Mutfağa giren prenses

gollom

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2013
1.868
2.602
198
Ablalarım kardeşlerim mutfağa yeni yeni giriyorum herşeyi öğrenmek istiyorum çünkü nişanlım mutfağa pek düşkün ilk mutfağa giren bir acemi için tavsiyelerinizi bana söylermisiniz? bana ablalık edin

Öncelikle yemek yapmayı bilen biri ile başlayın bence pratiğe, ben annemle yapa yapa alıştım artık tek başıma her yemeği yapabiliyorum. İnternetten araştırmak yerine bir bilenle birlikte yapmak daha doğru oluyor. Var mı size yardım edecek biri?

bende yeni yeni giriyorum mutfaga canım
braindamage inde dediği gibi bilen biriyle hele annenle yapmak ilk yemekleri cok önemli ben internetten aldıgım tarifi harfiyen yapmama ragmen tuturamıyorum cünkü neyi eksik neyi fazla anlayamıyorum acemiyim o yüzden bilen biriyle elimizi kırmak çok önemli zannımca

benim bilen biriyle mutfağa girme şansım olmadı, netten aldığım tarifleri yaptım hep. ama hep denemeye açık oldum. baktım ilk yaptığımda olmadı o tat, deneysel çalıştım :)

zamanla alisirsin
tuzunu fazla kaçirmayin, yagini az koymayin , altini yakmayin,çig birakmayin genelde yenir yemeginiz, zamanlada alisirisniz : )

et li yemekleri ben duduklusuz yapmam mesela,lokum gibi olur eti
pilav in suyuna tuz atarken biraz daha belli olur tadina bakarsin, tuzlu olmasi laizm o tuzu çekiyor pirinçde bulgurda oyle

puf noktasi çokda, sen yeemegi soyle biz ona gore yardimci olalim

kekin yumurtasini sekerini onceden iyice çirpip kabrtirsin, hamur isinde mayali hamuru yumusak yogurrusun vs ..

özür bacım yaa yazmışsın ben geç gördüm var tabi anamla sürekli mutfaktayız

sen gitme bacım burda kal hep sana soracaklarım olur mesela şu krep nasıl oluyor nişanlım seviyor ama yumurta kokuo yaptığım

benim bilen biriyle mutfağa girme şansım olmadı, netten aldığım tarifleri yaptım hep. ama hep denemeye açık oldum. baktım ilk yaptığımda olmadı o tat, deneysel çalıştım :)
annem israf etme die denetmio denetse en güzeli

he annem iyi yemek yapar canımcım onunla mutfaktayız da pek titiz yaaa

Annenle çalış canım bir sure ona danış nasıl olur napayım diye falan gerisi gelir :) ben şuan tek başıma yapıyorum
bende öyle olsamda koca sofralar donatsam geçen instagrama bi baktım valla millet tablo gibi sofra yapıyor ben sofraya tabak getirmeye üşeniyom

bilmezzzzz miyimmm
benimkide aynen
meşhur sözüdür annemin sen mutfaga girdiğin an belli oluyo senin girdiğin der
yine naptım pırıl pırıl yikadım yerleştirdim derim bak buraları atlamışsın der bulur mutlaka bişeyler

ammaaann titiz anneyle bişey öğrenilmiyor ya yok dökersin,yok kırarsın,sen anlamazsın.... ben 3 aylık evliyim,evlendikten sonra kendi kendime deneyerek daha iyi öğrendim. netten bulduğum tarifleri denedim,birinde yediysem tarif istedim denedim.inan kendi kendine daha iyi öğreniyor ve güzel yapıyorsun.annen tatile filan gitmiyor mu ? o arada bolbol dene bence. yemek yapacaksan çok tuz,biber filan koyma.sonradan ekleniyor onlar,hamurişi yapacaksan videolu tarifler var nette, yada kk daki resimlileri dene.hadi rastgele

saoll canımcım yok gitmezki gitse keşkeee kendi paramla aşışveriş yapıp ziyan edecem uzmantv diye bir video kanalında güzel tarifler buldum onları denerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…