müstakbel kayinvalide istemeye gelmiyecekmis

Sevdiğiniz en başta söylemeseymiş keşke başka şehirde yaşicağınızı. Zor gelmiş kadına evladından uzaklaşmak. Hastalık hastası diyorsunuz birde kadıncağız ilgi arıyor belli ki. Kötü niyet göremiyorum ben urda olursanız herşeyinizi ben yaparım dediğine göre. Ayırmak istemem ben istemem hi,bir şekilde dememiş sonuçta. Siz aevdiğinizin olduğu şehirde oturmayı düşünmez misiniz?

kotu niyetle yaptığını sanmiyorum oğlu elden gidiyor diye paniklemis bence biraz. esi de yokmus tek erkegi oglu kalmis anneler icin kiz evlatla oglan ayno değildir.

zamanla alisir insallah olmadı siz ayni sehire davet edin onu da.

allaah yardım etsin işin cok zor canım bu napar eder aynı evde kalmaya ikna eder seninkini

ilk baslarda ayni evde oturma konusu gecti
ama istemedigimi belirttim
hatta yeni ev alincakti isteseydim havuzlu vsvs :44:

ilk baslarda ayni evde oturma konusu gecti
ama istemedigimi belirttim
hatta yeni ev alincakti isteseydim havuzlu vsvs :44:

aynı evde olsan ne özelin kalır ne bişi ablamdan biliorum.valla kaynanayla havuzlu evde kalmaktansa eşinle bi gece konduda kal bin kat iyidir

kayınvalideniz çok zor bir insan. bir yandan anlıyorum, oğlundan ayrılmak istemiyor, onun için travmatik bir durum bu çünkü... çoğu erkek annesi, oğullarının evlilik sürecinde böyle depresif oluyorlar. ama bunun yanında sizinle hiç görüşmemesi, tanışmaması da çok yanlış... sizi tanımak dahi istemiyor, görmek istemiyor. biraz tuhaf bir durum. ne desem bilemedim... siz ne kadar çabalasanız da, samimi olmaya çalışsanız da size ters davranacak gibi duruyor...

Once siz bir kv île tanisin diger konulari aranizda halledersiniz....

tanismak isterim
ama sevgilim tanisdircam diyor neyi bekliyor anlamadim
bana bunca zaman annem gelmiyecekmis yardim etmiyecekmis
hep sorunlardan bahsetti
benim alttan almami bekliyor herhalde
annesinin cikardigi sorunlari bana anlatiyor
ki ben daha tanismadim görüsmedim ne diyebilirim
anlamiyorum artik hicbirsey

Allah yardimciniz olsun daha yola cikmadan boyleyse sonrasinda neler olur bilmiyorum.
Kv sizin yaşadığınız sehre tasinmazmi ?

Hakkaren ha kadın napsın demi. Bu gelinler tuha kv diyince hemen olumsuz bir tanış hele dimi

Hakkaren ha kadın napsın demi. Bu gelinler tuha kv diyince hemen olumsuz bir tanış hele dimi

Başta ben de içerledim ama konu sahibi yazdıkça kaynanası tanışmak istemiyormuş , hele bi tanışsınlar belki sevecek gelini .
Konu sahibi akıllı biri gibi geldi tahminim yaşı 20 23 arasındadır yazılarından öyle tahmin ediyorum ,o yaşlarda biraz haşin oluyoruz.
Altından kalkamayacağı bişey değil ve anladığım kadarıyla kayınvalidesinin maddi durumu da iyi , niye başka yerde kira vereyim ki hem kayınvalidemin gönlünü yaparım hem rahat bi yaşam sürerim .

Erkek analarının hepsi böyle, yedik oğlunuzu yedik
Sanki bi tek onların oğlu var dünyada, ne biçim insanlarsa .... Dünya bi tek onların ve oğullarının etrafında dönmüyor, birilerinin bunu onlara öğretmesi lazım
Ben kaynana adayıma öğretmeyi düşünüyorum, yoksa asla istediği gibi bir gelin olmam......
Onun biricik evladı varsa, ben de anamın biricik kızıyım.....
Hiiiiç taviz veremem valla, öyle de yapıyorum zaten, karakterimden asla ödün vermedim bu hayatta, o kadın için mi vereceğim?

