- 17 Kasım 2016
- 10.267
- 25.554
- 598
- Konu Sahibi cilekliturtaam34
-
Aynen ayrı oda demek yerleşmek demek.elbet kalır kalmaz degl ama ayrı oda olması istedigi kadar kalabileceği anlamına geliyo.hayatmda duymadm böyle bişi kayınvalide yada anne için ayrı oda mı yapılır.ilerde bebek olacak o ne olacak.kalmak isterse salonun koltugunu yataklı olanlardan tercih edilir orda kalıroda filan yapmayın ya sonra bakmıssın baya yerleşmiş... ilerde bebek odası filan yaparsınız orayı bi sekilde vazgecir misafirlikten cıkar sonrası
hahahahaah malesef şu an için öyle bir düşüncem yok. haklısınız bende bazen böyle düşünüyorum bazen ilerisi için belkide iç olacak şeylere kafa yoruyoruz. en iyisi zamana bırakmakİdeal evlilik yaşı yok ama sanırım sevgilin evlenmek istiyor sende korkuyorsun...
Kayınvaliden ilk zamanlar kalmaz sonra az az kalır torun olunca zaten evden çıkmaz.
Ha belki kadın yarın olucek ya da siz bunları tartismakta saçma eğer hemen evlilik dusunulmuyorsa.
Ben çok oğlanli bi aile bul.
Hıhıııaynı evde yaşamayacağız ki sadece yılın belli dönemlerinde gelip kalırsa diye odasının olmasını istiyor hepsi bu
merhaba. size bir konuda danışmak istiyorum.2 yıldır güzel süren bi ilişkim var sevgilim gerçekten çok dürüst bana değer veren efendi evlenilecek birisi ve birbirimizi çok seviyoruz elhamdülillah mutluyuz da. babası vefat etmiş annesi de kendini çocuklarına adamış hiç evlenmemiş. annesini tanımıyorum dediğine göre dünya tatlısı biriymiş(hep öyle olur zaten) ve şöyle bir sorun var kadının kendi evi var fakat tek başına kalamıyor korkuyormuş. şu an kızında kalıyor kızı da evli. kendi evi boş yani. onların bileceği iş tabi de daha ailesini bile tanımazken bu durum yüzünden çok tartıştık. ben hep güzel bi dille anlatmaya çalıştım meramımı. sevgilimin isteği şu aynı evde oturmayacağız ama evimizde misafir odası gibi bir oda olsun istiyor ve onun annesi veya benim annem farketmez arada sırada gelip bizde kalabilsin diye. ben de buna gerek olmadığını, misafir olarak gelecekse salonda da yatabileceğini söylüyorum rahat koltuklar alabiliriz diyorum. ama bunu deyince acayip öfkeleniyor. zaten kız kardeşim annemi bırakmaz arada sırada bize geldiğinde salonda mı yatsın diyor. bu arada evlenince muhtemelen annesinin oturduğu şehirde olmayacağız. ama yine de korkuyorum ben kadını tanımadığım için huyunu suyunu bilmiyorum belki de gelip hiç çıkmayacak bizden bilemeyiz ki.. bilmiyorum abartıyor muyum sizce kızlar akıl verin? bu konu da tepkim ne olmalı. evimizde 1 odanın böyle misafir odası olması ilerde bi sorun teşkil eder mi bize? ya da kendi fikrimi güzel bir dille nasıl anlatabilirim? o da cellaleniyor çünkü annem bi oğlu var babam yok sürekli kız kardeşimde kalması normal mi diyor erkeklik damarı kabarıyor doğal olarak ona da hak veriyorum. nasıl güzel bi dille bunu anlatabilirim nasıl davranacağımı şaşırdım yanlış anlar diye
