- 3 Nisan 2019
- 5.510
- 10.958
- 248
- Konu Sahibi gunesdogacakbence
-
evet sampuanda, dis amcununda, makina deterjaninda, sabunda.. köpürünce temiz sanan insanlar var. bulabildigim her temiz icerikli urunu alirim az pahali oluyorlar ama deger diye dusunuyorum. hic biri de köpürmez, az köpürurler diyeyim daha dogrusu.. insnalar psikolojikmen camasir suyu dokup tuvalete saatlerce onu soluyunca temiz oldu saniyorlar..kesınlıkle
palm yagı guzel kopurur mıllet sabunu kopurdukce kalıtelı sanır halbukı gercek temız yag ıle yapılan sabun cok kopurmez ama sıvı sabunla katı sabun arası degerlendırme yapacaksak sokakta yerdekı katı sabunu ambalajdakı sıvı sabuna tercıh ederım :) oyuzden dedım haklısınız
kesınlıkle oyle en ıyısı katı sabun suMutfak için demiyorum tabi ama su+katı sabun en iyisi değil midir nisam. Basit ve sade her zaman daha etkilidir. Diğerleri marketing sadece bana göre.
Köpüğe alıştığımız için öyle geliyor bize. Az köpüğe alışınca çok köpürenler garip geliyor bu defa. Önceden şampuan kullanırdım. Şimdi sabuna geçtim bi ara bi şampuan kullanayım dedim aman allahım ne kadar çok köpürüyor diye hayret ettim ve gereksiz o kadar köpürüyor azıcık köpük yeterli ve durulaması daha kolay. Hiç hoşuma gitmedi o kadar çok köpükevet sampuanda, dis amcununda, makina deterjaninda, sabunda.. köpürünce temiz sanan insanlar var. bulabildigim her temiz icerikli urunu alirim az pahali oluyorlar ama deger diye dusunuyorum. hic biri de köpürmez, az köpürurler diyeyim daha dogrusu.. insnalar psikolojikmen camasir suyu dokup tuvalete saatlerce onu soluyunca temiz oldu saniyorlar..
Sabunun kalitesi önemli yaw. Senin sabunlar lavaboyu küveti kirletmiyordu mesela, madame cocodan süs sabunları almıştım kokuları gidince boşa gitmesin kullanıp bitireyim dedim ama kötü kötü kalıntı bırakıyor lavaboda.kesınlıkle oyle en ıyısı katı sabun su
kayınbabamlar sıvı sabun kullanıyorlardı gozunuzu sevım bu ne ya dedım evınızde alerjıden gecılmıyor hepınız hapsurup tıksırıyorsunuz çitileye çitileye yıkayın ellerınızı sabunla dedım tum sulalenın evıne sabun dagıttım resmen
kayınvalıdemın egzaması gectı kadın kasınıp dururdu ellerı kolusımdı rahat
sabunun tarıhı coooook eskı bunca zaman ınsanlık sabunla temızlenmıs sabundan sonra gerı kalan hersey dedıgın gıbı marketıng sırf satıs ıcın uretım ıcın alternatıf
sıvı sabun kullanacaklarına hastanelerde amelıyat oncesı kullanılan dezenfektanlardan satılıyor medıcalcılerde onlardan alsınlar ıclerıne sınmıyorsa :) katı sabunla yıkadıkdan sonra onla ellerını ovsunlar
bırde bır sabun mırcık oluyorsa yapısıyorsa o kalıtelı yag ıle yapılmısdır hayvanın ıc yagı dedıgımız don yagı veya atık yaglarla yapılan sabunlar katır kutur olur saf temız yag ıle yapılan sabun yumusar erır mırcık olur :) ben sabunun altına tahta parcası koyuyorum dogal sabuna dogal cozum :)
Kastedilen el yikama o degil tabiki elin yag olur orda yikarsin ama ben lavabodan cikip orda elini yikamaya kalkan insanlari gordum ya da disaridan gelip mutfak lavabosunda el yikayan kastedilen bu.Diyelimki mercimek koftesi yada kuyruk yagli kofte yoguruyorsun yada hamur o esnada cocugun dusuyo ne yapiyorsun lavaboya kosup elinimi yikiyorsun
Bi acayipsiniz ya insanlari anlamakta zor
Tercih meselesi ister kalip sabun koyarsin ister sivi ister bulasik sabunu orada el yikanir arkadas
onlar aslında süs sabunu boya falan var ıcınde agır ceksın dıye kil katıyorlarSabunun kalitesi önemli yaw. Senin sabunlar lavaboyu küveti kirletmiyordu mesela, madame cocodan süs sabunları almıştım kokuları gidince boşa gitmesin kullanıp bitireyim dedim ama kötü kötü kalıntı bırakıyor lavaboda.