Son düzenleyen: Moderatör:

Sevgilinin is yeri nerdeki bu kdr rahat yer secebiliosunjz? Isi gucu yokmu bu adamin? Hani isi nerdeyse genelde orda oturulur o yzden soruyorum 10 saatlik mesafden bahsediosunuzda. Ayrica bir erkek annesini ole kotulemez bnu soluosa ciddidir zafen istemeyede gelmem filan laflari omur boyu bole birinin nazini cekeceksiniz smdiden allah yardimciniz olsun

___dega___

Valla benim annemde kaynana oldu iki gelini var. Ikiside uzakta. Yurt disindayiz die basta burdalardi bzimle. Sonra turkiyeye taşınmak istediler ve annem bi laf etmedi nerde mutlularsa gitsinler dedi. Hic bi zaman karismadi iliskilerine ne yaotiklarina ne yediklerine ne ictiklerine. Annem oglunu sevmiyormu? Tbiki sevior ama onlar artik koca adam oldu ve eslerine ilgi sevfi gostermek zorundalar bunjnda farkinda. Oglunj ne kiskandi nede baska bise ypti. Torunlarina hasta bayilior annem onlarsiz yapamayacagi halde turkiyeye tasinmalarina bise demedi ici kan aglasada. Hep ozluor torunlarini ama bakior mutlularsa onlarda annemde mutlu oluyor. Surekli netten grszyz vs resimler videolar.. ole hasret giderioruz. Senede de 2 3 kere tuekiyeye gider geliriz sknti yok. Konu sahibinin annesi iyi niyetli yada kotu niyetli hicbise diyemem. Ama gelini tanimadan etmeden burda yasamazsaniz istemege gelmem de diyemez. Bu nasl bibterbiyesizlik ya uzaktan laf gonderilir mi bole? Insan gelir tanisir konusur hersey hallolunca tatli dille geliniyle oglunu alir ve anlatir guzelce. Gelinle oglu kabul ederse ne alaa ama etmezlerse de bunu tatli sekilde dile getirip ikna etmeye calisirlar. Kaynana da anlayisliysa zorda olsa kabul edebilir yada oda ikna etmeye calisir yanlarinda oturmalari icin ama bu sekilde olmaz. Istemem gitmem gelmem lafladi gercekten cok agir. Hic bi kiz bole seler duymak istemez daha tanimadan herkesin gucune gider. Ben demiorm ki kaynana kotu ama uslubu cok yanlis neyseki sevgiliniz farkinda hic deilse ortami ayarlamaya calissin artik yapcak bise yok. Hem sizi hem annesini taniyan o. Annesinin huyundan gidip halletmesi gerk

___dega___

Ben anneyim sadece 4 senedir
yarın öbürgün oglumun yanımda değil ama gözümün görebileceği bir yerde oturmasını isterim
o sebebten anlıyorum kadıncagızı

çoğu kişi kayınvalideye yüklenmiş. her anne evlatlarına bağlıdır ama eşi vefat etmiş bir annenin tek varlığı evlatlarıdır. erkek evlatların yeri daha bir ayrı oluyor genede. kendinizi onun yerine koymaya çalışın. eşinizi sevdiğinizi kaybetmişsiniz tutunacak tek dalınız evladınız. onunla ilgili hayalleri vardır herşeyi yıkılmış şuan kadının.

herkes tutturmuş daha tanımadan neden böyle diyor. arkadaşlar tanısa ne olacak? gelin hanım kayınvalidenin şehrinde oturmayı kabul mu edicek. niye tanısın oğlunu istemediği uzak yere göndermek için mi? tanıyınca gitmeyeceklerse tanşır zaten. kadın gayet net ne istediğini bilen biri. demekki o kadar uzak olmayı istemiyor kendince nedenleri var. haklı veya haksız. şu durumda tanıması birşey değiştirmeyecek.

Kaç kişi yazmış sormuş cevap vermemişsiniz neden sizin şehrinizde yaşıyorsunuz? yani zorunlu bir durummu var siz neden gidemiyorsunuz? sadc gidemem demişsiniz belkide haklı sebepleriniz var ama biz alim olmadığımız bilemediğimiz için yorumlarımızı daha farklı yapıyoruz. söyleseniz belki durum değişir.

Kayınvalide aslında her imkanı sunmuş yeterki burada olun ben yardım edicem diyor. yani kızın şahsına istememezlik etmiyor. kadının tek derdi tek erkek evladı oğluna yakın olmak.

