Bayanlar merhaba :)
Evinize veya çeyizinize alıp da şu an kullanmadığınız,gereksiz bulduğunuz,koycak yer bulamadığınız,olmasa da olurdu dediğiniz küçük ev aletleri neleriniz var?
Özellikle evlilere soruyorum ki tecrübelerine dayanarak bize yol göstersinler diye.
Biz de çeyiz düzen bekarlar olarak evimizi gereksiz şeylerle doldurmaz hem de bütçemizi daha doğru kullanmış oluruz :)
Çok güzel bir başlık olmus suan hevesle her seyı dolduracak gıbıyız ama sonrasında kullanılmayan seylerle doldurmayalım evımızı:) tecrube sart bu konuda:)
mutfak robotu çok kullanışsız.Temizlemesi zor.Kullanmıyorum,zamanında almışım işte..rondom var onu bazen kullanıyorum,elle doğrayıveriyorum onu temizleyeceğime.
Evli değilim ama eve 10 yıl önce ekmek kızartma makinesi almıştık ilk aldığımız zamanlar hevesle yapıyorduk ama sonra kaldı öyle mutfakta boşa yer kaplıyor çeyizime ekmek kzartma makinesi almayı düşünmüyorum bu yüzden tost makinesi yeterli. Ayrıca 2 dilim ekmek kızartıyor her seferide on saat başında bekleniyor çalışan bir insan olacağım ben öyle uğraşamam hergün kızarmış ekmekle filan.
Bence elektrikli ev aleti almayin ceyiz icin. 1 senelik evliyim. Dograyici, el blendiri ve masaustu blender, mutfak robotu, ekmek kizartici, mutfak tartisi bunlari cok sik kullaniyorum ben. Mutfakta nasil is yaptiginiza, aliskanliginiza bagli. Ben hic yemek yapmasini bilmiyordum. Zamanla neye ihtiyacinizin oldugunu daha iyi anliyorsunuz.
İlla alinacaksa cok fonksiyonlu el blendiri seti oluyor. Bu alinabilir.
Tost makinasi falan hediye geliyor zaten:)
8 yıllık evliyim konuyu görünce söyle bir düşündüm gereksiz neyim var diye
ilk aklıma gelen dolap bekleyen frtözüm oldu almayın çok gereksiz zaten en fazla patates kızartıyorsunuz
onun yaptığı işi kızartma tencereside görüyor zati
ikinci aklıma gelende kullanmadığım yatak örtüm
ilk zamanlar hevesle kullanılıp sonra kenara kaldırdım ve yerinde düz sade bir örtü kullanıyorum
ekmek kızartma makinam
hepsi bir arada olan büyük mutfak robotu(nereye koysam sığmadı)
halı yıkama makinam
süslü püslü yatak örtüm( okadarda para vermiştim yazık)
Yatak örtüsünü bende kullanmıyorum artık. Ekmek yapma makinesi,kocaman büyük bir tost makinem var çok kullanışsız, onun yerine daha küçük bir şey alabilirmişim,mikrodalgamı da zararlı olduğunu düşündüğüm için isteyen birine verdim.
süper başlık kızlar :) bende ne alsam ne almasam diye bakınıyorum :) o kadar çok şey var piyasada..ne alsam şaşırıyorum...yatak örtüsü belki sonra kullanılmaz ama yeni gelin evi ya ne bileyim olmazsa olmaz gibi geliyor
fritöz bencede gereksiz...robot aldım bakalım kullanacak mıyım ben rende yapmayı hiç sevmemde
evli arkadaşlar başka neler var yardım lütfen
fritöz konusuna katılıyorum 3 defa kullandım şimdi atsan atılmıyor satsan satılmıyor misali dolap içini bekliyor. yatak örtüsüne katılmıyorum az da olsa kullandım şuan yenisini yaptırıyorum perdelerimin fonlarına uygun oluyor çok modern bir kumaş ve desen seçersen renkte önemli kullanırsın.filtre kahve makinamı hiç kullanmadım oda dolap içinde 15 yıl önce hangi akla hizmet aldım bilmiyorum.ekmek kızartma makinasını kısa süre kullandım sonra eşim sıkışan ekmeği almak için çatal soktu ve makine pert oldu ondanda kurtuldum :) tost makinası olmazsa olmazım özellikle ızgaralısını alırsan iki alet bir arada olur hem yerden hem paradan tasarruf edersin. robotum canım benim o benim elim ayağım köfteyi, keki, havuç salatasını, soğan doğrama işini, ayranı,meyva suyunu sıkmayı hep onda yaptım 15 yıldır of demedi ama artık yıprandı ve parçası yok aldığın ürünlerin yedeklerini almanı tavsiye ederim genelde 7 yıldan sonra parçası bulunmuyor. su ısıtıcını mümkünse en iyi markadan al ucuzların ömrü de kısa oluyor.bol bol seramik tava tencere ya da teflon al çabuk yıpranıyorlar.katı meyva sıkacağını daha dün akşam aldım ve bayıldım ,parçası çok ama lezzeti ve çocuklarımın mutluluğu değer. ben evleneceğim zaman bir dergi liste vermişti o liste elimde geziyordum .aldıklarımı çiziyordum, evlilik sitelerinde böyle listeler vardır bir araştır.kolay gelsin, mutluluklar
