• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Müsrüf nişanlı ..

Mecbur evlenince düzelecek çünkü harcayacak parası kalmayacak :) eğer sen çalışırsan senin parana güvenip müsrifliğe devam edebilirde. Senin paran benim param mı var derken bunun sinyalinide veriyor gibi geldi bana

İnsan çıldırıyor biliyorum o kontrolsüzce harcarken senin bişeyleri düşünmen belki zoruna gidiyordur. Ama konuşmaz sessiz kalırsan emin ol zaten istese de istemese de anlatacak hele bi evlensin görür o gününü bırak harcasın sonra tepesine çökersin :)))

Aynen fırtınadan önceki sessizlik diyorum ve ona bırakıyorum kararı :))

Mecbur evlenince düzelecek çünkü harcayacak parası kalmayacak :) eğer sen çalışırsan senin parana güvenip müsrifliğe devam edebilirde. Senin paran benim param mı var derken bunun sinyalinide veriyor gibi geldi bana

Yok o birlikteyken kesinlikle elimi cebime attırmaz, ben laf çarptırır gibi senin paran dediğim için olabilir :) düzelir inşallah :)

Evlenmeden önce eşim de ben de dünya para harcardık. Hesapsız kitapsız, sınırsız müsriflik vardı. Evlendik, yine aynı devam. Adamı sabah ekmek almaya gönderiyorum 150liralık alışverişle geliyor ortada bişey yok. Sonra elektrik, su, telefon faturaları geldi, ucu ucuna ödemeyi yetiştirir oldu. Ardından bir durum yaşadık elde para yoktu 200liradan başka bize o gün 250 lazımdı acil. O gün bu gündür hesabını daha iyi biliyor. Birşey 1tane alınacaksa 1tane olacak, 3tane değil. Yada harcama yapılacak şeylerin sıralaması olmalı. Biraz da ben sıktım onu, yeri geldi maaşını aldım ona sadece harçlık verdim. Toparladı şimdi. Gereken harcama yine cömertçe yapılıyor ama müsriflik yasak! :KK70:

Eşim olsa daha da üzerine düşerdim belki ama şuan çok söz söyleyemiyorum :) düğün gelsin çatsın o zaman görürüm onu ben :)

Merhaba hanımlar. Başlıktan da anlaşıldığı üzere nişanlım fazla para harcayan bir insan. Bugün eline para geçse yarını düşünmez. Şimdi diyeceksiniz ki sanane adam çalışıyor, istediği gibi harcasın. Fakat şöyle bir durum var biz yaza Allah nasip ederse düğün yapmayı düşünüyoruz. Elimizde çok bir birikimimiz yok. Ve ailelerden destek almadan yapacağız. Kendisi eli açık biri sadece kendisine değil bana karşı da parasını asla sakınmaz.

Her neyse, yine bir mesele oldu ve ben uygun bir dille düğün yapacağımızı ve paraya ihtiyacımız olacağını, biraz daha az harcama yaparak birikim yapmamızı, sorumluluklarımızın olduğunu söylemeye çalıştım. Bunu yaparken biraz fazla konuşmuş olmalıyım ki bana şaka yollu cırcır etme dedi güldü :stop:. Bende düşündüm , o kadar çalışıyor gönlünce harcasın. Sonra ona dedim; kendi paran, istediğin şekilde harca ben karışmıyorum. Senin paran benim param mı var deyip tavır yaptı. Şimdi ben bu adamla napiyim yahu?

Asıl konu biz evlendiğimizde sorumsuz bir insan mı olur? Böyle devam ederse afedersiniz de biz totomuzu nasıl doğrulturuz?:KK43:
Acaba ben mi abartıyorum karışmasam mı ? Bi akıl verin bacılar..
Ayni benim nisanlilikta yaşadığım şeyler bende nisanliyken nisanlim aynı senin anlattığın gibiydi eli çok açık arkadaşa olsun aileye olsun ne var ne yok verir benle lüks mekanlara gider elini cebime attirmazdi ilk başlarda ayyyy ne güzel nisanlim cimri biri degilllll gönlü gözü tok eli aciiiikkk ehehehe diye saf saf sevinirken baktım ki dugunumuz bi yıl içinde olcak ne elde var ne avucta çok anlattım birikim yapalım fln filan yok dinletemedim sonra baktım olmuyor aldım nisanlimi mobilya ev eşyaları mağazasına goturdum evimizin eşyalarını aldırdım baya bi borcun altına sokup senet imzalattim sonra aylık odemelerde sıkışınca eve yardım yapamadı arklariyla da har vurup savuramadi buluşunca da makul yerlere gittik ben destek oldum dugunumuz olduğunda borçlar nerdeyse bitmişti geri kalanını da beraber odedik çok sıkışmadan yuvamizi kurduk şiddetle tavsiye ederim

