müstakbel Kayınvalidem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Adam annesi için dünya tatlısı derken siz buraya hep öyle olur zaten yazabil en 22 yasinda bir kizsiniz vay be... Sen evine insan sokmazsin çok belli. Umarım sevgilin anne değerin i bilen biriyle evlenir. Dogmamis çocuğa don biçme Allah bu ters kepçe olursun! Neyse susayim evladım var Allah hayırlı insanlara denk getirsin!!!!!!

Emek verdiğin olarak düşünme sakın. Öyle düşünürsen adam yanlışta olsa aman emek verdim diye evlenir sonra gelip burda kocam şöyle, kocam böyle diye dert yanarsın. Tabiki konuşacaksın böyle şeyleri ama çok erken be ablacım. Ama görünen köyde klavuz istemiyor bu adamın annesi sizinle yaşayacak. Şimdi sana he he desede evlendiğinde getirip evine oturtacak. Bizim milletin klasiğidir. Anneler damat evi yerine oğlunun evini tercih eder. Şimdi sen bunu istemiyorsun ama emek verdim diye evleneceksin. Sonra mutsuz bir evlilik.

aynı evde yaşamayacağız ki sadece yılın belli dönemlerinde gelip kalırsa diye odasının olmasını istiyor hepsi bu
yani bilemedim
sevgilinize kati bir şekilde söyleyin "sürekli olmaz mesela yılın yarısı bizde yarısı ablanda şeklinde olmaz. Ancak kısa süre" gibi
buda nasıl söylenir bilemedim ama

sizde de ilerde oğlunun evine yerleşip gelinin basında ekşiyen potansiyel kaynana adayısınız belli. Nasıl güzel mi yargısız infaz?

Tek basına kalamayan bir Kaynana ve oda yaptıralım diyen oğul var sizce bu kadın daha gider mi o evden? Ev ev üstünde kim ister. Hele ki gencecik cıft yalnız kalmaya ihtiyacları var.
hoş mu yani burda beddua etmek?

Kaç odalı evde oturacaksiniz ki. Salonda uluorta olmaktansa odada olması daha iyi. İlerde çocuk olduğunda orayı çocuk odası yaparsınız. Valla yerleşmek isteyen kv salonda yatiyorum demez genede yerleşir.

ben orada tanımadığım bir insandan bahsediyorum ne iyi ne kötü nötr bir yorum yapıyorum ve sen kendi takıldığın yerden beni vurmaya çalışıyorsun. anlaşılan bi erkek annesisin ve benim düşüncelerimi bilmeden beni zan altında bıraktın. yarın öbür gün gerçekten kötü niyetli düşünen bir gelinin olursa neden diye sorgulama derim. iyi düşün iyi olsun. yazdığım şeyde bir art niyet yok art niyet arayan sensin ve bulmuşsun da.

Mesele oda degil ki.
Isterse mutfakta yatsin de.
Durum ortada. Kadin yalniz kalamiyor yilin yarisi sende diger yarisi kizinda kalacak. Kahin olmaya gerek yok tahmin etmek icin.

Su an icin ona yatili bi yardimci kadin tutmak en mantiklisi. Yine gelir kalir ama surekli yerleşme durumu olmaz.

Ben kv yerinde olsam böyle yaparim. Yani vallahi ben de cekemem kimseyi rahat edemem. Sığıntı olamam.

yatılı bir kadın tutmayı teklif etsem bilmiyorum neler olur :) sizce nişanlılık dönemine işler ciddiye binene kadar beklemeli miyim yoksa şimdi konuyu tekrar gündeme mi getireyim... kararsızım belki aileler araya girince hiçbir sorun kalmayacak, benim ailemde uygun bir dille anlatır annesi anlayışla karşılar belki biz kendi kendimizi üzüyoruz şu an olamaz mı

Misafir odası iyidir biz iyiki yapmışız. Misafirden bu kadar korkmayın arkadaşlar ...Ayrıca kaynana da arada gelip kalsın ne zararı var daha evlenmeden neden bu kadar önyargılısınız ? Çok ilginç

Kadın gelinini büyütmemişki oğlunu büyütmüş. Ne damat ne gelin, kayın ailesi ile yaşamak zorunda değil. Ha sevince göze batmaz ama genelde sevilmiyor. Ben kv mi severim hatta istiyorum gelsin kalsın,, gelin kaynana vakit geçirelim. Şirine diye severim. Ama kp çok ayarsız ve saygısız. Çat kapı evime gelip kapısı kapalı odama fütursuzca giren bir adam.2 odalı evim. Misafir odasına çamaşırları asmıştım. Gelince kapıyı kapattım. Odalar sıcak oluyormu diye direk içeri girdi. Sütyenim donum askılıkta idi. Gel de bu adam kalsın de. Ki kalmaya can atıyor ama teklif dahi etmedim.