Evlenmeden önce özellikle nişanlıyken insan herşeye heves ediyor herşeyden almak istiyor. Ben bi ara eleketrikli bıçak bilem almak istemiştim gereksiz aletlerin en başında firitöz ve ekmek kızartma makinası geliyor bence. Koca firitöze konulan bi dünya yağa yazık bence, kızartma tenceresi veya tava çok güzel iş görüyor. Yakın bi arkadaşım ev hediyesi olarak ekmek kızartma makinası getirmişti rengi modeli çok hoşuma gitti değiştirmedim bende, sadece 1 kere kullandım dolabın içine koydum boşu boşuna orda duruyor keşke değiştirip yerine bi tava tencere alsaydım daha çok işime yarardı ekmeklerimi tost makinasında kızarttığım zaman daha güzel oluyor.
Aynen hediye gelen elektrikli türk kahve makinamıda kullanmıyorum küçücük cevzvede 3 fincan anca sığıyor onun yerine büyük bakır cezvem daha çok iş görüyor.
Yatak örtümü sade ve krem rengi almıştım günlük çok rahat kullanabiliyorum, çoook yüksek rakamlar vermek yerine eminönü vs daha uygun yerlerden herzaman kullanacağımız bir yatak örtüsü almak daha mantıklı... Sırf olsun diye almış olmak için almayın paraları boşa harcamayın
çeyiz dizenlere iyi bi örnek olur...iyiki açılmış bu konu....saçma sapan alışverişten kurtarır...hemde cüzdanı....
sözün kısası ekmek yapma makinası fiyasko ile sonuçlandı....
Ne kadar evl bayanlar yazsada bence insan nişanlıyken yada çeyiz hazırlarken biraz maymun iştahlı oluyo ben dahil aman olsun çeyizde görünsün mantığı ile hareket ediyoruz
firtöz ekmek yapma makinesi kesinlikle mutfak robotu katı meyve sıkacağı hatta bence narenciye sıkacağı aşiri derecede tabak takımı kahve takımı çay seti kesilikle gereksiz sürahi fazla fazla borcam çünkü tabak çanak kısmı ev görmeye gelenler tarafınan da getiriliyor çok parçalı kahvaltı setleride gereksiz mesela porselen çay setleir olur ya ingilizlerin 5 çayı setlerinden sütlüğü sürahi gibi çaydanlığı olan bende var 1 kere dahi kullanmadım aldım alalı vitrin bekliyo çünkü bizler çayı çaydanlıkla servis ediyoruz yumurtalık setleri felan
yatak örtüsüde gereksiz özellikle şu beyaz tüllü felan olanlar çok gereksiz sıradan bi örtü yeter ben sadece misafir geleceği zaman örtüyorum mesela yatak örtüsü eskiden gondol set derlerdi dekorluk vazo meyvelik felan oluyor ya kesinlike gereksiz elektirikli çaydanlık alıyosanız kettle keisnlikle almayın bide dantel ..... Hala sandıkta benim mendillerrr
aslına bakarsanız benım mutfaka bır kettel ım vardı evlendıgımde.sonra ıhtıyacıma gore aldım.tost makınesı sart kucuk bır blender ve rondo yeterlı o buyuk saçma setler cok gereksız...kahve makınam ve kızım ıcın katı meyve sıkıcagı ve kayınvalidemden gelen tefal fırıtoz..
buarada fırıtoz kullanmaktan nefret ederım ama sıçrama acısından dusundugumde mantıklı gelmeye başladı kızımdan sonra.cunku ayak altında dolaşıyor kuzuma yag sıcramasın
Çok aydınlatıcı bir başlık olmuş ve olmaya devam edecek. Fritöz, ekmek kızartma makinesi, ekmek yapma makinesi,robot ve ızgara listelerden çıkarıldı. Katı meyve sıkacağı kişiden kişiye değişebilir tabi çocuklar olursa da alınabilir. Başka başka?
Hadi evli hanımlar tecrübelerinizi bekliyoruz :107: