mutfağım cesed kokuyor

başlığı doğru anlayan bir tek ben varım galiba daha geçen bu konudan bahsetmiştik ondan olsa gerek
başlığı doğru anlamana sevindim

Herkes ilginç başlığa geliyor

Kokuyla ilgili bir bilgim yok
:44: Böyle durumlarda Google'ye sor, onun bilmediği yok
ben genelde Google amcaya değil kk hanımlarıına soruyorum.

Oncelikle gecmis olsun arkadasim gecen yaz tatilinde 10 gun evde yoktuk malasef bizim de basimiza geldi bizim butun bina kokmustu.apartmandakiler cariya falan bakmis hayvan mi oldu diye .oyke bir koku olamaz.7aylik hamile halimle aglaya aglaya temizledim esim kusuyordu cunku askerde oldurulen teroristler gibi kokuyor die girememisti mutfaga.bu koku buzdolbimdan tam ankamiyla bir yil sonra gecti diyebilirim.nasil temizledigimi anlatiyim .buzdolablarinin arkasinda bi atik su teosisi oluyor pervane de var bu tepsinin hemen yanida bu tepsiyi temizlemezsen koku asla gecmez.kapagini tornavidayla ac orayi temizle benimkinde kan birikmis kurtcuklar olusmustu.sonra buzlugun icine yakladik 5 lt.bol sirkeli suyu bosalttim arkadaki tahliye borusunun ici de temizkendi tabi altina kova koyacaksin o donem tasinma isimiz de vardi buzdolabi 2 ay boyunca gunes alan pencerein onunde acik kaldi.

Hakkaten ha.. Buzdolabindaki eti tavuğu tüketip gitmek mümkün değil ki napsin kadın? Ne acimasiz yorumlar var hayret..

tırstık ama yav:18::18:

Tabi icini kac kere sirkeli suyla sildigimi hatirlaiyorum 4-5ay her rafina mangal komuru limon dilimi karbanat demlenmis cay ve kayve koydum birer kcuk tabak.cok sukur ben buzdolabimi atmak uzerydim ama kurtardim.Allah bir daha yasatmasin

Yoo biz hiç de boşaltmadık dolabı
Gayet buzlukta etten bezelyeye dondurulmuş ürünler, dolapta da sütler, peynirler mevcuttu efendim
Hiç de koku olmadı dönüşte
Açıkta ürün bıraktıysanız bilemem tabii ama paketlenmiş, poşetlenmiş ürünlerde hiçbir sıkıntı olmaz
Buzdolabının içini baştan bir silin önce, havalandırmaya devam sonra oda parfümleri var iyice havalandıktan sonra ondan sıkın

Aynı durum benim de başıma geldi. Zaten silmişsin. Buzdolabının alt kısmının üst bölümünde koku için bir şey var. Onu bul ve at çünkü o kokuyu kendinde toplamıştır ve kötü kokar. Sonra bir tabağa 2 parça mangal kömürü koy ve günlük değiştir. Bir de demlediğin çayların posalarını atma bir tabağa koy ve buzdolabında beklet ve günlük onu da değiştir. Ama hemen geçer diye bekleme çünkü zaman alıyor. Ve bir öneri daha eğer dolabın yeniyse yani garantisi bitmesiyle ve içine sinmiyorsa servis dolabı 500 600 liraya değiştirip yenisini veriyor.

Evi bolca havalandır,perde örtü v.b şeyleri yıka,koltukları sil,dolabı ve yerleri sirkeli karbonatlı su ile sil ve dolabının içine koca bir bardak ağzı açık süt koy.Ancak böyle kurtulabilirsin.
Oda spreyleri de kullanman gerekir arkadaşım.Geçmiş olsun.

Uzun bir süre tatile çıkarken buzolabı boşaltılacak ve fişi çekilecek diye bir kural mı var??yurtdışında yaşıyorum ve her sene türkiyeye giderken buzdolabında bozlacak sbze,yoğurt gibi şeyleri atar,buzdolabının içini bakliyatla falan doldururum.eğer mutfakta bırakırsam geldğimde sıcaktan hepsini böceklenmiş bulabilirim çünkü.en az 2 ayevde olmam ve buzdolabımda çalışır olur.konu sahibi talihsiz bir olay yaşamış bence.herkesin başına gelebilir..sizin bile

eriyen etin suyu dolabın her girinti çıkınıtısına sızmış olabilir...
baştan aşağı silmeniz gerekir..
sirke karbonat kömür çözüm değil aynısı başıma geldi ne yapsam o iğrencc koku gitmedi.
çare servisi arayıp durumu anlatmak...
içinde filtresini değiştirdiler 3 gün fişini takmadım 3 günün sonunda karbonatla sildim mis gibi oldu...
adamlar filtreyi çıkardıklarında bütün kokuyu bunun cektiğini dolap çalıştıkca kokunun her tarafa yayıldıgını söylediler
bir an önce servisi çağırın derim yoksa o koku gitmez

O kokunun çaresi malesef yok.
Bir buzdolabında kapalı kalmış çiğ et kokusu, bir de arabanın içine dökülen çiğ süt kokusu. Üzgünüm ki ikisi de mal sattırır.

Marketlerde buzdolabındaki kötü kokuları emen emiciler var onlardan koyarsan baya yardımcı olur ve evini bol bol havalandırıp spreylersen baya hafifleyecektir

Hay Allah'ım yaa,kız buzdolabına çözüm mü bulsun,burdakilere dert mi anlatsın.Yok konu başlığına saranlar,elektrik faturasını dert edenler,buzdolabında niye yiyecek bıraktın diyenler.
Canım başlığını okuduğumda anladım buzlukta et çürüdüğünü.Biraz zor gider kousu.Sürekli kapağını açık tutman ve evi havalandırman lazım.Zaten karbonat,kahve ve sirkeyi önermişler.Buzdolabının belli köşelerine bir tasın içine vanilya süt vepamuk koyarsan kokuyu çeker.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…