müstakbel kayinvalide istemeye gelmiyecekmis

erkek arkadaşına bırak kararı... o da gelmek isterse senin oturduğun şehre konu kapanır bence.annesi de arada ziyaretinize geliversin. kadın bildiğin şimdiden eziyete başlamış hem sana hem oğluna.. bazı insanları da anlamıyorum bırak çocuğun mutlu olsun. annelik bunu gerektirmez mi? (çok ciddi bir sağlık sorunu yok olarak kabul edip yazdım bunları)

Aynen katılıyorum. Kaynana bir top pamukmuş, düşmüş gelinin başı yarılmış der annem. Ne kadar doğru.

kaynana ile kesinlikle bir arada oturulmaz. tecrübe ile sabit aranızda mutlaka her konuda mesafe olmalı. mümkünse farklı şehirlerde olunmalı

Geçmiş olsun huzursuz bir evlilik hayatı sizi bekliyor.
Evlilikten sonra burada konularınızı okuyor olacağızdır muhtemelen kaynana huzur vermiyor mutsuzum diye..

Şimdi şöyle düşünelim eşini kaybeden bir anne evinin erkegi olarak evladını görür elbette.Ve insanlar yaşlandıkça yanlız kalmaktan yanlız ölmekten korkarlar.Çünkü sıgındıkları o limanda giderse kendilerini kimsesiz çaresiz hissederler.Oda oglundan ayrılmak istemiyor çünkü şuanda sıgınacagı tek limanı o.
Tabi sizin acınızdanda düşünüyorum bir kız evlenirken kayın validesinin baskılarını kaprislerinide pek fazla çekmek istemez.Heleki bunları sizinle tanışmaya bile luzüm görmeden yapıyorsa.Belki sizi tanısa size güvense en azından tüm bunlar için bir şans verse oglunun mutlu olabilecegini kendisini her daim yanlız bırakmayacak bir gelini olabilcegini hissetse degişirdi bence tavrı.(Tabi burda her daim yanlız bırakmayacak derken gün içerisinde bi kaç kere arayan ayda yada ne bilim durumu oldukça ziyaret eden kendisininde istedigi zaman gelip kalabilecegi bir evi oldugunu hissetmesi açısından söyledim)
Ha birde şöylede düşünün sizin babanız vefat etmiş olsa ve annenizin sizden başka kimsesi olmasa aynı tepkileri o verse ne yapardınız yada ne düşünürdünüz?

benımde kayınvalıdem benı istemeye gelmedi hatta biz sevgiliyken aramız gayet iyiken iş evlenmeye gelince kıyametleri kopardı nedeni de ogluna zengin bi kızla evlendirmek istıyomus ve ben mallarına göz dikmişim nese isteme gunu gelmedi ve bende herkesin diline düştüm akrabaların o zamanlar sorun yapmadım ama şimdi hala içimde kaldı ve cok sorun yasadık ben sizin yerınızde olsam sart koşarım gelicek diye bende o zamanlar diyodumki evlendikten sonra cok görüşmem olur biter ama hiç ole olmuyo...ya gelecek ya gelecek deyin

Bu düşüncen hoş değil.Kızı adına sen karar veremezsin tatlım.O da sana çok rahat sorabilir,neden senin oturduğun şehirde yaşayacaksınız diye.
Sonuçta anne bu insan.Eşi ölmüş,çocuklarını çalışarak tek başına büyütmüş.Sevgilin arada laf taşıycağına,annesini sana anlatacağına orta yol bulsun.

hic calismamis cocuklari tek basinada büyütmedi..herneyse
sevgilim kendi basina halletse sükür edecegim
kac defa dedim bana anlatma siz kendi aranizda halledin
ama kötüleyip duruyor annesinin laf sokmalarini anlatiyor
benimde haliyle sinirlerim zipliyor
halbuki daha tanimiyorum onu ..gücüme gitti hic merak etmemesi

ve bu arada benim sehirde oturcagiz cunku burda kira derdimiz olmiyacak
ama orda yasarsak ya annesi ile oturcegiz ya kirada ve herseyi ozaman o yapacakmis
ama sevgilim annesini bildigi icin istemiyor zaten
üc gün sonra basimiza kakar dedi

oraya gidince herseyi yapmak isteyen bir anne
ama burda gelirse ogluna ben anneligimi birdefa yaptim diyen anne

cunku oglu bir defa evlenmis bosanmis bir insan
ve sevgilimin eski esine ne küfürler ne kavgalar etmis bir kayinvalide var karsimda

siz benisuclayip durun burda anca..
ben buraya gelsin dedim
ben bakarim dedim
gelir haftalarca kalabilir dedim

daha ne yapayim yaa

beni kv bos yere kötüleyen gelinlerden saniyorsunuz herhalde
ben hep derdim kv ile iyi gecincem öyle olmiyacam diye
ve suan basima gelenlere bakarmisiniz

ben ailemden uzaktayim bu arada
yani sadece sevgilim annesinden uzak oturmayacak
bende uzagim

