mutfak lavabosuna kalip sabun koyulmaz mi?

Çiğ ete dokunduktan sonra ellerinizi sadece sudan mı geçiriyorsunuz??? Yoksa banyo lavabosuna mı gidiyorsunuz? İkisi de acayip. Normali elleri sabunla yıkamaktır, tercihen sıvı sabunla.

Mutfak lavabosunda mutlaka sabun kullanırım. Sıvı sabun kullanırım ama kalıp da tercih meselesi. Mutfak lavabosunda el mi yıkanır diyen arkadaşlar soğan doğrayınca, sosis, salam elleyince, eliniz yağ olunca ne yapıyorsunuz?Et, balık, tavuk hemen ellere siniyor kokusu Bence de bu tarz gıda maddeli eller tuvalet lavabosunda yıkanmaz. Bulaşık deterjanı ile de yakınmaz.ben çok yıkıyorum ellerimi mutfakta çalışırken.

Söylediklerinizin neredeyse hepsine katılıyorum. Ancak sabunların çoğunluğu mikropları öldürmez, elleri mikroplar için kaygan hale getirirler, mikropların çoğu durulanırken kayıp giderler. Antibakteriyel sabunlar da cilt için zararlı. İsterseniz arama motoruna şunu yazıp aratabilirsiniz: Sabun mikrobu öldürmüyor.

Bu arada, dediğiniz gibi mutfakta sabun şart.

Çiğ ete dokunduktan sonra ellerinizi sadece sudan mı geçiriyorsunuz??? Yoksa banyo lavabosuna mı gidiyorsunuz? İkisi de acayip. Normali elleri sabunla yıkamaktır, tercihen sıvı sabunla.
Çiğ ete dokunduktan sonra ellerimi sadece Sudan geçirmiyorum yorumlarımda da bahsettim anti dezenfektan ile ovalayıp işime devam ediyorum parazit sebebi ile bunu yapıyorum :) üzgünüm, bilemediniz :)))

Ben kendim için değil eşim için koyuyorum, yemek yaptıktan sonra elini yıkar o sabunla, banyoda da kalıp sabun kullanır el yıkamak için, sıvı sabun kullanmaz.

Ama öyle ortada değildir onun için ayrı bir kap var orada durur

Mutfakta yemek yaptıktan sonra el yıkamaya niye banyoya gideyim onuda anlamış değilim, elimin kiri yemek artığı, hamur gibi şeylerdir,. açarım suyu, sabunu elimi yıkar kurularım mutfakta.

Gülmeyi anlamadım ama mutfakta olması gerekli değil. Ayrıca kalıp sabun kullanmıyoruz. Siz mutfakta neden ihtiyaç duyuyorsunuz?

Kızlar kalıp sabuna niye pislik yuvası diyorsunuz ki Özenli kullanıldıktan sonra neden pislik yuvası olsun? Sabun dediğin şey zaten kendi kendini temizliyor. Evimde kilolarca sıvı sabun bulunmasına rağmen ben katı sabun kullanmayı tercih ediyorum. Daha sağlıklı geliyor bana.

Çiğ ete dokunduktan sonra ellerimi sadece Sudan geçirmiyorum yorumlarımda da bahsettim anti dezenfektan ile ovalayıp işime devam ediyorum parazit sebebi ile bunu yapıyorum :) üzgünüm, bilemediniz :)))

Bazı virüs tiplerinde su-sabunla temizlemenin dezenfektandan daha etkili olduğu kanıtlandı. Ama mutfakta virüsten çok bakteriler olduğundan dezenfektan da faydalı olabilir, elinizde dokunduğunuz şeyden, etten, kandan vs hiç kalıntı kalmadığı müddetçe. Bir de doğrusu dezenfektan, anti dezenfektan değil :)

Hmmmmm
Anti dezenfektan = antiseptik özelliğe sahip dezenfektan .. herneyse polemiğe girmeyeceğim bandan yeni çıktım yani bu anti dezenfektan ‘ kib (kendine iyi bak) gibi birşey aslında teşekkürler