Yasadigim evlilik tecrubesinden once bu konulara bir bakis acim vardi,kayinvalidemle iyi anlasicam,onu sevicem,arkadas gibi olucam diye:) Hatta oyle seviyordum ki kocami(delice) hani tabiri caizse ayaklarini yikayacak kadar :) neyse iste onu doguran anaya kurban olurum diye geziyordum ilk 2 yil:) Bu iki yil ben annesinden,ablalarindan,yegenlerinden,enistelerden gına gelecek boyuta geldim.Neden?hem de benim esim egeli hani aileler daha ayrışmış olur gibisinden.Eşim bagimli karaktermiş ve baba da olmayinca anneye ilah boyutunda bağlandı.Anne asagi anne yukari geziyorduk.ev tutarken annesine gore tuttuk evi ,yatagi rahat konforlu olsun dedi esim:) normal gorunuyor bunlar karsidan ,ne var bunlarda falan.simdi anneye gosterdigi heyecani benim önemli olaylarimda gostermeyince arizalar cikmaya basladi.annesinin karnindaki gaza kadar dusunuyor benimki:) bir erkek evi tutarken anneyi hesapliyorsa artik ne bileyim:) yasanacak gorulecek ama ben tırstim:) bu arada hani yorumlarimdan az cok bakis acim,yasadiklarim cikar ortaya.benim annemin 3 gelini var 2 si 20 yillik evliler.20 yilda evlerine toplamda kalmaya 3 kere ya gitmistir ya gitmemistir:) rahat edemiyorum kizim kimse beni yanlis anlamasin der cikmaz evinden:) gelinler de daha bir sever annemi :)Emek verdiğin olarak düşünme sakın. Öyle düşünürsen adam yanlışta olsa aman emek verdim diye evlenir sonra gelip burda kocam şöyle, kocam böyle diye dert yanarsın. Tabiki konuşacaksın böyle şeyleri ama çok erken be ablacım. Ama görünen köyde klavuz istemiyor bu adamın annesi sizinle yaşayacak. Şimdi sana he he desede evlendiğinde getirip evine oturtacak. Bizim milletin klasiğidir. Anneler damat evi yerine oğlunun evini tercih eder. Şimdi sen bunu istemiyorsun ama emek verdim diye evleneceksin. Sonra mutsuz bir evlilik.
Keske yapabilseydim bu yaptiginiziAneksenamunnn konusu var kv aldığı yeni evde bana oda ayırmamış diye
sizin evde ayrı kv odası olsun mu sorununuz var
yani hayatlar çok farklı mecralarda gidiyor
bir dönem eşim kv gelsin çocuğumuza baksın vs moduna girmişti ona yatak alırız rahat edemez vs demişti
ben de gelirse salondaki kanepede yatar 3 gün gelecek diye eve kullanmayacağımız yatak almayız demiştim
sonra annemler gelecekti onlara da yatak vs dedi aynı cevabı onlar için de verdim
herkes bulduğu yerde yatar kimseye göre düzen değiştiremem ben demiştim
son yıllarda evimde açılır kanepe de yok kimse mümkünse gelmesin kalmasın
Keske yapabilseydim bu yaptiginiziAneksenamunnn konusu var kv aldığı yeni evde bana oda ayırmamış diye
sizin evde ayrı kv odası olsun mu sorununuz var
yani hayatlar çok farklı mecralarda gidiyor
bir dönem eşim kv gelsin çocuğumuza baksın vs moduna girmişti ona yatak alırız rahat edemez vs demişti
ben de gelirse salondaki kanepede yatar 3 gün gelecek diye eve kullanmayacağımız yatak almayız demiştim
sonra annemler gelecekti onlara da yatak vs dedi aynı cevabı onlar için de verdim
herkes bulduğu yerde yatar kimseye göre düzen değiştiremem ben demiştim
son yıllarda evimde açılır kanepe de yok kimse mümkünse gelmesin kalmasın
Aynen damat yaninda kalan gelin yaninda ohooo:)Eve misafir odasi yapilir yapilmasina o dert degil de, bu evde tek basina kalamamak cok ciddi bir psikolojik problem. Evlatlar olarak asil bu konuda cozum uretmeleri gerekli ama tabi annenin psikolojik problemi var desen o da yanlis anlasilir simdi. Ablami birakip gelmez diyor da, damadin yaninda rahat eden, kucuk yastaki gelinin yaninda ohooo..
Bir de kuzum yasin 22, evlenmekten baska yapacak o kadaaaar cok seyin var ki. Ah bir farketsen keske.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?