mutfağım cesed kokuyor

emvacilbihar

asklar1m ile mutluyum
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2009
1.726
4
116
41
İzmir
1 aylık tatilimizin sonunda evdeyiz.
eve girince iğrenç bir koku ve elektriğin olmayışı dikkatimizi çekti.
buzdolabındaki buzluktaki herşey çürümüş ve kokuşmuş kurtlanmış
dün midem bulanarak temizledim ama kok gitmiyor
sizden yardım istiyorum.
bu koku nasıl gidecek
çamaşırsuyu cif ile sildim dolabı
en son sirrrrrrke ile de sildim.
tüm camlar açık. daha ne yapabilirim:18:

Çok zor çıkar o koku canım.Uzun müddet havalandırman gerekiyor.
Bir de buzdolabın içini kimyasal madde ile silinmez diye biliyorum.Duru suyla silmek lazım.
Küçük bir tabağa kuru türk kahvesi koyup dolaba koy.Kokuyu alıyor.
Ama tamamen yok edermi emin değilim.
Ben faydasını gördüm.

Ben de bir bu eksikti bu Bdv'de diyerek girerek girdim buraya ama sonucunda uzun bir tatile çıkarken buzdolabını boşaltması gerektiğini bilmeyen ve elektrik faturasını yatırmayı unutan bir tablo ile karşılaştım. Evi tamamen dezenfekte edip, ayarlı oda spreylerinden takın.. sürekli havalandırın, bir daha da tatile çıkarken önce dolabı boşaltın...

en iyisi temizledikten sonra sik sik havalandirmak buzdolabi....
bu sirada icini bos birakin.....her kokuya dayanirim ama bozulan seyin kokusuna dayanamam...

Aynı durumu ben de balayından dönüşte yaşamıştım.
Dolaptaki şeylerden ziyade, buzluktaki et-tavuk iğrenç kokmuştu.

Nefes almamaya çalışarak hepsini atmıştım ama kusmaktan da bir hal olmuştum.
Ben önce mutfak jeliyle sildim,duruladım. Sonrasında sirkeli su ile sildim buzdolabının raflara yarım kesilmiş limonlar koydum.
Tabi ki şıp diye almıyor kokuyu ama birkaç güne normale dönüyor.

Buzdolabını boşaltmadan gitmişsin diyen üyelere de sormak istiyorum.

Hadi meyveyi sebzeyi attık, sütü peyniri tükettik. Eti tavuğu da kediye köpeğe mi verseydik?

tatile giderken buzdolabını boşaltmak şart değilki ,ha taze yemek bırakmazsınız o kadar ,buzluğuda boşaltacak halleri yok ya insanların ,ben kışlık hazırlığımı yapıp buzluğa ve derin dondurucuma koyuyorum
tatile giderken napıcam onları yani atacakmıyım ,
artık fatura yatırlmadığı zaman elektriklerde kesilmiyor ayrıca, ,bir sonraki faturaya yansıyor ,muhtemelen sigorta filan atmış olmalı ,2 ay yatırmadıysa bilemem elbet.

şimdi amonyaklı deterjanlar bu kokuyu alıyor ,amonyaklı krem det.dene önce ,sonra çam kokulu yüzey temizleyici ise çok keskin oludğundan en iyi o keser evdeki kokuyu yerleri filan onunla silin ,ayrıca boş bir spreyli şişeye biraz yumuşatıcı koyun içine biraz da su ,koltuk halı minder perdeler herşeye sıkın bunu.,buzdobını da tamamen boşaltın ve kapağını açık bırakın ,camları da açın ,kısa zamanda gidecektir koku ,geçmiş olsun ..

Ayni durumu bizde arabada yasadik. Icinde et kalmis ve iki gun o sicakta ne hale gelmis tahmin edin artik.
Birak arabaya binmeyi yanina bile yaklasamadik.
Hemen koye bahcemize goturduk kapi pencere acik birakmak icin. Ama gitmedi tabi koku.
En son icine tekstil spreyli sIkarak bir gun cam kapi beklettik. Tekrar havalandirdik koku gitti.
Tek caren sprey kullanmak. Yoksa koku bi sure sonra siddetli bas agrisi yapiyo

Ayyyyyy kız başlığı görünce inanamadım
Noldu canım
Zor olmuştur temizlik
Allah kolaylık versin
Canımben de sirkeli su
Karbonatlı su duydum
Sabret geçer elbet
Sıkma canını
Özledim kııııııızzzzzzz gelin artık topiğe

Aşağıdaki yorumların bazılarına da hayret ettim
Yardım istmek de suç olmuş sankim

karbonat işe yarar bu konuda. bir de çay tabağına bir miktar karbonat koyup öylece bekletin bunu her zmana kullanırsanız dolapta hiç koku oluşmaz

karbonatlı su ile silin bizede servis önermişti sildikten sonra 1 çaybardağının içine pamuk ve sirke koyup bekletebilirsiniz ayrıca izmirde fatura yatırmayınca elektiriğini keserler hangi şehirde kesmiyorlar acaba

1 ay hava almayan ev pis kokar zaten,
Yiyeceklerin bozulmasida normal.Gitmeden once yiyecek birakmamaniz lazimdi.
Allah askina bu basligi cok mu aradiniz?

başlık bu işte. eve gelince bu koku ile karşılaştım.

sevgili arkadaşlar faturaları tabiki ödüyoruz otomatik ödemede zaten.
sigorta atmış sorun bu.

ayrıca buzdolabında yiyecek bırakmadım. buzlukta yiyecekler vardı.
tatile giderken dondurulmuş ürünleri tüketip gitmiyorum.
her yaz en az 1-2 ay evden uzakta kalırım ilk kez böyle bişey geldi başıma.

karbonatlı su kuru kahve ve limon önerisinde bulunan arkadaşlar deneyeceğim.

bir benim başıma gelmiyor böyle şeyler.
burası da birbirimize derdimizi anlatacağımız bir bölüm. o nedenle bunu sizinle paylaşmayı doğal buldum.
destek verenlere teşekkürler.

canım siz nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama bizim burda istlda faturayı 20gün geçmişti ve tek fatura vardı ve çoğu kişininde öyleymiş, nerdeyse tüm mahallenin elektriğini kesmişlerdi,sonraki faturayada son ödeme tarihi geçer geçmez 1hafta içinde ödemezseniz elektriğiniz kesilecektir,kağıdı geldi,buaralar çok acayıpleşti bizim buralar

benim faturada sorun yok sigorta atmış.
ayrıca bizim buralarda yani izmirde de faturayı ödeme 1 hafta sonra elektriksiz kalırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…