Müsrüf değil müsrif. Cırcır değil dırdır. Bir de bu adamla evlenmeniz zor. Siz de calismiyorsaniz para kavgası çok olur.

Ayni benim nisanlilikta yaşadığım şeyler bende nisanliyken nisanlim aynı senin anlattığın gibiydi eli çok açık arkadaşa olsun aileye olsun ne var ne yok verir benle lüks mekanlara gider elini cebime attirmazdi ilk başlarda ayyyy ne güzel nisanlim cimri biri degilllll gönlü gözü tok eli aciiiikkk ehehehe diye saf saf sevinirken baktım ki dugunumuz bi yıl içinde olcak ne elde var ne avucta çok anlattım birikim yapalım fln filan yok dinletemedim sonra baktım olmuyor aldım nisanlimi mobilya ev eşyaları mağazasına goturdum evimizin eşyalarını aldırdım baya bi borcun altına sokup senet imzalattim sonra aylık odemelerde sıkışınca eve yardım yapamadı arklariyla da har vurup savuramadi buluşunca da makul yerlere gittik ben destek oldum dugunumuz olduğunda borçlar nerdeyse bitmişti geri kalanını da beraber odedik çok sıkışmadan yuvamizi kurduk şiddetle tavsiye ederim

Çok çok mantıklı. Erkekler borcun altına girmeden birikim yapamıyorlar. Ama düğüne kadar mobilyalar aldığınız yerde mi kaldı? Sıkıntı oldu mu? Biz birbirimizden oldukça uzaktayız . Kaç güne aldınız eşyaları?

Müsrüf değil müsrif. Cırcır değil dırdır. Bir de bu adamla evlenmeniz zor. Siz de calismiyorsaniz para kavgası çok olur.

:) Hanım efendiciğim müsrüf kelimesini kullanmamın nedenini açıkladım . Cırcıra gelince de bu gibi ikilemeler farklı türlerde kullanılabilir. Bu cırcır da olur vırvır da olur dırdır da olur. Hatta karadenizliler rivriv bile diyebiliyor :) Herhangi bir para kavgası yok şu durumda sadece düğün olacağı için nişanlımı daha dikkatli harcamaya nasıl ikna edebileceğimi tecrübeli hanımlardan fikirlerini alarak öğrenmeye çalışıyorum. Ben de yakın bir zamanda işe başlayacağım inşallah. Teşekkür ederim yorumunuz için :)

Belki sana öyle gelıyordur. Yanı her ay bir mıktarda keyfı için para ayırmıştır. Bence kuruntu yapıosun. Planlamıştır maddı konuları.

Kendisi bu gibi hesaplarını bana söyler. Hele ki dediği gibi cırcır ettiğimi düşünüysa kesin söylerdi :) ama yinede bir umut kuruntu yapmış olmayı isterim :)

Çok çok mantıklı. Erkekler borcun altına girmeden birikim yapamıyorlar. Ama düğüne kadar mobilyalar aldığınız yerde mi kaldı? Sıkıntı oldu mu? Biz birbirimizden oldukça uzaktayız . Kaç güne aldınız eşyaları?
Ya ben o konuda biraz tuhafimmi desem ne desem bilemedim ben alışverişi ve çok didiklemeyi sevmem gelinligimi bile ilk girdigim mağazadan aldım dusun yani gerek yok zaten çok da didiklemeye aynı gün herşeyi beğendim çıktım burda reklama giriyomuyum bilmiyorum ama reklamları olan bi mobilya mağazası var bilindik kesin tahmin edersin girdim oraya katalogda model beğendim gerçeğinde ellerinde olanları gösterdiler oturma odası salon yatak odası beyaz eşyalar elektrik supurgesine kadar aldim çok didiklemedim çabuk begenirim zaten biraz daha uzatsam nisanlimi musrufligi yüzünden dağ kadar borçla evlencektik seneti imzaladi nisanlim düğün tarihimizi magazaya söyledik onlarda o zamana kadar muhafaza ettiler düğünden bir hafta önce gelip kurdular on numara sende öyle yap bi şekilde borca sok yoksa ne yapsan boş

