliler i aldık bizi hiçbir devlet almaz diyorduk.. o gün şehid haberini görünce ertesi gün savaşa uyanabiliriz artık dedik. Ozaman eşime savaş ciksada devletimi bırakmam öleceksek burada öleceğiz ben elin memleketinde çadırda ureyemem dedim...Bizim gencimizde yaslimizda kadın erkek hepimize vatan aşkı diye birşey var ama onlarda yok...ilk zamanlar çok üzülüyorum iç savaş çok zor vatansizlik çok zor diye ama hiç karşıma bize minnettar olan bir Suriyeli denk gelmedi.. Galiba oyuzden birde çok şehid verdik üzülecek canımı yakan daha büyük birşey olduğu için çok da üzülmüyorum yinede Allah yardımcıları olsun vatansizlik çok zor...

Vatansız kalmak çok kötü evet. Ama vatanı için orda savaşabilecek olanlar orda kalmalılardı. Ve güle oynaya Avrupaya doğru yola çıkmaları da nankörlükten başka bir şey değil. Ben sadece durumu çok çok kötü olanlar vardı, hiç eşyası olmayan, mahallenin yardımıyla bir şeyler yapılan aileler bir tek onlara üzülüyorum.

Zaten ülkeleri için savaşmak isteyen suriyeliler Öso olarak askerimizden eğitim alıp katılıyor savaşa.. Savaşmak istemeyeni zorla götüremiyorlar işte skntı orda.. Böyle parkta bahçede kah kah kih kih o suriyeli erkekleri görüyorum çldırıyorum . Al hepsni ya seve seve ya s.. s... diye götür cepheye ama nerdeeee
Nefret ettim ya. Bak ben bir önceki evimde yeri yurdu bilmeden taşındım. Tam suriyelilerin içine düşmüşüm 3 ayda başka yere taşındım. Adamlar 2 kadınla dolaşıyor sokakta. Erkekleri bizim dibimize düşüyor metroya biniyorum yiyecek gibi bakıyor yanında karısı 3 5 çocuğu var. Bir gün otobüste biri bizim vatandaşımıza bir bağırdı yaşlı bir adama sindiremedim hıç.

Savaş taktikler çok değişti teknoloji göklerde
Kamuoyu var vs vs
Yani öyle egıtımsız bir insanı salarsan sadece boşuna para harcamız olursun ki
Saldığın insanlar aç susuz başka istekleri var
Çok güzel konuşuyorsun ama kurtuluş savaşında karşı tarafın silahı topu tüfeği varken bizim atalarımız yeri geliyordu süngü takıp ölüme gidiyordu. Çanakkale Savaşı'nda karşı düşman askerinin gemisi varken senin neyin vardı nasıl savundun bir aç tarihini oku bak istersen. Şimdi teknoloji değişti diyorsun. O zaman düşman ile çok eşit mi savaştın da kurtardın vatanını. Aç susuz diyorsun. Çanakkale cephesinde askerinin bir günlük menüsünde ne vardı yiceği araştır bakalım. Karşı düşmanın askeri ne yiyordu birde onu oku.

Vatansizlik zor Allah kimseyi yersiz yurtsuz birakmasin belki sicacik evimizden hergun kurabildigimiz sofralardan, degil yikanmaya vs icmeye su bulamayan, hergun kafasina bombalar yagan, bebeginin kolunu bacagini ordan burdan toplayan insanlari yargilamak cok kolay umarim bir gun savas son bulur herkes yerine yurduna ailesinin yanina doner

Benim anlayisim hicbir canlinin olmemesinden yana ne mehmetcigimin ne de suriyelilerin keske kalip vatanlarina sahip cikabilselerdi direnselerdi atalarimiz gibi, vietnam gibi ama giden gitmeyi tercih etti kalanin yarisi öldü, iside katilanlari oldu belki burada boyle konusuyoruz ama savas yarin bir gun bizimde kapimizi calabilir simdi “kalip vatanlarini savunsalardi” diyenlerin yarisini ulkede o zaman bulamazsiniz neyin ne getirecegi belli olmuyor

Tek kanima dokunan sinavsiz sartsiz devlet memuru olabilmeleri bize her turlu zorluk saglanirken onlara her turlu ayricaligin verilmesi kendi ulkemde 2.sinif vatandas olmam ama bununda onlarla bi alakasi yok irakli da gelse olacakti osu da busu da.. sorun hukumetin uyguladigi politikada onlar sadece bir piyon

Ya ben anlayamıyorum bu suriyelileri ..Hamlelikte hastaneye ilçedeki devlete gittim .Yarısı suriyeli dr soruyor kaç çocuk var 6 diyor karnında da var etti 7 ben şok.Yani neden neden diyorum bu imkanlarda nasıl çocuk yapıyorlar çok mu zor korunmak en basiti afedersiiz geri çekilsin...Yazık günah akıl erdiremedim gerçekten...
Söylediğim gibi çocuksuz kadının üzerine hemen kuma alıyorlarmış. Erkekleri erkek ya.

