mutfak lavabosuna kalip sabun koyulmaz mi?

Kalıp sabunu hiç hijyenik bulmiyorum.
Sıvı sabunlugum ayridir.
Sivi deterjanligim ayridir.
Bencede koyulmaz mutfağa ama tuvalete de hiç koyulmaz. Ama kimseye gülmem koydu diye kendi evi banane

Acayip olan ben miyim ? Üslubunuza dikkat edin lütfen ? Neden bu kadar celallendiniz ki ? İsteyen istediğini yapmakta özgür herkesin hür iradesi büyüklerinden gördüğü.. herkes sizinle aynı görüşte olmak zorun da değil, keza sizde öyle . Ben yıkamıyorum yıkayana da neden yıkıyorsun demiyorum bu benim için hijyen kimin ne yaptığı da beni ilgilendirmiyor keZa kimseye de acayip gözü ile bakmıyorum, Sevgiler.

kardesim ev senin keyif senin mutfak senin koca senin eltin belli ki eziklemeye calisiyor seni genel olarak da kem kum edecegini paylamayacagini biliyor da.. istersem tuvalet fircasi koyarim tezgahin ustune af edersiniz.. kime ne.. herkeisn duzeni kendine gayet normal ben de coook evde gordum. sen yemek yapmadan once ellerini yikamiyosun herhalde bir daha senin evinde yemek yerken iki kere dusuncem deseydin bir daha ezikliyo muydu bak.

Kalıp sabunu hiç hijyenik bulmiyorum.
Sıvı sabunlugum ayridir.
Sivi deterjanligim ayridir.
Bencede koyulmaz mutfağa ama tuvalete de hiç koyulmaz. Ama kimseye gülmem koydu diye kendi evi banane
sivi sabunlar sagliga cok zararli biliyor musunuz? icindeki kimyasallar hic masum degil hele ki anti bakteriyel olanlar ellerin uzerindeki olmasi gereken faydali bakterileri de öldürüyor. demir emilimini, bagirsak florasini neler neler bozuyor. instagraminiz varsa ferah sivga yi takip edin o anlatiyor. kalip sabun da bulundururum ben sivi sabun da icerigi temiz olanlardan.. ikisini de ara ara kullanirim.

Niye koyulmasin ki? sanki anayasal bir kural! mutfakta el yıkanmaz diyen olmuş.Allah aşkına tuvaletten çıktığımız eli mi mutfakta yıkıyoruz da yıkanmaz deniliyor. Ben bulaşık yıkadıktan sonra ya da soğan falan doğrayınca bas baya elimi sabunla yıkıyorum. Ayrıca daha sağlıklı olduğunu düşündüğüm için sıvı sabun değil kalıp kullanıyorum.

E tamam sizde bulunduruyorsunuz işte.
İçeriği temiz kalıp sabun mu kaldı kalsa da kullanmam.
Taharet sonrası tuvalette herkesin elini sürdüğü şeyi elleyemem. İslak nemli kalan şeyler de mikrop ürüyor. Kalip sabun ellerimide çok kurutuyor. Ben kullanmıyorum. Kullanana karışmıyorum yazdığım gibi. Ayrıca bulaşık deterjanlari, makine deterjanlarıda ayni halt o zaman onlarıda kullanmayin. Malesef organik tek bir şey yok artık

hepimiz kalip sabunlarla buyuduk.. biz genc kizken cikti sivi sabunlar.. ne oluyor herkes kalip sabuna laf atmis. bence kapitalizmin etkisi bunlar. annelerimiz bizi yesil sabunla kafamizi, beyaz sabunla vucudumuzu yikamadi mi.. dus jellerinin zararlarini bir arastirin. ben hala beyaz sabun kullaniyorum banyoda. sampuan bebekler icin olan kimyasali az olanalri kullaniyorum. millet tekrar yesil sabuna dondu. sirke ve karbonatla sacini yikayan bir akim var.. bu hastaliklar, kanser, cocuk sahibi olamama, psikolojik hastaliklar neden artti? hep yiyip ictikleirmiz ve kullandiklarimizin zarari.. koyde buyuyen anne babalar sabunlarla buyumus hepsi de saglikli.. ne krem gormusler ne sampuan.. para harcamak icin tuzak oldugunu dusunuyorum iki yili gecti dus jeli almam..

Neden mutfakta el yıkanıyor?
Kalıp sabun hijyenik değil zaten
Eltinin gülmesine konu açacak kadar dertsiz olmana sevindim
İşte benim de anlatmak istediğim buydu hay eline yüreğine sağlık arkadaşım ben yemek yapmadan önce elimi yüzümü yıkar mutfağıma geçerim çiğ gıdaya dokunduysam elimi anti dezenfektan ile ovalar devam ederim bunu da parazit gereği yaparım.. onun haricinde temiz mutfak havlun vardır elini kurulaman vs gereken yerde havluya kurular geçersin.. elin zaten temiz herhangi bir sıkıntı yok yani yıllardır mutfaktayım hiç bilmem elimi mutfakta yıkadığımı ama yineliyorum yıkayana yıkamayana saygım sonsuz burada ki arkadaşlar gibi gereksiz yorum yapma ihtiyacı duymadım şahsen, acayip denilmiş ama neyim acayip çözemedim.

