- 5 Nisan 2013
- 2.923
- 2.819
- 373
daha kendisinle görüsmedim konusmadim
ama sevdigim annesinin zor bir insan oldugunu anlatip duruyor..
ayilip bayiliyormus naz yapiyormus..hastalik hastasi bir insanmis yani
babasida yillar önce vefat etmis
kismetse evlenirsek benim oturdugum sehirde yasamayi düsünüyoruz biz de
ama annesi buna karsi ve ben yasiyamam ölürüm hastayim kimse bana bakmaz diyormus vs
halbuki bir kizi daha var ayni sehirde oturan ve maasida iyidir müstakbel kayinvalidenin..hem kendi evinde oturuyor
ama iki sehir arasi mesafe 10 saat maalesef
sevgilimde sikintida suan ne yapcagimizi bilmiyoruz
annesi burda oturun ben herseyinizi öderim diyormus
yoksa herseyi sevgilim kendisi yapacak ve hanfendi istemeye bile gelmiyecekmis
Niçin kendimizi kayınvalide , görümce yerine koyamıyoruz.
Ohh ne güzel kızı var hem maaşı da iyi , kızı evlatta afedersiniz sevdiceğiniz yerden mi bitti.
Tek kadın ve haklı isteğin de , sen senelerce besle büyüt ama gelin gelsin efendim kızı var o baksın desin
Yok yok kk kadınlar bu konu da fazla gazlıyorlar birbirlerini kaynana oldumu mesele ,gelin her zaman haklı oluyor , olabilir mi böyle bir şey...
ama annesi buna karsi ve ben yasiyamam ölürüm hastayim kimse bana bakmaz diyormus vs
halbuki bir kizi daha var ayni sehirde oturan ve maasida iyidir müstakbel kayinvalidenin..hem kendi evinde oturuyor
Bu düşüncen hoş değil.Kızı adına sen karar veremezsin tatlım.O da sana çok rahat sorabilir,neden senin oturduğun şehirde yaşayacaksınız diye.
Sonuçta anne bu insan.Eşi ölmüş,çocuklarını çalışarak tek başına büyütmüş.Sevgilin arada laf taşıycağına,annesini sana anlatacağına orta yol bulsun.
çoğu kişi kayınvalideye yüklenmiş. her anne evlatlarına bağlıdır ama eşi vefat etmiş bir annenin tek varlığı evlatlarıdır. erkek evlatların yeri daha bir ayrı oluyor genede. kendinizi onun yerine koymaya çalışın. eşinizi sevdiğinizi kaybetmişsiniz tutunacak tek dalınız evladınız. onunla ilgili hayalleri vardır herşeyi yıkılmış şuan kadının.
herkes tutturmuş daha tanımadan neden böyle diyor. arkadaşlar tanısa ne olacak? gelin hanım kayınvalidenin şehrinde oturmayı kabul mu edicek. niye tanısın oğlunu istemediği uzak yere göndermek için mi? tanıyınca gitmeyeceklerse tanşır zaten. kadın gayet net ne istediğini bilen biri. demekki o kadar uzak olmayı istemiyor kendince nedenleri var. haklı veya haksız. şu durumda tanıması birşey değiştirmeyecek.
Kaç kişi yazmış sormuş cevap vermemişsiniz neden sizin şehrinizde yaşıyorsunuz? yani zorunlu bir durummu var siz neden gidemiyorsunuz? sadc gidemem demişsiniz belkide haklı sebepleriniz var ama biz alim olmadığımız bilemediğimiz için yorumlarımızı daha farklı yapıyoruz. söyleseniz belki durum değişir.
Kayınvalide aslında her imkanı sunmuş yeterki burada olun ben yardım edicem diyor. yani kızın şahsına istememezlik etmiyor. kadının tek derdi tek erkek evladı oğluna yakın olmak.
Ayrıca şu mantığıda anlamıyorum. hasta olsa bakarım eli ayağı tutuyor vs. yahu birilerinin ilgilenmesi için yatalakmı olmak gerekiyor illaki? Evladına anneler sadece hastaykenmi şevkat gösterdide biz annelerimize hastayken lütfedip şevkat gösterip bakıcaz? kadın yalnız eşi yok. Onun hasta bakıcıya değil evlada ihtiyacı var. siz bir ev kolay mı dönüyor sanıyorsunuz? Bozulanı tamiratı belediye işleri yığınla sorunu var. kadın bunları yıllardır tek başına halletmeye çalışmış savaşmış. şimdide yaşlanınca istiyorki sağlıklıda olsa azıcık evladı ilgilensin bu işlerle. kızının yapabileceği iş var oğlunun yapabileceği iş var. sizin hiç laf anlamaz ustaya işiniz düştü mü? Kadın başına ustaya laf anlatmak ne kadar zor biliyor musunuz? dinlemiyor istediğin gibi yapmıyorlar ama erkek biriyle muhatap olunca ustalar bile daha farklı davranıyor. Oğlu 10 saat mesafeden gelip nasıl yapıcak bunları? herşey hastayken bakmak mı? ben hasta olsam zaten hasta bakıcı tutarım yada hastaneye bakım evine yatarım. insan sağlığında ilgi sevgi bekliyor.