Son düzenleme:

ben olaya annesinin tarafindan da baktim siz hic merak etmeyin
bilip bilmeden konusuyorsunuz vallahi

ben sevdigimden ayrilsam bile kendisi annesinin yaninda kalmaya tahammulu kalmadigini söylüyor ve zaten gidicek
söylencek cok sey var aslinda ama ulu orta kadinin yaptigi sacmaliklari anlatmak istemedim

bak canım kardeşim yada arkadaşım adam evlenip boşanmış kayınvalide seni istemiyor istemeye gelmeyecek ne diye evlenmenin derdine düştün
evlenip mutsuz olmak istiyorsun herhalde

birakiyorum oda gelmek istiyor ama olaya benide karisdiriyor
yok annem istemeye gelmez dügünde yardim etmez
rezil edecek beni seni ailene vsvs gibi sözler duyunca bende yipraniyorum artik
onada üzülüyorum cunku herseyi kendi basina yapacagi icin dertleniyor

Daha ortada bence ciddi bir şey yok bir atılım yok anlattıklarınızdan böyle anlamadım hemen istemeye gelmeyecekmiş filan demişsiniz de hele o aşamaya gelinsinde bakalım hem istemeye gelene kadar zaten sizin kaynana adayınızla arayıp görüşmeniz gerekir değil mi. Belki bir ziyaretine gitmeniz gerekir madem ciddisiniz isteme yakında isteme zamanı mı tanışacaksınız.

Hem nasıl bir erkek ki annesini size kötülüyor annem hastalık hastası da ayılıp bayılır da diye bir erkek böyle anlatırsa o kız da soğur tabii ki eşinizin zaten kalmakta gönlü yok baba yok annesinin başında tek erkek evlat ama 10 saat mesafede kendi şehrimde yaşayacağız diyorsunuz af edersiniz de o adamda ağaç kovuğundan çıkmadı size gelince aileme yakın olmak istiyorum ona gelince kız kardeşi var maddi durumu var daha ne dimi. Kız kardeşi de başka şehire gidip evlenebilir o elle evlenecek sonuçta kocası derse ki işim gücüm başka yerde diye o gider kız kardeşine mi güveniyor eşiniz. Erkek evlat olarak annesini öyle bırakacak yani gayet içi rahat şekilde kız kardeşiyle başlarında kimse yok, erkek yok baba yok. Ne kolay söylüyorsunuz valla. Sizin annenizin başka kimsesi yok mu peki babanız hayatta mı neden siz eşinizin olduğu şehire değil de ailenizin olduğu şehire gitmek istiyorsunuz. Çok elzem değilse ortada bir yerde iki yere de eşit uzaklıkta olan bir yerde oturun bari.

Sen ne yorum yazdıysan biz ona göre cevap verdik.Teefrruatı anlattıkça bilebiliriz.Seni suçlamak gibi bir derdimiz yok.Anne huysuz olabilir ama senin sevgilinin karakteri çok oturmamış.Sen de canım olaylara kendi açından bakıyorsun.Sana kolay geliyor hayat arkadaşını kaybetmek,iki çocukla kalmak.İnsanda sinir de olur huysuzlukta.Kadının kızı var o bakar diyorsun,şimdi kalkmış hiç çalışmadı çocukları kendi büyütmedi birtek diyorsun..Sen onun ne yaşadığını bilemezsin.Tanımıyorsun.Senin sevgilin kendi yaşının verdiği şekilde bakıyor olaylara,suçluyor anneyi.Bak 2.evliliği diyorsun.Bu adam anneyle eşi arasında dengeyi sağlayamıyor.İnsan ne olursda olsun annesiyle ilgili meselelerini kendi içinde çözmeli.Sana yansıtmamalı.Yraın senle evlendiğinde,senle ilgili meseleleride annesine yansıtacak.İlk evliliğinde ne oldu ne bitti bilemezsin.Sen sevgilinin sana anlattığı kadarını onun gözünden baktığı şekilde biliyorsun.
Erkek annesinin huyunu biliyorsa orta yol bulmalı tatlılıkla halletmeli.Ama siz daha ortada fol yok yumurta yok,kimse biribirini tanımyor,nerde oturacağınıza,masraflar şunlar bunlar herşeyi konuşmuşsunuz.İnsan kız arkadaşını alır,gider annesiyle doğru dürüst tanıştırır.Annenin gönlünü yapar,gerisi zamanla gelir.Ben sen üzülme diye diyorum.Knedi annesini sana kötüleyen bir insanda olgunluk,yapıcılık göremiyorum.