almanyada yasiyorum. burda bi teyze var. zamaninda annem zaten uzun uzun tr de kaliyor. ara arada buraya gelir misafir olur diye cocuk odasina yatak koyduruyor kocasi. kadin yani kv her geldiginde en azindan 6 ay kaldi, cocuklarin odasi diye olan o oda kv nin odasi oldu. cocuklar koca koca ergenler olana kadar anne baba odasinda kalmak zorunda kaldilar. kv garanti hep oglus evine yerlesir

Acik acik konuş o zaman. Sadece misafirlik mi yoksa uzun sureli kiz kardes ile degisimli mi? Bunu bir netlestirin. Yapamayacağını dusunuyorsan 5-6 ay ayni evde yaşayamam de ve cok uzatma bence. Tekrar tekrar acma konuyu. Kisa ve net bir aciklama. Es adayin da senden gordugu isiga gore karar verir.

Isin etik boyutunu bir kenara koyuyorum ama forumu bir tara goreceksin evlendikten sonra cok sorun oluyor. Evlilik huzuru bozuluyor.

Her sekilde kabulum dersen de sikayet etmeyeceksin sonrasında .

Adamın böyle bir niyeti varsa başından konuşup orta yolu bulmaya çalışmanız hiç birşey değiştirmez. Aklına koyduysa yapar. Sizi de bir yandan elinde tutmaya çalışır. Bu konular tam dönüm noktası bence. Ya tamam deyip devam edeceksiniz ya da ben kabul etmiyorum deyip ayrılacaksınız. Bugun konusu ikna etseniz bile annesi gelse rahat etse gitmese ne yapabilirsiniz ki. 22 yaşındasınız. En güzel yaşlar.

canim soyle ki bence erken dertleniyorsun. bunun onlemini simdiden alamazsin. belki bu kisiyle baska sebepten evlenmeyeceksin. veya evlendiginde bambaska bir durumla basbasa kalacaksn. henuz basina gelmemis biseye hazirlik yapmamak gerektigunu ben kendi evliligmde ogrendim. bende esimin ailesinden cekinirdim. cok farkli ve ic ice bi hayatlari var ya bana cat kapi gelirlerse ya huzurum olmazsa diye diye kendi huzurumu en cok ben kacirdim ve suan durumu gayette yonetebiliyorum kimse bana cat kapi gelmiyor. herk3s sinirini biliyor. bosu bosuna zamaninda endiselerim yuzunden esimle kavgalar ettim. tamamen bosuna.siz gununuzu gun edin eglenin gezin sevin. hersey olaacagina varir bu sozumu unutma

ben kv veya kp der iyi insanlarsa, girmene çıkmana oturup kalkmana karışmıyorsa uzun dönemler de gelip kalmalarına karşı değilim (maalesef bana iyisi denk gelmedi)
ama siz daha hiç tanımıyorsunuz. sevgiliniz bu kalma meselesi yüzden sizinle kavga ediyor yani siz evlendiğiniz de annesi hakkında olumsuz bir şey söylerseniz hep kavga edeceksiniz. bunları şimdiden yaşıyorsunuz, evlendiğiniz de ama ben bu yüzünü görmedim demeyin.

Helal olsun bir saatte 3 konu. Hepsine toplu cevap vereyim;
1.İdeal evlilik yaşı yok. Ne zaman doğru kişiyi bulursan o zaman evlenirsin.
2.Evet. Buradaki konular hiçbir zaman silinmiyor
3.O günlere daha Allah kerim ama istemediğin hiçbir şeyi kabul etme.

İlerde kv olunca Gelinleri evine sokmayinca bazıları anlar anyayi da Konyay i da:) herkes yasattigini yasasin ilerde cooooook amin
abla sen neyin kafasını yaşıyon ya? daha evli değilim bi şey değilim, kayınvalidemi eve sokmamayı bırak daha kendisini tanımıyorum bile. gelmiş beni zan altında bırakıp iftira atıyorsun bir de üstüne beddua ediyorsun kendince. nasıl zorunda gittiyse artık, yapmadığım şey hakkında beni zan altında bıraktığının bin katını yaşa inşallah sende ne diyim haa bi de çooooook amin

Valla ayrı oda ayarlamak istemesi uzun süreli misafir olarak kalacagı anlamına geliyor tabi suan size acık diyemiyo muhtemelen.biraz kızında biraz sizde kalıcak demekki bunu başta konusun ilerde cok sıkıntı yasarsınız ev evin üzerine olmaz ki illa sıkıntı yaşarsınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…