Hayatta öğrendiğim birsey varsa .... “acırsan acınacak hale gelirsin” .....
O bebeler buralarda büyüyüp sizin çocuklarınızı bıçaklamaya kalktıkları zaman da acır mısınız bilmiyorum .... ben esenyurtta bunu gördüm ... 12 yaşında bir çocuğun bıçaklandıgını ....
önce can sonra Canan demişler .... üzgünüm ama önce kendi memleketim .... he bir Amerika Norveç oluruz zibil paramız olur neyse de benim vatandaşım açlıktan ölürken , emeklilerin emeklilik ikramiyesinin iptali ve bunun gibi milyonlarca şey konuşulurken vatanından kaçıp Avrupa’ya topuklayanlara acıyamıyorum .... o “bebeler” de yanlışlıkla olmadı bilerek ve isteyerek çiftleşiyorlar ... yapmasınlar bakacak durumları yoksa .... hepsi Türkiye’de yapıldı onların .... öyle 100bin 200 bin olsa bir derece de milyonlarca insanın yükü var şu anda ülkede .....

Nefret ettim ya. Bak ben bir önceki evimde yeri yurdu bilmeden taşındım. Tam suriyelilerin içine düşmüşüm 3 ayda başka yere taşındım. Adamlar 2 kadınla dolaşıyor sokakta. Erkekleri bizim dibimize düşüyor metroya biniyorum yiyecek gibi bakıyor yanında karısı 3 5 çocuğu var. Bir gün otobüste biri bizim vatandaşımıza bir bağırdı yaşlı bir adama sindiremedim hıç.
Azıttılar iyice.. Görüyorum sokakta geneli lüks hayat yaşıyor.. Parka gidemiyoruz bir tane bizden insan yok.. Benim arkadaşımın mahallesinde de hep.suriyeli mülteciler kalıyor...Çocukları mahallenin.çocuklarına saldırıp.sataşıp mavga çıkartıp burası bizim mahallemiz gideceksiniz burdan diyorlarmış.. Dağdan gelip.bağdakini.kovmayaa.çalışıyorlar resmen.. Kaç kere şikayet etmişler ama olan birşey.bok tabi.. Millette bıktı artık.. 😡😡

Çok güzel konuşuyorsun ama kurtuluş savaşında karşı tarafın silahı topu tüfeği varken bizim atalarımız yeri geliyordu süngü takıp ölüme gidiyordu. Çanakkale Savaşı'nda karşı düşman askerinin gemisi varken senin neyin vardı nasıl savundun bir aç tarihini oku bak istersen. Şimdi teknoloji değişti diyorsun. O zaman düşman ile çok eşit mi savaştın da kurtardın vatanını. Aç susuz diyorsun. Çanakkale cephesinde askerinin bir günlük menüsünde ne vardı yiceği araştır bakalım. Karşı düşmanın askeri ne yiyordu birde onu oku.
Emin ol tarihimi biliyorum çok teşekkür ederiö ama top kullanmak için fazlaca egıtıme ihtiyac yoktu
Atalarımız cesareti ve aklıyla kazandı ama birleştirici bir güç vardı

Bursa değil mi ?

Cocuklari bebeklere lafim olmaz. O yersiz yurtsuz diye uzulduklerin boy boy cocuk dizmeyi biliyor. Burada kac kadin ikinci cocugu dusunemiyor um is yogunlugundan diye konu aciyor. Burdakiler bilmiyor mu onlar gibi 7-8 cocuk dogurmayi. Multeci kamplari coluk cocuk kayniyor. Avrupada bakmak istemiyorum diyor acikca.

Burada yazamayacagım şeyler var ondan dolayı pek açıklayıcı olamıcam
Lütfen djdkd banlarmayalım birbirimizi

Bizler zaten ilerde türkler olarak azınlığa düşeceğiz. Şimdiden 2. Sınıf muamelesi görüyoruz ilerde bizim başımıza geçecekler hepsinde ayrı bir hava zaten resmen bizi ezmeye çalışıyorlar vergisiz bir sürü dükkan, emeksiz aylık maaş, birde her sokak lambası çocuklarla dolu, etrafta karnı burnunda bir sürü kadın yanında çocuklarla, hem vicdan azabı hem 2. Sınıf insan muamelesi görmenin ezikliği içindeyim ben

Benim akıl sır erdiremediğim tek şey neden habire doğurmaya çalışıyorlar. Cahil toplum kadını erkeği cahiller evet ama ilişkiye girmeyi becerek kadar aklını kullanabiliyorsan birazda o çocukların geleceğini düşünmek zor olmasa gerek bu kadar. Bence nereye giderlerse gitsinler bu üreme aşklarına son verilmesi gerek mültecilerin. Gerekirse devlet eliyle çocuğu olan kadınlara spiral takılması eğitilmesi vs. Bu benim şahsi düşüncemdir kimse kusura bakmasın gram üzülmüyorum. Bu hayatı onlara yaşatan Avrupa ve hala bunlar Avrupa gitme sevdası içindeler. Bir söz vardır deveyi diken insanı... diye. Bizim ülkemiz için tek yararlı düşünceleri bu zaten. Yeterki gitsinler. Nasıl gittikleri nereye gittikleri varıp varamadıkları gram umrumda değil.