Kira derdiniz nasıl olmayacak peki daha eşiniz annesinin desteği olmadan evlenme sorumluluğunu alamıyor annem yardım etmez diyor siz ev sorun değil diyorsunuz kimin evi senin evin ya da ailenin evi ve eşin o evde mi oturmayı kabul ediyor. Ayrıca şimdi istediği kadar kalsın dersiniz sonra evlenince istemez olursunuz daha şimdiden eşinizin dediklerinden etkilenmişsiniz bile ki ben yadırgadım bir erkek evlat annesi hakkında birine nasıl böyle konuşabilir. Orada da kirada olsanız da kaynananla oturmazsın sen de eşinde çalışır krediyle ev alırsınız zaten kaynanan yardım edecekmiş hep yanında olmasıyla gelip birkaç hafta kalmak bir olur mu. Çalışıp bakmamış olması onu o kişinin büyüttüğü gerçeğini değiştirir mi değiştirmez tek erkek evlat yani baba yok bir şey yok. Kız kardeş ile anne tek başına başlarına bir şey gelse 10 saat mesafeden nasıl hemen gidebilir bunları düşündünüz mü vicdanınız rahatsa oturun ama yardım beklemeyin zaten kaynanandan orada yaşamazsanız yardımı olmayacakmış madem kira derdiniz yok orada, içini de döşersiniz artık yardım almadan neden destek bekliyorsunuz illa.

Bu kadar mı olur yahu. İnsan annesini nasıl olur da evleniceği kişiye kötüler nasıl yanında kalmaya tahammülüm kalmadı der. Kadıncağız bunca sene tek başına çilelerle büyütsün... Herneyse fazla bir şey demicem. Annesine nankör ve merhametsiz olan biriyle mutluluklar diliyorum size. Annesine böyle olan canım cicim dönemi geçtikten sonra size nasıl olur onuda siz düşünün artık.

İstemeye falanda gelnesin kadını umursayan yok ne de olsa tek derdiniz evlilik masraflarını ödetmek onuda çalışıp ödeyin artık. Böyle saygısız gelin ve nankör evlattandansa yalnız kalsın daha iyi. Allah herşeyin hayırlısı versin bizi acımasız insanlardan korusun.

kimseye kolay gelmez hayat arkadasimi kaybetmek
iyice sacmaliyorsunuz kusura bakmayin
empati kurmayi biliyorum kurdumda zaten

evet anne ve es arasinda dengeyi saglayamadigini bende ögrenmis oldum
söyledimde kendisine ..
ortada fol yok yumurta yok diyemezsiniz
cunku var

bir tek annesinin inadinin gecmesini bekliyoruz hepberaber

bugün annesini sevgilisine çekiştiren erkek yarın eşine de aynı saygısızlığı gösterir. tüm iş onda.
arayı da onun bulması gerekiyor.
evlilik zor iş. aynı eve girene kadar ne engeller aşılacak. daha şimdiden böyle koca bir kale varsa ve insanların da yıkmaya niyeti yoksa. Allah yardımcın olsun.

annesinin manevi destegini bekliyor..
bende öyle

sonucta iyi anlasmak varken niye bos yere dert cikartalim

bir erkek evladi daha var
ayni sehirde

ben zaten kizi bakar demedim
sevgilim diyor tek cocuk ben degilim onlarda bakabilir dedi

neyse ya bu gidiste ayrilcam herhalde

blip bilmeden konuşuruz tabiki çünk işin aslını anlatmıyorsunuz, anlatmadınız anca şimdi yazdınız. Akşam kaç kişi kaç kere sormuş herşeye cevap vermişsiniz ona vermemişsiniz. Bizde alim değiliz bilemeyiz. Hem son cümlemdede dedim durum belki değişiktir neden şehir değiştirilmesi zorunlu diye. Lütfen bize bilip bilmeden konuşuyorsunuz diye sitem etmeyin. Anlatmazsanız nereden bileceğiz?

Kimse yanmadan atesin sizisini bilemezmis
Sen mustakbel es adayinin anlattiklari yerine mustakbel kayinvalideni arasan konussan hal hatir sorup kendin tanimaya sicaklik kurmaya cabalasan olmaz mi ?
Mustakbel es adayin bir evlilik yasamis ve annesinin evliligini bitirdigini eski esine kufur ettigini annesini canavar gibi anlatmis hangi evlat annesini kotuler ?
Gercekten kotu tehlikeli bir mustakbel kayinvalide diyelim mustakbel esin sana bunu neden anlatiyor ?mustakbel esinin seninle evlenmesi icin yardim etmek zorunda degil bence al bir kutu baklava git gorus tani tanis ondan sonra yorumlayalim daha mantikli olur

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…