lütfen tek pencereden bakmayın. kocası ölmüş erkek evladının sorumlulukları daha farklıdır. eşi ölmüş birinin evladından beklentileri daha farklıdır. lütfen sevdiklerinizin babaları yoksa biraz daha düşünün. siz eşinizin annesine olan sorumluluklarını kaldırabilecek misiniz? değilse ne siz eziyet çekin ne kayınvalide belki bu sorumluluklara kaldırabielcek birileri çıkar karşılarına. bencillik etmeyin sveiyorsunuz diye. olmaz böyle ben seviyorum napayım ayrılsın evladından. o da sevviyor evladını neden hep anneler fedakarlık yapmak zorunda neden sevgilisi seviyor diye fedakarlık yapamıyor? yani bazı fedakarlıkları yapamayabilirsiniz haklısınız ama madem öyle ayrılın iki tarafta acı çekmesin yazıktır.
doğal olarak herkes kendi tarafından bakıyor duruma. ama herkesin yaşadıkları farklıdır bir olamaz herkes. bu yüzden herkesin tepkisi farklıdır. Allah inş kimseye böyle sınamaz. eşi sevdiği gitmiş, evladı gitmiş zor bir durum. bakın ben şimdi yukarda ayrılın madem dedim diye kızabilirsiniz ama şuan annesine resmen sevdiğinden ayrılın diyorsunuz. o annesi ama demeyin. annelerde evlatlarını seviyor hasret kalıyor uzak durunca üzülüyor aynı sevgililer gibi.
sevgilinin sizin orada yaşaması çok mu zaruri? başka hiç bir şekilde iş mi bulamıyor? durum tam olarak ne açıklarsanız daha farklı bakış açımız olabilir.
erkek arkadaşına bırak kararı... o da gelmek isterse senin oturduğun şehre konu kapanır bence.annesi de arada ziyaretinize geliversin. kadın bildiğin şimdiden eziyete başlamış hem sana hem oğluna.. bazı insanları da anlamıyorum bırak çocuğun mutlu olsun. annelik bunu gerektirmez mi? (çok ciddi bir sağlık sorunu yok olarak kabul edip yazdım bunları)
hic calismamis cocuklari tek basinada büyütmedi..herneyse
sevgilim kendi basina halletse sükür edecegim
kac defa dedim bana anlatma siz kendi aranizda halledin
ama kötüleyip duruyor annesinin laf sokmalarini anlatiyor
benimde haliyle sinirlerim zipliyor
halbuki daha tanimiyorum onu ..gücüme gitti hic merak etmemesi
ve bu arada benim sehirde oturcagiz cunku burda kira derdimiz olmiyacak
ama orda yasarsak ya annesi ile oturcegiz ya kirada ve herseyi ozaman o yapacakmis
ama sevgilim annesini bildigi icin istemiyor zaten
üc gün sonra basimiza kakar dedi
oraya gidince herseyi yapmak isteyen bir anne
ama burda gelirse ogluna ben anneligimi birdefa yaptim diyen anne
cunku oglu bir defa evlenmis bosanmis bir insan
ve ilk evliliginde eski esinle ne küfürler ne kavgalar etmis
siz benisuclayip durun burda anca..
ben buraya gelsin dedim
ben bakarim dedim
gelir haftalarca kalabilir dedim
daha ne yapayim yaa
beni kv bos yere kötüleyen gelinlerden saniyorsunuz herhalde
ben hep derdim kv ile iyi gecincem öyle olmiyacam diye
ve suan basima gelenlere bakarmisiniz
ben ailemden uzaktayim bu arada
yani sadece sevgilim annesinden uzak oturmayacak
bende uzagim
hic calismamis cocuklari tek basinada büyütmedi..herneyse
sevgilim kendi basina halletse sükür edecegim
kac defa dedim bana anlatma siz kendi aranizda halledin
ama kötüleyip duruyor annesinin laf sokmalarini anlatiyor
benimde haliyle sinirlerim zipliyor
halbuki daha tanimiyorum onu ..gücüme gitti hic merak etmemesi
ve bu arada benim sehirde oturcagiz cunku burda kira derdimiz olmiyacak
ama orda yasarsak ya annesi ile oturcegiz ya kirada ve herseyi ozaman o yapacakmis
ama sevgilim annesini bildigi icin istemiyor zaten
üc gün sonra basimiza kakar dedi
oraya gidince herseyi yapmak isteyen bir anne
ama burda gelirse ogluna ben anneligimi birdefa yaptim diyen anne
cunku oglu bir defa evlenmis bosanmis bir insan
ve sevgilimin eski esine ne küfürler ne kavgalar etmis bir kayinvalide var karsimda
siz benisuclayip durun burda anca..