Benim kv demlerin apartmanida suriyeli var ve o mahallede öyle, kv delerin kendi evi mecbur oturuyor. Ama cok degisikler gerçekten, kac kisi yasiyor evde bilmiyorum ama kapınin önü ayakkabı dolu, icerde hali yıkıyorlar, odun kırıyorlar cok değişikler . Ve dolu çocukları var küçük küçük nasil yapıyolar bilmiyorum saglik ocağında kondom veriliyor, spiral takılıyor ama bunlar mutluluk hormonu icin mi nedir çocuk yapıyorlar ha bire

Ya ben anlayamıyorum bu suriyelileri ..Hamlelikte hastaneye ilçedeki devlete gittim .Yarısı suriyeli dr soruyor kaç çocuk var 6 diyor karnında da var etti 7 ben şok.Yani neden neden diyorum bu imkanlarda nasıl çocuk yapıyorlar çok mu zor korunmak en basiti afedersiiz geri çekilsin...Yazık günah akıl erdiremedim gerçekten...
Savas ve kaos ortamında insanoğlunun üreme iç güdüsü artıyormuş öyle bir yazı okumuştum. Ben de açıkçası ne düşüneceği mi bilemiyorum onlar hakkında. Üzülsem üzülemiyorum da. Irkçı değilim Müslümanım ama arapları sevemiyorum hep bir yamuk yapacaklarmış gibi geliyor. Türke araptan dost olmadı bundan sonra da olmaz diyorum. Tabiki en çok çocuklara üzülüyorum masumlar bunu hiç haketmiyor. Bir yanda savaşan şehit olan daha 25 yasını bile görememiş gençlerimiz var bir yanda da 36 şehit vermemizin üstüne güle oynaya avrupaya giden suriyeliler.

Nesine üzülüyorsun gencecik adamlar o masum çocukları icin vatanlarını bırakmasalardı ..gerekirse canini vericek toprağını vermeyecek..bizim askerlerimiz neden ölüyor biz vatansız kalmayalim diye...
Bak yunanlılara sınırdan gecenin nerdeyse kafasını koparcaklar ..biz ne yaptik kaç senedir onlara bakıyoruz ..onlar ne yapti nankörce bide sırıtarak sinirdan gecerkenki fotolarini boy boy twiterda paylasiyolar ..yaa turkler gibi oooo buyrun hosgeldiniz diyecekler sandilar ....
Yazıkki sadece çocuklara yazik

Azıttılar iyice.. Görüyorum sokakta geneli lüks hayat yaşıyor.. Parka gidemiyoruz bir tane bizden insan yok.. Benim arkadaşımın mahallesinde de hep.suriyeli mülteciler kalıyor...Çocukları mahallenin.çocuklarına saldırıp.sataşıp mavga çıkartıp burası bizim mahallemiz gideceksiniz burdan diyorlarmış.. Dağdan gelip.bağdakini.kovmayaa.çalışıyorlar resmen.. Kaç kere şikayet etmişler ama olan birşey.bok tabi.. Millette bıktı artık.. 😡😡

Hele burda sahil kenarını görseniz... Bir grup topluluk önlerinde nargile , altlarında o meşhur şezlonglar bacak bacak üstüne nargile tüttürüyorlar bizim askerler savaşırken deli oluyorum deli

Sadece çocuklara üzülüyorum galiba. Diger yandan iç savaş çok kötü birsey düşününce insan çok korkuyor.kime karşı,nasıl, neyle savaşacaksın? Düşman dışardan olsa topyekun savaşılır vatan için ama iç savaş çok daha farklı.kendimi onların yerine koyuyorum ben de kendimden ziyade çocuklarımı korumak için kaçardım herhalde.ama bu sırada sürekli çocuk dogurmalarıni anlayamiyorum.bu kadar çocuklarını düşünseler sürekli çocuk yapmazlar. Ama ne olursa olsun olan her zamanki gibi çocuklara oluyor malesef keşke hiçbir çocuk savaş,açlık,hastalık vb kötü şeyleri yaşamasa. Azîz Nesin'in dediği gibi "
Öyle bir ağlasam,
Öyle bir ağlasam ki çocuklar
Size hiç gözyaşı kalmasa..

Öyle bir aç kalsam,
Öyle bir aç kalsam ki çocuklar
Size hiç açlık kalmasa..

Öyle bir ölsem,
Öyle bir ölsem ki çocuklar
Size hiç ölüm kalmasa.."

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back