Mutfak lavabosunda el yıkanır tabiki. Ama tuvaletten çıkıp da mutfağa el yıkamaya gelmiyor konu sahibi neticede. Yemek yaparken yağlı yiyeceklerde mesela elini yıkarsın. Yemek yapmak mümkün değil yoksa. Atıyorum ben bi kıymalı köfte yapınca gidip de elimi taa banyoda yıkamam.Mutfaktaki sabunla yıkarım. Konu sahibi el yıkamak derken bunu kastediyor. Katı, sıvı ne farkeder hem temizlik iyidir. Yok katı sabun tuhafmış da. Yav Allah aşkına eskiden okullara bile katı sabun götürürdük de okulun lavabosunda katı sabunu kullanırdık kaç kişi. Sıvı sabunlar hayatımıza gireli çok da olmadı yani. Dışarısı hariç evimde katı sabun kullanırım bende. Tercih meselesi gülünecek garipsenecek birşey değil yani. Önemli olan temizliğin yerine getirilmiş olması. Konu sahibi sen de eltini salla gitsin ya ne kafana takıyorsun.

Sirke candır

Ben zaten böyle olmali diye yorum yapmadım. Tejrar okuyun bence ilk yorumumu ben koymam, sevmem ama koyana gülmem herkesin kendi evi banane yazdim. Anti tez uretmeniz için kati sabun kullanilir mi ay ne pis falan demem gerekiyor. Oyse sizin gibi kullanana saygi duyup kalip yerine siviyi tercih ettiğimi soyledim. Yani burada herkese 40 saat bundan dolayı böyle diye anlatmam gerekmiyor.
Saygi duyarim, tercih etmem de aynı kapı

Aslen mutfakta el yıkamaktan da hoşlanmıyorum ama çocuk olunca ellerimi mutfakta da yıkıyorım madem eltiniz şaşırıp küçük düşürür gibi davrandı sizde onun evine gidince bulaşığa falan yardım ederseniz kalıp sabun yokmu burda aaa yoksa sen bilmiyormusun nasıl ev hanımısın herkes bilir bunundiyip kahkaha atın özellikle beyaz kalıp sabunla tencere altları ocaklardaki metal renkli gerker telle sürtülerek yıkanırsa çok güzel parlatıyor deneyin kendi evinizde bi sonrada eltinizde dalga geçin

Hmmmmm
Anti dezenfektan = antiseptik özelliğe sahip dezenfektan .. herneyse polemiğe girmeyeceğim bandan yeni çıktım yani bu anti dezenfektan ‘ kib (kendine iyi bak) gibi birşey aslında teşekkürler

Antiseptik dezenfektandır tam ismi. Eğer anti-dezenfektan ismini vermişlerse, derslerde anlatılacak cinsten pazarlama hatası olmuş. Böylesine bir hata yapan bir firmanın ürününe de çok güvenmeyin derim. Polemiklik bir durum yok, bilgi paylaşımı yapıyoruz. İyi günler.

Herşeyde olduğu gibi temizliktede algı her geçen gün değişiyor
Daha önce annelerimiz tüm temizliği sabunla yaparken
Biz bugün mutfaktaki sabunu yadırgıyoruz
Zamana yenik düşmüş eviyedeki sabun
Ha eviye mutfak tezgahı lavabosu demek
Artık banko diyoruz
Hey gidi zaman:))))

Sabunumuzu yedirmeyiz kimselere iki saat durulanmayan duş jelleri sıvı sabunlar yokken o vardı bizimle sabunun mikrop tuttuğunu düşünmek baştan aşağı mantık hatası zaten ona hiç değinmiyorum.

Kamu spotu: sıvı sabunlara, duş jellerine, yumuşatıcılara, yüzey temizleyicilere verdiğimiz paralarla ayda bir kere bir ihtiyaç sahibini doyuralım hem birine faydamız olsun hem ruhumuz şifa bulsun hem de alerji egzama vs bizden uzak olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…