- 1 Ağustos 2009
- 5.801
- 10.244
- 448
- Konu Sahibi gunesdogacakbence
-
Mutfakta kalıp sabun ilk kez duydum açıkcası.
İkinci si ise mutfak lavabosun da zaten el yıkanmazyemek yapmadan lavaboda eller sabunlanır, yemeğe girişilir yemek yapma esnasında el yıkanması gereken durumda mesela domatesin suyu vs elden gitsin diye el su dan geçirilir .. yemek yapma işlemi bittikten sonra tekrar lavaboya gidilip el yıkanır. Mutfakta el yıkamak.. bilemedim.
Mutfakta ben günde belki 10 kere belki daha fazla el yıkarım, soğan doğradıktan, et yıkadıktan, yada yumurta kırdıktan sonra diğer şeylere elimi nasıl sürücem mecburen mutfak lavabosunda yıkıyorum. Ama ben sıvı sabun koyuyorum, bulaşık deterjanı elimi kurutuyor. Kalıp sabun konulduğunu hiç görmedim ama gülmeyi gerektirecek bir şey yok ortada. Ben kalıp sabunların daha masum olduğunu düşünüyorum, mikrop yuvası diyen olmuş sıvı sabun hayatımıza gireli kaç yıl oldu, önceden hep kalıp sabun kullanıyorduk çocukken, mikrop falan kapmadık. Ayrıca sabunun üstünde mikrop, bakteri yaşayabilir mi, zaten onların görevi mikropları yok etmek. Ortak alanda mideniz almayabilir belki, ama mikrop yuvası olamaz.
Çiğ ete dokunduktan sonra ellerimi sadece Sudan geçirmiyorum yorumlarımda da bahsettim anti dezenfektan ile ovalayıp işime devam ediyorum parazit sebebi ile bunu yapıyorum :) üzgünüm, bilemediniz :)))Çiğ ete dokunduktan sonra ellerinizi sadece sudan mı geçiriyorsunuz??? Yoksa banyo lavabosuna mı gidiyorsunuz? İkisi de acayip. Normali elleri sabunla yıkamaktır, tercihen sıvı sabunla.
Gülmeyi anlamadım ama mutfakta olması gerekli değil. Ayrıca kalıp sabun kullanmıyoruz. Siz mutfakta neden ihtiyaç duyuyorsunuz?bu da dert mi demeyin arkadaslar cok dalga gecildi benimle.gecende eltim bizde.mutfakta sabunu gordu lavaboda esimin yaninda bir kahkaha atti bunun ne isi var burda diye.sasirdin herhalde banyo mu burasi diyor.ay bir sinir oldum.bsiey de diyemedim kem kum ettim.ya koyulmaz mi sabun oraya.ben koyuyorum annem de koyardi.e ben millette goruyorum mutfakta el yikayacaklari zaman sivi deterjanla yikiyorlar.asil anormallik bu degil mi?
Çiğ ete dokunduktan sonra ellerimi sadece Sudan geçirmiyorum yorumlarımda da bahsettim anti dezenfektan ile ovalayıp işime devam ediyorum parazit sebebi ile bunu yapıyorum :) üzgünüm, bilemediniz :)))
HmmmmmBazı virüs tiplerinde su-sabunla temizlemenin dezenfektandan daha etkili olduğu kanıtlandı. Ama mutfakta virüsten çok bakteriler olduğundan dezenfektan da faydalı olabilir, elinizde dokunduğunuz şeyden, etten, kandan vs hiç kalıntı kalmadığı müddetçe. Bir de doğrusu dezenfektan, anti dezenfektan değil :)
Sirke candıryoo makınaya kullanmayın hangı makına olursa olsun bozar makınayı onlar deterjana gore yapılı
ben makınalarda sırke kullanıyorum hatta yıkanırken de kullanıyorum nerdeyse evde herkese ıcırıp calkalıcamyer sılerken falan herseyde sırke kullanıyorum ama makınalarda sabun kullanılmaz asla
dısarda makınalar ıcın sabun tozu satılıyor ya onlarından yarısı deterjan katkılı o bıle yuzde yuz sabun tozu degıl
Ben zaten böyle olmali diye yorum yapmadım. Tejrar okuyun bence ilk yorumumu ben koymam, sevmem ama koyana gülmem herkesin kendi evi banane yazdim. Anti tez uretmeniz için kati sabun kullanilir mi ay ne pis falan demem gerekiyor. Oyse sizin gibi kullanana saygi duyup kalip yerine siviyi tercih ettiğimi soyledim. Yani burada herkese 40 saat bundan dolayı böyle diye anlatmam gerekmiyor.sizin kendinizle ilgi durumunuzsa bu sekilde bahsetmelisiniz.. genel olarak olmasi gereken bir sey gibi soyle olmali boyle olmali deyince biz de anti tez uretiyoruz.. temizlik takintisi olanlar varsa psikolojik olarak oraya buraya dokunamayanlar var hepsine saygi duyuyorum hepsine sifa diliyorum cunku hayati zorlastiriyor bu takintilar. ama onun disinda dediginiz dogru makinaya gore degisyormus ben icerigi temiz deterjan bulabildigim icin evde makina deterjani yapmadim. instagrami olanlar pinoeatshealthy ve ferah sivgayi takip edebilir cok ogretici paylasimlari var. arayan buluyor altinda yorumlar oluyor tr de bulunabilecek temiz urunlerle ilgili vs..
Hmmmmm
Anti dezenfektan = antiseptik özelliğe sahip dezenfektan .. herneyse polemiğe girmeyeceğim bandan yeni çıktım yani bu anti dezenfektan ‘ kib (kendine iyi bak) gibi birşey aslında teşekkürler
Lütfen yanlış bilgilendirme yapmayalım sabun üstünde mikrop barindirmazAy kalip sabunu mümkünse hicbiyere koymayin mikrop yuvasi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?