Ya ben o konuda biraz tuhafimmi desem ne desem bilemedim ben alışverişi ve çok didiklemeyi sevmem gelinligimi bile ilk girdigim mağazadan aldım dusun yani gerek yok zaten çok da didiklemeye aynı gün herşeyi beğendim çıktım burda reklama giriyomuyum bilmiyorum ama reklamları olan bi mobilya mağazası var bilindik kesin tahmin edersin girdim oraya katalogda model beğendim gerçeğinde ellerinde olanları gösterdiler oturma odası salon yatak odası beyaz eşyalar elektrik supurgesine kadar aldim çok didiklemedim çabuk begenirim zaten biraz daha uzatsam nisanlimi musrufligi yüzünden dağ kadar borçla evlencektik seneti imzaladi nisanlim düğün tarihimizi magazaya söyledik onlarda o zamana kadar muhafaza ettiler düğünden bir hafta önce gelip kurdular on numara sende öyle yap bi şekilde borca sok yoksa ne yapsan boş

Çabuk beğenme konusunda imrenmedim desem yalan olur :) bu fikir benim aklıma yattı. Dur bakalım sular biraz durulsun da yanaşırım yavaştan inşallah :))

Peki çok sıkıntı oluyor mu bu yüzden aranız açılıyor mu?
Evet canım sıkıntı oluyor tabi. Bi nevi varlık içinde darlık çekiyoruz. Bulduğunu bir günde yiyince diğer günler zor geçiyor.kızıyorum tabi ama 11 yıldır söylemektende yoruldum. Bazende ne yaparsan yap deyip vazgeçiyorum susmayı tercih ediyorum. Konuşuyoruz tartışıyoruz ama aramız açılma boyutuna gellmiyoruz tabi.

Merhaba hanımlar. Başlıktan da anlaşıldığı üzere nişanlım fazla para harcayan bir insan. Bugün eline para geçse yarını düşünmez. Şimdi diyeceksiniz ki sanane adam çalışıyor, istediği gibi harcasın. Fakat şöyle bir durum var biz yaza Allah nasip ederse düğün yapmayı düşünüyoruz. Elimizde çok bir birikimimiz yok. Ve ailelerden destek almadan yapacağız. Kendisi eli açık biri sadece kendisine değil bana karşı da parasını asla sakınmaz.

Her neyse, yine bir mesele oldu ve ben uygun bir dille düğün yapacağımızı ve paraya ihtiyacımız olacağını, biraz daha az harcama yaparak birikim yapmamızı, sorumluluklarımızın olduğunu söylemeye çalıştım. Bunu yaparken biraz fazla konuşmuş olmalıyım ki bana şaka yollu cırcır etme dedi güldü :stop:. Bende düşündüm , o kadar çalışıyor gönlünce harcasın. Sonra ona dedim; kendi paran, istediğin şekilde harca ben karışmıyorum. Senin paran benim param mı var deyip tavır yaptı. Şimdi ben bu adamla napiyim yahu?

Asıl konu biz evlendiğimizde sorumsuz bir insan mı olur? Böyle devam ederse afedersiniz de biz totomuzu nasıl doğrulturuz?:KK43:
benim kocam boyleydı

hıc kıyıya koseye para atamazdı
herseyın en pahalısı en kalıtelısı alınırdı oralara gidilirdi
ben o donemde cok karısmazdım ama evlenınce de bu sekılde devam etti,
eli çok açık
sadece kendıne değil ban akarsı da
mesela bı parfum alacak bana en pahalısını alırdı , hem de bırkac tane
bana fenalıklar gelırdı

mesela bana bı canta alır
kararsız kalırdı hem sıyahını hem kahvesını alırdı
hıc kullanmayacagım seylerı sırf begendıgı için alırdı bana
kendıne alırken de bu sekılde davranırdı
evlılıkte bıraz değişti ama şimdi ev borcuna girdik hiçbirsey alamıyor:))))

yapısı böyle ıse değişmez yanı
eli çok açık çok bonkör

Evlenınce duzelebılır bence

Back
X