babam sabun ımalatcısı
sıvı sabunların dezenfekte etme ozellıgı yok arkadaslar kalıp sabun bakterı yuvası sanıyorsunuz tam tersı tuvaletede dusse alıp kullanabılırsınız mıkrop tutmaz
sıvı sabunla guzel yer sılınır bant ızlerı falan cıkartılır cam sılınır
bız sampuan sabun deterjan herseyı yapıyoruz ordan bılıyorum

bende evımde asla sıvı sabun kullanmam sadece tuvaletlerde ekstra hastanelerdekı dezenfektandan var doktorların kullandıgı ondan var hep kalıp sabun kullanırım sıvı sabun ve kalıp sabun ıle yıkanan ellerın mıkroskopık cekımlerı ve sonuclarını arastırmıstık ve ıcerıklerını bılıyorum oyuzden kalıp sabunu sevın :)

mutfagımda benımde var heryerın sabunu ayrı hepımız elımız temız mutfaga gırıyoruz ama ete yumurtaya dokundugumda hemen elımı sabunlarım mutfakta yemek yaparken mesela sıvı sabunla kımyasala bogulmak ıstemıyorum kısısel hakkınız o eltınız parazıtlı ellerıyle omrunun sonuna kadar gezebılır takmayın

Ben sizden küçüğüm büyük ihtimal öyle büyümedim. Özüme saygisizlik yok yani. Buyuseydim de insanlar büyüdükçe yeni şeyler çıktıkça kullanabilir. Tercih değişebilir.

Bu arada eltiniz size gülmüş şimdi siz biz sivi sabun kullanıyoruz diye bize giydiriyorsunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Sana gülüyor derdin oluyor buraya yaziyorsun ben gülmem dedigim halde geçmişte oyle mi büyüdünüz , zararli bilmem ne.
ablası bunları eltine soyleseydin madem burada bize soyleyecegine hem derdin olmazdı. Oh ne ala gulen gulmus sen gel bize patla

Kahkahayla gulenecek birsey yok ama ben kati sabunu kimsenin mutfaginda gormedim, ben de koymuyorum, mutfakta el yikamiyorum. El yikanacaksa bile kalip sabunla degil sivi sabunla olmasi daha temiz olur hem de goruntu acisindan mutfak lavabosunun kenarinda bir kalip sabun durmasi kötü gorunuyor.
İlla kalip sabun kullanilacaksa bile lavabo kenarinda bekletmezdim ben olsam

bulunduruyorum gelen hangisini tercih etmek isterse diye. esim de arada kullanir ona baski yapmam herkesin kendi tercihi.. sabunlar ayni sabunlar icerigi temiz sabun niye kalmasin anlamadim sivi olanlarla karsilastirirsaniz hangisinin masum oldugunu gorursunuz.. sabun üzerinde bakteri tutabilen bir sey degildir. ana maddesi zaten mikrobu öldürmek üzere üretilen bir sey. dokunuldugu icin orada bakterinin yasayabilecegini dusunuyorsunuz. delikleri olan bir sabunluga koyuyorum kullandiktan sonra daha banyodan cikmadan bir kere daha kullanmak istersem mesela aldigimda sabun neredeyse kuru oluyor. suyu akiyor. tabiki konu butuncul.. diger mesajlarimda dedigim gibi sampuan krem, bulasik detarjani hepsi.. camasir suyu tam bir zehir eve sokmamak lazim.. sampuanlar kana karisan hamileligi bile engelleyebilen seyler iceriyor.. bulasik mak. icin de sodali sirkeli evde detarjan uretenler var.. her seyin alternatifi mumkun evde ugrasmak gerek. eya ucuz diye ici kimyasal dolu seyeleri tercig etmemek gerek. iyi bir piyasa arastirmasiyla cogu seyin dogali bulunuyor. alerjisi olan insanlari dusunun onlar arayip buluyor az kimyasalli urunleri veya veganlar buluyor.. insanlarin kolayina geliyor ve para verip aliyor para kazandiriyor zehir tacirlerine. ben de sizin fikirlerinize saygi duyuyorum ama bunlarin zarari dunden bugune olmaz. yaslilikta hastalik olarak cikar, cocuk sahibi olamayarak cikar, sonraki nesillerden cikar..

El yıkamaktan kasıt mutfak işi yaparken değil bence.
Dışarıdan geldi yada evde ama sofraya oturmadan el yıkayacak, yada yemeği bitti, mutfaktan çıkarken yıkayacak, ben de hoşlanmıyorum..
Eline sağlık arkadaşım, acayip diye algılandım da.. yoruma saygı meselesi bence. Katılıyorum bende asla ama asla mutfakta ne suretle oLursa olsun el yıkatmam. Net!

konu sahibiyle karistirdiniz beni sanirimben de siz gibi cevap verenlerden biriyim. kapitalist sistem tabiki para harcamaya yonelik seyler cikariyor her gun.. sagligima etkisi ne bu parayi vermeli miyim vermemeli miyim bu da bilincli tuketicinin vazifesi..

Mutfak lavabosunda el yıkamasınlar ya. Hanı sen yemsk yaparsın ıste baharat atınca elını suya tutarsın salca koyunca vs yıkarsın yanı ben yemek yıkarken sık sık el yıkarım ama mısafırler yemekten sonra kalklıpta tuvalet lavabosu gıbı el yıkayamazlar. Bıze arabıstandan bır mısafır gelmıstı babamınn iş arkadasydı adam yemekten sonra kalktı mutdakta ıksıra tıksıra elını agzını yıkadı.temızledık ama 3 4 gun boyunca o lavaboyu gordukce tubalete kosup kusuyorduk. Ondan berıdir ne bırının evınde ne kendı evımzde mutfakta el agız yıkatmıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…