ben buraya gelsin dedim
ben bakarim dedim
gelir haftalarca kalabilir dedim
daha ne yapayim yaa
beni kv bos yere kötüleyen gelinlerden saniyorsunuz herhalde
ben hep derdim kv ile iyi gecincem öyle olmiyacam diye
ve suan basima gelenlere bakarmisiniz
ben ailemden uzaktayim bu arada
yani sadece sevgilim annesinden uzak oturmayacak
bende uzagim
Sen ne yorum yazdıysan biz ona göre cevap verdik.Teefrruatı anlattıkça bilebiliriz.Seni suçlamak gibi bir derdimiz yok.Anne huysuz olabilir ama senin sevgilinin karakteri çok oturmamış.Sen de canım olaylara kendi açından bakıyorsun.Sana kolay geliyor hayat arkadaşını kaybetmek,iki çocukla kalmak.İnsanda sinir de olur huysuzlukta.Kadının kızı var o bakar diyorsun,şimdi kalkmış hiç çalışmadı çocukları kendi büyütmedi birtek diyorsun..Sen onun ne yaşadığını bilemezsin.Tanımıyorsun.Senin sevgilin kendi yaşının verdiği şekilde bakıyor olaylara,suçluyor anneyi.Bak 2.evliliği diyorsun.Bu adam anneyle eşi arasında dengeyi sağlayamıyor.İnsan ne olursda olsun annesiyle ilgili meselelerini kendi içinde çözmeli.Sana yansıtmamalı.Yraın senle evlendiğinde,senle ilgili meseleleride annesine yansıtacak.İlk evliliğinde ne oldu ne bitti bilemezsin.Sen sevgilinin sana anlattığı kadarını onun gözünden baktığı şekilde biliyorsun.
Erkek annesinin huyunu biliyorsa orta yol bulmalı tatlılıkla halletmeli.Ama siz daha ortada fol yok yumurta yok,kimse biribirini tanımyor,nerde oturacağınıza,masraflar şunlar bunlar herşeyi konuşmuşsunuz.İnsan kız arkadaşını alır,gider annesiyle doğru dürüst tanıştırır.Annenin gönlünü yapar,gerisi zamanla gelir.Ben sen üzülme diye diyorum.Knedi annesini sana kötüleyen bir insanda olgunluk,yapıcılık göremiyorum.
Kira derdiniz nasıl olmayacak peki daha eşiniz annesinin desteği olmadan evlenme sorumluluğunu alamıyor annem yardım etmez diyor siz ev sorun değil diyorsunuz kimin evi senin evin ya da ailenin evi ve eşin o evde mi oturmayı kabul ediyor. Ayrıca şimdi istediği kadar kalsın dersiniz sonra evlenince istemez olursunuz daha şimdiden eşinizin dediklerinden etkilenmişsiniz bile ki ben yadırgadım bir erkek evlat annesi hakkında birine nasıl böyle konuşabilir. Orada da kirada olsanız da kaynananla oturmazsın sen de eşinde çalışır krediyle ev alırsınız zaten kaynanan yardım edecekmiş hep yanında olmasıyla gelip birkaç hafta kalmak bir olur mu. Çalışıp bakmamış olması onu o kişinin büyüttüğü gerçeğini değiştirir mi değiştirmez tek erkek evlat yani baba yok bir şey yok. Kız kardeş ile anne tek başına başlarına bir şey gelse 10 saat mesafeden nasıl hemen gidebilir bunları düşündünüz mü vicdanınız rahatsa oturun ama yardım beklemeyin zaten kaynanandan orada yaşamazsanız yardımı olmayacakmış madem kira derdiniz yok orada, içini de döşersiniz artık yardım almadan neden destek bekliyorsunuz illa.
ben olaya annesinin tarafindan da baktim siz hic merak etmeyin
bilip bilmeden konusuyorsunuz vallahi
ben sevdigimden ayrilsam bile kendisi annesinin yaninda kalmaya tahammulu kalmadigini söylüyor ve zaten gidicek
söylencek cok sey var aslinda ama ulu orta kadinin yaptigi sacmaliklari anlatmak istemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?