Ay hakaten bunu anlamıyorum. Bazıları mutfakta el yıkamaya 7 büyük günahtan biri muamelesi yapıyor yaZaten dışarıdan gelince vs hemen hemen kimse mutfakta el yıkamaz ki banyoda yıkar, aksini yapan azdır yani. Mutfakta yemek yaparken elim kirlenirse mutfakta yıkarım onun için banyoya mı gidilir.
aslında mutfak lavabolarıda sonucta dırek kanalızasyon gıderıne baglı komsunun sıfonu basmasıyla evde evde sıfona basılmasıyla mutfak gıderınden ınce ses duyabılırsınız ordakı delıkten bazen kotu kokular gelır kanalızasyon borusuyla alakalı olarak dırek duz boru kullandıkları ıcın :) yanı lavabo lavabodur cokta sey yapmamak lazım el yıkansında nerde yıkanırsa yıkansın benceAy hakaten bunu anlamıyorum. Bazıları mutfakta el yıkamaya 7 büyük günahtan biri muamelesi yapıyor yadışardan gelince tuvaletten çıkınca yıkamıyoruz hoş, foşur foşur domates biber yıkarken sorun yok. Ama ellerimi yıkarken olmaaaz bu mantıkta ben tuvaletten çıkıyorsam lavaboya gidip ellerimi yıkıyorsam mutfağa girip yemek hazırlıyorsam domatesli biberli, ellerim daha pis olmuyo mu
Mutfakta sabunla el yıkanmaz ki, ellerini yıkamak istersen banyoya gider yıkarsın. Bizde böyle yani.bu da dert mi demeyin arkadaslar cok dalga gecildi benimle.gecende eltim bizde.mutfakta sabunu gordu lavaboda esimin yaninda bir kahkaha atti bunun ne isi var burda diye.sasirdin herhalde banyo mu burasi diyor.ay bir sinir oldum.bsiey de diyemedim kem kum ettim.ya koyulmaz mi sabun oraya.ben koyuyorum annem de koyardi.e ben millette goruyorum mutfakta el yikayacaklari zaman sivi deterjanla yikiyorlar.asil anormallik bu degil mi?
Bunu ben bekarken yapardım ama evlendikten sonra aydınlandım sanırım çok iğrenç geliyormutfak lavabosuna ben sebze falan koyup yıkamam
Bende hiç görmedim okuyunca da şaşırdım sıvı sabun koyun madembu da dert mi demeyin arkadaslar cok dalga gecildi benimle.gecende eltim bizde.mutfakta sabunu gordu lavaboda esimin yaninda bir kahkaha atti bunun ne isi var burda diye.sasirdin herhalde banyo mu burasi diyor.ay bir sinir oldum.bsiey de diyemedim kem kum ettim.ya koyulmaz mi sabun oraya.ben koyuyorum annem de koyardi.e ben millette goruyorum mutfakta el yikayacaklari zaman sivi deterjanla yikiyorlar.asil anormallik bu degil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?