Elektrikli Mutfak Aletleri Mutfağınızda Gereksiz Neleriniz Var?

fritöz de patatesden başka bişey kızartılmıyor mu yani mesela sigara böreği fritözde kızartsam?
ben yeni evliyim ve hiç mutfak eşyası almamıştım ihtiyacım oldukça alırım diye şimdi emin değilim:S

2 aylik evliyim, en temel ihtiyaclari aldim bastansimdi ihtiyac gordukce eksikleri alyorum, cunku aldiklarini kullanmadan dolap tepelerine tikan bir annem var.

sans bu ya bu sefer de esimin bekarligindan gelen fuzulilermoldu mutfagimda:
- ic ice gecmeyen alakasiz cesit cesit seramik kase.
- kocaman tost makinesi tek tost icin kaldir kopar olur insan izgarasini da acacak yerimiz yok kapali sekil olunca da kofteler sigmiyor yaglar tasiyor.
- yine alakasiz tek tek alinmis bardaklar dolaba bakinca ruhu daraliyor insanin, cogunu verdim kendi aldiklarim doldurdu zaten dolabi.
- su an icin gereksiz gordugum arcelik ten hediye edilen cay makinesi. Cay icmiyoruz kirk yilda bir o da demlikte olur. Bir de otomatik kapanmiyor kettle gibi acik mi biraktim diye aklima takiliyor.

Ben de senin gibi yaptim. Fritoz daha sonra alinacaklar listemde aslindave ozellikle sigara boregi icin cunku yagli peynirle sevdigimiz icin patliyor ve bir gun az daha gozume geliyordu kizgin peynir.

Yumurta haşlama makinam :) Hangi kafayla almışım hala düşünüyorum:)

Mutfağıma şöyle bir baktım da hiç gereksiz birşeyim yok heralde. Ama illaki birşey söylemek gerekirse mikser derim. aldığımdan beri hiç kulanmadım.

aslında neleri kullanacağınıza bağlı ben ekmek yapma makinasını da ekmek kızartmayı da kullanıyorum fritözü de çok sık kullanıyorum hiç gecerksiz bişey yok düdüklüm yok mesela iyiki de almamışım kullanmam çünkü biliyorum korkuyorum kendisinden =)

ekmek yapma makinası dört saat Süren pişirme süresi çokta pratik değil
Fritöz yıkaması zor ve aynı Yağı kullanmak istemezsem 2lt yağ ÇÖP oluyor yazık yani
Büyük rondo küçükleri varken Süs gibi duruyor dolapta
Meyve Sıkma makinası parçası çok yıkaması zor ve meyvenin Yarısı ÇÖP oluyor gibime geliyor direk yerim daha kolay :) memnun kaldığım Samsung marka çamaşır kurutmalı çamaşır makinam iyiki kurutmalı almışım tavsiye ederim

Mutfağımda gereksiz yani kullanmadığım hiçbir şey yok.
Bir tane büyük çok fonksiyonlu mutfak robotum var çok başlıklı.
Doğrama, rendeleme, yoğurma, çırpma her şeyi yapıyor ve sürekli kullanıyorum.

Yine doğrama, mikser ve çırpma özelliği olan blender setim var sürekli elimin altında bulunan.

Elektrikli pizza tavam var.
Pizza, lahmacun ve börek için güzel oluyor.

Tost makinem var bir de şimdi waffle makinesi sipariş verdim.

Bana göre fritöz (ki Actifry almayı ben de bir ara düşünmüştüm), ekmek kızartma makinesi, kettle, ekmek yapma yoğurt yapma vs makineleri, mikrodalga (zararlı olduğu için) gereksiz şeyler. Tabi bunlar bazılarına göre olmazsa olmazlardır, bana göre gereksiz.

Düdüklüm kullanmaktan korktuğum için yok, almadım.

Katı meyve sıkacağı aslında çok güzel.
Almayı düşünsem de almadım.
Sanırım bir bardak havuç suyu için 1 kilo havuç sıkmak falan lazım.
Bir de o yer kaplamasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…