Ayrıca şu mantığıda anlamıyorum. hasta olsa bakarım eli ayağı tutuyor vs. yahu birilerinin ilgilenmesi için yatalakmı olmak gerekiyor illaki? Evladına anneler sadece hastaykenmi şevkat gösterdide biz annelerimize hastayken lütfedip şevkat gösterip bakıcaz? kadın yalnız eşi yok. Onun hasta bakıcıya değil evlada ihtiyacı var. siz bir ev kolay mı dönüyor sanıyorsunuz? Bozulanı tamiratı belediye işleri yığınla sorunu var. kadın bunları yıllardır tek başına halletmeye çalışmış savaşmış. şimdide yaşlanınca istiyorki sağlıklıda olsa azıcık evladı ilgilensin bu işlerle. kızının yapabileceği iş var oğlunun yapabileceği iş var. sizin hiç laf anlamaz ustaya işiniz düştü mü? Kadın başına ustaya laf anlatmak ne kadar zor biliyor musunuz? dinlemiyor istediğin gibi yapmıyorlar ama erkek biriyle muhatap olunca ustalar bile daha farklı davranıyor. Oğlu 10 saat mesafeden gelip nasıl yapıcak bunları? herşey hastayken bakmak mı? ben hasta olsam zaten hasta bakıcı tutarım yada hastaneye bakım evine yatarım. insan sağlığında ilgi sevgi bekliyor.

lütfen tek pencereden bakmayın. kocası ölmüş erkek evladının sorumlulukları daha farklıdır. eşi ölmüş birinin evladından beklentileri daha farklıdır. lütfen sevdiklerinizin babaları yoksa biraz daha düşünün. siz eşinizin annesine olan sorumluluklarını kaldırabilecek misiniz? değilse ne siz eziyet çekin ne kayınvalide belki bu sorumluluklara kaldırabielcek birileri çıkar karşılarına. bencillik etmeyin sveiyorsunuz diye. olmaz böyle ben seviyorum napayım ayrılsın evladından. o da sevviyor evladını neden hep anneler fedakarlık yapmak zorunda neden sevgilisi seviyor diye fedakarlık yapamıyor? yani bazı fedakarlıkları yapamayabilirsiniz haklısınız ama madem öyle ayrılın iki tarafta acı çekmesin yazıktır.

doğal olarak herkes kendi tarafından bakıyor duruma. ama herkesin yaşadıkları farklıdır bir olamaz herkes. bu yüzden herkesin tepkisi farklıdır. Allah inş kimseye böyle sınamaz. eşi sevdiği gitmiş, evladı gitmiş zor bir durum. bakın ben şimdi yukarda ayrılın madem dedim diye kızabilirsiniz ama şuan annesine resmen sevdiğinden ayrılın diyorsunuz. o annesi ama demeyin. annelerde evlatlarını seviyor hasret kalıyor uzak durunca üzülüyor aynı sevgililer gibi.

sevgilinin sizin orada yaşaması çok mu zaruri? başka hiç bir şekilde iş mi bulamıyor? durum tam olarak ne açıklarsanız daha farklı bakış açımız olabilir.

E bakın be diyirsunuz kızı bakmıyor atamıyor bile diyorsunuz. O zaman oğlunu göndermek istemede haklı.yani soyle duşunun babanız vefat etse Allah korusun anneniz de tek kalsa kardeşiniz vefanız olsa siz ne yapardınız annenizi bırakıp 10 saat uzak bi yere gider miydiniz. Hem neden o sehirde kalmak istiyorsunuz is icin mı. Evet kayınvalidenin boyle gecti tepkiler vermesi hos degil ancak oda can havliylr yapmis sabırım ve bence istemekte gercekten haklı. Aynı durum benim basımda olsa bugun evimi kv nin yakınına taşırım Yada onu ikna eder kendi yakınıma alırım. Ha gelir bizde kalır diyorsunuz ama emin olun oyle olmuyor ben kv ile yeri gelir annemden iyi anlaşırım ama benim evimde kendini hep misafir hisseder kolay kolay yatılı kalmaz hatta annem bile oyle. Sen bana gel der. Ki benim esim ben ondan razı oldum allahda razı olsun benim ailemi elinin üstünde tutar bir dediklerini iki etmedi bi güne kadar. Ona ragmen ikimizin ailesi de gelip kalmaz bizde. O sebepten ya kv bizim sehrine gidin Yada ikna edin o yanınıza gelsin derim ben. Kardeşinin vefasız oldugunu siz söylüyorsunuz o yüzden yanında kızı var diye gönül rahatlatmayın

Net fikrim budur..

Kesinlikle.

Neden sizin memleketinizde yaşanıyor bun7 israrla soruyoruz.sevgiliniz annesiyle yasiyormus demek k8 isi ordaydi kv fevri davranmasi yanlış ama birgun hepim8z Allah'in izniyle yaslanicaz elim ayagim tutsa bile ogullarim yakin olsun isterim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…